H Τaste the Music αποτελεί μια σειρά συναυλιών που διοργανώνει από τον περασμένο Φεβρουάριο η United We Fly σε συνεργασία με το Κτήμα Σκούρα στον υποβλητικό χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας.

 

Καλλιτέχνες γνωστοί και αγαπημένοι, αλλά και καλλιτέχνες στα πρώτα τους βήματα, παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο στην ατμόσφαιρα του χώρου, ενώ στο προαύλιο της εκκλησίας το Κτήμα Σκούρα προσφέρει προσεκτικά επιλεγμένες γεύσεις, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να απολαύσουν ξεχωριστές ποικιλίες κρασιού. Ο κ. Γιώργος Σκούρας μας μιλά γι' αυτήν τη διοργάνωση που αποτελεί μια διαφορετική πρόταση στην αθηναϊκή νύχτα.

 

— Πώς προέκυψε η συνεργασία με τη United We Fly για το Taste the Music;

H United We Fly είχε την εξαιρετική ιδέα να αποταθεί σ' εμάς για να σπονσοράρουμε μια σειρά εκδηλώσεων με στόχο να προωθηθούν νεαρά γκρουπ σε αντίστοιχο νεαρό κοινό. Αποφασίσαμε ότι κάτι τέτοιο ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον για την εταιρεία μας και, συνδέοντας το κρασί, επινοήσαμε τον τίτλο Τaste Τhe Μusic.

 

— Τι έχετε επιλέξει να προσφέρετε στο κοινό που έχει ανταποκριθεί με θέρμη;

Μας ενθουσιάζει το κοινό του Τaste Τhe Μusic, γι' αυτό στις επόμενες 10 συναυλίες θα ταιριάζουμε τα κρασιά μας με αυτές. Το κοινό θα συντροφεύεται από ένα ποτήρι κρασί, θα εκπαιδεύεται στην ποιότητα του Κτήματος και θα ταυτόχρονα θα απολαμβάνει τη μουσική.

 

— Ποια είναι η βασική φιλοσοφία του Κτήματος Σκούρα;

Να παράγει εξαιρετικά ποιοτικά κρασιά από ελληνικές και ξένες ποικιλίες και να αναδεικνύει την ποιότητα που έχουν τα ελληνικά αμπελοτόπια. Παράλληλα, το Κτήμα Σκούρα έχει ανοιχτές τις πόρτες του και περιμένει τους οινόφιλους για να τους ξεναγήσει, να τους μυήσει στα μυστικά του κρασιού και να τους εκπαιδεύσει στην ποιότητά του. Πιστεύουμε πολύ στη σχέση του προϊόντος μας με τους ανθρώπους.

 

— Τελευταία παρατηρούμε συχνά γνωστά brands να συνδέονται με διάφορες μορφές τέχνης. Ποιο πιστεύετε είναι το added value που αποκομίζετε;

Στα 35 χρόνια λειτουργίας και ύπαρξης των κρασιών μας μεγαλώσαμε μαζί με δύο γενιές σχεδόν. Είναι υποχρέωσή μας να συνεχίσουμε να περνάμε τον υλικό πολιτισμό του οίνου στις νεαρότερες ηλικίες. Γι' αυτό δεθήκαμε με τη μουσική που παράγεται σήμερα από νέους ανθρώπους και θέλουμε να επικοινωνήσουμε και με τους ανθρώπους που αγαπούν τη μουσική.

 

— Είναι το καλό κρασί και η μουσική άρρηκτα συνδεδεμένα;

Η μουσική είναι συνδεδεμένη άρρηκτα με το συναίσθημα και την τέχνη. Επομένως, το κρασί δεν μπορεί να λείπει από καμιά συναισθηματική έκφραση του ανθρώπου. Είναι εκεί στη χαρά, στη λύπη, στην κουβέντα, στην απόλαυση, στην ευδαιμονία. Είναι παντού.

 

— Εσείς τι μουσική ακούτε;

Ακούω όλες τις μουσικές του κόσμου. Του πεζοδρομίου, των συναυλιών, της όπερας, την κλασική. Αγαπώ την ποιοτική μουσική απ' όπου κι αν προέρχεται, ξεχωρίζω όμως το ρoκ.

 

Info: Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου έκανε πρεμιέρα ο δεύτερος κύκλος, ο οποίος, μετά από 9 ιδιαίτερες συναυλίες ‒στις 13 Νοεμβρίου εμφανίζεται ο Mick Harvey!‒, ολοκληρώνεται στις 12/12 με τον Ψαραντώνη.

Οδηγός Γεύσης