O Άσωτος υιός γύρισε, ο πατέρας του έσφαξε για χάρη του τον μόσχο τον σιτευτό και αυτή η παραβολή έγινε έμπνευση για το μαγαζί του σεφ Μιχάλη Μερζένη. Η Rogue Taverna (όπως αυτοαποκαλείται για να αποκαλύψει την «αλήτικη» πλευρά του) του Παγκρατίου μάς κάνει παρέα εδώ και σχεδόν έναν χρόνο και παραμένει talk of the town, αφού δύσκολα θα βρεις τραπέζι αν δεν έχεις φροντίσει να κάνεις κράτηση – το online booking συστήνεται σοβαρά.
Ο χώρος είναι ένας συνδυασμός βιομηχανικού design και αθηναϊκής, αριστοκρατικής ατμόσφαιρας, δυο στοιχεία που εδώ συνδυάζονται αρμονικά και καταρρίπτουν τις ταμπέλες. Στη μέση, η μπάρα φιλοξενεί όσους περιμένουν το τραπέζι τους ή προτιμούν μια πιο μπαρόβια λογική για το δείπνο τους, με ποτό και sharing πιάτα. Όπως κι αν προτιμάς να απολαύσεις τις γεύσεις του, ο Άσωτος δεν θα σε απογοητεύσει. Μάλιστα, η καλοκαιρινή πλευρά του απλώνεται στα εξωτερικά τραπεζάκια, βάζοντας τη δική του πινελιά στην αγαπημένη πλατεία Προσκόπων.
Το μενού είναι εποχικό και προσαρμόζεται ανάλογα με τα υλικά, τη θερμοκρασία και τις ορέξεις. Αυτή την περίοδο οι προτάσεις γίνονται ελαφριές, ευχάριστες και, όπως πάντα, άκρως ελληνικές, ακόμα κι όταν η έμπνευση του σεφ κάνει τα δικά της θαύματα, πειράζοντας κλασικές συνταγές.
Η αρχή γίνεται με προζυμένιο ψωμί με τραχανά που συνοδεύεται από in house βούτυρο και ακολουθούν ορεκτικά όπως ο λαχανοντολμάς με αυγολέμονο και σέλινο ή το «καμένο» τζατζίκι – η χαρακτηριστική αλοιφή της ελληνικής γαστρονομίας με μια μικρή παραλλαγή. Στις σαλάτες ξεχωρίζει εκείνη με παντζάρια, τσαλαφούτι Καρπενησίου και κηρήθρα, αλλά και το σκουμπρί με αριάνι, αγγούρι, πράσινο μήλο και μοσχολέμονο. Συνδυασμοί αρωματικοί, γεμάτοι από τις γεύσεις της ελληνικής φύσης που αποδίδονται αριστοτεχνικά μέσα από τα εκλεκτά προϊόντα και τη μαγειρική τέχνη.
Όσο για τα κυρίως πιάτα, ο Άσωτος ξέρει καλά πώς να δημιουργεί μια γευστική εμπειρία που μοιάζει με αληθινή άφεση αμαρτιών. Πρέπει να δοκιμάσεις το αρνίσιο καρέ με καρότα και καπνιστό γιαούρτι, τη σπαλομπριζόλα ωρίμανσης 30 ημερών αλλά και το παστίτσιο σε φύλλο με αρσενικό Νάξου και τρούφα.
Από το μενού δεν λείπουν και guest πιάτα που εναλλάσσονται για να παρουσιάζουν συνεχώς κάτι καινούργιο. Οι οινικές ετικέτες έρχονται να ολοκληρώσουν αυτή την εμπειρία με ποικιλίες από ελληνικούς οινοποιούς, και μάλιστα ανάμεσά τους θα βρεις και ιδιαίτερες μεθόδους οινοποίησης που κάνουν τη διαφορά. Μη φύγεις χωρίς να γλυκαθείς με κάποιο από τα επιδόρπια που σε κάνουν να νιώθεις ότι οι γεύσεις είναι υπεράνω της ασωτίας.
Αμύντα 6, Παγκράτι 210 7213720
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0