Ειρήνη Κουρουνιώτη: «Κόκκινο είδωλo»

Εσύ μέχρι πού θα έφτανες ώστε να καταφέρεις να κοιτάξεις το είδωλό σου στον καθρέφτη;

The LiFO team, 8.11.2021 | 12:35

Με το πρώτο της μυθιστόρημα Κόκκινο Είδωλο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή, η μεταφράστρια Ειρήνη Κουρουνιώτη εμβαθύνει στην πολυσχιδή γυναικεία προσωπικότητα μέσα από μια δυναμική Αγγλίδα πρωταγωνίστρια.

 

Η Σύλβια Γουόκερ είναι είκοσι εφτά ετών και εργάζεται ως συγγραφέας βιογραφιών σε μεγάλο εκδοτικό οίκο του Λονδίνου. Ενώ δείχνει να έχει βάλει όλα τα πράγματα της καθημερινότητάς της σε τάξη, αντιμετωπίζει προβλήματα στην προσωπική της ζωή. Ο άντρας της ο Ρόμπερτ είναι πιο απόμακρος από ποτέ. Άραγε τι φταίει; Η πολλή δουλειά που τον κατατρώει ή η αναπόφευκτη ρουτίνα που φθείρει ένα παντρεμένο ζευγάρι; Εν τέλει, στην πιο μεγάλη κρίση που αντιμετωπίζει ο γάμος τους, ο Ρόμπερτ την απορρίπτει κι εκείνη, απογοητευμένη από τη συμπεριφορά του, καταλήγει να χάσει εντελώς τον εαυτό της και να κάνει πράγματα που δεν φανταζόταν ότι θα έκανε ποτέ, προκειμένου να ξεφύγει από το πιεστικό αδιέξοδο. Κι ενώ ακροβατεί ανάμεσα στον καλό και τον κακό της εαυτό, αρχίζουν να αποστέλλονται στο σπίτι της ανώνυμα γράμματα με υποκρύπτουσα απειλή τόσο για την ίδια όσο και για τον άντρα της. Ο άγνωστος αποστολέας παίζει μαζί της σαν τη γάτα με το ποντίκι, καραδοκώντας για τη στιγμή που θα τη βρει πιο ευάλωτη από ποτέ ώστε να επιτεθεί. Αναδρομές, κρυμμένα μίση, μυστικά πάθη, άβυσσος και έρωτας, φιλία και προδοσία, όλα βάφονται με κόκκινο χρώμα πάνω σ’ έναν σπασμένο καθρέφτη.

 

Ειρήνη Κουρουνιώτη: Κόκκινο είδωλo

 

Η Ειρήνη Κουρουνιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1995. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου Κέρκυρας. Έχει ασχοληθεί με το μάρκετινγκ, τη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού και την ειδική αγωγή σε παιδιά και σε νέους. Μιλάει τρεις γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά), αγαπάει τα ζώα και τον ακροβατικό χορό. Από το 2020 γράφει ασταμάτητα, ενώ παράλληλα παρακολουθεί το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Το Κόκκινο Είδωλο είναι η πρώτη της επαφή με το αναγνωστικό κοινό.

 

Facebook

Instagram

Βρείτε το «Κόκκινο Είδωλο» στον ιστότοπο των Πρότυπων Εκδόσεων Πηγή αλλά και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία.

 

Οδηγός Βιβλίου