ADVERTORIAL

 

Το «Αστράκι και το Έλατο» της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη είναι μια μαγική ιστορία φτιαγμένη από αγάπη. Η συγγραφέας απάντησε στις ερωτήσεις μας, για να καταλάβουμε ποια είναι τα συστατικά ενός χριστουγεννιάτικου παραμυθιού.

 

— Ποια είναι τα συστατικά που χρειάζονται για να δημιουργήσεις ένα παιδικό παραμύθι, και μάλιστα μια χριστουγεννιάτικη ιστορία;
Η αλήθεια σου, η αγάπη και ο σεβασμός σου προς τον αναγνώστη.

 

— Τελικά, ποιος είναι ο συγγραφέας πίσω από το Αστράκι και το  Έλατο; Η μικρή Κωνσταντίνα ή ο ενήλικος εαυτός της;
Η Κωνσταντίνα φέρει τον νεαρό εαυτό της σε όλες της τις δημιουργίες, και στα βιβλία και στις θεατρικές παραστάσεις. Γι’ αυτό και το Αστράκι και το  Έλατο είναι μια χριστουγεννιάτικη ιστορία για όλες τις ηλικίες.

 

cover
Κωνσταντίνα Νικολαΐδη, Το Αστράκι και το Έλατο, Εικονογράφιση: Ελπίδα Πανουργιά, εκδόσεις Πορφύρα

— Τι είναι αυτό που θα θέλατε να αγαπήσουν τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι σε αυτό το παραμύθι;
Θα ήθελα η συγκεκριμένη ιστορία να γεμίσει αισιοδοξία και ελπίδα τους αναγνώστες της και να τους κάνει να πιστέψουν στην ανεξάντλητη δύναμη της ευχής. Θα ήθελα, φτάνοντας ο αναγνώστης, μικρός και μεγάλος, στο οπισθόφυλλο, να κλείσει τα μάτια του και να κάνει την πιο δυνατή, αγνή και αγαπητική ευχή του!

 

— Τι σημαίνουν για εσάς τα Χριστούγεννα;
Για μένα τα Χριστούγεννα είναι μνήμη. Μου θυμίζουν την ουσία και τον λόγο της ύπαρξής μου σ’ αυτόν τον κόσμο, που δεν είναι άλλος από την προσφορά, την αλληλεγγύη, την ευσπλαχνία, την αγάπη, την ταπεινότητα, τον αλτρουισμό και την πίστη σε θαύματα! Ναι, θαύματα μπορούν να συμβούν, και μάλιστα συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας. Αν δώσουμε λίγη προσοχή, κατέβουμε ένα σκαλοπάτι από τον γερά θρονιασμένο εγωισμό μας και χαμογελάσουμε, θα καταφέρουμε να τα αντιληφθούμε!

 

— Πιστεύετε στον Αϊ-Βασίλη;
Φυσικά και πιστεύω, αφού με επισκέπτεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Δεν έχει καταλάβει, φαίνεται, ότι μεγάλωσα, ή μπορεί και να μην τον ενδιαφέρει. Ή, πάλι, μπορεί κάτι να ξέρει καλύτερα Εκείνος και να με αντιλαμβάνεται ως μικρό παιδί ακόμα. Ό,τι και να συμβαίνει, ο Αϊ-Βασίλης υπάρχει, χαρίζοντας χαμόγελα κάθε φορά σε μικρούς και μεγάλους, και ετοιμάζεται και φέτος να χαρίσει τα μαγικά του δώρα σε όλες τις παιδικές ψυχές, που είναι όλες τους ΚΑΛΕΣ.

 

Το «Αστράκι και το  Έλατο, ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πορφύρα.

Οδηγός Βιβλίου