ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.4.2024 | 04:35

Χρόνιο Παράπονο

Είμαι 24 χρόνων και δεν έχω αξιωθεί μέχρι σήμερα να κάνω μία σοβαρή σχέση. Μια σχέση που να κρατήσει καιρό. Έχω προφισενσι αγγλικά, C2 γερμανικά, ecdl πληροφορική, κάνω μεταπτυχιακό σεμινάριο Σχολική Ψυχολογία αλλά μια σχέση της προκοπής δεν αξιωθηκα να κάνω. Συν ότι είμαι εντελώς άπειρη και πήγα σε σχολή οδηγών για να μάθω και έπεσα σε άτομα του σκουπιδοτενεκε που δεν είναι αγενεις και δεν ξέρουν να ενθαρρύνουν ούτε και να μάθουν οδήγηση χωρίς να δημιουργούν στον άλλο κόμπλεξ. Έφτασα σε σημείο να σιχαίνομαι την ζωή μου και να τα βάζω και με τον ίδιο το Θεό. Δηλαδή εγώ δεν έχω τύχη; Το μόνο καλό είναι που τελειώνει η ακμή. Έχω όμως κάτι σημάδια στο δέρμα που θέλω να φύγουν οπωσδήποτε. Γενικά με έχει κουράσει η ρουτίνα. Νευριάζω όταν βλέπω ζευγάρια να βγαίνουν έξω με αυτοκίνητα και εγώ να μην έχω ένα φίλο που να έχει αμάξι να με βγάλει βόλτα. Θέλω αφάνταστα να κάνω ταξίδια αλλά δεν έχω κατάλληλη παρέα και λεφτά... Γενικά ένα ελάττωμα μου ίσως είναι ότι είμαι πολύ σοβαρή και απεχθάνομαι επιφανειακές σχέσεις κάτι για το οποίο τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας μου τρελαίνονται
4
 
 
 
 
σχόλια

Αφού απεχθάνεσαι τις επιφανειακές σχέσεις και είσαι σούπερ μορφωμένη δεν βρέθηκε ένα άτομο που να σου αρέσει και να του αρέσεις μέσα σε όλους αυτούς τους χώρους που πέρασες για να μάθεις ξένες γλώσσες ή πληροφορική ή στο μεταπτυχιακό;
Αν όντως δεν υπήρξε κάποιος που να σου εκδήλωσε το ενδιαφέρον του τότε σου εύχομαι σύντομα να βρεθεί και καλή δύναμη.
Επίσης είναι εντελώς διαφορετικό το να έχεις κάνει έστω κι εφήμερες σχέσεις ή να χώρισες με κάποιους για κάποιο λόγο κι άλλο το να μην έχεις καθόλου ερωτική πέραση.
Εσύ ξέρεις σε ποιά κατηγορία ανήκεις.
Δε νομίζω πάντως να ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία που είναι μια κατάρα που κάποιοι βιώνουμε κι ελάχιστοι μπορούν να συναισθανθούν και να καταλάβουν έστω σε λίγο βαθμό.
Γράφεις επίσης πως θες να κάνεις ταξίδια αλλά δεν έχεις παρέα και λεφτά.
Καταλαβαίνω την ορμή και τις επιθυμίες της νιότης σου αλλά μπορεί επίσης να αρέσεις σε κάποιον που να θέλει τα ίδια με σένα αλλά να μην έχει λεφτά.
Ούτε να μπορεί να καλύπτει τα έξοδα ενός αυτοκινήτου και τα έξοδα ταξιδιών αν δεν έχει οικονομική βοήθεια από πουθενά.
Δεν λέω ότι πρέπει να καταλήξεις με τέτοιο άνθρωπο αφού θες άλλα πράγματα στη ζωή σου, απλά να σκεφτείς ότι μπορεί να μην σε απορρίπτουν όλοι, όπως βγαίνει από την εξομολόγησή σου αλλά να μην σε πλησιάζουν γιατί δεν μπορούν να σου προσφέρουν αυτά που εσύ έχεις στο μυαλό σου.
Σκέψου το, μπορεί να συμβαίνει κι αυτό.
Τέλος να πω πως καταλαβαίνω πλήρως το θυμό και τη λύπη σου ειδικά εκεί που λες ότι βλέπεις έξω ζευγάρια να βγαίνουν και να βολτάρουν κι εσύ δεν έχεις ταίρι.
Δεν μπορώ όμως να μην επισημάνω γενικά, όχι ότι βγαίνει κάτι τέτοιο από την εξομολόγησή σου, ότι δυστυχώς οι άντρες αν εκφράσουν κάποιο παράπονο ανάλογου είδους (περί ερωτικής αορατότητας) τότε χαρακτηρίζονται ανερυθρίαστα και με τεράστια ευκολία με διάφορους χαρακτηρισμούς, με ψυχολογικούς όρους διαφόρων ειδών μέχρι και εν δυνάμει επικίνδυνοι ή ότι δεν στέκουν στα καλά τους.
Αν οι γυναίκες εκφράσουν ερωτική αορατότητα από το αντίθετο φύλο τότε δεν υπάρχει αυτή η άκομψη και προσβλητική αντιμετώπιση που υπάρχει στους ερωτικά αόρατους άντρες.
Δεν λέω ότι πρέπει να αντιμετωπίζονται και οι γυναίκες έτσι, λέω ότι πρέπει να πάψουν να αντιμετωπίζονται άσχημα γενικά οι ερωτικά αόρατοι άνθρωποι κάθε φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού.
Γιατί είναι απολύτως φυσιολογικό να νιώθει κάποιος άνθρωπος θυμωμένος ή πικραμένος σε όποιο φύλο κι αν ανήκει όταν δεν έχει έρωτα στη ζωή του, όταν δεν έχει ένα φιλί, ένα χάδι, μια αγκαλιά, τα αυτονόητα που υπάρχουν σε ζωές άλλων και που δεν μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει η έλλειψή τους.
Υπάρχουν ερωτικά αόρατοι άνθρωποι, που δεν έχουν ερωτική πέραση και δεν έχουν πειράξει ούτε μυρμήγκι στη ζωή τους ούτε έχουν διανοηθεί ποτέ να πράξουν κακό.
Η ταμπελοποίησή τους είναι άσχημη και καλό θα ήταν να σταματούσε. Δεν αντιδρούν όλοι οι άνθρωποι με τον ίδιο τρόπο μπροστά στις νίκες και στις ήττες της ζωής.
Τέλος πάντων πιστεύω πως σύντομα θα βρεθεί κάποιος και για σένα 24χρονη μόνη εξομολογούμενη, ειδικά αν μπεις σε παρέες όπου μπορούν να γίνουν διάφορες γνωριμίες.
Νέα είσαι ακόμη, μην μαραθείς από τώρα. Μην αφήσεις τον εαυτό σου να μαραθεί από τώρα.

Εδώ στα 30 και κάποιοι δεν έχουν αξιωθεί ούτε ασόβαρη σχέση να κάνουν πόσο μάλλον σοβαρή. Δες το λοιπόν πιο χαλαρά.
Από εκεί και πέρα τί σχέση έχουν τα πτυχία με τις κοινωνικές δεξιότητες που απαιτούνται για την ανθρώπινη συναναστροφή ;
Νευριάζεις που βλέπεις ζευγάρια να βγαίνουν έξω με αμάξια και σε κουράζει η ρουτίνα... Εσύ, βόλτα μόνη σου δεν μπορείς να βγεις και να περάσεις καλά ; Χρειάζεσαι κάποιον φίλο και με αμάξι για να σε βγάλει ; Αν δηλαδή είναι φίλος χωρίς αμάξι δεν σου κάνει ;
Από όλα αυτά που γράφεις, για μένα το ελάττωμά σου δεν είναι ότι είσαι πολύ σοβαρή αλλά ότι έχεις θέσει πολύ υψηλά standards. Όχι μόνο για τους άλλους, αλλά πιθανώς και για τον εαυτό σου. Όμως, δεν είναι τα υψηλά standards που αναβαθμίζουν έναν άνθρωπο σε "σοβαρό", είναι άλλα πράγματα.
Απλοποίησε τη ζωή σου και χαμήλωσε τον πήχυ.