Ένα διεθνές φεστιβάλ γεύσεων διοργανώνεται το τριήμερο 18-20 Μαΐου στο Root Artspace στο Θησείο. Σεφ, ψυχολόγοι, ερευνητές των γεύσεων και άλλοι σύγχρονοι αλχημιστές συγκεντρώνονται στον Alchemists' Flavour Festival για να μοιραστούν με τους Αθηναίους καινοτόμες ιδέες στον χώρο του bartending και της γαστρονομίας. Στο φεστιβάλ θα παρουσιαστούν επίσης και νέοι τρόποι, από τις τελευταίες παγκόσμιες τάσεις, με τους οποίους οι γεύσεις συνδυάζονται σε ένα κοκτέιλ ή ένα πιάτο, συνθέτοντας ξεχωριστές δημιουργίες.

 

Ανάμεσα στους καλεσμένους θα βρεθούν πρωτοπόροι του χώρου όπως:

 

•Ο Charles Spence, ο πειραματικός νευροψυχολόγος που εξετάζει πως ο ανθρώπινος εγκέφαλος επεξεργάζεται τις πληροφορίες που λαμβάνει από καθεμία από τις αισθήσεις και τις μετατρέπει σε αισθητηριακές εμπειρίες.

 

•Ο Jonas A. Pedersen, ένας από τους ιδρυτές του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Nordic Food Lab που μελετά νέους, πρακτικούς τρόπους για όσους δημιουργούν γεύσεις και επιδιώκουν τη διαφορετικότητα σε αυτές, μέσω του συνδυασμού της επιστήμης με τη γαστρονομία.

 

Stanislav Kaiholomalie Vadrna
Stanislav Kaiholomalie Vadrna

 

•Ο Dave Arnold, ο ιδρυτής και πρόεδρος του Μουσείου Τροφίμων και Ποτών (MOFAD) στη Νέα Υόρκη που είναι πρωτοπόρος στον τομέα της μαγειρικής τεχνολογίας.

 

•Ο Tony Conigliaro, ο μπαρτέντερ που χρησιμοποιεί μοριακές τεχνικές στα κοκτέιλ του και ιδιοκτήτης του «Μπαρ χωρίς όνομα» στο 69 Colebooke Raw του Λονδίνου

 

•O Suzuki Takayuki γνωστός και ως «Mr Ice Man», που προωθεί της Ιαπωνική φιλοσοφία bartending με σεμινάρια σε όλο τον κόσμο, συμμετέχοντας σε διεθνή φεστιβάλ.

 

Charles Spence
Charles Spence

 

•Ο Stanislav Kaiholomalie Vadrna, ο πρώτος που παρουσίασε την Ιαπωνική φιλοσοφία «Ichi-go Ichi-e» (Μία ευκαιρία, μία αναμέτρηση) στους μπαρτέντερ της Δύσης.

 

•Ο Γιάννης Σαμαράς, βραβευμένος mixologist, bartender και οργανωτής σεμιναρίων mixology για όλες τις μεγάλες εταιρίες εμπορίου ποτών στην Ελλάδα.

 

•Ο Σπύρος Κερκύρας, συνιδρυτής της εταιρίας Shaker Party Events, ιδιοκτήτης της Bar Solutions Drink Events & Bar Consultancy, συνιδιοκτήτης του Cocktail- Restaurant Bar «Apsendi –MysteryBoxProject».

 

•Ο Νικόλας Γιαννόπουλος, βραβευμένος σομελιέ με πάθος για το κρασί και τη γαστρονομία.

 

Tony Conigliaro
Tony Conigliaro

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ έχει ως εξής:

 

Δευτέρα 18 Μαΐου

 

11:00-13:00 NORDIC FOOD LAB- JONAS ASTRUP PEDERSEN
Future Food

 

14:00-16:00 STANISLAV KAIHOLOMALIE VADRNA
Ichi-go Ichi-e: The universal essence of Hospitality

 

13:00-15:00 EMBRACE THE BITTERNESS
Σπύρος Πατσιαλός


15.00-19.00 ADVENTURES WITH ASPALL CYDER Αίθουσα Νο3

 

18:00-20:00 ΣΠΥΡΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
Cocktails at Home

 

11:00-20:00 ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ- ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

 

Dave Arnold
Dave Arnold

 

Τρίτη 19 Μαΐου

 

11:00-14:00 CHARLES SPENCE
Gastrophysics: The Science of the Table

 

14:00-18:00 TONY CONIGLIARO
Innovation, Creativity and Processes

 

15:00-18:00 CINCO
Ο φόβος ως μέτρο παρότρυνσης- JSP Concept, Cocktails and Greek Gastronomy

 

16:00-19:00 SKINOS TONIC: THE QUEST FOR THE PERFECT PAIRING Αίθουσα Rooted Record
Σπύρος Αντωνόπουλος

 

18:00-20:00 LOST+FOUND
Shares Everything about Ice

 

11:00-20:00 ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ- ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

 

Jonas A. Pedersen
Jonas A. Pedersen

 

Τετάρτη 20 Μαΐου

 

11:00-13:30 DAVE ARNOLD
Liquid Intelligence, Cocktails, Flavours, Local Ingredients

 

13:00-15:00 SKINOS TONIC: THE QUEST FOR THE PERFECT PAIRING Αίθουσα Rooted Record
Σπύρος Αντωνόπουλος

 

14:30-16:30 SUZUKI TAKAYUKI
Japanese Bartending Philosophy

 

15:00-17:00 3CENTS
Carbonation in Your Bar

 

16:30-19:30 SAKE WITH SSA CERTIFICATION
Νικόλας Γιαννόπουλος

 

16.30-20.30 DISCOVERING GIN IN EDINBURGH Αίθουσα Νο3

 

Suzuki Takayuki
Suzuki Takayuki

 

18:00-20:00 LA CANDELARIA
Quixotic Projects: Build a creative community based on a Culture of Collaboration and Openness

 

19:30-20:00 ULTIMATE FLAVOURS FOR ULTIMATE COCKTAILS

Παναγιώτης Καναβέτας

 

11:00-20:00 ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ- ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

 

21:00-00:00 STREET STYLE PARTY
Closing Party @42

 

 


Γενική είσοδος 5€ για να προμηθευτείτε τα 10 κουπόνια σας όπως και το βραχιολάκι του φεστιβάλ που σας δίνει πρόσβαση στις Γευστικές Εμπειρίες και τα δωρεάν σεμινάρια.