Από τα ΒΒQ του Τέξας στις σούβλες της Θήβας

Η Μυρσίνη Λαμπράκη παρουσιάζει ένα event αφιερωμένο στο κρέας και στις καλύτερες τεχνικές ψησίματός του

LIFOTEAM 11.7.2017 | 13:29

 

Το πρώτο BBQ street food event με θέμα την εθνική μας προβατίνα και το καπνιστό χοιρινό είναι γεγονός. Η Μυρσίνη Λαμπράκη ανάβει φωτιές, σουβλίζει προβατίνα, καπνίζει χοιρινό σε μαντεμένιο egg smoker και τα σερβίρει στα πιο ανατρεπτικά σάντουιτς μαζί με μυστικές σάλτσες και  tex-mex συνοδευτικά.

 

Η Μυρσίνη Λαμπράκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Σχολής Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στη Φιλανδία και στην Πορτογαλία, σε θέματα πολιτιστικής προώθησης παραδοσιακών προϊόντων, από το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ίδρυμα Marcel Hicter (1994-1995). Γρήγορα την κέρδισε η παραδοσιακή μαγειρική, ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση τριών ολόκληρων γενιών στη γαστρονομία, και έτσι ξεκίνησε το δικό της ταξίδι στον κόσμο των γεύσεων. Από το 1997 άρχισε να αρθρογραφεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά, ενώ (έως το 1999) είχε τη δική της, μόνιμη στήλη για θέματα διατροφής και γαστρονομίας στην "Καθημερινή" της Κυριακής. Παράλληλα, δίδασκε ελληνική, κρητική και μεσογειακή παραδοσιακή κουζίνα και δημιουργική αξιοποίηση τοπικών προϊόντων σε σχολές μετεκπαίδευσης άνεργων γυναικών και σε ομάδες αγροτουριστικής εκπαίδευσης.

 

Για το έργο της έχει λάβει ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις, μεταξύ των οποίων το Gourmand World Cookbook Awards, για το βιβλίο της "Ελλάδα-Τουρκία στο ίδιο τραπέζι", που βραβεύτηκε ως το καλύτερο βιβλίο μεσογειακής κουζίνας στον κόσμο. Το 1998 δημιούργησε τον δικό της εκδοτικό οίκο, Myrsini' s editions, ο οποίος ειδικεύεται σε ελληνικές και ξενόγλωσσες εκδόσεις βιβλίων γαστρονομίας. Ταξιδεύει αδιάκοπα σε όλο τον κόσμο ανακαλύπτοντας και γνωρίζοντας νέες μαγειρικές κουλτούρες και πολιτισμούς και, από το 2004, ασχολείται με τη συγγραφή ταξιδιωτικών-γαστρονομικών οδηγών.

 

Τέξας-Θήβα μια προβατίνα δρόμος

Τετάρτη 12 Ιουλίου

Από τις 20:00

Maypole

Τζαβέλλα 42 Β, Νέο Ψυχικό

2130 44 7777

 

 

 

Οδηγός Γεύσης