Προτάσεις για αναγνώστες της περιπέτειας: Τα βιβλία που πρέπει να απολαύσετε πριν τα δείτε στη μικρή οθόνη

Μυστήριο, ανατροπές, παραμυθένια ατμόσφαιρα και δυο ηρωίδες που θα γίνουν οι αγαπημένες σας, από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

ADVERTORIAL

Όταν μια καταπληκτική ταινία βασίζεται σε βιβλίο, τότε είναι σίγουρο πως θα πρέπει να διαβάσεις το βιβλίο για να νιώσεις ακόμα πιο συνεπαρμένος από την υπόθεση. Η περίπτωση Enola Holmes που προβάλλεται στο Netflix –με πρωταγωνίστρια την πολλά υποσχόμενη Millie Bobby Brown- είναι χαρακτηριστική περίπτωση ενός βιβλίου που έγινε ταινία και σε προκαλεί να διαβάσεις τα έργα της Νάνσι Σπρίνγκερ όπου ξετυλίγεται η προσωπικότητα της ηρωίδας και εξιστορούνται οι περιπέτειές της.

 

Το Ενόλα Χολμς 1: Η υπόθεση του χαμένου Μαρκήσιου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός,  συστήνει στο κοινό τη μικρή αδελφή του Σέρλοκ Enola που το όνομά της αντεστραμμένο σημαίνει alone. Αυτό είναι μόνο η αρχή της περιγραφής ενός φοβερού χαρακτήρα. Μιας έφηβης ντετέκτιβ -που τιμά το όνομα του διάσημου αδερφού της- και ξεκινά μόνη της με προορισμό το Λονδίνο να αναζητήσει την εξαφανισμένη μητέρα της.

 

Τολμηρή, πανέξυπνη, εφευρετική, θαρραλέα καταφέρνει να ξεφύγει από την καταδίωξη των αδελφών της, βρίσκεται μπλεγμένη στο μυστήριο απαγωγής ενός  νεαρού Μαρκήσιου, ενώ ταυτόχρονα συνδυάζει στοιχεία σαν έμπειρος επαγγελματίας για να φτάσει στην πολυαγαπημένη της μητέρα. Γρήγορο και απολαυστικό το βιβλίο της Νάνσι Σπρίγκερ είναι από εκείνα που θα διαβάσεις απνευστί, ενώ η προσωπικότητα της ηρωίδας θα σε συνοδεύει για καιρό αφού το τελειώσεις.

 

 

Κι επειδή αυτή η μικρή ντετέκτιβ γίνεται αμέσως η αγαπημένη σου ηρωίδα, το Ενόλα Χολμς 2: Η υπόθεση της αριστερόχειρας Λαίδη, έρχεται να επιβεβαιώσει πως η μικρή αδελφή του Σέρλοκ διαθέτει το ίδιο ταλέντο αλλά και την υψηλή ευφυΐα όπως εκείνος, μόνο που η Ενόλα σπάει τα στερεότυπα του ανδροκρατούμενου χώρου στην εξιχνίαση μυστηρίων.

 

Στο δεύτερο βιβλίο της Νάνσι Σπρίγκερ, η Ενόλα καταδιώκεται από τον αδελφό της και αναγκάζεται να κρυφτεί στο βρώμικό και αφιλόξενο Λονδίνο. Τότε ανακαλύπτει ένα κρησφύγετο γεμάτο σχέδια και το ένστικτό της την οδηγεί να ανακαλύψει τη δημιουργό τους. Αναζητώντας τη Λαίδη Σέσιλι, που αισθάνεται πως είναι η αδελφή ψυχή της ρισκάρει να αποκαλυφθεί στους διώκτες της και η περιπέτειά της ντύνεται με έξυπνες ανατροπές και μια εξαιρετική ατμόσφαιρα μυστηρίου που σε κερδίζει.

 

Αν είσαι φαν της κατηγορίας Netflix series τότε θα πρέπει να βιαστείς να αποκτήσεις το βιβλίο Γκρίσα1: Σκιές και Οστά που επανακυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός με ένα νέο μοναδικό εξώφυλλο. Κι αυτό γιατί μόλις έκανε πρεμιέρα στο συνδρομητικό κανάλι η ομώνυμη σειρά που μεταφέρει στη μικρή οθόνη τον γοητευτικό και μαγικό κόσμο των Γκρίσα.

 

Η Λι Μπαρντούγκο δημιουργεί ένα γοητευτικό σκηνικό που σε κάνει να ανατριχιάσεις περιγράφοντας με ζωηρό τρόπο το άλλοτε μεγάλο έθνος της Ράβκα. Περικυκλωμένη από εχθρούς, η Ράβκα έχει χωριστεί στα δύο από το Διάσελο των Σκιών, μια ζώνη αδιαπέραστου σκοταδιού όπου παραμονεύουν φτερωτά τέρατα που τρέφονται με ανθρώπινη σάρκα. Μοναδική ελπίδα η μοναχική Αλίνα Σταρκόφ που ενώ ποτέ δεν είχε ιδιαίτερες δεξιότητες, τελικά ανακαλύπτει ότι διαθέτει μια εξαιρετική δύναμή που μπορεί να σώσει τη χώρα της. Γι’ αυτό η νεαρή οδηγείται στη βασιλική Αυλή ώστε να εκπαιδευτεί ως μέλος των Γκρίσα, της μαγικής ελίτ με τα κρυμμένα μυστικά. Ρομαντικό και μαγικό με συνεχείς ανατροπές στην πλοκή, το Γκρίσα1: Σκιές και Οστά είναι μια αριστοτεχνική περιπέτεια που πρέπει να απολαύσεις ως ανάγνωσμα πριν ζήσεις την εμπειρία της τηλεοπτικής μεταφοράς του.

 

 

Οι εκδόσεις Ψυχογιός παρουσιάζουν τρία βιβλία που θα σε καταπλήξουν με το μαγευτικό σκηνικό το οποίο στήνεται λέξη προς λέξη αλλά και με την προσωπικότητα των ηρώων που σε κερδίζουν με τις διαφορετικές πτυχές τους. Συντροφιά για τις ανοιξιάτικες μέρες που θέλεις να μεταφερθείς στον κόσμο της φαντασίας φτιάχνοντας με το νου σου τις εικόνες που περιγράφουν οι συγγραφείς. Γιατί τελικά οι πιο συναρπαστικές ταινίες είναι εκείνες που σκηνοθετείς εσύ ο ίδιος διαβάζοντας.

Οδηγός Βιβλίου