Ένας από τους πιο πολυτελείς τρόπους διακοπών είναι οι κρουαζιέρες- μεγάλα υπερπολυτελή σκάφη που παρέχουν ό,τι μπορείς να φανταστεί κανείς (από εστιατόρια μέχρι σινεμά) να σε ταξιδεύουν στα πιο εξωτικά μέρη.

Σε όλους μας έχει τύχει να δούμε σχετικές διαφημίσεις με ανθρώπους να απολαμβάνουν με ηρεμία το ταξίδι τους… Ωστόσο, μήπως τελικά αντί για το ιδανικό μέρος για διακοπές, ένα κρουαζιερόπλοιο στη μέση της θάλασσας είναι το μέρος για το τέλειο έγκλημα;

Σκέψου το εξής: κάθε χρόνο εξαφανίζονται ταξιδιώτες από τα κρουαζιερόπλοια στην ανοιχτή θάλασσα. Οι ακριβείς αιτίες για αυτές τις εξαφανίσεις είναι σχεδόν αδύνατο να διερευνηθούν, λόγω του ότι τα πλοία αυτά βρίσκονται για μεγάλα διαστήματα κυριολεκτικά μεσοπέλαγα και δεν μπορεί να επέμβει έγκαιρα η αστυνομία.

Αυτή ήταν μάλλον και η σκέψη που έδωσε το έναυσμα για το νέο ανατριχιαστικό θρίλερ του Sebastian Fitzek με τίτλο Επιβάτης 23, σημειώνοντας στο βιβλίο του ότι κατά μέσο όρο εξαφανίζονται 23 άνθρωποι και για αυτό χρησιμοποιείται το κωδικό όνομα «Επιβάτης 23». Αλήθεια; Ή ψέμα; Και όπως επιπλέον γράφει: ίσως οι αιτίες για αυτές τις εξαφανίσεις να μην είναι και τόσο αθώες.   

 

 

Τι συμβαίνει στο νέο ψυχολογικό θρίλερ του διάσημου best seller συγγραφέα

Ανά τα χρόνια αρκετοί επιβάτες έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς από το κρουαζιερόπλοιο «Sultan of the Seas» και το πλήρωμα έχει βάλει τα δυνατά του να καλύψει τα περιστατικά όχι πάντα με μεγάλη επιτυχία. Ποτέ δεν έχει επανεμφανιστεί κάποιος από τους αγνοούμενους. Άρα κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει την τύχη τους….μέχρι τώρα!

Ένα μικρό κορίτσι που είχε εξαφανιστεί πριν από μερικές εβδομάδες επανεμφανίστηκε, και βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Πού βρισκόταν τόσες εβδομάδες και πώς μπορεί η εξαφάνισή της να αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης συνωμοσίας;

 

Υπάρχει το ιδανικό μέρος για το τέλειο έγκλημα;

 

Το πλήρωμα του πλοίου πασχίζει να κρατήσει την είδηση κρυφή, ωστόσο ο μυστικός πράκτορας της αστυνομίας, Μάρτιν Σβαρτς έχει κληθεί να ανέβει στο πλοίο. Σκοπός του να απαντήσει και σε δικά του ερωτήματα που τον βασανίζουν, καθώς πριν από πέντε χρόνια, έχασε τη σύζυγο και τον γιο του, οι οποίοι ταξίδευαν με το κρουαζιερόπλοιο «Sultan of the Seas», και κανένας δεν ήταν σε θέση να του πει τι ακριβώς συνέβη.

Όταν βλέπει ότι το εξαφανισμένο κορίτσι έχει στην αγκαλιά του το αρκουδάκι του γιου του, όλα ανατρέπονται. Ο Fitzek με την κλασική του δεξιοτεχνία συνθέτει ήρωες σκοτεινούς που όλοι κρύβουν τα δικά τους μυστικά και μια περίπλοκη ιστορία.

Οι ήρωες:

Μια πλούσια ηλικιωμένη γυναίκα που ζει στο πλοίο με μοναδικό χόμπι, τη διερεύνηση εξαφανίσεων στα πλοία.

Ένας καπετάνιος κυριευμένος από τους δικούς του δαίμονες

Ένας πλοιοκτήτης με δικά του συμφέροντα που εκβιάζει τους υπαλλήλους του.

Και τέλος μια μητέρα που προσπαθεί να σώσει το παιδί της.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα και ο συγγραφέας συνθέτει μια πραγματικά κλειστοφοβική ατμόσφαιρα. Η ένταση όσο η υπόθεση εξελίσσεται δεν σταματά και δεν ξέρεις ποιον από τους ήρωες μπορείς να εμπιστευτείς και ποιος κρύβεται πίσω από τις εξαφανίσεις.

 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα και στο dioptra.gr

Οδηγός Βιβλίου