Καλαμάτα: Δικάζονται σήμερα οι συλληφθέντες για τον θάνατο του εικονολήπτη στον σαϊτοπόλεμο

Καλαμάτα: Δικάζονται σήμερα οι συλληφθέντες για τον θάνατο του εικονολήπτη στον σαϊτοπόλεμο Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Δικάζονται σήμερα, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, οι επτά συλληφθέντες για τον θάνατο του εικονολήπτη Κώστα Θεοδωράκη, κατά τη διάρκεια του σαιϊτοπολέμου στην Καλαμάτα, την Κυριακή του Πάσχα. 

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος.  

Χθες, οι επτά οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Καλαμάτας, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Όπως έγινε γνωστό στον καπετάνιο του μπουλουκιού ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων.

Στους υπόλοιπους συλληφθέντες ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων.

Όσον αφορά τον εντεταλμένο για το σαϊτοπόλεμο δημοτικό σύμβουλο ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Οι παραπάνω κατηγορίες πάντως αφορούν διώξεις για πλημμελήματα. 

Οι επτά άντρες κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και θα παραμείνουν εκεί μέχρι να περάσουν την Αυτόφορη διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας στη 1 το μεσημέρι.

Την ίδια στιγμή, αρνητικές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις αν καταργηθεί το έθιμο.

«Ο σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο DNA των Μεσσήνιων οπότε δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις. Ωστόσο ο δήμος προσπαθεί όλα αυτά τα χρόνια να λάβει μέτρα για να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Ανάμεσα στις αντιδράσεις και αυτή του γιου του άτυχου εικονολήπτη που μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η δήλωσή του δημάρχου δεν τον τιμά καθόλου, επισημαίνοντας πως «στο DNA των Μεσσήνιων είναι και η ανθρωπιά, όχι μόνο αυτά τα έθιμα».

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια