Σεισμός

Fake news o θάνατος του Κώστα Γαβρά - Είναι ζωντανός και μόλις βγήκε στο τηλέφωνο

Fake news o θάνατος του Κώστα Γαβρά - Είναι ζωντανός και μόλις βγήκε στο τηλέφωνο Facebook Twitter
2

Fake news είναι η είδηση πως πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο γνωστός σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς.

Την είδηση του θανάτου έκανε λογαριασμός στο Τwitter που φέρεται να ανήκει στη νέα υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά.

 

Η είδηση μεταδόθηκε και από διεθνή πρακτορεία (μεταξύ αυτών και το Associated Press) ενώ πολλά ελληνικά σαιτ έσπευσαν να το μεταδώσουν χωρίς καμία διασταύρωση.

Fake news o θάνατος του Κώστα Γαβρά - Είναι ζωντανός και μόλις βγήκε στο τηλέφωνο Facebook Twitter

Ωστόσο η είδηση διαψεύδεται και φάνηκε από την αρχή πως κάτι δεν πάει καλά καθώς κανένα γαλλικό μίντια ή πρακτορείο δεν μετέδιδε κάτι.

O λογαριασμός που διέδωσε την είδηση και προκάλεσε σύγχυση δεν είναι πραγματικός και δεν ανήκει στην Υπουργό Πολιτισμού. Αντιθέτως πρόκειται για τρολ και σκοπό είχε τη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

«Δεν ήταν δική μου η ανάρτηση, δεν ήταν δικός μου ο λογαριασμός στον οποίο χρησιμοποιήθηκε το όνομα μου», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, προσθέτοντας ότι με αυτόν τον τρόπο εγκαινιάζουν νέο τρόπο επιθέσεων εναντίον της.

Η κ. Ζορμπά είπε ότι έχει ήδη καταφύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη διερεύνηση της υπόθεσης και πιστεύει ότι γρήγορα θα εντοπιστεί ο δράστης. «Δυστυχώς οι επιθέσεις με fake news δεν αφήνουν κανέναν ανεπηρέαστο», είπε και πρόσθεσε: «Ήταν μια κακόβουλη και μακάβρια επίθεση».

Πριν από λίγο ο σκηνοθέτης βγήκε ζωντανά στη ΕΡΤ και μίλησε σε τηλεφωνική σύνδεση εκφράζοντας την ενόχληση του για το συμβάν και δηλώνοντας ζωντανός!

«Είναι περίεργα πράγματα αυτά. Κάποια κακά νέα που γίνονται ως αστεία από κάποιους, μέχρι να διερευνηθούν, γίνονται πιστευτά από την κοινή γνώμη», δήλωσε ο ίδιος. 

Ο Κώστας Γαβράς, που έδειχνε να το διασκεδάζει όλο αυτό λέγοντας «το υποδεχτήκαμε γελώντας. Το διασκεδάσαμε...», σημείωσε ακόμα ότι «πέρασα τους δυο τελευταίους μήνες στην Ελλάδα σαν τουρίστας» και έκλεισε λέγοντας: «είμαι πάρα πολύ καλά, σας διαβεβαιώνω».

Fake news o θάνατος του Κώστα Γαβρά - Είναι ζωντανός και μόλις βγήκε στο τηλέφωνο Facebook Twitter
Culture
2

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.

σχόλια

2 σχόλια
Ο μέγας αντιπρόεδρος Άδωνης να σβήσει το tweet του παρακαλώ, κράζει ένα fake news από fake profile γιατί δημοσίευσε fake news το οποίο αν δεν είχε γνωστοποιηθεί εγκαίρως όταν ήταν fake θα είχε και ο ίδιος προχωρήσει σε tweet για R.I.P GRAVAS. #ελληνικήπολιτικήσκηνή
Eξ ίσου λυπηρό με το ίδιο το γεγονός είναι ότι βρέθηκαν δημοσιογράφοι που καταλόγισαν άμεσα, αβίαστα και χωρίς καμία διασταύρωση το γεγονός στην υπουργό.Αλλο το να διαφωνείς πολιτικά και άλλο να "παπαγαλίζεις" αισχρά ... και αυτοί διαφημίζουν και θέλουν να εκπροσωπούν το "νέο" που "'έρχεται" να διώξει το παλιό. Καλή τύχη σε αυτούς που θα τους ακούσουν!