Τρία αστυνομικά μυθιστορήματα που υπόσχονται να μας καθηλώσουν

Οι νέες κυκλοφορίες που αξίζει να προσέξουν οι λάτρεις των θρίλερ

Η γυναίκα στο παράθυρο

Το πρώτο βιβλίο του Νεοϋορκέζου Έι Τζέι Φιν κυκλοφορεί σε 38 χώρες, ενώ θα μεταφερθεί στον κινηματογράφο από τη Fox.

 

Στην Ελλάδα το περιμένουμε στις 22 Φεβρουαρίου από τις Εκδόσεις Ψυχογιός και ανυπομονούμε να δούμε αν πράγματι «φέρνει στο μυαλό του αναγνώστη τις καλύτερες στιγμές του Χίτσκοκ».


Η Άννα Φοξ ζει μόνη της –μια ερημίτισσα στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη που αδυνατεί να περάσει το κατώφλι της. Περνά τις μέρες της με τις αναμνήσεις παλιών ευτυχισμένων στιγμών, πίνοντας κρασί, βλέποντας παλιές ταινίες και κατασκοπεύοντας τους γείτονές της.

 

Μια μέρα μετακομίζει στο απέναντι σπίτι η οικογένεια Ράσελ: ο πατέρας, η μητέρα και ο έφηβος γιος τους. Η τέλεια οικογένεια. Αλλά όταν η Άννα, παρακολουθώντας από το παράθυρό της μια νύχτα, βλέπει κάτι που δε έπρεπε να δει, ο κόσμος της αρχίζει να καταρρέει και τα τρομερά μυστικά του να αποκαλύπτονται.


Τι είναι πραγματικό; Τι κινείται στη σφαίρα της φαντασίας; Ποιος κινδυνεύει και ποιος έχει τον έλεγχο; Σ' αυτό το ανατριχιαστικό θρίλερ, κανένας και τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

 

 

Οι φόνοι της Κίσσας

Ο πολυγραφότατος και βραβευμένος Άντονι Χόροβιτς είναι από τους πιο δημοφιλείς και αγαπητούς συγγραφείς στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά έχει σημαντικό αναγνωστικό κοινό και στη χώρα μας, την οποία αγαπά ιδιαίτερα.

 

Μέχρι στιγμής έχει γράψει πάνω από 40 βιβλία και έχει τουλάχιστον 20 εκατομμύρια αναγνώστες σε όλον τον κόσμο, ενώ είναι επίσης ο συγγραφέας και δημιουργός της βραβευμένης αστυνομικής σειράς Foyle's War και της πιο πρόσφατης Collision.


Το νέο του βιβλίο, που κυκλοφορεί στις 21 Μαρτίου από τις Εκδόσεις Διόπτρα, είναι ένας φόρος τιμής στην Άγκαθα Κρίστι και επικεντρώνεται στο μυστήριο και όχι στην αγριότητα του εγκλήματος.

 

Οι «Φόνοι της Κίσσας» είναι ένα συναρπαστικό αστυνομικό, με πολλές ανατροπές και ένα εξαιρετικό συγγραφικό εύρημα που θα εκπλήξει ακόμα και τους πιο υποψιασμένους αναγνώστες του είδους.


Η επιμελήτρια Σούζαν Ράιλαντ παίρνει στα χέρια της το χειρόγραφο του τελευταίου μυθιστορήματος του Άλαν Κόνγουεϊ. Μετά από χρόνια συνεργασίας με τον επιτυχημένο συγγραφέα αστυνομικών βιβλίων, έχει εξοικειωθεί πλήρως με τον ντετέκτιβ του, τον Άτικους Παντ.


Η τελευταία ιστορία του Κόνγουεϊ βάζει τον Άτικους Παντ να ερευνά έναν φόνο στο Πάι Χολ, ένα επαρχιακό αρχοντικό. Υπάρχουν πτώματα κι ένα σμάρι από ενδιαφέροντες υπόπτους, αλλά όσο περισσότερο διαβάζει η Σούζαν τόσο περισσότερο πείθεται ότι υπάρχει άλλη μία ιστορία κρυμμένη μέσα στις σελίδες του χειρογράφου: μια ιστορία πραγματικής ζήλιας, απληστίας, αδίστακτης φιλοδοξίας και φόνου.

 

 

Πορφυρή Χήρα

Ο Γκράχαμ Μάστερτον, που έχει τιμηθεί με τα βραβεία Edgar και Bram Stoker και έχει προταθεί για το World Fantasy Award, κατά πολλούς είναι εφάμιλλος του Stephen King και «ένας από τους λίγους πραγματικούς μετρ του μυθιστορήματος τρόμου», όπως τον έχει χαρακτηρίσει ο ομότεχνός του συγγραφέας Τζέιμς Χέρμπερτ.


Η Πορφυρή Χήρα, που πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο από τις Εκδόσεις Οξύ, είναι το πρώτο βιβλίο της καινούργιας σειράς του συγγραφέα με πρωταγωνίστρια «μια νέα συναρπαστική ηρωίδα», την Μπεατρίς Σκάρλετ, μια γυναίκα με οξυδέρκεια και βαθιά γνώση των βοτάνων και των ιδιοτήτων τους.


Είπαν ότι οι δολοφονίες ήταν έργο του Σατανά, όμως η Μπεατρίς Σκάρλετ, η κόρη του φαρμακοποιού, εντοπίζει τα ίχνη ανθρώπων. Είπαν ότι ο θεός τούς τιμωρεί, όμως εκείνη συγκρατεί τους συμπολίτες της στη μικρή αγροτική κοινότητα για να μην ολισθαίνουν προς την υστερία.


Η Μπεατρίς ζει στον 18ο αιώνα, όπου βασιλεύουν η θρησκοληψία και η δεισιδαιμονία, όπου ο απόηχος από τις μάγισσες του Σάλεμ δεν έχει σβήσει ακόμη. Όμως η ίδια είναι δυναμική και ανεξάρτητη, θαρραλέα και χαρισματική και δεν θα διστάσει να έρθει αντιμέτωπη με τον πραγματικό διάβολο.

 

Οδηγός Βιβλίου