Για όσους βρίσκονται ή πρόκειται να βρεθούν στη Ζάκυνθο από αύριο 10/06 έως και τη Κυριακή 12/07 η συγκυρία του 1ου Φεστιβάλ Τζαζ Ζακύνθου είναι μοναδική! Ο χώρος και ο χρόνος της διεξαγωγής του φεστιβάλ είναι επίσης ιδανικός. Το φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στο υπαίθριο θέατρο Δερματούσας του δήμου Αρκαδίων, με φόντο την καταπράσινη ζακυνθινή φύση όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθεί καθημερινά τρία σχήματα με ιδιαίτερο χαρακτήρα το καθένα, σε ένα πρόγραμμα συνολικής διάρκειας δυόμιση ωρών για την κάθε ημέρα.

Συμμετέχουν κορυφαίοι Έλληνες τζαζίστες με τα σχήματά τους, όπως ο Γιώργος Κοντραφούρης Baby Trio και ο Γιάννης Παπαναστασίου Mainstream Quartet, ανερχόμενα ελληνικά σχήματα, όπως οι βραβευμένοι Poly Quartet και ξένοι καλλιτέχνες, όπως το τρίο του Ισπανού Cesar Latorre. Έμφαση δίνεται στην ποικιλία του ήχου (με σχήματα που βασίζονται στην κιθάρα, το πιάνο, τα πνευστά, τη φωνή, και ηλεκτρικά όργανα), καθώς και στην ποικιλία του στιλ, με επιρροές που κυμαίνονται από τη βραζιλιάνικη στην παραδοσιακή μουσική και από τη κλασική στη σύγχρονη τζαζ.

Καλοκαιρινά βράδια μέσα στη γαλήνη της ζακυνθινής εξοχής, κάτω από ένα μεγάλο φεγγάρι. Τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς!
www.zantejazz.com