Περνώντας μια εμφανή διαχωριστική γραμμή

Facebook Twitter
19

Τα γεγονότα

 

Μετά την συνέντευξη του Πλούταρχου στο «Πρώτο Θέμα» ακολούθησε αυτό το tweet της Έλενας Ακρίτα:

Στην συνέχεια ανακοίνωσε στο twitter ότι θα εμφανιστεί στην εκπομπή «ΟΛΑ». Εκνευρισμένη από τα σχόλια χρηστών διέγραψε τον λογαριασμό της από το twitter:

Για τον Πλούταρχο είπε τα παρακάτω στην εκπομπή:

 

 

Ένα σχόλιο

Είναι η εποχή που τα δημόσια πρόσωπα δέχονται την αυστηρότερη κριτική από το κοινό. Ο λόγος είναι ότι και στο παραμικρό στραβοπάτημα θα πέσει πάνω σου ο μεγεθυντικός φακός του ίντερνετ. Δεν γλιτώνει κανένας, δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό για κανέναν.

Το στραβοπάτημα της δημοσιογράφου έγινε πάνω σε μια εμφανή διαχωριστική γραμμή. Εκείνη την γραμμή που χωρίζει «αυτούς» από τους «άλλους». «Αυτοί» έχουν φιλοξενήσει Καιάδες και τις γκόμενες τους, έχουν βγάλει δήθεν φωτογραφίες με τις γριούλες που τις βοηθούν τα ούγκ της Χ.Α στην ανάληψη χρημάτων, παρουσιάζουν τον Ηλία πασαλειμμένο με λαδάκι να κάνει διακοπές με το αμόρε του, και κάνουν χιουμοράκι «Μαύρης Τρύπας» με την άνοδο της ακροδεξιάς(σ.σ Γιατί όλα έχουν πλάκα σε αυτή την ζωή αρκεί να μην είσαι εσύ ο ξεκοιλιασμένος) και εσύ πηγαίνεις εκεί. Να μιλήσεις για τα λεγόμενα κάποιου που διαφωνείς που φιλοξενήθηκε στην εφημερίδα ΤΟΥΣ. Μπορεί να μην έχεις καμία σχέση με αυτούς αλλά στην τηλεόραση η εικόνα μετράει. Στο "σπίτι" που πήγε συνέβη και αυτό:

 

Οι αντιδράσεις αναμενόμενες για μια δημοσιογράφο που με την φαρμακερή πένα της καυτηρίαζε πάντα τα κακώς κείμενα της νεοελληνικής ζωής.

19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

17 σχόλια
Τίποτα φυσικότερο από το να κουβεντιάζουν και να περνάνε καλά μαζί η Ακρίτα και ο Αναστασιάδης. Πρόσωπα της σοόου-μπιζ είναι πρωτίστως και έτσι αντιλαμβάνονται τους εαυτούς τους. Οι φαν της Ακρίτα που νιώθουν "προδομένοι" από την παρουσία της στον Αναστασιάδη πιστεύουν σοβαρά ότι έχει περισσότερα κοινά μαζί τους απ' ό,τι με εκείνον; Ακόμη κι αν είχε αρνηθεί την πρόσκλησή του θα ήταν σε στυλ "Ξέρεις πόσο σε αγαπώ, Θέμο μου, αλλά ας το αφήσουμε για αργότερα μη με κράξουν οι βλάκες".
Καλέ εδώ πήγε ο Τσίπρας και έδωσε συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα και χαχάνισε μια χαρά με το Θέμο, δε θα πάει η κυρ-Ακρίτα, που στο κάτω-κάτω και άνθρωπος των μίντια;
Δεν έχει ψυχραιμία η κα Ακρίτα. Και ο Τατσόπουλος πήγε στον Κωστόπουλο, έδωσε συνέντευξη στον Τράγκα, δεν εξαφανίστηκε από τα social media. Τον εκραξαν και αυτόν, δεν τον έκραξαν; Κάνω λάθος;
Πολύ ώριμη αντίδραση πάντως. Τόσα χρόνια κρίνει εκ του ασφαλούς και μόλις βρέθηκε κι αυτή στην θέση του κρινόμενου (δίκαια, άδικα δεν έχει σημασία, όπως δίκαιη ή άδικη μπορεί να ήταν και η κριτική που έκανε η κα. Ακρίτα τόσα χρόνια), η αντίδραση της ήταν να κλείσει το account.Α, και να θυμίσω το (πολύ πιο σημαντικό) ολίσθημα, τη χαρά της με το πνευματώδες tweet για τον "σακάτη" Σόιμπλε.
Σε κάθε κοινωνία υπάρχουν καλοί και κακοί, έξυπνοι και χαζοί, όμορφοι και άσχημοι, χρήσιμοι και άχρηστοι...Υπάρχουν όμως και λίγοι, που όχι μόνο συνδυάζουν τα πάντα αλλά είναι και κάτι παραπάνω: ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.Θέμος Αναστασιάδης:- Δημοσιογράφος και δεν μπορεί να αρθρώσει μια λέξη- Ιδρυτής της κωλοφυλάδας «Πρωταθλητής» που το μόνο που έκανε με την αρθρογραφία του ήταν να διαιωνίζει μίσος (θυμάμαι ακόμα πιτσιρικάς την φράση σε άρθρο του για Βάζελους: "...με αυτα που καναν δεν αξίζει καν να υπάρχουν...")- Ιδιοκτήτης της εφημερίδας/site ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που λανσαρει τον νεοναζισμό περισσότερο και από το xryshavgi.gr- Με το τηλεσκουπίδι ΟΛΑ προωθεί όλο το κατακάθι της show biz (συνεντεύξεις από πορνοσταρ, ξέκωλες, πουθενάδες, pop idols διαφημίσεων) και πλεον και το κατακάθι της πολιτικής (Καιάδας και η (...) του, Κασιδιαραίοι κλπ)Ειλικρινά, τι πιο ΑΧΡΗΣΤΟ μπορει να υπάρξει σε μια κοινωνία.Τι πιο ΣΚΟΥΠΙΔΙ.Τι πιο ΓΛΟΙΩΔΕΣ...
Εγω είμαι με το μέρος της Ακρίτα εδώ. Ναι, ΣΚΟΥΠΙΔΙ η εκπομπή, αλλά να δούμε και ΤΙ ΕΙΠΕ στην εκπομπή. Μίλησε για τη Χούντα από πολύ προσωπική σκοπιά, πήρε ξεκάθαρες θέσεις, καταδίκασε... Ήταν πολύ καλό να ακουστούν αυτά τα πράγματα από την ίδια εκπομπή που ανέβασε αυτά τα σκουπίδια ουσιαστικά στην εξουσία
Συμφωνώ με όσα λέτε, κι εγώ το θεωρώ λάθος και δίκαια δέχεται τέτοια κριτική. Την Ακρίτα την εκτιμώ πολύ και με στεναχώρησε αυτή η κίνηση και ότι δεν αντιλήφθηκε εκ των προτέρων τι συμβολίζει αυτή η εκπομπή και ο παρουσιαστής της. Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο, αλλά εντάξει δεν είναι και εσχάτη προδοσία, ούτε λόγος για να φύγει από το twitter.
Δεν θα είχα πρόβλημα να πάει και να τους επιτεθεί σφοδρά. Να εκθέσει επί τόπου τον Αναστασιάδη απέναντι σε αυτά που κάνει περί στημένων υπέρ Χ.Α. ρεπορτάζ κ.α. τέτοια. Το να πάει για να κράξει πολύ εύκολα τον Πλούταρχο και να πουλήσει ανωτερίλα δεν μου λέει τίποτα. Ναι κακώς πήγε. Κακώς όχι γιατί είναι θέμα στρατόπεδου με μας ή με αυτούς αλλά γιατί ο Θέμος ειδικά όταν είχε πρωτοσκάσει το σκάνδαλο με τον Ζαχόπουλο θυμάστε πως ήταν κατακίτρινoς; Αυτός ο άνθρωπος θα ήταν ΕΚΤΟΣ των media αν δεν είχε "υποστήριξη". Και αυτή η υποστήριξη έρχεται από τους καλεσμένους. Οι καλεσμένοι σου αν είναι πρόσωπα που έχουν σεβασμό από τον κόσμο σε απενοχοποιούν. Άλλο να έχεις καλεσμένο την Σάσα Μπάστα και άλλο τον Μπέζο. Ε λοιπόν όταν είχε σκάσει το σκάνδαλο την επόμενη κιόλας μέρα άρχισαν να σκάνε και Μπέζος και Μπουλάς και σοουμπιζάδες και 1002. Άρα ακόμα και υποσυνείδητα ο κόσμος σκέφτεται ότι οκ ρε συ κοίτα όμως πόσοι πάνε στην εκπομπή του. Μπορεί να την έκανε, αλλά όλοι είναι λίγο λαμόγια στο χώρο. Σίγα. Να'τη η απενοχοποίηση. Και δικαιολογίες έχουν πάντα οι καλεσμένοι. Ναι ρε παιδιά εγω πήγα γιατί πρέπει και εγω κάπου να προωθήσω σε ποιά θεατρική παράσταση παίζω. Ή σε ποια σκηνή εμφανίζομαι. Η Ακρίτα επικαλέστηκε την παλιά συνεργασία της με τον Περρή. ΈΛΑ ΤΩΡΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΕΟΣ.Και πραγματικά τώρα. Όταν καταδέχεσαι να πας σε τέτοια εκπομπή (που και καθαρότατος να ήταν ο Αναστασιάδης) έχει μια αισθητική του κώλου κυριολεκτικά, με τι gravitas πουλάς ανωτερίλα στον Πλούταρχο; Δηλαδή... ΠΩΣ;
Αλήθεια, τι έγινε με την υπόθεση των 5 εκατομ. ευρώ που ο Θέμος έκανε βόλτα στο εξωτερικό? Και για ποιο λόγο όλοι, μα όλοι της εγχώριας σόου μπιζ περνάνε από αυτή την εκπομπή λες και το'χουν τάμα?Είναι πραγματικά απορίες μου.
Απαντηση για το πρωτο...το θεμα με τα 5 εκατομμυρια δεν εχει κλεισει...εκκρεμει απο οσο ξερω...απαντηση για το δευτερο...ολοι περνανε απο την εκπομπη του για να διαφημισουν το προιον τους, δηλ τον εαυτο τους.
Ο Θέμος είναι κάτι παραπάνω από ένα ακόμα δημόσιο βήμα με του οποίου τις απόψεις δεν συμφωνούμε και φλερτάρει με την δεξιά ή την ακροδεξιά. Είναι κάτι σαν σύμβολο αυτών που πηγαίνουν στραβά στο σύνολο των ΜΜΕ και στη χώρα κατ' επέκταση αν συμπεριλάβουμε και το ποιόν του ίδιου του Θέμου πέρα από την εκδοτική και δημοσιογραφική του ιδιότητα. Όταν πηγαίνεις να συζητήσεις με αυτό το σύμβολο, όχι σε ουδέτερο έδαφος αλλά στο έδαφος του και με τους κανόνες που θέτει είναι λογικό οι αντιδράσεις να είναι μεγάλες γιατί θέλοντας και μη το ενισχύεις έστω και σε ακροαματικότητα. Θεωρώ λοιπόν λογική την αντίδραση του κόσμου και ίσως να έπρεπε να το είχε σκεφτεί καλύτερα.
Συγκεκριμένες εφημερίδες, συγκεκριμένες τηλεοπτικές εκπομπές, αφού πήρανε ό,τι μπορούσαν από την προηγούμενη εποχή, προσπαθούν τώρα κλείνοντας το μάτι στο φασισμό να πηδήξουν και στη νέα βάρκα. Προς όσους νομίζουν πως το κατάλαβαν και φταίνε οι πολιτικοί: προσέξτε μην το βρούμε από τους απολίτικους, σαν τον Πλούταρχο το καλό παιδί.
Είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που έχω διχαστεί. Από τη μία, έχουν δίκιο όσοι λένε πως η Ακρίτα δεν έπρεπε να εμφανιστεί στην εκπομπή του ανθρώπου που τους τελευταίους μήνες στηρίζει με τον α ή β τρόπο τη Χρυσή Αυγή. Από την άλλη, η Ακρίτα, χρησιμοποιώντας μεν το βήμα του "εχθρού" παρέμεινε η ίδια, με τις ίδιες απόψεις και δεν ενστερνίστηκε την πολιτική του οικοδεσπότη.Αν το δούμε σε μεγαλύτερη κλίμακα, κρίνοντας όχι εκπομπές μεμονωμένα, αλλά κανάλια, κανείς δεν πρέπει να εμφανίζεται πουθενά, αφού όλα μα όλα λίγο πολύ έχουν φλερτάρει με την ακροδεξιά.