Μάνος Χατζηγιάννης // Ασκατασούνα – Ξέφτια Ελευθερίας

Οι Εκδόσεις Νίκας σας προσκαλούν στην πρώτη παρουσίαση του μυθιστορήματος του Μάνου Χατζηγιάννη «Ασκατασούνα-Ξέφτια ελευθερίας»

The LiFO team, 21.9.2023 | 17:16

Ένα αγόρι στη Σύρο την περίοδο της δικτατορίας αναζητάει την προσωπική του επανάσταση. Μεγαλώνοντας δοκιμάζει να βρει την ελευθερία στη θάλασσα κι αυτή τον οδηγεί στην Βαρκελώνη. Μία Βάσκα τον μυεί στο αντάρτικο πόλεων και τον παίρνει μαζί της ως έρωτα και σύντροφο στο Μπιλμπάο της δεκαετίας του ’80.
 

Ένα μυθιστόρημα για όσους κραυγάζουν πως «επανάσταση είναι να επιλέγεις να ζεις ακόμη κι όταν κάποιος άλλος αποφασίζει να μην στο επιτρέψει».
 

Ένας ύμνος για όσους κολυμπούν στα βαθιά και πιστεύουν πως «δεν έχει ράτσα η θάλασσα, μιγάδα είναι, με σπέρμα μουγρό σε μήτρα ζαφειρένια».
 

 

xatzhgiannis

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2009. Μετά την αποφοίτηση από ιδιωτική σχολή Δημοσιογραφίας, επί εικοσαετία στέλεχος εφημερίδων (ρεπορτάζ Υγείας, Υπ. Εσωτερικών, Αστυνομικό, Ελεύθερο, Σύνταξη Ύλης) και κατόπιν συνεργάτης ιστοσελίδων. Αρθρογράφος επί διεθνών θεμάτων, καθώς και επί θεμάτων γεωπολιτικής, τρομοκρατίας αλλά και επί εκκλησιαστικών θεμάτων. Επί μια δεκαετία (11/2001 – 06/2011) στον τηλεοπτικό σταθμό BLUE SKY επιμελείτο και παρουσίαζε την ημερήσια πρωινή ενημερωτική εκπομπή του σταθμού με ανάγνωση του ημερήσιου τύπου, σχόλια επί της επικαιρότητας, τηλεφωνικές συνεντεύξεις και καλεσμένους στο στούντιο.
Το «Ασκατασούνα – Ξέφτια ελευθερίας» είναι το πρώτο του βιβλίο.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, στις 8μ.μ, στο καφέ «Πάπια» (Αυτομέδοντος 4, 116 35, Αθήνα).

 

Για το βιβλίο μιλούν:
         
Μάνος Χατζηγιάννης, δημοσιογράφος-συγγραφέας

Στεύη Τσούτση, υπεύθυνη ελληνικής πεζογραφίας Εκδόσεων Νίκας.

 

Αποσπάσματα του έργου θα αναγνώσει ο ηθοποιός-μουσικός, Ζερόμ Καλούτα.