Δημοπρασία σπάνιων κρασιών Σαντορίνης για την ενίσχυση του αγώνα κατά του κορωνοϊού

Όλοι οι οινοποιοί της Σαντορίνης προσφέρουν ξεχωριστές φιάλες από τις κάβες τους και διαθέτουν τα έσοδα στο μη κερδοσκοπικό ίδρυμα ΔΕΣΜΟΣ.

The LiFO team, 18.4.2020 | 13:23

Τα μέλη του Συνδέσμου Οινοποιών Σαντορίνης, επιθυμώντας να συμβάλουν με τον τρόπο τους στον αγώνα κατά του κορωνοϊού διοργανώνουν την Τετάρτη 22 Απριλίου δημοπρασία με επιλεγμένες φιάλες, προσφέροντας όλα τα έσοδα σε μη κερδοσκοπικό ίδρυμα.

 

Όλα τα έσοδα της δημοπρασίας θα προσφερθούν στο μη κερδοσκοπικό ίδρυμα ΔΕΣΜΟΣ, προκειμένου να ενισχύσει την κοινωνική του δράση στην παροχή υγειονομικού υλικού, ιατρικού εξοπλισμού και αναλωσίμων για την αντιμετώπιση του COVID-19 στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και σε φορείς σε όλη την Ελλάδα, καθώς και στη στήριξη όλων των ευπαθών ομάδων ανά την επικράτεια.

 

Όλοι, ανεξαιρέτως, οι οινοποιοί της Σαντορίνης προσφέρουν ειδικά «κομμάτια» από τις κάβες τους που δεν κυκλοφορούν στην αγορά, όπως παλαιές εσοδείες, ειδικές εμφιαλώσεις, μεγάλες φιάλες, εξαντλημένες ετικέτες, ως και κρασιά που έχουν παλαιώσει στο βυθό της θάλασσας.

 

Τη διεξαγωγή της δημοπρασίας θα αναλάβει ο γευσιγνώστης και δημοσιογράφος οίνου Θόδωρος (Ted) Λέλεκας, μετά από πρόσκληση των οινοποιών της Σαντορίνης. Ο Θόδωρος Λέλεκας ειδικεύεται στην οινική εκπαίδευση ερασιτεχνών οινοφίλων, καθώς και επαγγελματιών των κλάδων της εστίασης, της φιλοξενίας και του τουρισμού εντός και εκτός Ελλάδος, ενώ από την αρχή της «καραντίνας», παρουσιάζει καθημερινά live γευσιγνωσίες και οινοτουριστικά αφιερώματα χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Η δημοπρασία του Συνδέσμου Οινοποιών Σαντορίνης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Απριλίου στις 18.00 μέσα από τους ανοιχτούς λογαριασμούς του Θόδωρου Λέλεκα στο Facebook (Ted Lelekas) και στο Instagram (ted_lelekas) και είναι ανοιχτή στο κοινό.

Οδηγός Γεύσης