Δυο έλληνες graffiti artists στους καλύτερους του κόσμου

Δυο έλληνες graffiti artists στους καλύτερους του κόσμου Facebook Twitter
0

 

Δυο έλληνες graffiti artists στους καλύτερους του κόσμου Facebook Twitter



Το project Wynwood Walls ξεκίνησε στο Μαιάμι το 2009 όταν ο Tony Goldman και ο Jeffrey Deitch (του Deitch Projects Soho και νυν διευθυντής του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης του Λος Άντζελες) αποφάσισαν να καλέσουν γνωστούς graffiti artists και να βάψουν τοίχους σε πάρκινγκ, εγκατελειμένα κτίρια και κοντέινερ. Ονόματα όπως ο Futura, o Shepard Fairey, oι Os Gemeos και πολλοί άλλοι ανταποκρίθηκαν και το project που εντάχθηκε στην πολύ σημαντική έκθεση τέχνης Art Basel Miami στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Τώρα δυο χρόνια μετά ο Tony Goldman με την βοήθεια των συνεργατών του αποφάσισαν να καλέσουν και πολλούς artists, οι οποίοι δεν είχαν δείξει ποτέ την δουλειά τους στην Αμερική, μεταξύ των οποίων και οι Έλληνες b. και Στέλιος Φαϊτάκης. Το όλο εγχείρημα γυρίστηκε σε ντοκιμαντέρ με τίτλο Here comes the neighborhood, το οποίο ανεβαίνει σε 4λέπτα επεισόδια στο vimeo και περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τους curators και τους καλλιτέχνες, φωτογραφίες της Martha Cooper που καλύπτει το project από τη γέννησή του και εντυπωσιακά πλάνα από τα graffiti και την διαδικασία κατασκευής τους.


 Δείτε εδώ το τέταρτο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ όπου φιλοξενείται συνέντευξη του b. , ενώ παίζουν και αρκετά πλάνα από μάχες διαδηλωτών με αστυνομικούς στο Σύνταγμα!



Και εδώ τα υπόλοιπα επεισόδια που έχουν ανέβει μέχρι στιγμής

Η δουλειά του b.

 

Δυο έλληνες graffiti artists στους καλύτερους του κόσμου Facebook Twitter

 

Δυο έλληνες graffiti artists στους καλύτερους του κόσμου Facebook Twitter

 

Δυο έλληνες graffiti artists στους καλύτερους του κόσμου Facebook Twitter

H δουλειά του Στέλιου Φαϊτάκη

 

Δυο έλληνες graffiti artists στους καλύτερους του κόσμου Facebook Twitter

 

Δυο έλληνες graffiti artists στους καλύτερους του κόσμου Facebook Twitter

 

Δυο έλληνες graffiti artists στους καλύτερους του κόσμου Facebook Twitter

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

*Ακόμη και το πιο σφοδρό ξυράφι υπήρξε κάποτε λουλούδι/ από τον Πάνο Μιχαήλ

ΟΑΣΗ / Ακόμη και το πιο σφοδρό ξυράφι υπήρξε κάποτε λουλούδι/ από τον Πάνο Μιχαήλ

Από το σοκ της Peaches μέχρι τη σιωπηρή δύναμη σωμάτων που άντεξαν χωρίς να εξηγηθούν, ο Πάνος Μιχαήλ εξερευνά τι σημαίνει να κατοικείς το σώμα σου χωρίς διαπραγμάτευση. Ένα πολυποστ της ΟΑΣΗΣ για την επιθυμία ως πολιτισμό και την αντοχή ως μορφή αλήθειας.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
*Το δέρμα που κατοικώ/από τον Πάνο Μιχαήλ

ΟΑΣΗ / Το δέρμα που κατοικώ/ από τον Πάνο Μιχαήλ

Σε αυτό το πολυποστ, ο Πάνος Μιχαήλ κοιτάζει τη σύγχρονη κουλτούρα μέσα από εκείνο το μικρό σκοτεινό διάκενο όπου κάτι λείπει και ακριβώς γι’ αυτό γίνεται ορατό. Από τη Charli XCX που παλεύει να ξαναβρεί το σώμα της μέσα στο ίδιο της το είδωλο, μέχρι τη Cindy Sherman που αποκάλυψε νωρίς τη βία της μίμησης· από τη σωματική ένταση του HYACYN μέχρι τη λαϊκή, ανθρώπινη ματιά του Martin Parr. Ένα queer πολυποστ για την επιμονή της παρουσίας σε μια εποχή που δεν αντέχει την ατέλεια.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Πόσο κοστίζει να βγαίνεις στην Αθήνα;

Culture / Πόσο κοστίζει να βγαίνεις στην Αθήνα;

Από τις θεατρικές σκηνές και τις σκοτεινές αίθουσες μέχρι τα μεγάλα dance events και τα πιο περιζήτητα τραπέζια της Αθήνας, πόσο κοστίζει πραγματικά η επαφή με όσα συμβαίνουν στην πόλη; Πού βρισκόμαστε σε σχέση με λίγα χρόνια πριν και πού σε σχέση με το εξωτερικό;
THE LIFO TEAM
Τα πρόσωπα που άλλαξαν κάτι στον πολιτισμό και υπόσχονται πολλά ακόμα για το μέλλον

Portraits 2025 / Τα πρόσωπα που άλλαξαν κάτι στον πολιτισμό και υπόσχονται πολλά ακόμα για το μέλλον

Kάποιοι το κάνουν για χρόνια, άλλοι εμφανίζονται πρώτη φορά ή είναι ακόμα στην αρχή της θαυμαστής τους πορείας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το 2024 έκαναν τη διαφορά και απ' ό,τι φαίνεται το 2025 θα συνεχίσουν ακάθεκτοι. Η ομάδα της LifΟ μίλησε μαζί τους.
THE LIFO TEAM
«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 - ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.