Στο σημερινό «Α μπα»: Μελάνια

Στο σημερινό «Α μπα»: Μελάνια Facebook Twitter
95

__________________

1.


Αγαπημένη μου Αμπα,
(ω θεε ειχα πολυ καιρο να σου γραψω). Αν και δεν μου εχεις απαντησει ποτε, νιωθω μια ανακούφιση κάθε φορά που σου στέλνω μήνυμα. Το πρόβλημά μου είναι αισθηματικής-κοινωνικής φύσης. Ο πρώην μου παντρεύεται. Μπήκα άμεσα στο ψητό. Και με κάλεσαν στο γάμο. Μην ανησυχείς θα σου δώσω τις απαραίτητες πληροφορίες για να διεξάγεις συμπέρασμα. Λοιπόν αρχικά δεν είχαμε ποτέ κάτι σοβαρό μεταξύ μας. Απλό νταλαβέρι 3 μηνών ήταν. Και καθώς ήμασταν και οι 2 μικροί, μάλλον ασήμαντο. Δεν χωρίσαμε άσχημα, απλά απομακρυνθήκαμε. Λίγο καιρό μετά εγώ γνώρισα τον νυν μου και απο τότε είμαστε μαζί. Πάνε 3 χρόνια πλέον. Με τον πρώην έχουμε ένα "Γειά" και τίποτα παραπάνω, κι αυτό γιατί τυχαίνει να είναι στην ίδια παρέα με τον νυν, κοινωνικά και επαγγελματικά. Ο πρώην τέλοσπάντων παντρεύεται την αδερφή του αφεντικού του νυν. (Φτου βγάλε άκρη.) Και μιας και είμαστε μέσα στον κύκλο μας κάλεσαν (μία από τις αδερφές συγκεκριμένα) στο γάμο-βάφτιση. Το αγόρι μου παρόλο που ξέρει ότι ο πρώην είναι πρώην, δεν έχει αντίρρηση να παρεβρεθούμε. Ωστόσο επίσημη πρόσκληση, προσωπικά, δεν έλαβα. Ο νυν έλαβε. Ερωτώ λοιπόν. Να πάω παρόλο που η πρόσκληση ήταν προφορική από την αδερφή της νύφης ή να βρω καμιά δικαιολογία? Να επισημάνω ότι για τον πρώην δεν τρέφω κρυφά συναισθήματα ή ζήλια ή κάτι παρόμοιο.
-Λενάκι


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Γιατί τόσος προβληματισμός; Δεν είναι δική σου υπόθεση για να σε απασχολεί τόσο. Τον νυν κάλεσαν, όχι εσένα. Αν ο νυν θέλει να πάει και αν θέλει να είσαι εσύ η συνοδός του, τότε έρχεται η σειρά σου να πεις τη γνώμη σου. Αν θέλεις, πας. Αν βαριέσαι, αλλά θέλει παρέα ο νυν σου, και αγαπάς τον νυν σου, πας.

 

Ένα νταλαβέρι τριών μηνών πριν από χρόνια δεν θα το έβαζα στην κατηγορία «πρώην». Δεν είναι σημαντικοί όλοι όσοι βρέθηκαν στο κρεβάτι μας κάποια στιγμή, μόνο και μόνο επειδή βρέθηκαν στο κρεβάτι μας. Ήταν κάτι ασήμαντο, εξακολουθεί να είναι ασήμαντο. Τώρα είσαστε κάπως γνωστοί από παλιά. Δεν χρειάζεται άλλη μεγέθυνση.

__________________
2.


Θα σου πω τι σκεφτηκα χθες: ειμαι 24 και εχω φιλους και δουλεια στο αντικειμενο μου αλλα οχι γκομενο (οχι αναγκαστικα σχεση). Και επειδη δεν μπορω να κανω κατι γι αυτο ουτε ξερω ποτε θα ρθει ο επομενος, λεω να το δωσω στην δουλεια! Το αφεντικο μου τις προαλλες μου κανε μια συζητηση που εδειχνε οτι γενικα πιστευει σε μενα και περιμενει περισσοτερα. Αντι να σκαω που ειμαι ελευθερη ενω δν θελω , μηπως να εκτονωσω την τσατιλα μου σε κατι πιο προφεσιονελ; Το αγαπαω και το αφεντικο πολυ!


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Κάνε τα προφεσιονέλ κουμάντα σου, αλλά η ζωή δεν είναι ένα μόνιμο δίλημμα. Μπορεί να γνωρίσεις τον επόμενο στη δουλειά.

__________________
3.

Γεια σου Αμπα, να σου ζήσει το παιδάκι σου! Τις προάλλες εγώ (λευκός, ετεροφυλόφιλος άνδρας) ήμουν σε ένα επαγγελματικό δείπνο (δουλεύω σε τομέα τεχνολογίας) με αρκετούς ανώτερούς μου επαγγελματικά (και αυτοί όλοι λευκοί ετεροφυλόφιλοι άνδρες) στην πολύ διεθνή πόλη που κατοικώ (Λονδίνο). Αρκετοί από αυτούς ήταν από την Άπω Ανατολή (Ιαπωνία) όπου μένουν και είχαν έρθει για επαγγελματικό ταξίδι. Το δείπνο μετά το meeting στο οποίο είναι όλοι άνδρες είναι μάλλον τυπικό. Υπάρχουν γυναίκες στον τομέα αυτόν αλλά όχι στις ανώτερες θέσεις. Στην δική μου βαθμίδα όμως ναι. Εμένα με κάλεσαν επειδή ήμουν πιο κοντά στο αντικείμενο τους (έτσι πίστευα, στην πράξη μάλλον επειδή είμαι άνδρας αν κρίνω απ'ό,τι ακολούθησε). Ε λοιπόν σε αυτό το δείπνο το τι σεξιστικές ατάκες ειπώθηκαν δε λέγεται. Κάποιοι είχαν εκπλαγεί από το γεγονός ότι γυναίκες μπορεί να είναι καλές στην δουλεία τους, «σαν να ήταν άνδρες». Κάποιοι (οι ίδιοι) μας μίλαγαν πολύ ελεύθερα (λες και μας ήξεραν κι από χθες) για τις εξωσυζυγικές τους σχέσεις (μάλλον το έκαναν για να κομπάσουν;). Κάποιοι (πάλι οι ίδιοι) μας έλεγαν για τα διάφορα επιπλέον που έχουν στα επαγγελματικά ταξίδια (Μπίνγκο! Μιλούσαν για ερωτικές χορεύτριες ή πόρνες ). Πολλά από αυτά ίσως είναι μέρος της κουλτούρας τους που είναι πίσω σε τέτοια θέματα. Ωστόσο, οι εδώ ανώτεροι (Άγγλοι), που υποτίθεται είναι πιο μπροστά, τους σιγόνταραν και φαίνονταν να γουστάρουν πολύ με όλα αυτά (εννοείται και αυτοί εδώ παντρεμένοι). Εγώ χαζογέλαγα στις βλακείες τους και έλεγα: ναι, χαχα, αλήθεια? Εδώ τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Στο τέλος δεν ακολούθησα στο στριπ κλαμπ που πήγαν (αν και οι εδώ ανώτεροι πήγαν και με παρότρυναν). Τέλοσπάντων συνειδητοποίησα ότι δεν θα έπρεπε να έχω εκπλαγεί αλλά ήταν το πρώτο τέτοιο δείπνο που με κάλεσαν (και δεν ξέρω αν θα υπάρξει άλλο μετά την ηρωική έξοδο). Η ερώτησή μου είναι πώς πιστεύεις ότι πρέπει να αντιδρώ σε αντίστοιχες καταστάσεις στο μέλλον;
-Κακώς σοκαρίστηκα ε;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Μπορείς να μην γελάς με ηλίθια αστεία, που λέει και το τραγούδι. Αυτό είναι το εύκολο. Το πιο δύσκολο είναι να λες με ευγενικό τρόπο ότι είσαι διαφορετικής νοοτροπίας με κίνδυνο να απομονωθείς και να σε σπρώξουν στην κατηγορία «γυναίκες και γυναικωτοί». Αλήθεια, έπιασες κουβέντα με την γυναίκα που ήταν στην παρέα; Θα μπορούσες να κάνεις και αυτό.


Θα σε ξανακαλέσουν. Δε νομίζω ότι κατάλαβαν την αντίθεση σου.

__________________
4.

Ποιά είναι η γνώμη σου για την πρόταση γάμου; Αν μία γυναίκα περιμένει από τον σύντροφο της πότε θα της κάνει πρόταση γάμου για να παντρευτούν δεν είναι εντελώς υποτιμιτικό για εκείνη; Ενώ αν έχει ήδη συζητηθεί το θέμα του γάμου μεταξύ τους και έχουν συμφωνήσει πως θα παντρευτούν δεν είναι εντελώς ηλίθιο να ακολουθήσει και μία πρόταση;
-Μην πέφτεις στα γόνατα


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Γιατί είναι υποτιμητικό μόνο για εκείνη;


__________________
5.

Γεια σου Α, μπίτσα! Σου εύχομαι Καλή Χρονιά και να σου ζήσει το Α, μπάκι, όπως εκείνο θέλει... ;)
Σπουδάζω σε φημισμένο πανεπιστήμιο του εξωτερικού (πλακίτσες κάνω ε; Στο LSE είμαι. Δεν θα πω και επίπεδο σπουδών γιατί τότε άσε, πάει...) Προκαταβολικά ζητώ συγνώμη για το επακόλουθο σεντόνι.
Το λοιπόν, κάνω από την αρχή πολύ στενή παρέα με δύο άτομα από την εστία μου, την Υ (με την οποία ανήκουμε στο ίδιο τμήμα, άρα παρακολουθούμε μαζί διαλέξεις. Επίσης, αν και όχι και τόσο όμορφη, πολύ εντυπωσιακή, καθώς υποστηρίζει διαστάσεις μοντέλου) και τον Χ. Γνωριζόμαστε εντός ευρύτερης παρέας, όμως για κάποιο λόγο και οι δυο τους αισθάνονταν αρχή άνετα να μου εκμυστηρεύονται τις ανησυχίες τους (ο καθένας μεμονωμένα).
Ο Χ, από την αρχή της φιλίας μας, δήλωνε τρελά ερωτευμένος (όχι απλά καψούρης ή τσιμπημένος) με την Υ. Η Υ αρχικά όχι και τόσο ενθουσιασμένη μαζί του, αλλά του έδωσε ευκαιρίες και ο Χ φρόντισε να της δείξει τον έρωτά του (με φιλάκια και χαδάκια στα οποία η ίδια ανταποκρινόταν, με βόλτες και ρομαντικά δείπνα, με ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ). Αυτή η πολύ ζαχαρένια κατάσταση συνεχιζόταν για ένα παραμυθένιο τρίμηνο. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ο Χ πρότεινε να κάνουν σχέση και η Υ δέχτηκε.
Σε αυτό το σημείο να σημειώσω ένα σημαντικό θέμα: η Υ είναι άπειρη σε σχέσεις και σεξ, αν και μεγαλύτερή μου. Άρα όταν πήγαινε το θέμα σε σχέση εκείνη σκάλωνε στο ότι ίσως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για εκείνη. Ίσως αυτό οφείλεται στο ότι είναι αρκετά προστατευμένη και (έως ενός σημείου) αθώα. Π.χ. μη καπνίζεις μπροστά στη Υ, την αναστατώνεις. Μια μέρα, η μάνα της Υ την καλούσε χωρίς απάντηση. Πήρε κατόπιν εμένα (εγώ έκπληκτη καθώς δεν ήξερα ότι η μάνα της είχε το κινητό μου) και όταν πήγα στο δωμάτιο του Χ έντρομη (δεν γνώριζα ότι ήταν εκεί και ανησύχησα). Εκείνη δεν έβγαινε έξω γιατί λέει ντρεπόταν, με τη μαμά της στη γραμμή να με ψιλο-εκβιάζει. Εμπεριστατωμένα απλά φιλιόντουσαν και δεν έκαναν σεξ (ο Χ είναι ειλικρινής μαζί μου), άρα δεν ήταν π.χ. μόνο με το εσώρουχο για να ντρέπεται. Άλλες φορές φοράει μίνι χρυσό φόρεμα όταν βγαίνουμε σε παμπ και αναρωτιέται γιατί όλοι την κοιτάζουν (δεν το πάω σε slut-shaming, αλλά το χρυσό λαμέ σε φόρεμα βγάζει μάτι).
Μετά τα Χριστούγεννα χώρισαν. Ο Χ είναι ψιλο-χάλια και πολλές φορές τον παρηγορώ εγώ (και ξέρω την ευθύνη που έρχεται με αυτόν τον ρόλο, σημειωτέον). Έχοντας κάνει ειλικρινή κουβέντα και με τους δύο για το ότι θα είμαι φίλη και με τον Χ και την Υ, μια μέρα ο Χ έρχεται στο δωμάτιο μου και αρχίζει να κλαίει, γιατί η Υ του είπε ότι ενώ είναι πολύ ερωτευμένη μαζί μου, δεν μπορούν να είναι μαζί λόγω timing. Αυτό, ενώ η Υ μου διηγήθηκε ότι του είπε ότι τον αγαπά εντελώς φιλικά (!) και αναρωτιέται γιατί δεν μπορούν όλα να είναι όπως ήταν (!!!). Ταυτόχρονα μου στέλνει μήνυμα η Υ για να έρθει στο δωμάτιο μου. Tης έστειλα «είμαι τον Χ ο οποίος δεν είναι καλά αυτή τη στιγμή, αλλά μπορείς να περάσεις αργότερα» (σημ: τα δωμάτια μας είναι αντικριστά άρα αν έλεγα ψέματα πιθανό θα ήταν η Υ να το καταλάβαινε).
Η Υ κατόπιν μου έστειλε 3 μηνύματα-εκθέσεις ιδεών, που έλεγαν ότι αυτό που έκανα ήταν άρρωστο (sic) και πως μου «εύχεται να περάσω τέλεια σε όλα αυτά τα ΤΕΛΕΙΑ events που θα πάω μόνη μου με τον Χ γιατί ο Χ δεν αντέχει να τη βλέπει».
'Έκανα 3 προσπάθειες να δω τη Υ να μιλήσουμε, και στις 3 αρνήθηκε να με δει face-to-face να μου μιλήσει. Δεν έχω μιλήσει στον Χ που οφείλεται η τωρινή κατάσταση (π.χ. ξέρει ότι τώρα δεν μιλά στην Υ) καθώς θεωρώ ότι θα τον κάνει χειρότερα. Μετά από αυτά, η Υ έχει έρθει (πάντα με συνοδεία ατόμων από την παρέα) για κάτι ξεκάρφωτα στην πόρτα του δωματίου μου. Ενώ εγώ ήμουν πάντα φιλόξενη, καθώς δεν θα ήθελα την Υ τη δεδομένη στιγμή μέσα, δεν τους προσκαλώ περαιτέρω. Και μάλιστα σήμερα, ενώ καθόμαστε με τον Χ στο καφέ της εστίας, εκείνη ήρθε με τον καφέ της και κάθισε δίπλα μας (ενώ στα μηνύματα που μου έστειλε και τι δεν του έσυρε του καημένου του Χ), ενώ έχει αρχίσει και προσκαλεί κοινούς φίλους μας από το πανεπιστήμιο να την επισκέπτονται στην εστία κλπ. λες και μαζεύει άτομα και προς απομόνωση δική μου (ή απλά μου μπαίνουν ιδέες;).
Εγώ μέσα από όοολα αυτά έχω 2 συμπεράσματα και 2 ερώτησεις:
1. Δεν ασχολούμαι άλλη φορά με προσωπικά θέματα που αφορούν δύο κοινούς φίλους.
2. Η Υ δεν είναι ειλικρινής και καθώς η ανωριμότητά της με κουράζει, δεν είναι ένα άτομο με το όποιο θέλω να συνδέομαι φιλικά.
1. Πως μπορώ να δώσω στους φίλους μου να καταλάβουν ότι δεν είμαι εγώ «η κακιά»; Ει δυνατόν, αποφεύγοντας στις συναντήσεις μας τη Υ.
2. Πως μπορώ να μην σκεφτομαι τόσο αυτό το θέμα και να μην αναλώνω εκεί τη σκεψη μου ενώ εχω 1000 άλλα πράγματα να κάνω;
Ευχαριστώ που μου κάνεις παρέα πριν τις διαλέξεις των 10:00!
-Περήφανη πιτσιλωτή περδικούλα

AΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Πήγες από το 1 στο 2 και μετά πάλι από το 1 στο 2, χωρίς να έρθει το 3 και το 4, είναι απλό λάθος ή σημαίνει κάτι; Αναρωτιέμαι.

 

Σε ευχαριστούμε πολύ που μας αποκάλυψες το πανεπιστήμιο.


Ενώ η ιστορία σου είναι πολύ αναλυτική, αλήθεια δεν κατάλαβα γιατί οι κοινοί γνωστοί αλλά και η Υ πιστεύουν ότι εσύ έχεις κάποια ανάμιξη ή ευθύνη και μάλιστα βγαίνεις και φταίχτρα. Επειδή εκείνη την αποφράδα μέρα ο Χ ήταν στο δωμάτιο σου και της είπες να μην έρθει; Ε τότε είναι ζήτημα μάρκετινγκ. Αυτή κάνει καμπάνια εναντίον σου, εσύ πρέπει να κάνεις καμπάνια υπεράσπισης σου. Βάλε και τον Χ στην ομάδα σου.


Η απόφαση σου να μην ξαναμπλεχτείς σε σχέσεις μεταξύ φίλων ακούγεται μεν απλή και σωστή, αλλά δεν είναι εφαρμόσιμη. Οι άλλοι έχουν την τάση να κάνουν πράγματα χωρίς να μας ρωτάνε. Δεν ξέρεις ποιοι φίλοι σου θα αποφασίσουν να τα φτιάξουν μεταξύ τους, ούτε ξέρεις ποιος από αυτούς θα θελήσει να μοιραστεί μαζί σου την ιστορία του. Τι θα κάνεις; Θα λες «σας προσφέρω ασφαλές καταφύγιο για τις καταθέσεις σας ενώ ξέρω από πού έχουν προκύψει με προϋπόθεση να μην συμμετέχω στον πόλεμο;» Φίλοι σου θα είναι.

__________________
6.


Αγαπητοί αναγνώστες
Απευθύνομαι σε εςας γιατι θα ήθελα να δω οπτικές που δεν μπορω απο μονη μου.
Ετών 50 εγω σε δεύτερο γάμο υπάρχουν παιδιά εκατερωθεν και ένα νέο μικρο μέλος.
Πάντα πίστευα οτι η διαχείριση της περιουσίας των γονιών ειναι δικο τους θέμα οςο αφορά την περιουσία που έχουν κληρονομήσει απο τους γονείς τους. Αλλα...ο νυν σύζυγος με τον οποίο αποκτήσαμε το παιδάκι μας ενώ εχει γράψει το σπίτι που πληρώνει με δάνειο στο παιδι απο τον πρώτο γάμο μου ειπε οτι και το σπίτι στο χωριό θα το γράψει στο πρώτο παιδι γιατι το παιδι το εχει αγαπήσει το σπίτι όσος εχει ζήσει εκει. Η ερωτήσεις ειναι η εξής. Δηλαδή το δεύτερο παιδι του δε θ πάρει τίποτα;εφόσον ηδη πηγαίνουμε εκει διακοπες δεν θα το αγαπήσει και αυτο;τι να κάνω να πάψω να πηγαίνω και εγω με το παιδι εκει διακοπες;;νιωθω πληγωμένη που δεν το σκέφτεται αυτο. Μου λέει θ του φτιάξουμε άλλο. Να ενημερωσω οτι μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει απο έσοδα έξοδα ετσι;τι δεν βλεπω;πως να το βάλω στο μυαλό μου για να μη με ενοχλεί;μου εχει πει πολλες φορές οτι εχει ενοχές ως προς το παιδι του το πρώτο για το διαζύγιο....με ένα δεύτερο διαζύγιο θα εχει ενοχές και προς αυτο οποτε το έλυσα το προβλημα;
-Τρικυμία στο μυαλό μου


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Πολύ καλά τα λες. Πολύ σοβαρό θέμα. Όχι για τα κληρονομικά, αλλά για το πώς βλέπει τον εαυτό του σε σχέση με τα δύο παιδιά, και αυτό σε αφορά πολύ περισσότερο. Τα σπίτια είναι το σύμβολο. Χρειάζεται να σκεφτείς πολύ τι πατέρας είναι για το μικρό παιδί που έχετε μαζί. Είναι σε θέση να είναι παρών στην ζωή του παιδιού του ή έχει επιλέξει να ζει στο παρελθόν για να καθησυχάσει τις τύψεις του; Και γιατί έχει τόσες τύψεις; Μήπως επειδή ούτε τότε ήταν παρών;


Δεν θα του λύσεις εσύ τα υπαρξιακά του, φυσικά, αλλά πρέπει να τα γνωρίζεις σε βάθος, και ως αποτέλεσμα και ως αφετηρία, γιατί μόνο έτσι θα ξέρεις τι μπορείς να συγχωρήσεις και τι όχι.


_________________
7.

Αγαπημένη μου Αμπούλα, είσαι η καλύτερη συντροφιά!

Λοιπόν, σπουδάζω κι εγώ σε κρύα χώρα του εξωτερικού (ας πούμε Αγγλία) και ξεκίνησα να βγαίνω με ένα αγόρι - συμπατριώτη (ας πούμε Έλληνα, εδώ για να είμαι απολύτως σωστή αυτός είναι Έλληνας που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο UK). Στην αρχή ήμουνα κάπως διστακτική λόγω ηλικίας – είναι 3 χρόνια μικρότερος (ας πούμε αυτός 21). Επίσης μου'χε αναφέρει πως γενικώς είναι πολυάσχολος και δεν έχει πολύ ελεύθερο χρόνο, έτσι θα μπορεί να βγαίνουμε 1-2 φορές/βδομάδα. Είχα όμως δει κάποια καλά στοιχεία στον χαρακτήρα του και γενικά το πώς συνδυάζει και διαμοιράζει τον χρόνο του μεταξύ σπουδών, οικογενειακής επιχείρησης και ενεργούς συμμετοχής σε πολιτική παράταξη. Έτσι, σκέφτηκα να του δόσω μια ευκαιρία, να τον γνωρίσω καλύτερα. Βγήκαμε κάποιες φορές, συζητήσαμε, μου άρεσε η παρέα του και γενικά είδα πως ταιριάζουν οι χαρακτήρες μας.

Και κάπου εδώ έρχεται το ΟΜΩΣ. Όμως, τις 2 από τις 5 φορές που είχαμε κανονίσει να βγούμε, τελευταία στιγμή με παίρνει τηλέφωνο και μου το ακυρώνει. Η δικαιολογία την πρώρη φορά ήτανε πως είχε κανονίσει από πιο πριν μια συνάντηση και το ξέχασε και τη δεύτερη φορά είναι πως ήτανε καλεσμένος σε πάρτυ το οποίο διοργάνωναν παλιοί του συμμαθητές. Όταν με πήρε τηλέφωνο (τη δεύτερη φορά) να απολογηθεί, του είπα δε νομίζω πως είναι καλή ιδέα να συνεχίσουμε να βγαίνουμε, αυτή είναι η δεύτερη φορά που τελευταία στιγμή ακυρώνεις συνάντησή μας. Και μου απαντάει, αναγνωρίζω πως αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερά μου ελαττώματα και γι'αυτό είσαι εσύ εδώ, να με κάνεις να αλλάξω, να γίνω πιο οργανωτικός-μεθοδικός.

Και κάπου εδώ έρχεται και η ερώτηση. Να συνεχίσω να βγαίνω μαζί του, ελπίζοντας πως θα γίνει πιο οργανωτικός και δε θα με ξαναστήσει; Ή να τον αφήσω μια ώρα αρχίτερα, πριν δεθώ για τα καλά μαζί του. Εδώ επίσης να σημειώσω πως εμένα δε μου αρκεί να τον βλέπω για λίγες ώρες μόνο 1 φορά/βδομάδα όπως ο ίδιος μπορεί λόγω του βεβαρημένου φόρτου εργασίας.

Σε φιλώ γλυκά
-Should I go or should I...go?


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Αν μας έλεγες σε ποια πολιτική παράταξη δραστηριοποιείται θα ήταν πιο εύκολη η απάντηση.


Αστειεύομαι, όχι ότι δεν θα ήταν πιο εύκολη η απάντηση, αλλά είναι εύκολη έτσι κι αλλιώς. Αυτοί που λένε «είσαι εδώ για να με κάνεις καλύτερο», δεν έχουν κίνητρο να γίνουν καλύτεροι, και μάλιστα σου το έχουν πασάρει τόσο ωραία, γιατί όσο δεν γίνονται, θα φταις εσύ.


Τώρα που το σκέφτομαι, έχει λαμπρό μέλλον στην πολιτική ο άνθρωπος. Αν ονειρεύεσαι να γίνεις μια μέρα Πρώτη Κυρία κάποιου είδους, όρμα.

95

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
#4Συμφωνώ μαζί σου ότι είναι υποτιμητικό για μια γυναίκα να θέλει να παντρευτεί κάποιον και να περιμένει να το προτείνει εκείνος γιατί "έτσι πρέπει να γίνεται". Δεν βλέπω πώς μπορεί να είναι υποτιμητικό για τον άντρα κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι ο ίδιος μπορεί να μην σκέφτεται το γάμο και να μην έχει καταλάβει την επιθυμία της καλής του, μιας και δεν του το έχει πει!Ως προς τη δεύτερη ερώτησή σου, θεωρώ δεδομένο ότι πρέπει να προηγηθεί σοβαρή κουβέντα και απόφαση για γάμο και καθόλου ηλίθιο αυτή να συνοδευτεί από ένα "επισφράγισμα" με την πρόταση και το ανάλογο κόσμημα. Κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο, αλλά και ηλίθιο δε θα το χαρακτήριζα, αντιθέτως το βρίσκω ρομαντικό και ενισχύει τους δεσμούς του ζευγαριού με μια έντονη κοινή ανάμνηση. Δεν χρειάζεται καν να πέσει κανείς στα γόνατα, αλλά το όλο σκηνικό μπορεί να περιλαμβάνει ένα ωραίο δείπνο ας πούμε (χα χα #7) και ανταλλαγή δώρων εκατέρωθεν..
# 6 Σε περίπτωση που δεν έχει αναφερθεί, γιατί έριξα μια γρήγορη ματιά χωρίς να δω κάτι σχετικό. Στη χώρα μας οι κληρονομούμενοι δεν είναι απόλυτα "ελεύθεροι" στο να επιλέξουν πώς θα διαθέσουν την περιουσία τους. Οι άμεσοι κληρονόμοι τους (ΣΥΖΥΓΟΣ και τέκνα) είναι αυτό που λέμε "δικαιούχοι νόμιμης μοίρας". Οι μόνοι λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να αποκλείσει κάποιον κληρονόμο τους από τη διαθήκη τους αναφέρονται στο Κληρονομικό Δίκαιο. Άποψή μου να βεβαιωθείς κατά πόσο σοβαρολογούσε ο σύζυγος κι αν όντως σκέφτεται να διασφαλίσει μόνο το ένα του παιδί να συμβουλευτείς δικηγόρο... διακριτικά! Δες ειδικότερα από το άρθρο 1825 και μετά. Καλή τύχη! https://www.kwdikas.gr/%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%B1-1710-2035/
Άλλο νόμιμη μοίρα κι άλλο το ένα από τα 2 σπίτια. Μπορει να του αφήσει κανένα 10χίλιαρο και κλείσαμε. Εξάλλου τι συζητάμε τώρα όλα αυτά που της λέει είναι λόγια του αέρα. Κάτσε να έρθει η ώρα να κλείσει τα μάτια σε καμιά 30ρια 40ρια χρόνια......να δούμε αν υπάρχουν ακόμα τα σπίτια.....αν υπάρχει γενικώς η χώρα.....αν θα ζει κ η ίδια.....αν θα τα αφήσει στην κοπέλα που θα τον προσέχει.....με καταλαβαίνετε ετσι? Είναι χαζό να το παίρνει κυριολεκτικά. Να κοιτάξει τη σχέση τους πρέπει, τη ζήλια της ενδεχομένως για την πρώην και το παιδί της, και στην τελική ας μας πει κι αυτή, πως θα μοιράσει την περιουσία της μεταξύ των παιδιών της? Τι? Δεν έχει περιουσία? Μάλιστα.
3. τι να πεις, τιποτα. κανε τη ζωη σου και τις επιλογες σου συμφωνα με αυτα που θες και με αυτα που σε κανουν χαρουμενο. μπορει αυτοι ετσι να τη βρισκουν, κανουν τις επιλογες τους. και οι γυναικες τους κανουν τις επιλογες τους. και οι πορνες/χορευτριες κανουν τις επιλογες τους. και οι νταβατζηδες τους κανουν τις επιλογες τους. το μονο που μπορεις να κανεις εσυ, ειναι τις δικες σου επιλογες. σου φαινονται αστεια; αν οχι, μη γελας. σου φαινεται θελκτικο να πας μαζι τους; αν οχι, μην πας. απλα μην υποκρινεσαι, that's it.παλιοτερα εκνευριζομουν με αντρες της ιδιας νοοτροπιας και πιανομουν στα μαχαιρια μαζι τους αλλα καταλαβα οτι δεν εχει νοημα. οταν ξεπερασα τον εγωισμο μου που με εφερνε στο να τσακωθω μαζι τους και σταματησα να φερνω αντιρρηση και απλα εκανα τα δικα μου, αρχισαν να με καλοκοιτανε και να με αντιγραφουν ;)
Δεν είμαι σίγουρη οτι οι πόρνες/χορεύτριες έχουν τις ίδιες επιλογές με τα ανώτατα στελέχη που περιγράφει ο #3. Μου φαίνεται πολύ αφελές, αν όχι υποκριτικό να τα εξισώνουμε.
#7 Πολύ γέλασα βρε Α,μπα με την τελευταία σου πρόταση, πόσο σωστή!!ΙΟΥ ΙΟΥ πάντως όταν σου λέει κάποιος γενικά, αλλά πιο ειδικά από τα πρώτα ραντεβού, πως γι'αυτό είσαι συ εδώ, για να με βοηθήσεις να αλλάξω κλπ κλπ. ΙΟΥ ΙΟΥ ΙΟΥ, ανατρίχιασα, αλήθεια.
Καμπανάκια, φωτάκια, σειρήνες...Πάντως ο συνδυασμός της ερώτησης, ας πούμε, και της απάντησής σου μου θύμισε αυτό και γέλασα ακόμη μια φορά!https://www.youtube.com/watch?v=VgX6JFoV0TM
#1 Πραγματικά ασχολείσαι πάρα πολύ για έναν "πρώην" τριών μηνών. Τσέκαρε λίγο αν ισχύει οτι δεν ζηλευεις....#3 Πόσο λυπηρό το σκηνικό. Καταλαβαίνω την αγωνία σας και καλύτερα που δεν εκφράσατε σθεναρή διαφωνία. Θα ήταν ίσως προτιμότερο όμως να καταλάβουν ότι δεν συμφωνείτε, με τις πράξεις σας. Η στάση σας ήταν μάλλον αμήχανη (δικαίως ίσως) και όχι ξεκάθαρη. Ευτυχώς είστε άντρας, οπότε αν είστε καλός στη δουλειά σας, θα σας φωνάξουν ξανά, μόνο για δουλεια. Εμείς οι γυναίκες, δε θα είχαμε καμία τύχη...#6 Πέρα απο το σπίτι, πώς είναι σαν πατέρας; Αν είναι καλός, τότε επισημάνετε ότι θα χαλάσει την καλή του εικόνα στο 2ο παιδι του, αν κάνει αυτή τη διάκριση.Αν δεν είναι, τότε επισημάνετε ότι θα γεράσει έχοντας ενοχές για δύο πια παιδια.... Σε κάθε περίπτωση, ίσως θα πρέπει να δεί ειδικό
Να "το δώσεις" σε μία δουλειά που το αφεντικό "περιμένει περισσότερα", το οποίο "αγαπάς πολύ" και πιστεύεις οτί μπορείς να "εκτονωθείς" με αυτόν τον τρόπο. Κάτι μας κρύβεις ;)
#3.Ξέρεις,γιατί συμπεριφέρονται έτσι;Γιατί έχουν την αποδοχή των άλλων αντρών γύρω τους.Μ'αυτά τα "ανδραγαθήματα" κερδίζουν το σεβασμό των άλλων.Ακόμα κι εκείνοι,που δε συμφωνούν,όπως εσύ,με το να δείχνουν έναν έστω ψεύτικο ενθουσιασμό,τους σιγοντάρουν.Δεν ξέρω τι άλλο μπορείς να κάνεις σε τέτοιες περιστάσεις πέρα από το να αφήνεις το αστείο τους να παγώσει στον αέρα.Καταλαβαίνω,ότι δεν υπάρχει πάντα ούτε καν αυτό το περιθώριο.Κακά τα ψέματα στη δουλειά μας κάνουμε και λίγο το κορόιδο.Από τη δουλειά μας ζούμε,επενδύουμε πολλά σε αυτή και μας αρέσει,δε μας αρέσει εξαρτάται κι από τις σχέσεις μας με τους από πάνω μας.Εκεί που σε παίρνει όμως,και στη δουλειά και σε παρέες,μπορείς να δείξεις,ότι δε συμφωνείς με τέτοιες συμπεριφορές.Όχι μόνο εσύ.Οι άντρες γενικότερα.Δε χρειάζεται,να κάνετε πλάτες στο βλακάκο.Μετά το βρίσκετε μπροστά σας.Άνθρωποι σοβαροί,με άλλες αντιλήψεις τρώτε τσουβάλιασμα μαζί με όλους τους βλακάκους αυτού του κόσμου.Κρίμα δεν είναι;Όταν δουν τέτοιοι τύποι,ότι αν συνεχίσουν έτσι,μια σημαντική μερίδα ανδρών-τις γυναίκες έτσι κι αλλιώς δεν τις υπολογίζουν-θα τους απομονώσει,θα αναγκαστούν να μαζευτούν λίγο.Γνώμη μάλλον δε θα αλλάξουν,αλλά αν η συμπεριφορά τους δε βρίσκει αποδοχή,ίσως να το πάρουν και λίγο αλλιώς.
Α, μπα, για την #5, η αρίθμηση στο τέλος δεν είναι συνεχόμενη. Είπε ότι έχει 2 συμπεράσματα (τα πρώτα 1. και 2.) και δύο ερωτήσεις (τα επόμενα 1. και 2.). Απλά δεν ήταν σωστή η δόμηση του κειμένου/λίστας.
#5 Εννοείται πως η Υ αν δεν θέλει, αν δεν είναι έτοιμη, δεν είναι κατακριτέο να πει όχι ό,τι ηλικία και να έχει. Θεωρώ μόνο ότι η αντίδρασή της ήταν προβληματική. Ένα αγόρι για το οποίο ενδιαφερόταν, με τον οποίο περνούσαν χρόνο μαζί και από την ιστορία δεν φαίνεται να την πίεσε για τίποτα, όταν επιχείρησε κάτι παραπάνω, η Υ επιστράτευσε όλη της την παρέα εναντίον του και της κοινής τους φίλης. Μου φαίνεται παράξενο, αλλά θα επιχειρίσω να το εξηγήσω.Είχα φίλη που περνούσε ώρες να μιλάει στο τηλέφωνο με συμφοιτητές της, ώρες, να λέει τι όμορφα και καλά παιδιά που είναι. Βγαίναν για καφέ, κάναν παρέα, και με το που της έπιαναν το χέρι ή επιχειρούσαν κάποιο φιλί (θεωρητικά αθώα πράγματα δηλαδή, χωρίς σεξουαλικούς υπαινιγμούς) έβγαινε εκτός εαυτού που τόλμησαν να "προχωρήσουν" ενώ εκείνη τους βλέπει φιλικά. Τους στόλιζε με όλα τα κοσμητικά και δεν ξαναμιλούσε ποτέ σε αυτούς ή την παρέα τους, μιας και "'όλοι οι άντρες είναι γουρούνια" και μόνο 'αυτό' σκέφτονται. Της έφτανε η συντροφιά τους και ό,τι περιλαμβάνει μια σχέση πέρα των σωματικών. Θεωρούσε πως αν την εκτιμούσαν πραγματικά "δεν θα πήγαινε το μυαλό τους στο πονηρό". Δεν κατάφερνα να το ψυχολογήσω, μου φαινόταν παράξενη ακόμα και η λέξη "πονηρό". Θυμάμαι κάτι τέτοιο να γίνεται τουλάχιστον 10 φορές μέχρι τα 25 μας. Κατέληξα πως φοβόταν ότι το φιλί ήταν η αρχή για παραπάνω για τα οποία δεν ήταν έτοιμη. Εν τέλει ερωτεύτηκε παράφορα στα 25 και τα ξέχασε όλα, τα ξεχάσαμε και μεις. Καθένας έχει το δικό του σωστό timing.
Ίσως η φίλη σου να ήταν εξαίρεση αλλά συνήθως άνθρωποι με τέτοιο σκεπτικό είναι ή γαλουχημένοι με τρομερές ενοχές για το σεξ(εξ ου κι οι ατάκες περί γουρουνιών και "σκέφτομαι μόνο αυτό" ή ασέξουαλ. Έφτασα 40 για να μάθω για τους ασέξουλ (τόσο απίστευτο μου φαινόταν!) αλλά υπάρχουν.
#1 - Κινείστε στον ίδιο κύκλο. Μιλάμε για μια φάση των τριών μηνών. Πολύς προβληματισμός για το τίποτα. Λυπάμαι που θα γίνω κακιά, αλλά με το σημερινό βγαίνει νόημα γιατί δεν πήρες ποτέ απάντηση στις προηγούμενες ερωτήσεις σου.
Και το θέμα είναι πως προσκάλεσαν το αγόρι της, όχι εκείνη, γιατί ουσιαστικά εκείνος είναι στον κύκλο τους οπότε πραγματικά δεν νομίζω κανέναν απολύτως να νοιάζεται ή να θυμάται αυτή την ιστορία.. οπότε που είναι το θέμα? γιατί να τα μεγενθύνουμε όλα τοσο στομυαλό μας?
#3. Αγαπητέ ξάδελφε, ξέχασες να αναφέρεις τα κόκα πάρτι και την πρόσκληση των στελεχών για γίνεις μέλος στην μυστική μασωνικού τύπου οργάνωση τους και τα υπόλοιπα στερεοτυπικά κλισέ από τον 90ς κινηματογράφο για να αναπαράγεις. Μήπως συγκρίνατε και τις επαγγελματικές σας κάρτες όπως το american phsycho;
#7 Έφτασα μέχρι τη μέση της ερώτησης, γιατί με εκνεύρισε ο τρόπος γραφής. Δε γίνεται να γράφεις ας πούμε Αγγλία, ας πούμε Έλληνας, ας πούμε 21. Ή είσαι ή δεν είσαι στην Αγγλία. Ή είναι ή δεν είναι ελληνικής καταγωγής. Ή είναι ή δεν είναι 21.
#6 Έχεις απόλυτο δίκιο που εκνευρίζεσαι. Θα του το θέσεις βέτο. Έχει δύο παιδιά και δύο σπίτια. Πρακτικά δεν υπάρχει πρόβλημα. Ένα στο ένα κι ένα στο άλλο. Θα επιμείνεις κι άμα σου το αναβάλλει, τον παίρνεις κι από το χέρι και πάτε σε συμβολαιογράφο.
#6.Δύσκολο να εντοπίσει κάποιος κάτι διαφορετικό από όσα βλέπεις.Είναι προφανές,ότι ξεχωρίζει τα παιδιά του.Μπορεί αυτό να καταπραΰνει τις τύψεις του,αλλά δεν είναι σωστό.Και για τη σχέση του με τα παιδιά και για τα αδέρφια μεταξύ τους,αλλά και για τη μεταξύ σας σχέση.Είναι σαν να θεωρεί λάθος την οικογένεια σας.Ένα λάθος,που στοιχίζει στο παιδί από τον προηγούμενο γάμο,και πάει να το διορθώσει σε βάρος όλων των υπόλοιπων.Το δάνειο που πληρώνει,ακόμα κι αν λογιστικά το πληρώνει μόνο ο ίδιος,στην πραγματικότητα το πληρώνεις κι εσύ.Είναι χρήματα από το συνολικό σας προϋπολογισμό σαν οικογένεια.Για καλό σκοπό γίνεται η επένδυση,για το παιδί είναι,αλλά υπάρχει κι άλλο.Το οποίο όχι μόνο δεν έχει μερίδιο σ'αυτό,αλλά δε θα έχει και στο άλλο ακίνητο.Μπορεί το δικό σας παιδάκι να ζει με τη μαμά και τον μπαμπά,αλλά αυτό δε σημαίνει,ότι πρέπει να είναι ριγμένο σε όλα τα υπόλοιπα.Δεν μπορείς να μπατάρεις έτσι τις καταστάσεις.Δεν είναι δίκαιο αυτό.
Δεν μπορώ να καταλάβω από που προκύπτει ότι τα παιδιά έχουν οποιοδήποτε δικαίωμα στην περιουσία των γονιών και έτσι αδικούνται όταν το ένα παίρνει περισσότερα από το άλλο. Με την ίδια λογική το πρώτο παιδί πρέπει να νιώθει αδικημένο που το παράτησε ο πατέρας του για να ζήσει με άλλη γυναίκα και άλλο παιδί; Αν η λογική αυτή στέκει τότε δεν έχει δίκιο ο πατέρας που δίνει περισσότερη περιουσία στο πρώτο παιδί; Του στερεί την παρουσία του, δεν πρέπει με κάτι να την αναπληρώσει; Κι αν αυτός ο πατέρας ας πούμε χωρίσει για δεύτερη φορά και παντρευτεί και κάνει κι άλλο ένα παιδί, τι πρέπει να κάνει αφού έχει μόνο δυο σπίτια; Η γυναίκα του όταν τον παντρεύτηκε δεν ήξερε ότι πληρώνει δάνειο για το σπίτι του παιδιού του; Ξεκαθάρισε τη θέση και τις προσδοκίες της; Όταν έμεινε έγκυος, συζήτησε με τον πατέρα πως θα εξασφαλιστούν όλα τα παιδιά του; Ξέρεις καμιά φορά κρύβουμε τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες μας φοβούμενοι μήπως ο άλλος φύγει, με αποτέλεσμα ξαφνικά να πληγωνόμαστε για πράγματα που υπήρχαν μέσα στο μυαλό μας και μόνο. Έχει πάρα πολλά κενά η ιστορία αυτή και σίγουρα κάτι δεν μας λέει η φίλη.
Σοκ. Δεν καταλαβαίνω γιατί η γυναίκα βρίσκεται κατηγορούμενη για προικοθηρία, επειδή δεν έκανε προγαμιαίο συμβόλαιο.Δεν μπορώ να καταλάβω από που προκύπτει ότι τα παιδιά έχουν οποιοδήποτε δικαίωμα στην περιουσία των γονιών και έτσι αδικούνται όταν το ένα παίρνει περισσότερα από το άλλο. Πηγή: www.lifo.grΜα, από τον νόμο. Πόσα αδέρφια έχουν βρεθεί σε δικαστήρια και πόσα τέκνα έχουν προσβάλει διαθήκες που ορίζουν άλλους ως κληρονόμους; Σαφώς και το πρώτο παιδί νιώθει αδικημένο και αν παραμείνει ο πατέρας του παντρεμένος με τη δεύτερη σύζυγο και το ετεροθαλές αδερφάκι μεγαλώνει με τον πατέρα, θα νιώθει αδικημένο στον αιώνα των αιώνων.Όχι, δεν έχει δίκιο ο πατέρας γιατί ουδέποτε τα υλικά αγαθά αναπλήρωσαν το κενό της αγάπης ή έστω της παρουσίας των γονιών στη ζωή των παιδιών τους. Μάλλον τραγικές συνέπειες είχε πάντοτε αυτή η αυταπάτη. Δεν είναι λογικό, είναι βολικό και τραγικό. Γενικώς, αν δεν βρίσκεται συναινετική λύση, θα πρέπει να ρευστοποιήσει την περιουσία και να μοιραστούν τα παιδιά τα μετρητά. Αλλιώς δικηγόρο και στη χειρότερη, δικαστήριο.Σήμερα ο πατέρας αυτός έχει δυο παιδιά και δυο σπίτια. Δυο παιδιά και δυο κεραμίδια. Μεριμνά και εξασφαλίζει μόνο το ένα, δίνοντας του και τα δυο κεραμίδια, αφήνοντας το δεύτερο χωρίς κεραμίδι. Έκτος από το ότι αδικεί οικονομικά το δεύτερο, το αδικεί και συναισθηματικά αφού λαμβάνει υπόψη τα συναισθήματα μόνο του πρώτου παιδιού.Η φίλη κατά τη γνώμη μου δεν κρύβει κάτι, δεν προσπαθεί μέσω του παιδιού να εξασφαλίσει για την πάρτη της το σπίτι στο χωριό ούτε τα είχε πλάσει ιδανικά στο μυαλό της και τώρα δεν της βγαίνει το όνειρο (φαντάζομαι κάτι τέτοιο εννοείς). Λειτουργεί πρωτίστως ως μητέρα που θέλει να προστατεύσει και να εξασφαλίσει στο παιδί της ένα κεραμίδι που ήδη υπάρχει και που νόμιμα αυτό δικαιούται και επίσης αναρωτιέται αν ο σύζυγος της νοιάζεται για τα συναισθήματα των παιδιών του και μεριμνά γι'αυτά, μόνο όταν έχει ενοχές λόγω διαζυγίου.
Μπορεί ο γονιός να μη δώσει τίποτα.Δικά του είναι όσο ζει κι όσο είναι στην κυριότητα του.Τα πουλάει,τα χαρίζει,τα κάνει οδοντογλυφίδες.Ο λόγος όμως να τα δώσει μόνο στο ένα παιδί,ποιος είναι;Το άλλο στο πηγάδι κατούρησε;Έκανε κάτι,έφταιξε κάπου και πρέπει να μείνει στην απέξω;Όπως γράφω και πάνω,δεν μπορείς να ισοφαρίσεις αυτές τις καταστάσεις με περιουσίες.Δεν μπαλώνεται έτσι η κατάσταση.Αισθάνεται,ότι το παιδί από τον προηγούμενο γάμο είναι κατά κάποιο τρόπο αδικημένο.Ε,δεν έρχεται ισοπαλία,αν αδικήσει και το άλλο.Ίσως η μόνη που θα νιώσει τελικά κερδισμένη είναι η πρώην σύζυγος.Σ'αυτό που σίγουρα συμφωνώ μαζί σου είναι,ότι αυτά πρέπει να γίνονται ξεκάθαρα από πριν.Αυτό που θεωρούμε εμείς αυτονόητο,δεν είναι οπωσδήποτε έτσι για τον άλλο.
Απαντώ μόνο στο κομμάτι που λες "Δεν μπορώ να καταλάβω από που προκύπτει ότι τα παιδιά έχουν οποιοδήποτε δικαίωμα στην περιουσία των γονιών..."Από το νόμο όπως ορίζεται στο Αστικό Δίκαιο!
Κάνεις λάθος Πόντια, δεν δικαιούται τίποτα από το νόμο πέρα από τη νόμιμη μοίρα δηλαδή το 10% της περιουσίας του. Όχι δεν είναι υποχρεωμενος κανένς γονιός να μοιράσει ισόποσα την περιουσία του στα παιδιά του. Μπορεί να την κάνει ό,τι γουστάρει.
Πόντια αδίκως σοκαρεσαι γιατί από τα λεγόμενά σου καταλαβαίνω πως δεν κατάλαβες τι είπα. Αν κάνεις μερικές ρητορικές ερωτήσεις για την υπόθεση αυτή στον εαυτό σου, ίσως καταλαβεις. Δεν το λέω απαξιωτικά. Ερωτήσεις όπως: Όταν αποφάσισε αυτή η κοπέλα να παντρευτεί δεν ήξερε ότι ο σύζυγος πληρώνει το δάνειο του σπιτιού του παιδιού του;Αν το ήξερε γιατί το δέχθηκε χωρίς να συζητήσει το μέλλον; Τις τύψεις που νιώθει ο πατέρας γιατί τις περνάει στο ντουκου; Ούτε όταν έμεινε έγκυος συζήτησε με τον άντρα της για το μέλλον; Κι αν όχι γιατί; Τώρα ξαφνικά (ενω έχει προσποιηθεί ότι όλα είναι τέλεια για να μην κακοκαρδισει τον σύζυγό) νιώθει πληγωμένη. Αν ήταν τόσο σημαντικά για εκείνη όλα αυτά γιατί δεν τα συζήτησε όταν έπρεπε και περίμενε να έχει δεθεί ο γάιδαρος πρώτα; Κλπ κλπ Συγγνώμη αλλά για εμένα έχει πολλά κενά η ιστορία και πιθανότατα δεν είναι τόσο "αθώα" όσο ακούγεται.
"Μα, από τον νόμο. Πόσα αδέρφια έχουν βρεθεί σε δικαστήρια και πόσα τέκνα έχουν προσβάλει διαθήκες που ορίζουν άλλους ως κληρονόμους"Τι ωραία λοιπόν που θα ήταν να μπει στο κεφάλι μας ότι δεν δικαιούμαστε τίποτα το οποίο δεν φτιάξαμε και δεν αγοράσαμε μόνοι μας. Και το χειρότερο είναι ότι οι ίδιοι οι γονείς το βάζουν στο κεφάλι μας. Τώρα ίσως καταλαβαίνεις γιατί κατηγορώ τη γραφουσα
5. Η κοπέλα προφανώς αντιδράει έτσι γιατί νίωθει ότι χάνει τους 2 στενούς φίλους που είχε. Κάνει σπασμωδικές κινήσεις γιατί δεν ξέρει πως να αντιδράσει. Η ανώριμη συμπεριφορά της την έχει φτάσει σε αυτό το σημείο μιάς και έμπλεξε με τον Χ όπως φαίνεται λόγω ανασφάλειας και αδυναμίας της να του πει "όχι". Δεν μπορούσε να πει όχι γιατί φοβήθηκε μην τον χάσει αν τον απορρίψει ενώ διαφορετικά σκέφτηκε θα μπορούσε να τον φέρει με τα νερά της. Δηλ να μην τον απορρίψει κάνοντας μία σχέση μαζί του οπότε να μην νίωθει ότι τον απέρριψε και το τελείωσε έχοντας στο νου της ότι ήταν σωστή άρα και γιατί να μην γυρίσουν στα γνώριμα όταν αυτό τελειώσει? Όμως ξαφνικά βλέπει ότι ούτε συ το βλέπεις έτσι ούτε και αυτός. Έπαιξε με τα συναισθήματα του γιατί δεν βλέπει πέρα από τη μύτη της. Οι πράξεις μας έχουν συνέπειες. Και η Υ δεν τις υπολόγισε γιατί όπως είπα δεν βλέπει πέρα από τα δικά της συναισθήματα. Το έκανε για να μην τον χάσει και αυτό που κατάφερε είναι να χάσει και τους 2 σας.Εσύ δεν γίνεται σε τόσο κοντινές σχέσεις να μην συμπαραστέκεσαι. Σε έβαλε να διαλέξεις στρατόπεδο. Θεωρώ ότι αργά ή γρήγορα θα διακόπτατε σχέσεις. Ο χαρακτήρας της και η μη ενδοσκόπηση θα το προκαλούσε αυτό σε κάποια άλλη κατάσταση. Οπότε αυτό που σου προτείνω είναι να καταλάβεις ότι είναι δικιά της αδυναμία και δεν μπορείς να κάνεις κάτι εσύ γιαυτό αν δεν θέλει η ίδια. Προχώρα, προσπάθησε να είσαι φυσιολογική απέναντι της όταν την συναντάς, και αυτό θα γίνει μόνο όταν αλλάξεις την αντίληψη σου ως προς την κατάσταση. Όσο για τους έξω που φαίνεσαι κακιά όσοι σε ξέρουν θα ενδιαφερθούν να μάθουν και την πλευρά σου, οι υπόλοιποι δεν σου ταιριάζουν ούτως η άλλως.
#3 Σοκαρισμένε, σε περιμένουν πολλά σοκ στην καριέρα σου, απ' ό,τι φαίνεται. Όχι, δεν είναι μέρος της "οπισθοδρομικής κουλτούρας" των Ιαπώνων όλα αυτά. Είναι μέρος της "κουλτούρας" της ανώτερης οικονομικής τάξης, άσχετα από τη χώρα καταγωγής. Με το χέρι στην καρδιά, πιστεύεις ότι Αμερικανοί συνάδελφοί σου δε θα έκαναν τα ίδια; Για σκέψου λίγο, πόσους Έλληνες ξέρεις που έχουν ακριβώς αυτή τη νοοτροπία, και που θα έκαναν ακριβώς τα ίδια εάν είχαν τη δυνατότητα; Είδες και μόνος σου ότι οι Άγγλοι σιγόνταραν. Το γεγονός ότι γνωρίζουν πως αυτές οι αντιλήψεις είναι σεξιστικές δε σημαίνει ότι δεν τις ενστερνίζονται. Κι εδώ στην πολιτισμένη δυτική Γερμανία, η κυρίαρχη αντίληψη που αντιμετωπίζω είναι ότι οκ, Τσουμπλέκια, καλά τα πτυχία σου και οι σπουδές σου, αλλά είσαι 33 χρονών και είναι πολύ αργά για να κάνεις μια νέα αρχή σε ένα νέο επαγγελματικό πεδίο ως μετανάστρια, η κατάλληλη λύση για σένα είναι να κάνεις παιδιά και μόλις μεγαλώσουν λίγο να δουλεύεις part time έτσι για το έξτρα εισόδημα. ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ. Ο σεξισμός είναι παντού.*Η Ιαπωνία έχει όντως κάποια θέματα στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά ο τρόπος που έθεσες το ζήτημα ήταν ξεκάθαρα ρατσιστικός. Ψάξου λίγο μήπως δεν είσαι κι εσύ τόσο προχώ όσο νομίζεις.