Μια ειδική έκδοση για τον κορωνοϊό σε εικονογράφηση του βραβευμένου Axel Scheffler, γνωστού από αγαπημένα παραμύθια όπως το «Γκρούφαλο», διατίθεται δωρεάν από σήμερα, από τις εκδόσεις Ίκαρος.

 

Στόχος του βιβλίου είναι να βοηθήσει τους γονείς και τα μικρά παιδιά αλλά και να δώσει απαντήσεις σε πιθανές ερωτήσεις γύρω από τον ιό και την ασθένεια Covid-19 με απλά λόγια.

Η έκδοση αποτελεί μια πρωτοβουλία του βραβευμένου, ανεξάρτητου εκδότη παιδικών βιβλίων Nosy Crow σε εικονογράφηση του Axel Scheffler και κείμενα των Elizabeth Jenner, Kate Wilson & Nia Roberts. Η επιστασία του βιβλίου έγινε από τον καθηγητή Graham Medley του London School of Hygiene & Tropical Medicine, με τη συνεργασία δύο δασκάλων και ενός παιδοψυχίατρου.

 

Δωρεάν βιβλίο από τον εικονογράφο του «Γκρούφαλο» εξηγεί τον κορωνοϊό στα παιδιά
Στόχος του βιβλίου είναι να βοηθήσει τους γονείς και τα μικρά παιδιά.


Οι εκδόσεις Ίκαρος ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Nosy Crow να διαθέσουν το βιβλίο στα ελληνικά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όλοι οι συντελεστές της αγγλικής, αλλά και της ελληνικής έκδοσης εργάστηκαν εθελοντικά.

Το ebook διατίθεται εδώ και μπορεί να διαβαστεί στην οθόνη ή ακόμη και να εκτυπωθεί. Είναι επίσης διαθέσιμο και στην πλατφόρμα Issuu

Πληροφορίες σχετικά με την κυκλοφορία μπορείτε να βρείτε και στο site των εκδόσεων Ίκαρος.