4η Έκθεση «Ζυθογνωσία»: H κορυφαία έκθεση μπίρας στην Ελλάδα επιστρέφει

4η Έκθεση «Ζυθογνωσία»: H κορυφαία έκθεση μπίρας στην Ελλάδα επιστρέφει Facebook Twitter
0

Το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Οκτωβρίου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Ζάππειο Μέγαρο. Η κορυφαία έκθεση μπίρας στην Ελλάδα, η «Ζυθογνωσία», επιστρέφει για τέταρτη χρονιά και μαζί της φέρνει ό,τι καλύτερο και πιο «ψαγμένο» παίζει στον χώρο της ζυθοποιίας, τόσο της εγχώριας όσο και της εισαγόμενης. Ένα διήμερο γευσιγνωσίας και γνωριμίας με πολύ αξιόλογες ετικέτες, κυρίως από μικροζυθοποιίες.


Χωρίς να είναι γιορτή ή φεστιβάλ μπίρας, η Ζυθογνωσία απευθύνεται στο κοινό που αγαπά την καλή μπίρα και θέλει να μάθει περισσότερα γι' αυτήν, δηλαδή στους πραγματικούς ζυθόφιλους, που αυξάνονται και στη χώρα μας παράλληλα με τη διεθνή έκρηξη της προτίμησης στη χειροποίητη μπίρα, τη λεγόμενη «craft»!

4η Έκθεση «Ζυθογνωσία»: H κορυφαία έκθεση μπίρας στην Ελλάδα επιστρέφει Facebook Twitter


Έτσι, και φέτος, δίνουν το «παρών» οι περισσότεροι Έλληνες μικροζυθοποιοί, με κάποιους να εμφανίζονται για πρώτη φορά σε έκθεση. Μπίρες απ' όλη την Ελλάδα, την Κρήτη, την Εύβοια, τη Χίο, τη Ρόδο, τη Σαντορίνη, την Πελοπόννησο, την Τήνο, την Ζάκυνθο, τη Μύκονο, την Κέρκυρα, τη Στερεά Ελλάδα και τη Μακεδονία θα βρεθούν δίπλα σε μπίρες φημισμένες από άλλες χώρες αλλά και premium ετικέτες από ιστορικά και εδραιωμένα στη χώρα μας brands. Το μόνο που έχετε να κάνετε, μπαίνοντας στην έκθεση, είναι να πάρετε το ειδικό ποτήρι που θα σας προσφέρουν και να γυρίζετε από stand σε stand για να δοκιμάσετε όσες πιο πολλές μπορέσετε από την πλούσια γκάμα εγχώριων και εισαγόμενων ζύθων που φιλοξενεί η Ζυθογνωσία.

4η Έκθεση «Ζυθογνωσία»: H κορυφαία έκθεση μπίρας στην Ελλάδα επιστρέφει Facebook Twitter


Μέχρι και μαύρη μπίρα παλαιωμένη σε βαρέλι που πρωτύτερα είχε φιλοξενήσει ένα σπουδαίο κόκκινο κρασί θα βρείτε στη φετινή έκθεση, όπως και άλλες, άκρως ενδιαφέρουσες γευστικές δοκιμές. Και όλα αυτά υπό τους ήχους ζωντανής τζαζ μουσικής που θα παίζει στο μεγαλύτερο κομμάτι της έκθεσης στον χώρο της pop-up καντίνας της.

4η Έκθεση «Ζυθογνωσία»: H κορυφαία έκθεση μπίρας στην Ελλάδα επιστρέφει Facebook Twitter


Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς η φετινή Ζυθογνωσία αναλαμβάνει να μας μυήσει όχι μόνο σε σπάνιες γεύσεις αλλά και στη γενικότερη κουλτούρα της μπίρας. Σε αυτό το πλαίσιο, εμπλουτίζεται με διάφορες επιπλέον υπηρεσίες, όπως η καντίνα/«food truck» Po'Boys με γαστρονομικές σπεσιαλιτέ του αμερικανικού Νότου (ribs, brisket, pulled pork κ.ά.), το ανδρικό κουρείο-μεταμοντέρνο μπαρμπέρικο Don Βarber & Groom για όσους θέλουν να αποκτήσουν το ειδικό «craft beer look» και το σαλόνι tatoo από την Oktapus tattoo. Επίσης, θα βρείτε επιλεγμένο ρουχισμό για old schoolers από τη Motor & Soul αλλά και pop-up ζυθοπωλείο από την Cava di Patsi, για όσους θέλουν να αγοράσουν μπίρες από την έκθεση, ακόμα και παγωμένες.


Σάββατο 14 & Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017
Ώρες λειτουργίας: 12.00-21.00
Είσοδος €12 (ισχύει και για τις δύο ημέρες και περιλαμβάνει το ποτήρι γευστικής δοκιμής, τον κατάλογο της έκθεσης και το αποδεικτικό ελεύθερης εισόδου/εξόδου)

www.zythognosia.gr

Facebook: zythognosia

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ