Milky Way: Είδαμε τα πρώτα επεισόδια της νέας σειράς του Βασίλη Κεκάτου
Σεπ05
 

Milky Way: Είδαμε τα πρώτα επεισόδια της νέας σειράς του Βασίλη Κεκάτου

Ένα teen drama που εκπλήσσει με τις καλλιτεχνικές και θεματολογικές επιλογές και την τόλμη του σε κάθε πλάνο.

Η πρώτη φορά που βλέπουμε εφήβους να μιλάνε όπως μιλούν πραγματικά οι έφηβοι. Η πρώτη φορά που ένας σκηνοθέτης δεν φοβάται να κοιτάξει κατάματα μερικά από τα πιο προβληματικά ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας. Η πρώτη φορά που ένιωσα ότι μια ελληνική τηλεοπτική σειρά με αφορά πραγματικά.

 

Αυτές είναι λίγες μόνο από τις πρωτιές που σκοράρει η πολυαναμενόμενη νέα μίνι σειρά του Βασίλη Κεκάτου «Milky Way», τα δύο πρώτα επεισόδια της οποίας προβλήθηκαν χθες το βράδυ σε μια ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε το Mega και η παραγωγός εταιρεία Foss Productions στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, στο ΚΠΙΣΝ.

 

Η πρώτη μεγάλης κλίμακας δουλειά του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα σκηνοθέτη αισθητικά κινείται σε μονοπάτια που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ στην ελληνική μυθοπλασία (η φράση «είναι κινηματογραφική» δεν αρκεί, γιατί πλέον το σινεμά έχει εισβάλει ποικιλοτρόπως στην τηλεόραση και το αντίθετο, θολώνοντας συχνά τα όρια), ενώ θεματολογικά αγγίζει πολυσύνθετα σύγχρονα ζητήματα, όπως ο εγκλωβισμός των νέων στην επαρχία, η επιρροή της θρησκείας, η τοξική αρρενωπότητα και η queer ρευστότητα, το peer pressure, το σεξ ανηλίκων, η χρήση ναρκωτικών, το slut shaming και πολλά ακόμα. 

 

Όλα αυτά πλαισιώνουν τον πυρήνα μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης της 17χρονης Μαρίας, που ζει σε μια αραιοκατοικημένη, απροσδιόριστη επαρχία στη βόρεια Ελλάδα και ονειρεύεται να φύγει και να γίνει χορεύτρια. Κι εκεί που λίγοι μόνο μήνες τη χωρίζουν από την ολοκλήρωση του σχολείου και το ταξίδι στον γαλαξία της μεγάλης πόλης, η μαύρη τρύπα της επαρχίας κινδυνεύει να τη ρουφήξει ολοκληρωτικά. 

 

Δεν θα μπορούσε να έρθει σε καλύτερο timing μια σειρά σαν το «Milky Way» στη δημόσια ελληνική τηλεόραση, μια σειρά που μοιάζει προορισμένη να ξεσηκώσει συζητήσεις, να εντυπωσιάσει, να ενοχλήσει, σε μια χρονική περίοδο νέου ζόφου για την Ελλάδα, με τη συντηρητικοποίηση και τον εκφασισμό μέρους της κοινωνίας να είναι καθημερινά ορατές απειλές. Ο Κεκάτος, όμως, πρωτίστως κάνει τέχνη και το «Milky Way» είναι ένα teen drama που εκπλήσσει με τις επιλογές και την τόλμη του σε κάθε πλάνο.

 

Θα έχουμε την ευκαιρία να το δούμε από τις 2 Νοεμβρίου στο Mega και τη Vodafone TV. Μέχρι τότε, διαβάστε περισσότερα στη μεγάλη συνέντευξη του σκηνοθέτη και σεναριογράφου, στο πρώτο τεύχος της LiFO για τη νέα σεζόν που κυκλοφορεί την Πέμπτη 7/9.

 

Milky Way teaser

 

σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
 
 
 
 
I WAS THERE
I WAS THERE