Tο Anthes γεννήθηκε για να αποδείξει ότι στη γεύση δεν υπάρχουν σύνορα. Το όνομά του –ένας κομψός αναγραμματισμός του Athens– δικαιολογεί απόλυτα τον τίτλο του ή μάλλον το manifesto που φέρνει στη γαστρονομική σκηνή της πόλης: «Local Roots, Global Vibes». Αυτό ακριβώς κάνει η κουζίνα την οποία υπογράφει ο executive chef Ιπποκράτης Αναγνωστέλης. Πατάει στην ελληνική γεύση, αλλά κοιτάζει προς τον κόσμο με μια γενναία διάθεση για πειραματισμό.
Ο χώρος, απλωμένος σε τρία επίπεδα, συνδυάζει το ξύλο κερασιάς με ανάγλυφες λεπτομέρειες, μια μπάρα πίσω από την οποία βρίσκεται το ταλέντο του Θάνου Τσεκούρα, ιδιωτικές γωνιές, το υπόγειο με την ανοιχτή κουζίνα που σε φέρνει σχεδόν σε άμεση επαφή με την ομάδα της head chef Κωνσταντίνας Παναγιωτοπούλου, το εντυπωσιακό κελάρι και ένα αίθριο που «σκεπάζεται» από το φως του αθηναϊκού ουρανού.
Από τα πρώτα πιάτα, ο μεζές με λαβράκι και ακτινίδιο είναι η πιο χαρακτηριστική δήλωση προθέσεων του Anthes, γεμάτη φρεσκάδα, οξύτητα, αλμύρα. To μενού κινείται μεταξύ γης και θάλασσας αριστοτεχνικά, παρουσιάζοντας πιάτα όπως το φιλέτο λαβράκι που συνοδεύεται από ψητά χόρτα και καπνιστό ζωμό από κυδώνια, η σφυρίδα με πικάτα από ψητά λαχανικά και μελιτζάνα στα κάρβουνα, η ταλιάτα striploin και φυσικά το σιγομαγειρεμένο μπούτι από αρνί που συνοδεύεται με ραγού μανιταριών, πράσο και ανάλαφρη κρέμα yuzu – το απόλυτο ελληνικό πιάτο, δοσμένο μέσα από μια πιο κοσμοπολίτικη ματιά.
Το Κουμαρού, το εντυπωσιακό «δέντρο» τόνκα με μαρμελάδα, αχλάδι, καραμέλα και αφρό passion fruit αλλά και το «οικογενειακό» τιραμισού φιστίκι λειτουργούν ως χαμηλόφωνο, ευγενικό κλείσιμο σε μια εμπειρία που μένει στη μνήμη. Το Anthes είναι ένα εστιατόριο που δηλώνει από νωρίς πως θα συζητηθεί.
Σκούφου 3, 6974 010187, anthesrestaurant.com








- Facebook
- Twitter
- E-mail
0