Ι' Κύκλος Εργαστηρίων Δημιουργικής Γραφής από τη Σχολή των Εκδόσεων Πατάκη

Κερδίστε μία υποτροφία

LIFOTEAM 15.3.2016 | 11:04

 

UPDATE: Νικητής αναδείχθηκε το Ιωάννης Ζαραμπούκας

 


 

Τα εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής - Διόρθωσης & Επιμέλειας Κειμένων από τη Σχολή των Εκδόσεων Πατάκη ετοιμάζονται για τον Ι' Κύκλο, έχοντας ολοκληρώσει με μεγάλη επιτυχία τους προηγούμενους εννέα. Καταξιωμένα ονόματα του χώρου θα αναλάβουν για μία ακόμα φορά να καθοδηγήσουν όσους θέλουν να ασχοληθούν με τη δημιουργική συγγραφή, δίνοντας τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του Ι' κύκλου είτε δια ζώσης, είτε εξ αποστάσεως.

 

Με αφορμή την έναρξη των νέων μαθημάτων η LiFO εξασφάλισε για τους αναγνώστες της μία υποτροφία στη Σχολή Εκδόσεων Πατάκη δίνοντας στον τυχερό την ευκαιρία να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του παρακολουθώντας τον εαρινό Ι' Κύκλο εργαστηρίων του 2016, από τη Σχολή των Εκδόσεων Πατάκη.

 

Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό στέλνετε email στο [email protected] έως τις 18/3/2016 με θέμα «Δημιουργική Γραφή» αναγράφοντας α) ονοματεπώνυμο β) κινητό τηλέφωνο γ) περιοχή διαμονής. Μετά από κλήρωση που θα γίνει στις 17/3/2016, ένας μεγάλος νικητής θα κερδίσει μία υποτροφία σε οποιοδήποτε εργαστήριο (δια ζώσης ή εξ' αποστάσεως) του Ι' Κύκλου.

 

Ι' Κύκλος Εργαστηρίων Δημιουργικής Γραφής από τη Σχολή των Εκδόσεων Πατάκη

 

 

Λίγα Λόγια για τα Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής

 

Καταξιωμένοι συγγραφείς, έμπειροι δάσκαλοι και επαγγελματίες από τον χώρο του βιβλίου, ειδικευμένοι ανά θεματικό κύκλο, αναλαμβάνουν να μοιραστούν κι αυτή την άνοιξη μαζί σας τη μέθοδό τους, παρασύροντάς σας στη συναρπαστική περιπέτεια της γραφής. Στον Ι’ Κύκλο εργαστηρίων δημιουργικής γραφής της Σχόλης των Εκδόσεων Πατάκη, «Διήγημα» και «Διήγημα Προχωρημένων» θα διδάξει ο συγγραφέας και διευθυντής της Σχόλης Μισέλ Φάις,, «Ποίηση» ο ποιητής Χάρης Βλαβιανός, «Παιδική Λογοτεχνία» και «Εφηβική Λογοτεχνία» ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος και «Διόρθωση και Επιμέλεια Κειμένων» ο Κώστας Σταμάτης. Το εργαστήρι «Όροι και κανόνες στη σκακιέρα της μυθοπλασίας» με εισηγήτρια τη συγγραφέα Μάρω Δούκα και το εργαστήρι «Πέντε σύντομες συναντήσεις για την ελληνική λογοτεχνία» με εισηγητή τον κριτικό λογοτεχνίας Βαγγέλη Χατζηβασιλείου, θα διεξαχθούν φέτος για πρώτη φορά. Τα εργαστήρια ξεκινούν από 23 Μαρτίου 2016 και κάθε εργαστήρι θα διεξάγεται μία φορά την εβδομάδα από τις 5.00 μ.μ. έως τις 8.00 μ.μ. στις Εκδόσεις Πατάκη, Παν. Τσαλδάρη (πρώην Πειραιώς) 38. Το κόστος συμμετοχής για τα εργαστήρια των δέκα συναντήσεων είναι 340 ευρώ για κάθε εργαστήρι και 290 ευρώ για δεύτερη επιλογή την ίδια περίοδο, για παλαιούς μαθητές που συνεχίζουν και στον επόμενο κύκλο της Σχόλης ή για φοιτητές και ανέργους. Το κόστος για τα εργαστήρια των πέντε συναντήσεων είναι 160 ευρώ. Το εργαστήρι «Πέντε σύντομες συναντήσεις για την ελληνική λογοτεχνία» θα διεξάγεται μια φορά την εβδομάδα, 5-7 μ.μ. και το κόστος είναι 50 ευρώ ή 10 ευρώ ανά συνάντηση.

 

Open Day για ενημέρωση και γνωριμία, με μειωμένες τιμές στην εγγραφή, στις 18 Μαρτίου και ώρα 6 μ.μ. στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη (Ακαδημίας 65)

 

Εκτός, όμως, από τα δια ζώσης εργαστήρια, φέτος την άνοιξη θα πραγματοποιηθούν και πάλι τα εξ αποστάσεως εργαστήρια, εκεί όπου η περιπέτεια της γραφής δεν είναι μόνο συναρπαστική, αλλά και ψηφιακή. Όπου κι αν βρίσκεστε, η «τάξη» απέχει μόνο ένα κλικ μακριά και το μόνο «όχημα» που απαιτείται είναι κέφι για γράψιμο και συμμετοχή σε μια κοινή, συναρπαστική εμπειρία. Φέτος το εξ αποστάσεως εργαστήρι «Μυθιστόρημα» θα εισηγηθεί η συγγραφέας Δήμητρα Κολλιάκου, τα εργαστήρια «Νουβέλα», «Διήγημα» και «Διήγημα Προχωρημένων» ο συγγραφέας Μισέλ Φάις και το εργαστήρι «Διόρθωση & Επιμέλεια Κειμένων» ο Χρίστος Κυθρεώτης. Όλα τα μαθήματα ολοκληρώνονται σε δέκα online συναντήσεις. Τα εξ αποστάσεως εργαστήρια ξεκινούν, από 28 Μαρτίου 2016. Τα κόστη συμμετοχής για τα εξ αποστάσεως εργαστηρία είναι 290 ευρώ και 240 ευρώ για δεύτερη επιλογή την ίδια περίοδο, για παλαιούς μαθητές της Σχόλης ή για φοιτητές και ανέργους.

 

Για δεύτερη συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθούν και τα εξ αποστάσεως εργαστήρια δημιουργικής γραφής των οχτώ συναντήσεων για παιδιά 10-12 ετών και εφήβους, με εισηγητή τον συγγραφέα Φίλιππο Μανδηλαρά. Το κόστος συμμετοχής είναι 200 ευρώ και τα μαθήματα ξεκινούν στις 28 Μαρτίου 2016.

 

Για τα εξ αποστάσεως εργαστήρια δεν απαιτείται η προμήθεια ή η εγκατάσταση ειδικού λογισμικού, το μόνο που χρειάζεται είναι ένας υπολογιστής και πρόσβαση στο Internet, καθώς τα εργαστήρια φιλοξενούνται στην ψηφιακή, διαδραστική πλατφόρμα τηλέ-εκπαιδευσης teachme.patakis.gr

 

 

Μετά το πέρας των συναντήσεων θα δοθούν βεβαιώσεις στους συμμετέχοντες όλων των εργαστηρίων, δια ζώσης και εξ αποστάσεως.

 


Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επισκεφτείτε το www.patakis.gr ή να τηλεφωνήσετε στο 210.36.50.010 (Δευτέρα έως Πέμπτη, 10:00-15:00)