ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.4.2024 | 21:44

Βαρέθηκα

Να βλέπω ευτυχισμένα ζευγαράκια στον δρόμο, αγκαλιασμένα και χαρούμενα μέσα στις φούσκες τους. Να περπατάνε χωρίς καμία επιρροή των όσων συμβαίνουν γύρω τους (δεν μιλάω μεταφορικά, για πολέμους και εξωτερική πολιτική, αλλά για κοινωνικά ζητήματα με τα οποία αλληλεπιδρούν άμεσα ή έμμεσα στο ίδιο τους το οπτικό πεδίο και περιβάλλον, αστέγους, τοξικομανείς, απόρους, κτλπ) και να κοιτάνε με το άβουλο ύφος του καλού καταναλωτή όλες τις "ευκαιρίες" στις βιτρίνες των καταστημάτων. Εγώ ποτέ δεν υπήρξα ανέμελος σαν αυτούς, δεν ξέρω καν τι είναι η πολυτέλεια της ονειροπόλησης και αν ποτέ έγραφα βιβλίο περί αυτής, σίγουρα θα ήταν κοινωνική σάτιρα και όχι ρεαλιστικά περιγραφικό. Ποτέ δεν υπήρξα έτσι ανέμελος και χαλαρός, χωρίς να σκέφτομαι το μετά, απορροφημένος στην δανεική θαλπωρή άψυχων αντικειμένων. Ποτέ δεν είχα έστω 50€ να ξοδέψω σε κάτι πέραν των απολύτως απαραίτητων. Δεν είναι ταξικό μίσος, ζήλια, φθόνος ή και απογοήτευση. Απλά έλλειψη ταύτισης. Ζούμε σε έναν άλλον κόσμο εγώ/εμείς (δηλαδή όσοι το βλέπουν από την δική μου οπτική γωνία) με αυτούς και το χάσμα ανάμεσά μας είναι τεράστιο. Ποτέ δεν έβγαλα selfie χωρίς λόγο απλά έτσι, "πάρε ίνστα λίγο από το προσωπικό μου απόθεμα ματαιοδοξίας", ποτέ δεν ντύθηκα με ρούχα που η συνολική τους αξία να ξεπερνούσε τα 100€ απλά για να παίρνω αυτό το ναρκισσιστικό boost σε κάθε κοίταγμα με επιδοκιμασία του αντίθετου φύλου ούτε ήπια/έφαγα ποτέ κάτι έξω που να ήταν διψήφιος αριθμός, έτσι απλά για να νιώσω όμορφα. Από την μία μου αρέσει η αύρα τους έτσι όπως τους παρατηρώ να περνάνε ανάμεσα στην μάζα των εργατών και αγχωμένων καθημερινών ανθρώπων, όλος αυτός ο ενθουσιασμός και η αισιοδοξία, αλλά από την άλλη νιώθω πως υπάρχει μέσα μου μία άβυσσος που απλά το θέαμα και μόνο αυτών των τυχερών της ζωής, δεν θα μου αρκεί για πολύ ακόμα ώστε να χαίρομαι που τουλάχιστον για κάποιους εκεί έξω η ζωή είναι πραγματικά άξια να την ζει κανείς. Νιώθω πως κάποτε θα ξυπνήσει μέσα μου το τέρας της φιλοδοξίας και θα θέλω να ζήσω όπως και αυτοί, ακόμα και αν το Αμερικάνικο Όνειρο στο οποίο προσεύχονται είναι εφιάλτης για την πλειοψηφία, θα θελήσω να το ζήσω κεγώ όπως και αυτοί. Βαρέθηκα τα λίγα χρήματα και τσίμα τσίμα όλες οι υποχρεώσεις και οι λογαριασμοί. Βαρέθηκα την ρουτίνα και επανάληψη. Βαρέθηκα να θαυμάζω άλλους να λάμπουν ονειροπολώντας αντί να ονειροπολώ ο ίδιος. Η λάμψη τέτοιων τυχερών ανθρώπων δίνει έμφαση στην αντίθεση μεταξύ του δικού τους φως και τις σκιές όλων εμάς, λες και την δικιά μας λάμψη έκλεψαν και μας την επέστρεψαν με σκιά και αρνητική ενέργεια. Βαρέθηκα να είμαι απαισιόδοξος και μίζερος, θέλω να χαμογελάσω σαν να μην υπάρχει αύριο και να ζήσω στο τώρα, στο φευγαλέο εδώ και τώρα που είναι τόσο όμορφο αλλά και ξαφνικό, σαν ένα πυροτέχνημα..
4
 
 
 
 
σχόλια

Αδικίες υπάρχουν.
Κανένας όμως δεν κλέβει τη λάμψη του άλλου και την επιστρέφει με σκιά και αρνητική ενέργεια.
Ελαφρώς λογοτεχνίζον επιχείρημα αλλά δε νομίζω ότι ισχύει.
Για να λάμψει κάποιος πρέπει να έχει και τις ανάλογες ικανότητες.
Ή να ακολουθήσει έναν διαφορετικό τρόπο ζωής.
Ή να έχει άστρο.
Να μάθεις να είσαι ικανοποιημένος με τον δικό σου τρόπο ζωής και τις επιλογές σου.
Η προτροπή μου είναι να υπάρξεις επιτέλους ανέμελος και χαλαρός που γράφεις πως δεν υπήρξες ποτέ.
Δεν φαντάζεσαι πόσο λυτρωτικό κι ανανεωτικό είναι.
Επίσης υπάρχουν καλοπερασάκηδες που ζουν έχοντας την κατανάλωση σε πρώτο πλάνο κι όλα αυτά που γράφεις αλλά μπορεί να στηρίζουν κρυφά και τους αδύναμους.
Δεν είναι όλοι έτσι αλλά σε κάθε είδος ανθρώπου, κάθε κοινωνικής τάξης υπάρχουν και οι μεν και οι δεν.
Ζήσε όπως θες.

Τώρα θα γίνω κυνικός και ναι όσο και να συμφωνώ μαζί σου και να βλέπω την ίδια ματαιοδοξία απέναντι στα υλικά αγαθά και τις μάρκες το πρόβλημα είναι η έλλειψη χρήματος, δυστυχώς δεν έχεις χρήματα= δεν υπάρχεις. Κ μιας κ είχαμε μια κουβέντα χθες γιατί ο κόσμος παίρνει μάρκες ρούχα κτλπ είναι θέμα κοινωνικό, και όταν δεν ταυτίζεσαι με την κοινωνία τότε είσαι παρία, περιττός, δεν είσαι "ένας απο μας" και εκεί έρχεται και η μοναξιά, όλα είναι αλληλένδετα. Δυστυχώς ο κόσμος είναι ακόμα σε ζωώδη κατάσταση και όλοι εμείς που δεν μας ελκύει το φαίνεσθαι είμαστε σαν εξωγήινοι
κοινωνικό, και όταν δεν ταυτίζεσαι

Αφού βαρέθηκες, κάνε τα. Όλα αυτά που σε κάνουν να μη βαριέσαι. Όμως μάντεψε : Και οι περισσότεροι από το άλλο στρατόπεδο που αναφέρεις, για τους δικούς τους επίσης λόγους έχουν βαρεθεί και ας μην το παραδέχονται δημόσια. Όλοι αυτοί, λένε τα ανάλογα για σένα · ότι ζεις σε φούσκα και ότι έχεις βολευτεί στον δικό σου απελπισμένο μικρόκοσμο. Από τη μεριά τους εκείνοι, θα σε κατηγορήσουν για έλλειψη φιλοδοξίας · ότι δεν έχεις εμπειρίες, δεν έχεις ζήσει.
Εγώ πάλι, θα σου πω το άλλο. Δεν ξέρω κανέναν που να αγόρασε καινούριο σπίτι και μετά από κάποιον καιρό να μην επιθύμησε περισσότερο το "απέναντι".

Rocker,ισχύει αυτό που λες ,ο άνθρωπος εκ φύσεως είναι αχόρταγος και πάντα θέλει κάτι παραπάνω.Και τον πλουσιότερο άνθρωπο να ρωτήσεις,ίσως νοιώθει δυστυχής που δεν μπορεί να αποκτήσει ένα σπίτι στο φεγγάρι π.χ.
Από την άλλη όμως ,και η παντελής έλλειψη υλικών αγαθών οδηγεί στη δυστυχία.Κατα τη γνώμη μου το ιδανικό είναι να είσαι στη λεγόμενη μεσαία τάξη,η οποία βέβαια οδεύει προς εξαφάνιση καθώς η κοινωνική ψαλίδα μεγαλώνει όλο και περισσότερο.Δεν ξέρω τι να πω.Παντως και το να δουλεύεις απλώς για επιβίωση,απέχει μακράν από την ιδανική ζωη.Συμφωνα πάντα με τη δική μου οπτική,καθώς η έννοια της ιδανικής ζωής είναι και λίγο υποκειμενική για τον καθένα.