Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου Η βασιλισσα της Καρδιάς στο βιβλιοπωλείο Πολύχρωμος Πλανήτης

Ένα παραμύθι που υμνεί τη φυλοδιαφορετικότητα, παρουσιάζοντας γλαφυρά τη σύγκρουση των παραδοσιακών οικογενειακών εθίμων με την ατομική επιλογή και τη διαφορετικότητα.

The LiFO team, 23.5.2022 | 15:08

Τη  Δευτέρα 30 Μαΐου, ώρα 19.30, στις λογοτεχνικές βραδιές του Πολύχρωμου Πλανήτη, θα γίνει η παρουσίαση του παραμυθιού Βασιλική Καρδιά του Γκρεκ ΜακΓκούν που υμνεί τη φυλοδιαφορετικότητα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

- Καλυψώ Γούλα, Γενική Γραμματέας Δημογραφικής, Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων,

- Άννα Απέργη, Πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών

- Ανδρομάχη Μπούνα & Γεωργία Κιζιρίδου, Μεταφράστριες και Επιμελήτριες του βιβλίου

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι: Σταυρούλα Μπραίμη (Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου) & Χριστίνα Τζέλου (Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Πολιτισμού Ηγουμενίτσας).

 

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
 

«Και ζήσαν αυτοί καλά, κι εμείς καλύτερα…». Στη συντριπτική πλειοψηφία των παραμυθιών είναι η τελευταία φράση ως επιστέγασμα της επιτυχίας του ήρωα να υπερνικήσει τα εμπόδια και να κατακτήσει το στόχο του.

 

Σε πολλά παραμύθια η αφήγηση αφορά έναν ήρωα που μάχεται για να κατακτήσει την αγαπημένη του ή το αντίστροφο. Στο παραμύθι «Η Βασιλική καρδιά» για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα, το κεντρικό πρόσωπο είναι ένα διεμφυλικό άτομο που δίνει την ατομική του μάχη για αποδοχή του εαυτού του και εν συνεχεία για αποδοχή από το οικογενειακό και κοινωνικό του πλαίσιο.

 

Ένα παραμύθι που υμνεί τη φυλοδιαφορετικότητα, παρουσιάζοντας γλαφυρά τη σύγκρουση των παραδοσιακών οικογενειακών εθίμων με την ατομική επιλογή και τη διαφορετικότητα.

 

Το παραμύθι «Η Βασιλική Καρδιά» του Γκρεκ ΜακΓκούν απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-6 ετών, γονείς, εκπαιδευτικούς και εν γένει σε όλους όσους ενδιαφέρονται να προσεγγίσουν το θέμα της φυλοδιαφορετικότητας μέσα από ένα παραμύθι.

 

Το βιβλίο του Γκρεγκ ΜακΓκούν κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πολύχρωμος Πλανήτης και η μετάφραση έχει γίνει από τις Δρ. Ανδρομάχη Μπούνα (Διδάσκουσα Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης) και Γεωργία Κιζιρίδου (Εξελικτική - Σχολική Ψυχολόγο).

 

ΔΕΥΤΕΡΑ  3Ο ΜΑΪΟΥ 2022

ΩΡΑ 19:30 μ.μ.
Εκδόσεις Βιβλιοπωλείο Πολύχρωμος Πλανήτης,

Αντωνιάδου 6, Αθήνα, 10434

Τηλ. 2108826600

http://www.t-zineshop.gr

[email protected]

Οδηγός Βιβλίου