Μεταίχμιο Ρocket: Η σειρά βιβλίων τσέπης που κάνει την ανάγνωση πιο άνετη από ποτέ

Έργα ελληνικής και μεταφρασμένης λογοτεχνίας, γνωστών και αγαπημένων συγγραφέων, κλασικά, που άφησαν εποχή και άντεξαν στον χρόνο, ανάμεσα σε άλλα.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΔΡΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ 26.7.2021 | 13:15

ADVERTORIAL

Ρίχνοντας μια ματιά τριγύρω, εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι πολλοί είναι εκείνοι που διαβάζουν όπου κι αν βρίσκονται. Η ανάγνωση πλέον έχει γίνει τόσο δημοφιλής, που οι περισσότεροι θα θέλαμε να έχουμε ένα βιβλίο μαζί μας, το οποίο θα μας συνοδεύει οπουδήποτε – στην πόλη, στα μέσα μεταφοράς, στην παραλία. Βέβαια, το σχήμα και ο αριθμός των σελίδων του συνήθως το καθιστούν ογκώδες, κάνοντας τη μεταφορά του δύσκολη και περιορίζοντας την απόλαυση του διαβάσματος σε συγκεκριμένες συνθήκες.

 

Μεταίχμιο Ρocket: Η σειρά βιβλίων τσέπης που κάνει την ανάγνωση πιο άνετη από ποτέ

 

Αυτήν ακριβώς την ανάγκη των αναγνωστών καλύπτει η σειρά Μεταίχμιο Pocket, τα βιβλία τσέπης των εκδόσεων Μεταίχμιο, που κυκλοφορούν σε μικρό, βολικό σχήμα και σε εξίσου βολική τιμή, η οποία κυμαίνεται από 5,90 μέχρι 9,90 ευρώ. Αυτή η πρωτοβουλία του εκδοτικού οίκου αγκαλιάστηκε αμέσως από το βιβλιόφιλο κοινό και οι προτάσεις του έγιναν ανάρπαστες. Έργα ελληνικής και μεταφρασμένης λογοτεχνίας, γνωστών και αγαπημένων συγγραφέων, κλασικά, που άφησαν εποχή και άντεξαν στον χρόνο, συναρπαστικές αστυνομικές περιπέτειες, συγκλονιστικές βιογραφίες συγκροτούν μια δεξαμενή τίτλων που ξεπερνούν τους εκατό, καλύπτοντας όλα τα γούστα.

 

Μεταίχμιο Ρocket: Η σειρά βιβλίων τσέπης που κάνει την ανάγνωση πιο άνετη από ποτέ

 

Από τις 17 Ιουνίου η συγκεκριμένη σειρά έχει εμπλουτιστεί με νέους, εξίσου ενδιαφέροντες τίτλους. Φυσικά, τα σκήπτρα κρατάει η κατηγορία της αστυνομικής λογοτεχνίας, σταθερά αγαπημένη του αναγνωστικού κοινού, με περιπέτειες που συναρπάζουν, ξυπνάνε τις αισθήσεις και πάνε το είδος πολλά βήματα παραπέρα. Οι επιλογές πολλές και εκλεκτές, με την υπογραφή κορυφαίων εκπροσώπων του είδους. Περίοπτη θέση κατέχει, φυσικά, το «Μαχαίρι» του Jo Nesbo, του Νορβηγού σταρ συγγραφέα που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την αστυνομική λογοτεχνία του Βορρά. Κοντά σε αυτόν συναντάμε τον Arne Dahl και τις «Μουσικές καρέκλες» του, που κυνηγούν το έγκλημα σε όλη την Ευρώπη, το ψυχολογικό θρίλερ «DNA» της Ισλανδής Yrsa Sigurdardóttir, και το εντυπωσιακό και πρωτότυπο «Σε είδα» της Clare Mackintosh. Στο Μπέλφαστ και το Δουβλίνο διαδραματίζονται η πολιτικών προεκτάσεων «Συνωμοσία της φωτιάς» του Stuart Neville και ο σκοτεινός «Τόπος των πιστών» της Tana French, αντίστοιχα. Από τη μακρινή Αυστραλία έρχεται η πολυβραβευμένη «Ξηρασία» της Jane Harper, που έχει μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη και προσεχώς θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας μας. Τέλος, ο Harald Gilbers με το «Σκοτεινό Βερολίνο» (σειρά «Germania») μας μεταφέρει στη βομβαρδισμένη και πολύπαθη γερμανική πρωτεύουσα.

 

Μεταίχμιο Ρocket: Η σειρά βιβλίων τσέπης που κάνει την ανάγνωση πιο άνετη από ποτέ

 

Η σειρά Μεταίχμιο Pocket, όμως, καλύπτει και όσους έχουν πιο κλασικά γούστα, καθώς περιλαμβάνει σε μια επίτομη έκδοση τσέπης δύο εμβληματικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, το «1984» και τη «Φάρμα των ζώων» του George Orwell. Λιγότερο αλληγορικός αλλά εξίσου κλασικός είναι ο Francis Scott Fitzgerald, που εδώ εκπροσωπείται με το «Τρυφερή είναι η νύχτα», ίσως το σημαντικότερο μυθιστόρημα του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα. Πιο σύγχρονο είναι το βιβλίο «Μικρές φωτιές παντού» της Celeste Ng, ένα παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο, που μιλάει για τις οικογενειακές σχέσεις, την εφηβεία, τον ρόλο της φυλής και της κοινωνικής τάξης.

Οδηγός Βιβλίου