«Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας των εργαζομένων του ΤΑΠ για τα δεδουλευμένα τους», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.


Η υπουργός πολιτισμού απαντώντας με δήλωσή της σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με δημοσίευμα του tvxs. gr για το Ταμείο Αρχαιολογικων Πόρων (ΤΑΠ) τόνισε επίσης ότι «για μια ακόμη φορά καθιστώ σαφές ότι ο οποιοσδήποτε και για οποιοδήποτε λόγο δρα εναντίον του δημοσίου συμφέροντος παραπέμπεται άνευ ετέρου στη Δικαιοσύνη»

 

Αναλυτικά η δήλωση της υπουργού:


«Υπέγραψα χθες, Τρίτη 6 Αυγούστου την εντολή επιχορήγησης του Ταμείου Αλληλοβοηθείας προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Δηλαδή, την ίδια μέρα που το Γενικό Λογιστήριο προέβη στην ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταφοράς της πίστωσης στους κωδικούς του προϋπολογισμού του ΥΠΠΟΑ.


Αυτό κατέστη δυνατόν χάρη στη συντονισμένη προσπάθεια της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών και της ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ, χωρίς καμία όχληση από τη διευθύντρια του Ταμείου Αλληλοβοηθείας η οποία, άλλωστε, τελεί σε κανονική άδεια από 1ης έως και 19ης Αυγούστου. Επομένως, δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας των εργαζομένων για τα δεδουλευμένα τους.


Για μια ακόμη φορά καθιστώ σαφές ότι ο οποιοσδήποτε και για οποιοδήποτε λόγο δρα εναντίον του δημοσίου συμφέροντος παραπέμπεται άνευ ετέρου στη Δικαιοσύνη».