Digital EU Forward

Κοινό μέτωπο Microsoft και Ευρωπαίων εκδοτών μετά τις εξελίξεις με το Facebook στην Αυστραλία

Κοινό μέτωπο Microsoft και Ευρωπαίων εκδοτών μετά τις εξελίξεις με το Facebook στην Αυστραλία Facebook Twitter
Κοινό μέτωπο Microsoft και Ευρωπαίων εκδοτών μετά τις εξελίξεις με το Facebook στην Αυστραλία (EPA)
0

Microsoft και Ευρωπαίοι εκδότες αναζητούν λύσεις για το περιεχόμενο ειδήσεων, μετά τις εξελίξεις στην Αυστραλία με το Facebook.

Η Microsoft και οι ευρωπαϊκές ομάδες μέσων ενημέρωσης ζήτησαν σήμερα από τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ να απαιτήσουν από τις διαδικτυακές πλατφόρμες να επιδιώξουν διαιτησία, σε περιπτώσεις, που υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με τον τρόπο κατανομής των εσόδων με τους εκδότες ειδήσεων, ένα κρίσιμο σημείο στη διαμάχη μεταξύ Facebook και Αυστραλίας.

Οι αναθεωρημένοι κανόνες πνευματικών δικαιωμάτων της ΕΕ για το 2019, οι οποίοι αναγκάζουν τη μονάδα Alphabet Google και άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες να υπογράψουν συμφωνίες αδειοδότησης με μουσικούς, συγγραφείς και εκδότες ειδήσεων για να μπορούν να χρησιμοποιήσουν το έργο τους, δεν επαρκούν, ανέφεραν η Microsoft και οι εκδότες.

«Αυτή η πρωτοβουλία είναι ένα λογικό επόμενο βήμα», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Microsoft Casper Klynge, προσθέτοντας ότι η εταιρεία μοιράζεται ήδη έσοδα με εκδότες μέσω του προϊόντος της Microsoft News.

Το Facebook, την περασμένη εβδομάδα επέβαλε απαγόρευση των ειδήσεων στην Αυστραλία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για έναν επικείμενο νόμο, που αναμένεται να απαιτήσει από τις διαδικτυακές πλατφόρμες να επιτύχουν συμφωνίες για την πληρωμή ειδησεογραφικών πρακτορείων για το περιεχόμενό τους ή να συμφωνήσουν σε μια τιμή μέσω διαιτησίας.

Το κάλεσμα της Microsoft, της Ευρωπαϊκής Ένωσης Περιοδικού Τύπου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκδοτών, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εκδοτών και του News Media Europe έρχεται καθώς οι νομοθέτες της ΕΕ προωθούν συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις χώρες της ΕΕ σχετικά με τους κανόνες για τον έλεγχο των αμερικανικών τεχνολογικών κολοσσών.

«Παρόλο που οι εκδότες του Τύπου έχουν ένα παράπλευρο δικαίωμα, ενδέχεται να μην έχουν την οικονομική δύναμη να διαπραγματευτούν δίκαιες και ισορροπημένες συμφωνίες με αυτές τις εταιρείες τεχνολογίας, οι οποίες διαφορετικά θα μπορούσαν να απειλήσουν με πλήρη απομάκρυνση από τις διαπραγματεύσεις ή εναλλακτικά, θα μπορούσαν να εγκαταλείψουν τις αγορές εξ' ολοκλήρου», ανέφεραν σε δήλωσή τους.

Με πληροφορίες του Reuters

Digital EU Forward
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λογοτομή: Fake news και παραπληροφόρηση - Πότε υπήρξα και εγώ θύμα ψευδούς είδησης

Digital EU Forward / Λογοτομή: Fake news και παραπληροφόρηση - Πότε υπήρξα και εγώ θύμα ψευδούς είδησης

Ο ηθοποιός, παρουσιαστής και δημοσιογράφος Φώτης Σεργουλόπουλος και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης συζητούν για την μάχη κατά της παραπληροφόρησης, τα fake news και την στρατηγική της Ευρώπης ενάντια στις μάχη της προπαγάνδας και την διαστρέβλωση των πληροφοριών
THE LIFO TEAM
O «πόλεμος» της παραπληροφόρησης - Πώς μπορεί η ΕΕ να συμβάλει; 

Digital EU Forward / O «πόλεμος» της παραπληροφόρησης - Ένας ειδικός αποκαλύπτει τι συμβαίνει και πώς μπορεί η ΕΕ να δράσει; 

Ο επικεφαλής της ειδικής ομάδας της ΕΕ για την παραπληροφόρηση, Lutz Güllner, σε μια συνέντευξη για τις διαδικτυακές επιθέσεις, τη στρατηγική παραπληροφόρησης της Ρωσίας, τη διάδοση των fake news και τα εργαλεία επαλήθευσης πληροφοριών.  Συνέντευξη στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Το μέλλον της ανθρωπότητας στα χέρια της τεχνητής νοημοσύνης

Digital EU Forward / Το μέλλον της ανθρωπότητας στα χέρια της τεχνητής νοημοσύνης

Η τεχνητή νοημοσύνη διευκολύνει τη ζωή μας, αλλά εγείρει πολλά ηθικά και νομικά ζητήματα τα οποία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήδη προσπαθεί να αντιληφθεί και να αντιμετωπίσει. H πρόεδρος της Επιτροπής για το μέλλον της Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Ευρωκοινοβούλιο Εύα Καϊλή μας δίνει μια εικόνα σχετικά με τις ενέργειες που γίνονται σε αυτόν τον τομέα με αφορμή την ειδική επιτροπή του Κοινοβουλίου για την τεχνητή νοημοσύνη.
ΤΙΜΟΣ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΣ
Τεχνητή νοημοσύνη: Ρίσκα και προβληματισμοί

Digital EU Forward / Τεχνητή νοημοσύνη: Ρίσκα και προβληματισμοί

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και οι ευρωβουλευτές θέλουν να διαμορφώσουν τους ευρωπαϊκούς κανόνες ανταλλαγής μη προσωπικών δεδομένων για να προωθήσουν την καινοτομία και την οικονομία, προστατεύοντας παράλληλα την ιδιωτική ζωή.
ΤΙΜΟΣ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΣ
Τεχνητή νοημοσύνη: Ο… μαγαζάτορας του μέλλοντος

Digital EU Forward / Τεχνητή νοημοσύνη: Ο… μαγαζάτορας του μέλλοντος

Το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τη συγκρότηση της Ειδικής Επιτροπής για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ψηφιακή Εποχή, προσπαθεί να εξετάσει τον αντίκτυπό της στις επιχειρήσεις και στην οικονομία της Ε.Ε.
ΤΙΜΟΣ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΣ
Eύα Καϊλή: «Η Ελλάδα θα έχει μια δυνατή φωνή στην Ευρωβουλή»

Ο επόμενος κόσμος / Eύα Καϊλή: «Η Ελλάδα θα έχει μια δυνατή φωνή στην Ευρωβουλή»

Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συνομιλεί με την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Εύα Καϊλή, για την εκλογή της ως αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τα νέα της καθήκοντα αλλά και τι σηματοδοτεί αυτή η θέση για τη χώρα μας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΕΜΠΤΗ 11/11-Κώστας Αρβανίτης: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ό,τι πιο προοδευτικό υπάρχει στην Ε.Ε.»

Ο επόμενος κόσμος / Κώστας Αρβανίτης: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ό,τι πιο προοδευτικό υπάρχει στην Ε.Ε.»

Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συνομιλεί με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα 40 χρόνια Ε.Ε. - Ελλάδας, τις προκλήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης, τα εργασιακά δικαιώματα, τις πολιτικές ελευθερίες αλλά και την εμπειρία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Εύα Καϊλή : «Η ευρωπαϊκή ταυτότητα είναι ταυτόσημη με τους Έλληνες»

Ο επόμενος κόσμος / Εύα Καϊλή : «Η ευρωπαϊκή ταυτότητα είναι ταυτόσημη με τους Έλληνες»

Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συνομιλεί με την ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ για την πανδημία, τα 40 χρόνια Ε.Ε. - Ελλάδας, τις ψηφιακές τεχνολογίες αλλά και την πολυετή εμπειρία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Άννα-Mισέλ Ασημακοπούλου: «Η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερη αλληλεγγύη και ενότητα»

Digital EU Forward / Άννα-Mισέλ Ασημακοπούλου: «Η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερη αλληλεγγύη και ενότητα»

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου μιλά στη LiFO για την υγειονομική κρίση, τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και τις προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ