ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
21.1.2020 | 01:30

Η ζωή χάνει το νόημα της...

Δεν ξέρω αν πάω προς κατάθλιψη ή αν τα παραλεώ αλλά κάθε μέρα που περνάει όλο και λιγότερο με νοιάζει το οτιδήποτε. Είμαι αγόρι 20 χρονών. Δεν έχω πει τίποτα από ότι νιώθω σε κανεναν, είτε επειδή δεν υπάρχει οικειότητα είτε επειδή δεν θα με πάρουν στα σοβαρά. Πάντα ήμουν άτομο χαμηλών τόνων και για αυτό έχω φάει και ένα μικρό ποσοστό bullying από μικρός. Οι φίλοι που έχω είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Μιλάω με όλους αλλά πλέον είναι όλοι τους μακριά σε φοιτητική ζωή είτε επειδή δεν μένουν στην πόλη μου. Δεν έχω παρέα, να βγω έξω έστω και για καφέ. Επίσης ποτέ δεν είχα κοπέλα ή κάποια σχέση αν και μου άρεσαν αρκετά κορίτσια. Μικρός ήμουν πολύ ντροπαλός και πιο μεγάλος δεν το επέτρεψαν οι καταστάσεις. Όταν όλοι εκεί έξω συζητάνε για σεξ εγώ δεν ξέρω καν πως είναι πέρα από διαδικτυακές ταινίες. Ίσως αν γνώριζα περισσότερα άτομα στην ζωή μου να άλλαζε αυτό αλλά δεν γνωρίζω άτομα. Είμαι από μια μικρή πόλη. Όταν τελείωσα το λύκειο πήγα σε ένα ΙΕΚ δύο χρόνων στο οποίο σπούδασα ξενοδόχος. Είχα δικό μου διαμέρισμα έκανα και έναν πολύ καλό φίλο. Τώρα έχω επιστρέψει στην πόλη μου αφού εδώ είναι το σπίτι μου και εδώ υπάρχει κοντά ένα πενταστερο ξενοδοχείο για δουλειά. Στην δουλειά τα άτομα με τα οποία κόλλησα είτε είναι μεγαλύτερης ηλικίας ή συνομίλικοι οι οποίοι ήρθαν από άλλες πόλεις της Ελλάδας και για αυτό δεν έμειναν μετά το τέλος της σεζόν. Ζω με τους γονείς μου εδώ στην πόλη μου και αυτό με κάνει να αισθάνομαι μη ανεξάρτητο άνθρωπο. Νιώθω φυλακισμένος στο ίδιο μου το σπίτι αφού δεν έχω παρέες να βγω έξω όπως θα έπρεπε ένας άνθρωπος στην ηλικία μου. Είπα να προσπαθήσω να κάνω κάτι για αυτό. Έβαλα στόχους και ξεκίνησα να κυνηγάω χόμπι που πάντα είχα. Γράφτηκα σε γυμναστήριο αλλά πέρα από τον γυμναστή δεν έχω γνωρίσει άνθρωπο. Κάνω γερμανικά αλλά είναι ιδιωτικό το μάθημα. Κυνήγησα και ένα τρελό πάθος που είχα με την αστρονομία, πήρα τηλεσκόπιο και εξερευνώ τον νυχτερινό ουρανό κοιτώντας αστερισμούς και πλανήτες αλλά δεν έχω κάποιον να μοιραστώ αυτές τις νύχτες. Ώρες ώρες αναρωτιέμαι ποιός ο λόγος για το οτιδήποτε. Η μοναξιά με πνίγει και αισθάνομαι πως δεν μπορώ να κολυμπήσω στην στεριά. Τα βράδια πέφτω στο κρεβάτι και δεν έχω καν ταυτότητα είμαι απλά μια σάρκα που αναπνέει μέχρι να με πάρει ο ύπνος. Αισθάνομαι πως δεν υπάρχει διέξοδος ή σωτηρία για να μπει το χαμόγελο στα χείλη μου. Δεν έχω κατεύθυνση πλέον.
1
 
 
 
 
σχόλια
Καλέ μου, καταλαβαίνεις πόσο δραματικά τα βλέπεις όλα στη ζωή σου;Στα 21 μου είχα πάθει κατάθλιψη ακριβώς γιατί η πραγματικότητα δεν ανταποκρινόταν με τις προσδοκίες μου. Μου πήρε κάποιο διάστημα να καταλάβω ότι το πρόβλημα δεν ήταν η ζωή μου αλλά πόσο ανελαστική ήμουν εγώ που είχα ένα συγκεκριμένο μοτίβο στο μυαλό μου για το πως θα έπρεπε να είναι. Η οπτικη που βλέπεις τα πράγματα είναι κάπως διεστραβλωμένη. Κάθεσαι και βρίσκεις μόνο αρνητικά αντί για θετικά. Η ζωή που περιγράφεις δεν ακούγεται τόσο ασχημη. Φίλους είχες όπως λες αλλά είναι μακριά. Δουλειά έχεις, έκανες παρέα με κάποιους, δραστηριότητες που σου αρέσουν κάνεις. Είσαι απλά σε μία μεταβατική φάση που έγιναν αλλαγές στη ζωή σου και σιγά σιγά θα κυλήσουν προς την κατεύθυνση που θες. Αντί να απελπίζεσαι πάρτο απόφαση ότι αυτό δεν γίνεται από τη μία στιγμή στην άλλη και θέλει να σπρώξεις κι εσύ προς τα εκεί.