Ο Δεκέμβρης είναι ο μήνας των γιορτών, των χειμωνιάτικων συναντήσεων, του καλού φαγητού και κρασιού. Τα καλέσματα που γίνονται τον Δεκέμβρη δεν γίνονται κανέναν άλλον μήνα – τότε, άλλωστε, έρχεται πιο κοντά η οικογένεια και οι αγαπημένοι μας άνθρωποι.

 

Έχουμε όρεξη να μαγειρέψουμε, να φάμε και να πιούμε, να γελάσουμε και να θυμηθούμε την αξία της καλής παρέας. Φέτος, λοιπόν, αν σχεδιάζετε να οργανώσετε γιορτινές συναντήσεις στο σπίτι σας, είτε ένα κρύο απόγευμα, είτε για το ρεβεγιόν, είναι η κατάλληλη στιγμή για να σχεδιάσετε το τραπέζι σας. 

 

Το κρασί είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες του γιορτινού τραπεζιού, όπως και το φαγητό που θα το συνοδεύσετε. Ωστόσο, τα κυρίως πιάτα δεν είναι τα μόνα σημαντικά σε αυτή την περίπτωση, αφού χρειάζεται να σκεφτείτε και τα φαγητά που θα λειτουργήσουν ως συνοδευτικά.

 

 

 

Υπάρχουν συγκεκριμένα snacks που μπορούν να ταιριάξουν ιδανικά με τον κάθε τύπο κρασιού και τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Το κρασί Αλλοτινό από τα Ελληνικά Κελάρια Οίνων, περιλαμβάνει μία μεγάλη γκάμα επιλογών για το τραπέζι σας: Λευκό, ροζέ, ερυθρό και ερυθρό ημίγλυκο και μπορείτε να το βρείτε εύκολα σε οποιοδήποτε supermarket.

 

 

Τυρί

 

 

Μία πιατέλα με τυριά είναι πάντα η ασφαλής επιλογή, ειδικά ως ορεκτικό. Συνδυάστε τη με ένα ροζέ κρασί, όπως τον Ροζέ Οίνο Αλλοτινό, για εκλεπτυσμένη και μεστή γεύση. Στην επίγευσή του αφήνει μία έντονη αίσθηση καραμέλας, ενώ μπορεί να συνοδεύσει και τη σαλάτα. Επιλέξτε τυριά όπως brie ή camembert, αλλά και φρέσκο κατσικίσιο τυρί, cheddar και παρμεζάνα.

 

Ποπ κορν

 

 

Κι όμως, τα ποπ κορν μπορούν να συνδυαστούν πολύ εύκολα με διάφορα κρασιά. Είτε αλατισμένα, είτε γλυκά, πάντα υπάρχει ένα κρασί που θα τους ταιριάζει. Επιλέξτε ένα λευκό κρασί, όπως τον Λευκό Οίνο Αλλοτινό, με φρέσκο και καθαρό άρωμα. Έχει φρουτώδη γεύση και χαρακτηριστική επίγευση που διαρκεί, ενώ σερβίρεται πολύ δροσερό. Μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας ποπ κορν εύκολα στον φούρνο μικροκυμάτων, με μερικά απλά βήματα: Βάζετε 1 τέταρτο της κούπας καλαμπόκι για ποπ κορν σε μια χαρτοσακούλα, την τοποθετείτε στον φούρνο μικροκυμάτων και την αφήνετε στην πιο υψηλή θερμοκρασία για 2 έως 4 λεπτά. Όταν τα ποπ κορν σταματήσουν να σκάνε, είναι έτοιμα. Τα βγάζετε για να μην καούν, τα ρίχνετε σε ένα μπολ και βάζετε αλάτι και βούτυρο.

 

Μαύρη Σοκολάτα

 

 

Η σοκολάτα είναι ένα από τα πιο δύσκολα snacks για να συνδυάσει κανείς με κρασί – αλλά υπάρχει ένας συνδυασμός με κρασί που είναι ιδανικός. Η καλύτερη επιλογή είναι να συνδυάσετε τη μαύρη σοκολάτα με έντονη γεύση, με ένα αντίστοιχα έντονο κόκκινο κρασί. Δοκιμάστε να τη συνδυάσετε με τον Ερυθρό Ξηρό Οίνο Αλλοτινό, που περιλαμβάνει μεστό σώμα και προσφέρει μακριά, ευχάριστη επίγευση. Επιλέξτε τη μαύρη σοκολάτα που προτιμάτε και κόψτε την σε μικρά κομματάκια, έτσι ώστε να τρώγεται πιο εύκολα.

 

Αλλαντικά

 

 

Ίσως ο πιο εύκολος συνδυασμός απ' όλους. Σαλάμι, ζαμπόν, παστουρμάς – συνδυάστε τα αγαπημένα σας αλλαντικά σε μία πιατέλα και συνοδεύσετε τα με ένα ημίγλυκο κρασί, όπως ο Ερυθρός Ημίγλυκος Οίνος Αλλοτινό. Με ευχάριστη γλυκύτητα σε πρώτη γεύση και στη συνέχεια αίσθηση φρούτων και λουλουδιών, μπορεί να συνοδεύσει και ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα. Στην πιατέλα σας μπορείτε να προσθέσετε εκτός από αλλαντικά και φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα ή μπαστουνάκια λαχανικών όπως αγγούρι και καρότο.