Βραβεία Βιβλίου Public: Ψηφίστε τα αγαπημένα σας βιβλία για το 2019

O αγαπημένος θεσμός κάθε βιβλιολάτρη επιστρέφει για 7η συνεχή χρονιά.

ADVERTORIAL

Τα βιβλία αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μας, ανεξάρτητα με την εποχή, τις συνθήκες ή τα γούστα. Ένα καλό βιβλίο μπορεί να συνοδεύσει κάθε όμορφη ανάμνηση, να μας βάλει σε σκέψεις, να μας διασκεδάσει, να μας κάνει να σκεφτούμε ή απλά να μας ταξιδέψει σε έναν διαφορετικό κόσμο.

 

Κάθε χρόνο, υπάρχουν βιβλία, αλλά και συγγραφείς, που καταφέρνουν να ξεχωρίσουν ανάμεσα σε χιλιάδες εκδόσεις - και συνήθως για πολύ καλό λόγο. Κι αυτούς τους δημιουργούς, αξίζει να τους ευχαριστήσουμε, για όλες αυτές τις σελίδες που μας έκαναν να αγαπούμε το διάβασμα ακόμα περισσότερο.

 

Ειδικότερα μετά από μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, μπορούμε να ανταποδώσουμε το «ευχαριστώ» αναδεικνύοντας τα βιβλία και τους συγγραφείς τους, που ξεχώρισαν για εμάς το 2019, ως αναγνώστες. Έτσι, για 7η συνεχόμενη χρονιά, μπορούμε να ψηφίσουμε τα αγαπημένα μας βιβλία στα Βραβεία Βιβλίου Public που θα πραγματοποιηθούν ψηφιακά στις 27 Ιουλίου στο www.publicbookawards.gr.

 

Μέσα από το site, μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε 2.350 τίτλους βιβλίων από 1.700 συγγραφείς και 145 εκδότες, που μας ενέπνευσαν και μας κράτησαν την καλύτερη συντροφιά. Έτσι, στην πρώτη φάση έως τις 12 Ιουλίου, ψηφίζουμε στις κατηγορίες που επιθυμούμε, ενώ από τις 13 μέχρι τις 26 Ιουλίου, θα μπορούμε να ψηφίσουμε ένα από τα δημοφιλέστερα βιβλία από κάθε κατηγορία, όπως αυτά προκύψουν από τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης. Στο τέλος, θα αναδειχθούν οι μεγάλοι νικητές για το 2019.

 

Οι 10 κατηγορίες βραβείων για τις οποίες θα ψηφίσουμε είναι οι εξής:

1. Ελληνικό μυθιστόρημα
2. Μεταφρασμένο μυθιστόρημα
3. Ελληνικό Διήγημα
4. Ελληνικό non-Fiction (δοκίμιο, έρευνα, βιογραφία, μαρτυρία αλλά και βιβλίο πολιτικής, οικονομίας & ψυχολογίας)
5. Ελληνική σύγχρονη ποίηση
6. Ελληνική παιδική λογοτεχνία
7. Ελληνική εφηβική λογοτεχνία
8. Ευ Ζην (ελληνικά βιβλία Μαγειρικής, Αποδελτίωσης, Χόμπι-Ελεύθερου Χρόνου)
9. Κατηγορία «Έκπληξη» - (Αξέχαστος/η Ήρωας/Ηρωίδα)
10. Ανεξάρτητο Βιβλιοπωλείο της χρονιάς (από τη δεύτερη φάση του θεσμού)

 

Επιπλέον, από τις ψήφους του κοινού θα αναδειχθεί και το Ανεξάρτητο Βιβλιοπωλείο της χρονιάς.

 

Βραβεία Βιβλίου Public: Ψηφίστε τα αγαπημένα σας βιβλία για το 2019

 

Στη φετινή διοργάνωση, εκτός από τα βραβεία του κοινού, θα δοθούν και τρία ειδικά βραβεία για τα οποία θα ψηφίσουν κριτικές επιτροπές, με μέλη έγκριτους επαγγελματίες από τον χώρο του βιβλίου. Συγκεκριμένα, οι κατηγορίες είναι: 

 

Εκδοτικό Αποτύπωμα: Όπως κάθε χρόνο στην κατηγορία θα συμπεριληφθούν όλοι οι ελληνικοί εκδοτικοί οίκοι που θα συμμετέχουν στα βραβεία βιβλίου Public 2020 και συνεχίζουν την εκδοτική τους δραστηριότητα έως και σήμερα. Η κριτική επιτροπή καλείται να αναδείξει τους εκδοτικούς οίκους που ξεχώρισαν για την ποιότητα και τη συνέπεια του έργου τους τη χρονιά που πέρασε.

 

Τιμώμενη λογοτεχνία: Ισπανόφωνη Στη συγκεκριμένη κατηγορία συμμετέχουν αποκλειστικά τίτλοι από ισπανόφωνους και Ιβηροαμερικανούς συγγραφείς, που έχουν μεταφραστεί στην ελληνική γλώσσα και να έχουν κυκλοφορήσει το 2019.

 

Βραβεία Βιβλιοπωλείων Public: Για τα συγκεκριμένα Βραβεία ψηφίζουν οι πωλητές βιβλίου των καταστημάτων Public και θα συμπεριληφθούν όλα τα βιβλία που κατατίθενται στις αντίστοιχες κατηγορίες κοινού: Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public Ελληνικό Μυθιστόρημα και Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public Ελληνικό Παιδικό βιβλίο.

 

Έτσι, λοιπόν, φέτος ψηφίζουμε τα βιβλία που αγαπήσαμε περισσότερο την περασμένη χρονιά, μέσα από έναν θεσμό που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από κάθε βιβλιολάτρη και έχει αναδείξει μερικούς από τους πιο ταλαντούχους συγγραφείς των περασμένων χρόνων.

 

Βραβεία Βιβλίου Public: Ψηφίστε τα αγαπημένα σας βιβλία για το 2019

 

Για να ψηφίσετε στα Βραβεία Βιβλίου Public ή για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.publicbookawards.gr.

Οδηγός Βιβλίου