Σπύρος Γραμμένος: 15 χρόνια στη δισκογραφία με μια μεγάλη γιορτή στην Τεχνόπολη
Στη σκηνή τον πλαισίωσαν φίλοι και συνεργάτες που έδωσαν ιδιαίτερο χρώμα στο live
Η Τεχνόπολη στο Γκάζι μετατράπηκε το βράδυ της Δευτέρας σε μια μεγάλη μουσική γιορτή για τα 15 χρόνια του Σπύρου Γραμμένου στη δισκογραφία. Ένα live που συνδύασε γέλιο, σάτιρα, συγκίνηση και πολλές εκπλήξεις, αποδεικνύοντας γιατί ο Γραμμένος παραμένει μια από τις πιο ξεχωριστές παρουσίες της ελληνικής σκηνής.
Για περισσότερες από δυόμιση ώρες, το κοινό άκουσε παλιά αγαπημένα τραγούδια αλλά και νέο υλικό από τον επερχόμενο δίσκο του. Ο Γραμμένος ξεκίνησε με κομμάτια-ορόσημα, όπως το «Παγκάκι» και ο «Ανθρωπάκος», και συνέχισε με το «15 χρόνια», γραμμένο ειδικά για τη βραδιά. Το πρόγραμμά του διατήρησε αδιάκοπα ένταση, εναλλάσσοντας το χιούμορ με στιγμές βαθιάς συγκίνησης.
Στη σκηνή τον πλαισίωσαν φίλοι και συνεργάτες που έδωσαν ιδιαίτερο χρώμα στο live. Ο Κωνσταντίνος Πουλής ερμήνευσε μαζί του τον «Κουκουλοφόρο», ο Δημήτρης Μητσοτάκης παρουσίασε τη «Λίστα», ενώ ο Ζακ Στεφάνου επανεμφανίστηκε μετά από χρόνια με το «Μικρό μου Πόνυ». Η Μιρέλα Πάχου, με την επιτυχία «Μιρέλα» που της έγραψε ο Γραμμένος, και ο Ζερόμ Καλούτα με το «Ω να σου» ανέβασαν τον παλμό, ενώ η Νεφέλη Φασούλη μαζί με τα Καλογεράκια πρόσθεσαν δυναμισμό με τα «Καμία μόνη» και «Κορίτσια».
Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η εμφάνιση της Ελένης Τσαλιγοπούλου, που τραγούδησε το «Να με προσέχεις» σε ντουέτο με τον Γραμμένο, αλλά και το «Λύκου κραυγή», σε στίχους της μητέρας του Ζακ Κωστόπουλου, δημιουργώντας μια από τις πιο φορτισμένες συγκινησιακά στιγμές της βραδιάς. Η Μαρία Παπαγεωργίου, με την ερμηνεία της στο τραγούδι «Ψυχή», ενίσχυσε ακόμη περισσότερο το συναισθηματικό φορτίο. Ο Φοίβος Δεληβοριάς συνέχισε το νοσταλγικό ταξίδι με τα «90άρα TDK» και «MP3».
Έκπληξη της βραδιάς αποτέλεσε η συμμετοχή του 17χρονου ράπερ Polko, που παρουσίασε ένα κομμάτι για την Παλαιστίνη, δείχνοντας πως η συναυλία δεν ήταν μόνο μια αναδρομή, αλλά και ανοιχτή στα νέα ρεύματα και στις κοινωνικές ανησυχίες.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με το «Έπεσα απ’ τα σύννεφα», αφήνοντας το κοινό με χαμόγελο και την υπόσχεση του Γραμμένου για νέες εμφανίσεις μέσα στον χειμώνα. Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία είχαν και οι μουσικοί της μπάντας του – ο Χρήστος Καλκάνης, ο Χάρης Παρασκευάς, ο Νίκος Αρβανίτης, ο Γιώργος Καρδιανός, η Ναταλία Κοκώση και ο Μιχάλης Γαλάνης – που κράτησαν αψεγάδιαστο τον ήχο καθ’ όλη τη διάρκεια.
Ιδιαίτερη μνεία αξίζει και στη διερμηνεία των τραγουδιών στη νοηματική γλώσσα από την Ανδρονίκη Ξανθοπούλου και την Όλγα Δαλέκου, μια προσθήκη που έδωσε στη βραδιά χαρακτήρα συμπερίληψης και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

- Facebook
- Twitter
- E-mail
0