H «Μετέωρη Ελλάδα» του Πέδρο Ολάγια προβάλλεται στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Την οπτικοακουστική εκδοχή του βιβλίου σκηνοθετεί ο ίδιος ο Ισπανός συγγραφέας και ελληνιστής

The LiFO team, 29.3.2018 | 14:40

Το ντοκιμαντέρ «Μετέωρη Ελλάδα» του Πέδρο Ολάγια θα προβληθεί την Τρίτη 24 Απριλίου στις 18:30, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Μετά την προβολή, ακολουθεί συζήτηση με τον ίδιο τον σκηνοθέτη και συγγραφέα του ομότιτλου βιβλίου που θα είναι παρών για την εκδήλωση. Η ταινία, διάρκειας 113 λεπτών, προβάλλεται στα ελληνικά.

 

Ο Ολάγια, συγγραφέας του βιβλίου Μετέωρη Ελλάδα (Εκδόσεις Παπαζήση, 2015), με θέμα την κληρονομιά και τις προκλήσεις της αρχαίας αθηναϊκής δημοκρατίας από την άποψη της σύγχρονης Αθήνας, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την πρόσφατη οπτικοακουστική εκδοχή αυτού του έργου, την οποία υπογράφει επίσης ο ίδιος.

 

Η ταινία μεταφέρει τους θεατές στην Αθήνα – ταυτοχρόνως αρχαία και σύγχρονη – επιχειρώντας, όπως αναφέρει ο δημιουργός της, να τους ωθήσει να προβληματιστούν για τη Δημοκρατία στο μέρος που κάποτε υπήρξε το λίκνο της και σήμερα, κατά τα φαινόμενα, έχει επιλεγεί για να γίνει ο τάφος της.

 

Διηγείται τα περί Δημοκρατίας στην Ελλάδα, ώστε να γίνει συνείδηση το γεγονός ότι ο επαναπροσδιορισμός της και η κατάκτησή της είναι μια από τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας.

 

H «Μετέωρη Ελλάδα» του Πέδρο Ολάγια προβάλλεται στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
Μετέωρη Ελλάδα (Εκδόσεις Παπαζήση, 2015).

 

Info

Τρίτη 24 Απριλίου

Ώρα: 18:30

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος), Μασσαλίας 22, Αθήνα

Είσοδος ελεύθερη

Οδηγός Βιβλίου