Oι περισσότεροι μεγαλώσαμε με την ιστορία του Άι-βασίλη και τα χριστουγεννιάτικα γλυκά του Βάρσου. Αυτά τα δύο πάνε μαζί γιατί συνδέονται με τη χαρά των γιορτών αλλά και μια παιδική αντίληψη γύρω από την ευτυχία. Και παρότι μεγαλώνοντας μάθαμε την αλήθεια για το ποιος φέρνει τα δώρα, τουλάχιστον ο Βάρσος παραμένει μια αληθινή αξία που κάθε φορά στις γιορτές γεμίζει το σπίτι μας με γλυκίσματα και δημιουργίες που μπορείς να μοιράζεσαι με τους αγαπημένους σου.

 

Οι κουραμπιέδες μυρίζουν βούτυρο –όχι οποιοδήποτε, αλλά ένα βούτυρο κορυφαίας ποιότητας που ανεβάζει level στη γεύση– και είναι τραγανοί και ολόφρεσκοι, αφού ψήνονται καθημερινά για να τους απολαμβάνεις στο repeat όλες τις γιορτές. Μαζί τους, φυσικά, έρχονται τα παραδοσιακά μελομακάρονα, μελωμένα με αγνό μέλι ανθέων και πασπαλισμένα με τραγανό καρύδι. Αν ψάχνεις να προσφέρεις σε κάποιο κάλεσμα ένα κουτί με γλυκά που όλοι θα εκτιμήσουν –κάποιοι θα συγκινηθούν κιόλας–, τα χριστουγεννιάτικα γλυκά του Βάρσου είναι μια ανάμνηση από το παρελθόν που στέκεται περήφανα στο παρόν με την ίδια ποιοτική γεύση. Ανάμεσα στα must των ημερών, οι παραδοσιακές δίπλες που φτιάχνονται με υπομονή και μαεστρία, για να σπάνε στο δάγκωμα και να λιώνουν στο στόμα.

 

Βάρσος

 

Ο Βάρσος ετοιμάζει και τη βασιλόπιτα με την οποία θα υποδεχτούμε το νέο έτος. Με μαγιά και φρέσκα υλικά, αυτό το παραδοσιακό γλυκό κρύβει μαζί με το τυχερό φλουρί και μια μοναδική απόλαυση που μοιράζεσαι με τους δικούς σου για να πάει καλά η νέα χρονιά. Οι νοικοκυρές –μικρές και μεγάλες– ξέρουν ότι για την επιτυχία των γλυκών που θα φτιάξουν στο σπίτι η αφράτη σαντιγί του Βάρσου είναι απαραίτητο συστατικό, όπως και η εκπληκτική μαρέγκα που θα σε εμπνεύσει για να ετοιμάσεις μια εντυπωσιακή σπιτική πάβλοβα.  

 

Ό,τι κι αν ετοιμάσεις για το γιορτινό τραπέζι, το γλυκό που θα δροσίσει τους καλεσμένους μετά το φαγητό είναι σταθερά το περίφημο γαλακτομπούρεκο που μαγεύει γενιές και γενιές, ενώ η ποικιλία με γλυκίσματα μπορεί να γίνει ένας δίσκος που θα μπει στη μέση για να γευτούν όλοι τη λαχταριστή γεύση τους.

 

Δεν είναι τυχαίο ότι το όνομα «Βάρσος» γράφει μια ιστορία γεύσης εδώ και 130 χρόνια, παραμένοντας προορισμός για όλες τις καθημερινές αλλά και τις γιορτινές μας στιγμές.

 

Βάρσος

 

Κασσαβέτη 5, Κηφισιά, 210 8012472

www.varsos.gr

Facebook: Βάρσος Κηφισιά - Varsos Kifisia

Instagram: varsos_kifisia_1892

Οδηγός Γεύσης