Anza Bar Restaurant: Η μεσογειακή γαστρονομία στην καλύτερη εκδοχή της

Κάθε συνταγή είναι η αφήγηση μιας ιστορίας και ξεδιπλώνεται μέσα από την αυθεντικότητα και την ξεχωριστή νοστιμιά της.

Στο Anza  Lounge Bar & Restaurant της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται η πιο γευστική συνάντηση της Ελληνικής  και Μεσογειακής fusion κουζίνας. Σε ένα περιβάλλον που σε μεταφέρει στο Λονδίνο, το elegance και η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του χώρου σε προδιαθέτει κατευθείαν για ένα ταξίδι αισθήσεων.

 

Οι άνθρωποι, η διακόσμηση, το arte de la table, όλα παραπέμπουν σε έναν κόσμο όπου η κομψότητα και η άνεση έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Ο σεφ Κυριάκος Μητσόπουλος, προσφέρει τη δική του δημιουργική ματιά απογειώνοντας καθημερινά πιάτα με ενδιαφέροντα twists, ενώ ταυτόχρονα κερδίζουν τις εντυπώσεις με την παρουσίασή τους.

 

Anza bar restaurant
Architect: Ariadni Parisi Photographer: Christos Drazos
 

Anza bar restaurant
Architect: Ariadni Parisi Photographer: Christos Drazos

 

Εδώ θα απολαύσεις ένα εξαιρετικό after shopping καφέ ή ένα αρωματικό τσάι, ενώ τα βράδια θα γευτείς cocktails, εμπνευσμένα από μεσογειακές γεύσεις. Μόλις ξυπνήσεις, πάντως, σε περιμένει ένα άκρως εορταστικό brunch που μυρίζει Χριστούγεννα. Δοκιμάσαμε εκπληκτικά pancakes με αυγά ποσέ, καπνιστό ζαμπόν Δράμας και αεράτη κρέμα Ολανδέζ, αλλά και το πεντανόστιμο κροκ μαντάμ, με παστράμι, τυρί, αυγό και σάλτσα γραβιέρας; κάποιες από τις μοναδικές προτάσεις του μενού, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στο κοινό από 20 Δεκεμβρίου μέχρι 5 Ιανουαρίου, για να σε ταξιδέψει σε μια διαφορετική γιορτινή ατμόσφαιρα.

 

Anza bar restaurant
Architect: Ariadni Parisi Photographer: Christos Drazos

 

Anza bar restaurant
Architect: Ariadni Parisi Photographer: Christos Drazos

 

Για μια ξεχωριστή βραδιά την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, στο Anza θα βρεις τη λάμψη, το glamour και την υψηλή αισθητική σε απόλυτη ισορροπία. Ο chef έχει ετοιμάσει μια χριστουγεννιάτικη τάρτα με γέμιση παραδοσιακής κρεατόπιτας, κουκουνάρι και παγωτό ελαιόλαδου, που θα σου θυμίσει σίγουρα χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις από τα παιδικά σου χρόνια. Το μοσχαρίσιο Black Angus Rib-eye, με γεμιστά νιόκι από porcini, μανιτάρια και σάλτσα κρασιού κουμανδαρία, είναι στα must για την ημέρα.

 

Anza bar restaurant
Architect: Ariadni Parisi Photographer: Christos Drazos

 

Το Anza  Lounge Bar & Restaurant αποτελεί μια γευστική πρόταση, την οποία δεν πρέπει να χάσεις. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη η οποία έχει καθιερωθεί ως η γαστρονομική πρωτεύουσα της Ελλάδας; Στο συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

 

Δωδεκανίσου 6, Θεσσαλονίκη, 2310553283

anzabarandrestaurant.com/

Facebook: @anzabarrestauran

Instagram: anzaskg

 

Οδηγός Γεύσης