Στο σημερινό «Α μπα»: ο ίδιος άνθρωπος

Στο σημερινό «Α μπα»: ο ίδιος άνθρωπος Facebook Twitter
130

__________________
1.

 

Λένα όταν σε καλούν σε ένα τραπέζι δεν πρέπει να σε ρωτήσουν τι τρως,τι δεν τρως,αν έχεις κάποιες αλλεργίες ώστε να ξέρουν τι να φτιάξουν, γιατί εγώ αυτό κάνω όταν θέλω να κάνω το τραπέζι σε κάποιον.
Κι όταν τελικά σε έχουν ρωτήσει και δεν το εφαρμόζουν ειδικά σε περίπτωση σοβαρών αλλεργιών,τότε φταις εσύ που δεν τρως τίποτα σε αυτό το τραπέζι;
Επίσης αν δεν σε ρωτήσουν είναι κακό να ρωτήσεις τι θα σε ταίσουν επειδή έχεις κάποιες αλλεργίες και δεν μπορείς να φας πολλά πολλά;
Οι αλλεργίες μου πολλές και για κάποιους περίεργες.
Έχω πάθει αναφυλακτικό σοκ από ψάρια(σαρδέλες παρακαλώ το πιστεύετε ή όχι),μαλάκια(καλαμάρια και χταπόδια),όλους τους ξηρούς καρπούς(με εξαίρεση τα κάσιους κατά έναν περίεργο λόγο) και βγάζω εξανθήματα με κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, κύμινο, κάστανα, φράουλες και σοκολάτα γάλακτος.
Ακούγοντας τα παραπάνω,σίγουρα δεν με θεωρεί κανείς την "χαρά ενός τραπεζιού",όμως κανονικά αφού θέλουν να σε καλέσουν κάπου δεν πρέπει να ξέρουν από πριν ότι έχεις κι εσύ τα θεματάκια σου ή και για κάποιους τις θεματάρες σου και μάλιστα ιατρικές θεματάρες;
Που λες όλα τα παραπάνω τα αποφεύγω. Σαρδέλες δοκίμασα βέβαια να ξαναφάω ,όμως την έπαθα άσχημα αφού όταν είχα πάθει το πρώτο μου αναφυλακτικό σοκ ήμουν σε ηλικία που ούτε καν το θυμάμαι, κάποιοι γιατροί έλεγαν πως επειδή τότε ήμουν μικρή ας δοκίμαζα τα περισσότερα από αυτά καθώς ενηλικιωνόμουν αφού ο οργανισμός αλλάζει με τα χρόνια κι όμως οι αλλεργίες με αναφυλακτικά σοκ παρέμειναν δυστυχώς.
Και καθώς πλησιάζουν Χριστούγεννα όπως ίσως θα καταλαβαίνεις δεν είμαι καθόλου η χαρά των κερασμάτων και των αρτοζαχαροπλαστείων. Και αυτό το πράγμα που όλοι στην δουλειά φέρανε τους δικούς τους κουραμπιέδες και τα δικά τους μελομακάρονα κι επιμένουν να δοκιμάσεις και μένεις να τους εξηγείς πως έχεις αλλεργίες στα υλικά που χρησιμοποίησαν και δεν σε πιστεύουν καν αποκαλώντας σε ξινή. Άσε που πας για ψωμί στο αρτοζαχαροπλαστείο και σου λένε βγάλαμε και τα Χριστουγεννιάτικα και τους λες τα βλέπω αλλά δεν μπορώ να τα φάω και σου λένε με ύφος
-φτάνει πια αυτή η δίαιτα καλέ
και τους λες
-μακάρι να ταν λόγω δίαιτας και φεύγεις κυρία.
Κι έχω και τον αδελφό μου και την νύφη μου όπου και για φέτος μου το ρίξανε
-να σε καλέσουμε στο τραπέζι μας ή όχι αφού δεν καταδεχεσαι να φας τίποτα απ'όσα μαγειρεύω
και να τους απαντάς
-ρε αδελφέ πλάκα με κάνεις; ξεχνάς ότι έχω αλλεργίες, και ρε Α....(νύφη μου)14 χρόνια τώρα τι σου λέω κάθε χρόνο;
και ο αδελφός μου
-οι γιατροί είχαν πει πως θα περάσουν κάποτε
-ναι αλλά δεν πέρασαν, δεν θυμάσαι τα προπέρσινα(η δοκιμή της σαρδέλας ήταν τότε,των Φώτων)....
και κάπου εκεί το κόβουνε και η νύφη μου παίρνει τα μελομακάρονα από μπροστά μου, αφού δεν μπορώ να φάω λόγω κανέλας και καρυδιών και μου φέρνει κουραμπιέδες χωρίς αμύγδαλα και τους τσακίζω!!!!
Οπότε έχω μείνει κάθε χρόνο να επαναλαμβάνομαι και να χαλιουνται καρδιές γύρω μου εξαιτίας των αλλεργιών μου, όμως δεν φταίω εγώ ρε Λένα, δεν είμαι ούτε παράξενη, ούτε ακατάδεκτη αλλά "πάσχω" από ιατρικά ζητήματα και ναι δε λέω, δεν είναι υποχρεωμένοι όλοι οι γύρω μου να το θυμούνται, όμως δεν πρέπει να με ρωτήσουν για να θυμηθούν;
- Αλλεργία


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Στους διάφορους στους φούρνους δεν χρειάζεται να απαντάς τίποτα, ούτε να προσπαθείς φεύγεις κυρία. Η αδιακρισία με φερετζέ κολακείας είναι απλή χοντροκοπιά που μπορεί να προσβάλει. Μπορεί να ήθελες να κάνεις δίαιτα γιατί έτσι σου αρέσει, μπορεί να έχεις διαβήτη, μπορεί να μη μπορείς να φας επειδή πενθείς, μπορεί να μην σου αρέσουν οι σόλες που πουλάνε, αλλά έχεις την ευγένεια να μην σχολιάζεις τα προϊόντα τους. Για όσους σε καλούν σε τραπέζια και δεν σε ρωτάνε από πριν, δεν μπορείς να κάνεις κάτι, παρά να προσέχεις τι τρως και ακόμα καλύτερα να έχεις φάει και λίγο από πριν ώστε να μην ξελιγωθείς. Η τελική λύση είναι να μην πηγαίνεις να φας σε όσους «ξεχνάνε» ότι είσαι αλλεργική. Για τον αδερφό σου και τη νύφη σου όμως, κάτι πρέπει να κάνεις. Δεν «πάσχεις». Πάσχεις. Δεν ξέρω γιατί ο αδερφός σου το έχει αντιληφθεί ως κάτι που διάλεξες. Δεν ξέρω γιατί χαλιούνται οι δικές τους καρδιές και όχι η δική σου που μένεις νηστική. Μήπως προσπαθείς να δικαιολογηθείς και το παίρνουν ως πράσινο φως να σε αγνοούν; Κάποτε πρέπει να σεβαστούν τον περιορισμό που έχεις.

__________________
2.


Φίλος καλός μίας πολύ καλής φίλης. Αυτή λοιπόν πάντα λέει ότι αυτός είναι πάρα πολύ καλός άνθρωπος. Εγώ αφού τον γνώρισα (και κάηκα) λέω ότι είναι ενδιαφέρον μεν, γοητευτικός ναι, παρτάκιας δε. 'Oταν της περιγράφω κάποιες (τις πιο χαλαρές) παρτίστικες συμπεριφορές του, λέει χμμμ ναι και άλλοι μου έχουν πει, θα τον βάλω σε τάξη. Και μετά αυτός επικοινωνεί και φαίνεται να το προσπαθεί. Για λίγο όμως. Μέχρι την επόμενη γαϊδουριά. Είναι δυνατό ένας παρτάκιας να είναι πολύ καλός άνθρωπος;;; Με χαλάει πολύ αυτή η πτυχή του εαυτού του και σκάω που δεν μπορώ να του το πω μη και φανεί ερωτική ζήλια και ανέχομαι εκεί που πρέπει να μιλήσω και μετά εξαφανίζομαι μέχρι να μου περάσουν τα νεύρα. Άσε που σκέφτομαι ότι οπωσδήποτε αν βγάλω όπλα επίθεσης θα βγάλει όπλα άμυνας και φυσικά και ο δικός μου χαρακτήρας έχει τα προβλήματά του. Αλλά το σκέφτομαι και ταράζομαι (που δε μιλάω, που εξαφανίζομαι, που δεν είμαι ο εαυτός μου, που ακόμα το σκέφτομαι). Πως να του το περιγράψω αυτό που με ενοχλεί χωρίς να του δώσω μπαρούτι να οπλίσει εναντίον μου; (Σε παρακαλώ με το μαλακό και ευχαριστώ)
- κάποια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Δεν ξέρω τι σε ενοχλεί. Ότι στην ευρύτερη παρέα είναι κάποιος παρτάκιας και θέλεις να το αποδείξεις σε όλους όσους δεν το έχουν καταλάβει, ή ότι η φίλη σου λέει ότι αυτός είναι καλός άνθρωπος κι εσύ διαφωνείς και θέλεις να το δείξεις σε όλους όσους δεν το έχουν καταλάβει; Σε κάθε περίπτωση, ποιο είναι το πρόβλημα αν έχετε διαφορετική εντύπωση για το τι άνθρωπος είναι αυτός; Από πού και ως πού θα παρεξηγηθεί ως ερωτική ζήλια να του μιλήσεις χωρίς να τον καλοπιάνεις; Υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνω;

__________________
3.

Αμπα μου, ώρες ώρες απορω με την επιπολαιότητα μου!! Εχω ερωτευτεί εναν τυπο απο την Αυστραλία του οποιου ουτε το όνομα δεν ξέρω!!!! Τον γνώρισα μέσω μιας σελίδας που διατηρει και έχουμε μιλήσει μονο δυο φορες. Στο ζουμί τωρα. Παντα ήθελα να ζήσω στην Αυστραλία και τωρα η επιθυμία μου ειναι πιο έντονη απο ποτέ. Εχω κανει ολόκληρο plan στο μυαλό για να μπορεσω να μεταναστευσω εκει. Και θα το κανω. Μήπως ειμαι παράλογη; Επιπόλαια ; Δεν ξέρω. Παντα είχα τάσεις φυγής, αλλα εχω οχι για τοσο μακριά. Υ. Γ : μην με αποθαρρύνεις πλιζ!!!!!


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Νομίζω ότι επειδή πάντα ήθελες να πας στην Αυστραλία βρήκες έναν μοχλό για να σε κινητοποιήσει ακόμη περισσότερο. Δεν ξέρω πώς συμβιβάζεις μέσα σου το «πάντα ήθελα να ζήσω στην Αυστραλία» με το «πάντα είχα τάσεις φυγής αλλά όχι για τόσο μακριά». Αυτό ναι, μου φαίνεται κάπως επιπόλαιο.

__________________
4.

Α μπα μου καλησπέρα,

Αρχικά να σε ευχαριστήσω για όσα έχεις κάνει χωρίς να το ξέρεις για μένα. Σε εκτιμώ πολύ σαν άνθρωπο. Και να ξέρεις έχω δείξει άπειρες φορές τις απαντήσεις σου όταν μιλάμε για θέματα τζιζ με την παρέα και όλοι το βουλώνουν πάντα, χαχα.

Στο θέμα μου τώρα. Είμαι 24 χρονών και έχω ετεροφυλική σχέση 2 χρόνων. Η σχέση ξεκίνησε με το κλασικό σενάριο ότι αυτός δεν θέλει πολλά πολλά και άσχημα σκηνικά επειδή αυτός "δεν μπορούσε να δώσει αυτά που του ζητούσα". Κατέληξε προς έκπληξή μου σε "κανονική" σχέση πριν 9 μήνες, όταν έμαθε ότι τον πήραν σε πρακτική για ένα χρόνο στην Ολλανδία και συνειδητοποίησε ότι δεν θέλει να με χάσει (?). Εγώ τον ήθελα πάντα πάρα πολύ.

Το πρόβλημά μου είναι ότι νιώθω ότι η όρεξη και διάθεση μου εξαρτάται πάρα πολύ από το πώς είμαι με αυτόν τον άνθρωπο. Νιώθω πάρα πολλές φορές ότι έχω πέσει θύμα ψυχολογικής και χειριστικής συμπεριφοράς, δηλαδή πάντα κάπως τα καταφέρνει και ακόμα και αν στην αρχή ξεκινήσω κάποια συζήτηση για κάτι που με ενοχλεί, καταλήγω να του ζητάω συγγνώμη, να μου λέει αυτός ή με αφήνεις ήσυχο ή τέλος και τέτοια. Το έχει πολύ με το μπλα μπλα. (Συνδικαλιστής βλέπεις, γκούχου γκούχου)

Έχω προσπαθήσει πολλές φορές να τελειώσω τη σχέση, έχω ρίξει πολύ κλάμα. Όταν τσακωνόμαστε ντρέπομαι για το πόσο άσχημα μου μιλάει, αλλά με δική του διεκδίκηση όλο γυρνάω γιατί πιστεύω ότι για όλα φταίει η απόσταση ή ότι και εγώ πολλές φορές υπερβάλλω. Έχει καταλάβει ότι το παρακάνει μερικές φορές με τις βρισιές αλλά τώρα τελευταία λόγω όλων αυτών που έχουν γίνει είμαι πολύ ευέξαπτη και με την παραμικρή απότομη συμπεριφορά του, του την λέω ή του λέω μην μου μιλάς άσχημα και αυτό τον τρελαίνει. Του χει δημιουργηθεί κάπως σαν ψυχολογικό γιατί να νιώθει ότι δεν μπορεί να μιλήσει και ότι το παραμικρό το βλέπω σαν προσβολή.

1. Είναι τόσο τρελό να ζητάω κάποιος να μου μιλάει γλυκά και καλά ακόμα ακόμα και τις μερικές φορές που μπορεί να βαριέται; Μου λέει ότι ψάχνω για αρκουδάκια και για υποκριτές που μου του παίζουν "καλοί".
2. Πιστεύεις θα μπορέσω να ξεπεράσω όλα αυτά που έχουν γίνει (δεν έχω αναφερθεί καν στο τι πέρασα έναν χρόνο που αυτός δεν ήθελε σχέση) και να μην ψάχνομαι για το τι μου φταίει συνέχεια;
3. Και πώς μπορεί να σταματήσει αυτό το απαίσιο συναίσθημα, που νιώθεις χάλια με τον εαυτό σου κάθε φορά που μαλώνετε;

Με ενδιαφέρει πολύ η άποψή σου.

Σε φιλώ!


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Όταν κάποιος σε κάνει να νιώθεις άσχημα με τον εαυτό σου, δεν είσαι «υπερβολικός» και δεν μπορείς να το «ξεπεράσεις» επειδή αυτό θα βόλευε περισσότερο. Όταν κάποιος σε βρίζει δεν υπάρχει ούτε δικαιολογία, εξήγηση που ελαφραίνει το γεγονός, ούτε σωτηρία. Όταν κάποιος δεν σε αφήνει να εκφράσεις δυσαρέσκεια επειδή τον «πνίγεις», σε καταπιέζει, σε πατρονάρει, σε χειρίζεται. Ως σούμα, δεν ενδιαφέρεται να δημιουργήσει μια ισότιμη σχέση, και αυτό δεν έχει σχέση με το ποια είσαι, όμως αυτό που είσαι τον διευκολύνει να συνεχίζει να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει. Ή με αφήνεις ήσυχο, ή τέλος; Δεν βλέπεις το πρόβλημα; Τότε, τέλος, να τον αφήσεις ήσυχο μια και καλή.


Συνήθως διαβάζουμε «αλλά είναι καλό παιδί», κι εσύ ούτε αυτό δεν έχεις γράψει. Αυτό που αναφέρεις δις είναι ότι δεν ήθελε σχέση μαζί σου, και τώρα θέλει. Το χρησιμοποιείς ως βραβείο; Μπορεί να σε υποτιμάει, να σε βρίζει, να περνάς χάλια κάθε μέρα, αλλά σε θέλει για σχέση ενώ δεν σε ήθελε πριν, οπότε όλα αυτά (;) αξίζουν;


Για να σταματήσεις αυτό το απαίσιο συναίσθημα, εφόσον δεν μπορείς να αλλάξεις τις συνθήκες, πρέπει να απομακρυνθείς από τις συνθήκες που σου το προκαλούν, και δεν μπορείς να τις αλλάξεις, γιατί συνδημιουργούνται από έναν άνθρωπο, και αυτόν δεν μπορείς να τον ελέγξεις.

__________________
5.


Ρε συ αμπακι, δώσε μου τα φώτα σου γιατί δεν καταλαβαίνω. Είμαι 29 και τα έχω με ένα παιδί 3 χρόνια τώρα που πραγματικά είναι ότι καλυτερο μου έχει τύχει. Περνάμε υπέροχα, κάνουμε συνεχώς πράγματα, δεν βαριέμαι ποτέ και όσο περνάει ο καιρός τον θέλω όλο και περισσότερο. Και εκείνος το ίδιο από ότι βλέπω. Εκείνος ειδικά, είναι που έχει κυριως την ορεξη και κανονίζει συνεχώς πράγματα μαζί μου, πχ σινεμα, συναυλίες, βόλτες μόνοι μας είτε με φίλους. Το «αλλά» είναι κάτι οντως μικρό αλλά με δυσκολεύει στο πως να το διαχειριστώ. Όλο αυτό το διάστημα που λες που είμαστε μαζί, έχουμε πάει μόνο μια φορά διακοπές και αυτό όταν πρωτοξεκίνησε η σχέση μας. Από τότε τίποτα. Όλο χωριστά. Εκείνος ειδικά κάνει συνέχεια ταξίδια καθώς έχει πολλούς φίλους στα εξωτερικά. Δεν έλεγα κάτι τόσο καιρό γιατί μου το ανακοινωνε έτσι απλά! Τύπου « έκλεισα 15-25 Σουηδία με τους τάδε». Όποτε κι εγώ έλεγα απλα ένα «Α τι ωραία! καλά να περασετε» Χωρίς ποτέ να πιέσω για κάτι αν και μέσα μου ήθελα να κάνουμε κάτι και μαζί. Με αφορμή ότι τωρα θα πάρει οοοόλη του την άδεια και θα πάει ταξιδάκι με τους φιλους για κανένα 20ημερο στην
Αμερική μωρε ο κακομοιρης, μην φανταστείς πολύ -γκρρρ- στην οποία εννοείται δεν είμαι καλεσμένη, εκανα συζήτηση και του είπα ότι με στεναχωρει που δεν κανονίζουμε κάτι μαζί, έστω ένα Σκ στο Πηλιο και η απάντηση που πήρα ήταν ότι εμείς είμαστε κάθε μέρα μαζί ενώ με τους φίλους -μιας και δεν μένουν Ελλάδα- μια φορά τον χρόνο. Οκ λέω, δεν είπα να μην πας. Εννοείται και καλά θα κανεις. Γιατί δεν πας ΚΑΙ μαζί μου δεν καταλαβαίνω. Και η απάντηση που παίρνω είναι «Ε τώρα που να πηγαίνουμε, μέχρι να κανονίσουμε κλπ». Επισης είπε « εξάλλου εμεις έχουμε πάει μια φορά διακοπες». Και αυτό τι σημαίνει ότι δεν θα ξαναπαμε ποτέ όσο θα είμαστε μαζί?? Ερωτώ εγώ. Και λέει πάλι τα ίδια, θα δούμε, δεν έχω άλλη άδεια κλπ. Απλά μου κάνει εντύπωση γιατί είμαστε τόσο μα τόσο καλά μαζί. Και ακόμα και μετά από αυτή την κουβέντα αυτός είναι σε όλα τα αλλά κύριος απέναντι μου - συνεχίζουμε να περνάμε τέλεια μαζί. Και κανω την ερώτηση «Μήπως είμαι υπερβολική;» Μηπως να αρκεστώ στο ότι εχω ότι παντα ήθελα; Δεν μ αρέσει να ζητάω παραπάνω πράγματα από αυτά που μου δίνουν αλλά με εκνευρίζει αυτό το γεγονός. Αν ήταν γενικά νωχελικός θα το καταλάβαινα. Αλλά αντίθετα λατρεύει τα ταξίδια και δεν καταλαβαίνω γιατί ενώ σε όλη του τη ζωή είμαι παρούσα σε αυτό το κομμάτι δεν με συμπεριλαμβάνει. Θα ήθελα τα φώτα σου τι μπορεί να συμβαίνει και το κάνει αυτό; Απλά βαριέται; Και πως γίνεται να δώσω να καταλάβει ότι με ενοχλεί; Γιατί δεν το καταλαβαίνει; Αισθάνομαι ότι το εκλαμβάνει απλώς ως γκρίνια. Την οποία ωστόσο μόνο δυο φορές έχω πει. Δηλαδή δεν έχω γίνει φορτική η πιεστική θεωρώ. Αυτά! Σορι για το σεντόνι! Να σου ζήσει το αμπακι!!
- Μεγάλη φαν σου


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Έχει καταλάβει μια χαρά ότι σε ενοχλεί, και δεν το εκλαμβάνει ως γκρίνια, αλλά αποφεύγει να δώσει την πραγματική απάντηση, που δεν ξέρω ποια είναι, ξέρω όμως ότι είναι πάρα πολύ δυσάρεστη και γι'αυτό δεν θέλει να την πει.


Μην φοβάσαι να γίνεις εσύ δυσάρεστη, λοιπόν, και ρώτα τον, ποιος είναι ο λόγος που όταν πηγαίνει διακοπές θέλει να πηγαίνει χωρίς εσένα. Με ποιον τρόπο τον περιορίζει η παρουσία σου στα ταξίδια. Μην φοβάσαι μήπως πιέσεις, μη σε πει γκρινιάρα, όλα αυτά, γιατί όλα αυτά είναι γνωστοί τρόποι χειραγώγησης που και μας έχουν μάθει, και έχουμε μάθει να χρησιμοποιούμε στους εαυτούς μας για να μην μας πουν «υπερβολικές». Δεν είναι τρελό να θέλεις να μάθεις γιατί δεν θέλει να πάει διακοπές μαζί σου. Σκέψου το λίγο απ' έξω, ως παρατηρήτρια. Όσο και να αντιδράσει σα να λες κάτι παλαβό και υπερβολικό, πρόσεχε μην χάσεις το φανάρι της λογικής. Ας προσπαθήσει να σε φιμώσει, εσύ μην ξεχνάς το λογικό του ερωτήματος. Μην μπεις στην παγίδα να προσπαθείς να αποδείξεις ότι δεν είσαι τρελή, γκρινιάρα ή υπερβολική. Όσο πιο πολύ το ακούς, τόσο πιο κοντά στην απάντηση έχεις φτάσει.


__________________
6.


Αγαπητη Α μπα,
εχω μια απορια. Βλεπω απειρο κοσμο να τρελαινεται με το fantasy, το sci-fi και γενικα με σειρες/ταινιες με το στοιχειο του φανταστικου. Βλεπε πορωση με Harry Potter παλιοτερα, Game of Thrones τωρα και δεν ξερω και ποια αλλα, καθως δεν παρακολουθω τα συγκεκριμενα ειδη. Δε μπορω να καταλαβω γιατι τετοια εμμονη. Εγω προσωπικα τα βρισκω πολυυυυυυ βαρετα και μου αρεσουν τα εργα που δειχνουν ανθρωπινες ιστοριες υπο εντελως ρεαλιστικο πρισμα. Δεν ξερω τι βρισκουν ενηλικα ατομα σε αυτα, ισως αναπολουν την παιδικη τους ηλικια, ισως θεωρουν οτι ετσι ξεφευγουν απο την πεζη και φλατ πραγματικοτητα? Θελω καποιος/α να μου το εξηγησει, γιατι ειλικρινα νιωθω εκτος κοσμου. Να τονισω πως ειμαι 24 και ειχα απο παλια αυτη την απορια, και παντα την ερμηνευα οτι αυτα τα ατομα θελουν να ξεφυγουν απο τη ζωη τους κ θεωρουν οτι μονο με κατι σχετικα αναληθοφανες μπορουν να ξεφυγουν, καθως οι ταινιες/σειρες/βιβλια που δε μπλεκουν φανταστικα στοιχεια μεσα ή επιστημονικης φαντασιας μιμουνται την πραγματικοτητα, αρα δεν τους κανουν να ξεχνιουνται. Ολο αυτο με τη σειρα του, αν κανω σωστες υποθεσεις, μου δειχνει ψυχολογικη ανωριμοτηtα και απογοητευση απο τη ζωη .Αm I going too far? Αληθεια θελω να καταλαβω. φιλια!


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Δεν σου αρέσει η φαντασία γιατί πολύ φοβάμαι ότι σου λείπει κάπως η φαντασία και σκέφτεσαι ελαφρώς μονοκόμματα. Από πάντα οι άνθρωπο έλεγαν αλήθειες βάζοντας τες σε υποθετικά περιβάλλοντα για να δώσουν ερμηνείες, για να χρησιμοποιήσουν αλληγορίες, για να πουν πράγματα που διαφορετικά δεν είναι εύπεπτα. Το φαντασιακό πλαίσιο σε βοηθάει να ξεφύγεις από αυτά που θεωρείς δεδομένα και δυσκολεύεσαι πάρα πολύ να δεις αντικειμενικά, όπως το δίκαιο και το άδικο, την ισότητα, ή αφηρημένες έννοιες όπως είναι ο χρόνος, ο τόπος, η ανθρώπινη υπόσταση. Το fantasy και το sci-fi είναι ένας τρόπος για να πεις ιστορίες, ένας ακόμη τρόπος, και υπάρχουν καλά και κακά παραδείγματα αυτού του τρόπου, και ο λόγος που αυτό έχει γίνει ξεχωριστό είδος με υποτίθεται δικό του κοινό, είναι το μάρκετινγκ.


Δεν καταλαβαίνεις γιατί αρέσει στον κόσμο (δεν χρειάζεται η λέξη «εμμονή» μόνο και μόνο επειδή δεν αρέσει σε σένα) επειδή όπως λες, δεν έχεις ιδέα περί τίνος πρόκειται. Δεν αρέσει το Game of Thrones σε όσους αρέσει το Χάρι Πότερ. Αν ήμουν τυπικά ευγενική θα σε παρότρυνα να δώσεις μια ευκαιρία σε αυτό το είδος προτείνοντας εισαγωγικά παραδείγματα που μπορεί να σου άρεσαν, αλλά δεν με ενδιαφέρει να σου αλλάξω τη γνώμη.


_________________
7.


Πως αντιδράς όταν άλλες γυναίκες σου λένε, "όταν θα γίνεις μάνα θα καταλάβεις" ή "όταν κάνεις τα δικά σου παιδιά θα δεις'' ή ακόμα 'δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί δεν είσαι μάνα"... λες και δεν μπορείς να έχεις άποψη. Νιώθω έντονα ότι αυτό με μειώνει, και θέλω να απαντήσω αλλά δε βρίσκω τις λέξεις. Μήπως είναι όντως έτσι; Μήπως πρέπει να το ζήσω για να αντιληφθώ κάποια πράγματα; Για παράδειγμα, την αγωνία που νιώθεις για τα παιδιά σου, ότι αλλάζουν οι προτεραιότητες στη ζωή, ότι βάζεις τον εαυτό σου δε δεύτερη μοίρα και άλλα πολλά. Τι λες και εσύ Αμπά μου που έγινες πρόσφατα μάνα;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Έχω ακριβώς τις ίδιες απόψεις για την ανατροφή των παιδιών που είχα και πριν. Όταν κάνεις παιδιά παραμένεις ο ατελής άνθρωπος που ήσουν. Όποιος αλλάζει, δεν ήξερε ποιος ήταν, εξακολουθεί να μην ξέρει ποιος είναι, και προσπαθεί να ταυτιστεί με μια "αξιοσέβαστη" ομάδα (των γονιών) για να κρατηθεί από κάτι που ελπίζει ότι θα του δώσει σταθερότητα,. Δυστυχώς η κοινωνία σου επιτρέπει να εξασκήσεις ακόμη περισσότερο τις ανασφάλειες σου σε αυτή την "αξιοσέβαστη" ομάδα με το υπερατού "δεν μπορείς να καταλάβεις".

 

130

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

16 σχόλια
#5 Είστε τόσο καλά μαζί;Ερώτηση.Να την επαναλάβω;Είστε τόσο καλά μαζί; Κάτι προφανέστατο σου διαφεύγει.Γιατί πήγατε μία φορά διακοπές και έκτοτε δεν ξαναπήγατε;Κάτι αποφεύγεις να σκεφτείς.
Αγαπητο 1, αντιλαμβάνεσαι ότι ο κοσμος σε προσεγγίζει με καχυποψία γιατί ξαφνικα πολλοι συνανθρωποί μας γίναν "ιατρικως περίεργοι", εφ'όσον στην περίπτωση σου είναι ιατρικως δεδομένα θα πρεπει και εσυ να κατανοήσεις ότι είσαι σπανια περίπτωση, και τι συμβαίνει στις σπάνιες περιπτώσεις; η πλειοψηφία δεν ξερει αλλα και δεν μπορει να λειτουργεί στην καθημερινότητα με γνωμωνα ότι υπάρχουν και σπάνιες περιπτώσεις.Σου κληρωσε να εξηγεις για το υπολοιπο της ζωής σου την σπανιοτητα της περίπτωσης σου, εδω εγω δεν μπορω να φαω (καλα μπορω απλα μου δημιουργουν αφορητα αερια στο στομαχι) μπροκολα και κουνουπιδια και θεωρω αυτονόητο ότι όχι μονο δεν θα ρωτάνε "τι μπορω να φαω και τι όχι" αλλα και όταν το πω ότι θα ρωτάνε "πως και ετσι;".Το ότι εχεις περίεργη ιατρικότητα δεν σημαίνει ότι είναι καλο να γίνεις και κοινωνικα περίεργη, σχεδον κανενας δεν ρωτάει "τι να σου μαγειρεψω" όταν κανουν τραπεζόματα, συνήθως δηλώνουν και οι προσκεκλημενοι απλα επιλεγουν τι απο τα εδεσματα να φανε, αλλα σε καμία περιπτωση δεν μετατρεπεις των οικοδεσπότη σε σεφ μαγαζιου που δίνεις παραγγελίες (αυτο το κανουν μονο ΜΕΡΙΚΟΙ βιγκαν που με passive agressive τακτικη σου λενε "ξερεις εγω είμαι βιγκαν" κοινως θα μου μαγειρεψεις ξεχωριστα), αυτα σε τραπεζώματα. Σε μαγαζια τυπου φουρνους απλα αρνησαι το κερασμα και δεν "αγανακτεις".Συμβουλη: Μη λες εχω την ταδε/δεινα ιατρικη σπανια υποπερίπτωση, εξαπτει την περιέργια των ανθρωπων, απλα "δεν εχω όρεξη τωρα" ή κατι αντιστοιχο φλου, αλλα ακομα και στο φλου θα ρωτήσουν "πως κι ετσι" γιατί η αρνηση δημιουργει την περιεργια του "γιατι", πολυ απλα περα απο το αμορε σου, την οικογενεια σου και δυο αντε τρεις φίλους η υπολοιπη ανθρωπότητα δεν ενδιαφερεται για τις υποπεριπτωσεις μας τόσο ώστε να μπουν σε καποιο κοπο για να μας τις εξυπηρετήσουν. Εδω με τα βιας ασχολουντε με τους Αμεα (που δεν είναι καποια προσωποιημενη σπανιοτητα και επιρρεάζει ολοκληρη την πορεία της κοινωνίας, δηλαδη όσο δεν δημιουργουμε τα εργαλεία να αυτοεξυπηρετουνται κοινωνικα και βιοποριστικα θα τους συντηρουμε με επιδόματα κτλ και δεν συμμετεχουν στην παραγωγη) και ρωτας αν είναι σωστο που είτε δεν ασχολουνται έιτε ασχολουνται με λαθος τροπο με το γεγονος ότι ΕΣΥ δεν μπορεις να φας ξηροκαρπια, μαλακια, σαρδελες κτλ; Δεν τους νοιαζει (ουτε κι εμενα) γιατί πολυ απλα δεν είναι προβλημα που τους εμποδίζει στην ζωή τους.Το μονο πραγματικο προβλημα που εγω βλέπω είναι ότι εχεις μια αφελη/ρομαντικη προσδοκία ότι οι συνανθρωποι σου, απλοι γνωστοι και οι κυριολεκτικα αγνωστοι σου δεν σε νοιαζονται οπως θα "οφειλαν". Οταν απολεσεις αυτη την αφελη/ρομαντικη προσδοκία θα καλυτερεψει η καθημερινότητα σου.Η θα απολεσεις την προσδοκία ή θα αποδεχθεις στοικα ότι θα ζεις με το παραπονο, οι συνάνθρωποί σου δεν προκυται να κανουν κατι αλλο περα απο αυτο που ήδη κανουν και όποιος/α σου υποσχεθει ή ενθαρυνει το αντιθετο απλα σου χαιδευει τα αυτια.
Δεν ξέρω Ποκοπίκε με στεναχώρησε λίγο το σχόλιο σου. Προσωπικά σπάω το κεφάλι μου τι να μαγειρέψω σε τραπεζώματα ώστε να τους ικανοποιήσω όλους γιατί ο σκοπός είναι να τους ευχαριστήσω. Εν τω μεταξύ, όταν είναι φίλοι σου είναι πανεύκολο να ενδιαφερθείς,γιατί αν έχεις παρατηρήσει πάρα πολλές συζητήσεις αφορούν το φαγητό, τι έφαγες, πού, αν το απόλαυσες κτλ. Για παράδειγμα, έχει τύχει να μαγειρέψω χωρίς πιπέρια και λοιπά μπαχαρικά για φίλο που γνώριζα πολύ καλά ότι έχει περάσει έλκος και είναι με χάπια ο άνθρωπος. Ή έχω τρίψει το κρεμμύδι και όχι απλώς ψιλοκόψει για την κόκκινη σάλτσα για τη μακαρονάδα για φίλη που ήξερα ότι αηδιάζει όταν βλέπει τα κομματάκια του κρεμμυδιού να επιπλέουν στη σάλτσα. Πολλές φορές πριν καλέσω έχω σκεφτεί ένα μενού και λέω 'λοιπόν έχω σκεφτεί να μαγειρέψω μοσχαράκι κοκκινιστό, τι λες;' και αναλόγως πράττω. Αλλιώς ας μην καλέσω. Αν είχα φίλη τη γράφουσα θα σχεδίαζα πολύ προσεκτικά το μενού γιατί οι αλλεργίες μου προκαλούν πολύ μεγάλο άγχος-ο άλλος μπορεί όντως να πεθάνει. Επίσης, για τους χορτοφάγους δεν καταλαβαίνω γιατί να μην το λάβεις υπόψη, ατελείωτα χρόνια λαμβάναμε υπόψη τις νηστείες και δεν λέγαμε κουβέντα. Τώρα ξαφνικά έχει γίνει τρελό θέμα και 'όχι δεν θα αλλάξω εγώ αυτά που μαγειρεύω για να ταιριάξουν στον δικό σου εκλεκτικό ουρανίσκο.' Δεν καλείς όμως κάποιον Χριστιανό που νηστεύει Μεγάλη Εβδομάδα και του σερβίρεις μπριζόλες γιατί είναι άτοπο. Το ίδιο και με τον βίγκαν. Έχει διαλέξει έναν τρόπο ζωής. Πόσο δύσκολο είναι πια να τον σεβαστούμε; (να διευκρινίσω ότι είμαι φανατική κρεατοφάγος.) Μου φαίνεται πάντα πολύ παράξενο πόσο πολύ θέλουν οι άλλοι να ελέγχουν τι τρώμε. Μπορεί ο άλλος να έχει αλλεργία σε κάτι, να του φέρνει αέρια, να το βλέπει και να αηδιάζει, οτιδήποτε, αλλά εμείς εκεί, να του βγάλουμε την προτίμηση από τη μύτη. Δικαίωμα του στην τελική τι θα φάει. Όσο για τα ιατρικά θέματα είναι ντροπή του αδερφού ή του όποιου φίλου να κάνει τον άνθρωπο που πάσχει να αισθάνεται άσχημα και να απολογείται που έχει μια πάθηση. Όχι απλά οφείλει να τα σεβαστεί αλλά και να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να τον διευκολύνει. Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι πια να μαγειρέψει ΜΙΑ φορά το χρόνο κάτι ξεχωριστό για αυτήν; Έλεος.
Έχω λοιπόν κι εγώ διατροφικούς περιορισμούς λόγω κάποιων θεμάτων. Και εδώ βγει για φαγητό με τον τότε γκόμενο και κάτι φίλους του που έβλεπα πρώτη φορά. Καθόμαστε να παραγγείλουμε και ζητάω μαύρο ψωμί γιατί λευκό δεν τρώω,κάνα ψητό λαχανικό γιατί τηγανητά δεν τρώω,και αν γίνεται η σαλάτα να μην έχει μέσα τυρί γιατί κρέας μαζί με τυρί δεν τρώω. Και ευχαριστώ δε θα πιω κρασί γιατί παίρνω φάρμακα. Και γυρνάει η φίλη του και του λέει ειρωνικά,τι μας την έφερες αυτήν που ούτε τρώει ούτε πινει; Που την βρήκες; Μπροστά μου έτσι; Η καφριλα σε όλο της το μεγαλείο...
Αν καλέσεις κόσμο κι έχεις μπουφέ/τραπέζι, δε θα ρωτήσεις προτιμήσεις αλλά θα φροντίσεις να έχει μια ποικιλία που να καλύπτει ένα μίνιμουμ προτιμήσεων. Τις αλλεργίες σε μπαχαρικά οφείλει ο καθένας που τις έχει να τις λέει, ενημερωτικά όχι δεσμευτικά. Ένα μπαχαρικό άλλοτε μπορεί να παραλειφθεί, άλλοτε αλλάζει όλη τη γεύση οπότε σε αυτή την περίπτωση ο οικοδεσπότης ενημερώνει τον επισκέπτη ότι αυτό έχει το μπαχαρικό που δε θες.Σε σχέση με τα κεράσματα, λες ευχαριστώ και το παίρνεις και τελειώνει η υπόθεση. Τώρα σε κεράσματα στο σπίτι, αναλόγως. Στον αδερφό και τη νύφη μου, θα έριχνα ένα μικρό καντηλάκι λέγοντας ότι δε γίνεται να λέμε τα ίδια κάθε φορά, σε άλλη περίπτωση, πάλι αναλόγως τον οικοδεσπότη και τους δικούς του τρόπους.Υπάρχει και η άλλη λύση βέβαια, ο βομβαρδισμός:Σε κερνάνε καρυδόπιτα και αν ψυχανεμίζεσαι ότι έρχεται καταιγισμός, αρχίζεις εσύ κατεβατό ίδιο με αυτό της ερώτησης σου. Θα σωθείς.
Εγωγήινη κακως στεναχωρήθηκες, εαν κανεις τραπεζι σε ανθρωπους που ΗΔΗ γνωρίζεις ότι εχουν σοβαρα ιατρικα θεματα επιβάλεται να το φροντίζεις, αλλα αν κανεις τραπεζι για 15 ανθρώπους που δεν μπορει να γνωρίζεις εκ των προτερων τα παντα για όλους τι κανεις; περνεις ιατρικο ιστορικο απο όλους φτιαχνεις excel και κοιτας ποια είναι η συνταγη που θα ικανοποιεί όλους και θα φτιαξεις 15 μερίδες; ή θα φτιάξεις δυο-τρια γενικα φαγητα (αναλογα και με τις ηλικιες π.χ. μπορεις να φροντισεις να μην ανεβαζουν πίεση κτλ) και κανα δυο ουδετερους μεζεδες με μια σαλατα και τους αφήνεις ως ενηλικους να αυτορυθμιστουν; ποσα φαγητα πετας μαρηηηηηηηή ;PΓια τους χορτοφάγους, ξεχασες ότι εγραψα "ΜΕΡΙΚΟΥΣ" και μαλιστα για βιγκαν. Για τους τελευταιους όμως εκανα ειδικη μνεια επειδη ενω οι "μερικοι" εχουν την προσδοκία να φροντίζουμε ξεχωριστα για αυτους, δεν επιστρεφουν την χαρη(αυτο λεγεται γαιδουρια), και παλι όχι όλοι (την πρωτοχρονια με την χορτοφάγα ξαδερφη μου φτιάξαμε δυο πατσιστια μαζι, ενα χορτοφαγικο, ενα κρεατοφαγικο), προσεξε εγω μιλησα για μερικους που θεωρουν ασεβια να μην τους περιποιηθεις όπως εκεινοι θελουν αλλα θεωρουν ότι όταν εκεινοι είναι να σε περιποιηθουν εξαιρουνται απο την ιδια ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ υποχρεωση.Στο λεω ξεκαθαρα: Μια υποτυπώδη προσφορα είναι αυτονόητη αλλα και το μετρο είναι αυτονοητο, δηλαδη ξερεις ότι ο/η αλλος είναι χορτοφάγος; θα εχεις και κατι χορτοφαγικο ΑΛΛΑ αμα αρχίσει τα "εχει γλουτενη; εχει το ταδε που δεν γίνεται να γνωρίζεις αλλα για εμενα είναι το παν να μην το φαω;" συγνώμη αλλα να φερουν ταπερ, αλλο η περιποιηση και αλλο η καταχρηση της. Ο χορτοφαγος/βιγκαν ξερει ότι το τιμας το κρεατακι; θα εχει και ενα κεφτε (εστω να τον παραγγείλει απ'εξω). Οι κοινωνικες υποχρεωσεις είτε είναι κοινες είτε δεν είναι υποχρεωσεις.Τι θελω να πω: η κοπελα δεν μπορει τα ξηροκαρπια, αμα δεν το γνωρίζω και μαζευτουμε σπιτι για ποτα με αλλους και σερβίρω ξηροκαρπια, εκεινη δεν θα φαει, εκτος εαν εχω κατι που μπορω να αυτοσχεδιάσω ή φερει κασιους μονη της, γιατί; σιγα μην αρχισουμε να ρωτάμε αν μπορουν να τρωνε ξηροκαρπια! ακομα και να είναι απλη γνωστη το πιο πιθανο είναι να το ξεχαασω την επομενη φορα. Ξερεις ποσες είναι οι τροφες που μεμονομενοι ανθρωποι εχουν δυσανεξια ή πολυ απλα επιλεγουν να μην τρώνε; Εμενα με ρώτησε ποτε κανεις αν τρώω μπροκολο/κουνουπιδι...προφανως όχι! Γιατί; επειδη οι ανθρωποι είναι λογικοι και ξερουν ότι αν μια στο τρις εκατομυριο δεν τρωω θα βολευτω με κατι αλλο, ξερουν ότι είμαι ενηλικος και μπορω να αυτορυθμιστω αυτοσχεδιαστικα. Προφανως και σε καρδιακο δεν θα δωσεις χολιστερινη ή ζαχαρη στον διαβητικο αλλα μην μου πεις ότι καθεσαι και ρωτας απο μονη σου για καθε συστατικο που θα χρησιμοποιήσεις.Ερωτηση: Αμα ξεχναγες αντι να τριψεις το κρεμμυδι και το κοψεις, δεν θα το ετρωγε και θα είσουν εσυ η κακη οικοδεσποινα; γιατί κατι μου λεει ότι ΕΣΥ δεν εχεις τετοιες παραξενιες όταν ΕΣΥ πας σε σπιτι να φας; Βαζω το χερι μου στη φωτια ότι δεν ενημερωνεις αυτους που σου κανουν το τραπεζι για τετοιες μικροπαραξενιες (που σιγουρα εχεις όπως όλοι μας) αλλα εμπειρικα εχω διαπιστωσει ότι αυτοι που προσφερουν τα περισσότερα είναι αυτοι που ζητανε τα λιγότερα. Μπερδεψες το ιατρικο με την παραξενια, το σπανιο με το συνηθες (π.χ. ανω των πενηντα είναι λογικο να περνουν φαρμακα για καρδιες/πιεση κτλ)Ειλικρινα εγω δεν μπορω να διανοηθω να τολμησω να είμαι καλεσμενος σε ξενο σπίτι και να πω εκ των προτερων "εχε μου κασιους, γιατι τα αιγινης δεν τα τρωω", παραξενια ή ιατρικο προβλημα δεν εχει σημασία δεν θα το κανα ποτε.Π.χ. καλεις για κρασι στο σπιτι: εχεις και ενα αναψυκτικο/χυμο(μεχρι εδω λογικο) γιατι καποιος μπορει να μην πινει ή δεν θελει εκεινη την στιγμη, δεν ρωτας τι χυμο να σου αγοράσω πορτοκαλι/μανταρινι κτλ (εκτος αν ανηκει σε εκεινη την μειοψηφία που είναι αδερφικοι φίλοι/συγγενεις και τυχνανει να το ξερεις ηδη και το κυριοτερο ακομα και τότε μπορει να το ξεχασεις).Δεν ξερω ίσως επειδη μεγάλωσα με "καμμενο" φαγητο και ελεγα και ευχαριστω δεν απεκτησα ιδιοτροποίες πανω στο φαι και την προσφορα του απο τριτους την σεβομαι ως κινηση, ξεροντας απο εμπειρία ότι καθε τραπεζομα τυχνανει να εχει αρκετες επιλογες αμα κατι δεν μ'αρεσει ή δεν πρεπει να φαω ακομα κι αν δεν εχει θα πιρουνίσω μια ντοματα. Οταν σε καλουν σε τραπεζι πας για την παρεα και την σεβεσαι, δεν ταλαιπωρεις ποτε τον/την οικοδεσπότη, απο αυτα που σου προσφερει επιλεγεις.Εχω φίλο πολυ παραξενο στο φαι αλλα δεν τον εχω ακουσει ΠΟΤΕ να λεει στα τραπεζώματα "α δεν το ενα, όχι το αλλο, όχι ετσι αλλα γιουβετσι", τιμα την ενηλικοτητα του και κανει τα κουμαντα του γιατί δεν θελει να ταλαιπωρει τους οικοδεσποτες.Το ξαναλεω: αλλο εχει ελκος, πιεση, καρδια κτλ αλλο εχει δυσανεξία στην κανελα, αλλο θα εχω και κατι για τους χορτοφάγους αλλο θα κανω χωρις το ταδε συστατικο( αυτο ισχυει ως υποχρεωση και απο τους χορτοφαγους, δεν θα σερβίρουν μπριζόλα αλλα ενα κεφτε απο κρεας και όχι σογια επιβάλεται).Εμενα αμα μου βγάλει απο την μυτη την θεληση για μαζωξη σπίτι μου αντι να αυτοσχεδιασει ως ενηλικος πολυ απλα δεν τον/την ξαναπροσκαλω ,εξαιρουνται όσοι εχουν σοβαρα ιατρικα θεματα, για αυτους θα υπαρξει εξατομικευμενη φροντιδα ή θα είναι π.χ. αναλατο το φαι και θα εχω αλατιερα να φροντισουν μοναχοι τους, αλλα οι τελευταίοι συνηθως είναι οι πιο βολικοι. Το νου σας ρεμαλια είστε ενα βημα πριν να εκλογικευσετε την υπαρξη "μπατλερς", το νου σας ;P
Εγώ συμφωνώ με τον Ποκοπικο. Μου έβγαλε μια απίστευτη γκρίνια η ερώτηση. Πραγματικά φαίνεται οτι η αλλεργία είναι το πρόσχημα για να της δίνουν σημασία. Φυσικά και ο κανόνας για τα τραπεζώματα δεν είναι να ρωτάει ο οικοδεσπότης τι να μαγειρέψει και δεν καταλαβαίνω γιατί το "οχι ευχαριστω έχω αλλεργία" δεν ειναι αποδεκτή απάντηση. Δεν νομίζω καν ότι χρηζει περαιτερω συζήτησης. Δεν τρως αυτό που δε θες και τελειώνει η υπόθεση. Γιατι, όσοι δεν έχουμε αλλεργίες τρώμε τα πάντα?
#5 Αν πηγαίνει κάπου που τον φιλοξενούν, μπορεί να μην είναι εύκολο να φέρει και δεύτερο άτομο, αν και συνήθως όταν καλούμε κάποιον ζευγαρωμένο για διακοπές, είναι λογικό να θέλει να φέρει και τον/την σύντροφο. Δυστυχώς σε έναν εξωτερικό παρατηρητή όλο αυτό που περιγράφεις δίνει την εντύπωση ότι θέλει να κάνει διακοπές ΚΑΙ από σένα, με ο,τι αυτό συνεπάγεται. Αν τυχόν θέλει να κάνει διαλειμματάκια από την σχέση σας (ο νοών νοείτω), καλό θα ήταν να είχε την εντιμότητα να σου το πει, να κάνεις κι εσύ τα κουμάντα σου. Δηλαδή ή τον στέλνεις ή έχετε ανοιχτή σχέση.
Αν τυχόν θέλει να κάνει διαλειμματάκια από την σχέση σας (ο νοών νοείτω) Πηγή: www.lifo.grΑκριβώς αυτό. Είχα συνάδελφο που ο σύντροφός της επί 6 χρόνια τη χώριζε κάθε Αύγουστο και τα ξανάβρισκε μαζί της κάθε Σεπτέμβρη. Στο μεταξύ την είχε αρραβωνιαστεί κιόλας. Αυτή πάλι επειδή δεν ήθελε να το δει, το θεωρούσε σατανική σύμπτωση (τρομερή σύμπτωση να σου βγαίνει να χωρίσεις κάθε χρόνο πριν τις διακοπές και να ξαναδένει το γλυκό αμέσως μετά)!Τελικά τη χώρισε οριστικά μόλις βρήκε το επόμενο θύμα.
Μπορεί όντως να θέλει να κάνει διακοπές και από τη σχέση του, αλλά όχι απαραίτητα με πονηρό σκοπό. Μπορεί απλά να θέλει να είναι λίγο μόνος. Αλλά αυτό πρέπει να το επικοινωνήσει ξεκάθαρα και όχι να αφήνει τη σύντροφό του έτσι να αναρωτιέται, είναι πολύ άχαρο και άδικο.Παράδειγμα: οι γονείς μου έχουν κάνει μια συννενόηση διαλειμμάτων. Χρόνια τώρα μια φορά το χρόνο για 2-3 βδομάδες είναι χώρια, γιατί θέλουν να είναι λίγο μόνοι τους. Τους βλέπω να το έχουν ανάγκη και οι δυο και έχω αρχίσει να το κάνω και γω στη σχέση μου (μμμ λίγο ίου η ιδέα οτι μιμούμαι ίσως τη σχέση των γονιών μου, τελοσπάντων). Ωστόσο, όλο αυτό έχει γίνει με συζήτηση ανοιχτή και από τις δυο πλευρές και τα κίνητρα είναι ξεκάθαρα και σεβαστά.
#7 Δεν λένε την ατάκα αυτή όλοι για τον ίδιο σκοπό. Άλλοι θέλουν να το παίξουν ιστορία κ να σε προσβάλλουν. Άλλοι θέλουν να τους αφήσεις ήσυχους γιατί βάλλονται συνέχεια από σχόλια ότι κάτι δεν κάνουν καλά. Ζυγίζεις και τη δική σου συμπεριφορά και πράττεις ανάλογα.
Συμφωνώ πολύ, μερικοί θέλουν απλά να τους αφήσεις ήσυχους. Πρόσφατα μια φίλη μου έκανε το πρώτο της παιδί το οποίο γεννήθηκε λίγο πρόωρα και έκλαιγε ασταμάτητα τους δυο πρώτους μήνες γιατί είχε κάποια θέματα με την κοιλιά του. Η φίλη μου τα είχε χάσει από την κούραση, δεν έκανε τίποτα άλλο όλη μέρα από το να ασχολείται με το παιδί και κυκλοφορούσε σα ζόμπι. Εγώ άρχισα να λέω τις αποψάρες μου. Πως δεν πρέπει να παραμελεί τον εαυτό της, να κάνει κάθε μέρα κάτι για αυτήν, να πάει να κάνει μασάζ να χαλαρώσει, να να να. Ε, την έπρηξα, στις συνθήκες τότε ήταν μη εφαρμόσιμα αυτά που πρότεινα. Οπότε τελικά μου την πέταξε την ατάκα και σταμάτησα και γω. Μετά ρωτούσα μόνο πως μπορώ να βοηθήσω.
6. Αχ μεγάλωσα με τέτοια μάνα, να βλέπουμε ταινία και να πετάγεται κάθε λίγο "αυτά δεν αλήθεια, σάλτσα είναι το αίμα" ή "σιγά μην πεθάνει στα αλήθεια" η "δεν βαριέσαι να βλέπεις ζωγραφιές με άστρα και πλανήτες". Όμως η δικιά μου μάνα δεν έχει έλλειψη φαντασίας (κατά καιρούς πλάθει τρομακτικά σενάρια με το μυαλό της) απλά το ζει υπερβολικά το δράμα σε τηλεόραση και σινεμά (κλαίει συνέχεια στις ρομαντικές). Θέλω να πω βρε Αμπα μην την αποπερνεις την κοπέλα, μπορεί και να αλλάξει γνώμη στο μέλλον και να μην είναι τόσο απόλυτη
Δεν έχει έλλειψη φαντασίας η "μου αρεσουν τα εργα που δειχνουν ανθρωπινες ιστοριες υπο εντελως ρεαλιστικο πρισμα";;;Αυτή μου θύμισε το δάσκαλο του σπουργιτιού στις Χαμηλές Πτήσεις του Αρκά, που του είπε το σπουργίτι ότι έχει τόσο λίγη φαντασία, που όταν ήταν μικρός θα καβάλαγε ένα ξύλο και θα έτρεχε, παριστάνοντας ότι είναι πάνω σε ένα ξύλο και τρέχει.
#5 Αυτό που με εντυπωσιάζει πιο πολύ από την ιστορία σου είναι που λες ότι πρόκειται για κάτι μικρό. Δεν μου φαίνεται και τόσο μικρό. Και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν ζητάς πιο ξεκάθαρες εξηγήσεις. Τι θα πει "πού να κανονίσουμε"; Την ώρα που κλείνει για τον εαυτό του εισιτήριο, το μόνο που αλλάζει είναι η ποσότητα. Πατάει το 2. Όταν λες ότι κανονίζετε πράγματα μεταξύ σας τι εννοείς; Σινεμά Παρασκευή βράδυ ας πούμε; Κάνε μια ήρεμη κουβέντα μαζί του για να καταλάβεις το λόγο. Είναι οικονομικός; Πάνε μόνο αγόρια; Τι; Πρέπει να πάρεις μια απάντηση έστω και δυσάρεστη για να ξέρεις τι σου γίνεται και να κανονίσεις την πορεία σου. Επίσης εσύ κάνεις το αντίστοιχο; Δηλαδή αφού δεν πάτε μαζί, πας με τις φίλες σου; Πώς νιώθει για αυτό; Έχω την αίσθηση ότι δεν νιώθετε τα ίδια πράγματα και δεν βλέπετε τη σχέση σας υπό το ίδιο πρίσμα.
Όποιος και αν είναι ο λόγος, η σχέση από κάπου μπάζει.Το "εμείς είμαστε κάθε μέρα μαζί ενώ με τους φίλους -μιας και δεν μένουν Ελλάδα- μια φορά τον χρόνο." πιο πολύ σαν δικαιολογία μου κάνει. Συγκρίνεται ο χρόνος που περνάς με τον άλλον τις καθημερινές, πτώμα από τη δουλειά και τα άγχη με ένα σ/κ έστω και στο χωριό σου στην Άνω Ραχούλα, που ξεκουράζεσαι, ξυπνάς ό,τι ώρα θες, δεν σκέφτεσαι πρέπει να μαγειρέψω, σφουγγαρίσω, σηκωθώ νωρίς το επόμενο πρωί για δουλειά;
Καφρίλες θέλει να κάνει με τα bros. Εκείνη την "κόβει" βαρετή και γι'αυτό έκοψε τις διακοπές μαζί της. Λύση για να μην συμβαίνει αυτό στα ζευγάρια από την πρώτη φορά διακοπών υφίσταται αλλά θα μου κρεμάσετε κουδούνια αν την πω. ;)
Ωραία λοιπόν. :)Πρώτες διακοπές μαζί δεν θα κάνετε τίποτα από τα συνήθη που κάνουν οι κοπέλες (έξοδοι, τουριστικά, ψώνια, μπανια, φωτο κλπ.)Αντίθετα θα τον ρημαξετε στο σεξ μέχρις τελικής εξουθένωσης, πραγματοποίηση φαντασιωσεων που είχε πάντα, φουλ χατηρια σαν να είστε σχεδόν μία άλλη, μία ερωτική οπτασία, ώστε να μην κρατιέται να ξαναπάει ταξίδι μαζί σας! Φυσικά στο δεύτερο ταξίδι, θα μπει νερό στο κρασί...κι έτσι ολοι θα είναι ευχαριστημένοι.Κ απως χειριστικο αλλά αποτελεσματικό. Προϋπόθεση φυσικά να σας αρέσει ερωτικως (αλλά αν δεν σας αρέσει ερωτικως τι θέλετε να τον τραβολογατε;)
Καραβαν,έχω την εντύπωση ότι στις πρώτες διακοπές Αυτό κάνουν όλοι ούτως ή άλλως,γιατί να σου κρεμάσουν κουδούνια;Αλλά δεν έχει μόνο το ένα μέρος της σχέσης φαντασιώσεις,εκεί διαφωνώ, υπάρχει και το άλλο.
Rosa αναφερόμουν με γνώμονα το παράπονο της #5. Για όσες είναι σαν την 5 δηλαδή (που υποψιάζομαι ότι ΔΕΝ έκανε όλα αυτά που πρότεινα στις πρώτες διακοπές). Εξυπακούεται ότι και το έτερο μέρος έχει φαντασιώσεις (και τι φαντασιώσεις!!) αλλά συνήθως οι γυναίκες τις εκφράζουν πολύ πιο δύσκολα για όλους τους γνωστούς λόγους (μη παρεξηγηθούν ή τις κακοχαρακτηρίσουν κλπ.) Όσο για το κρέμασμα κουδουνιών, ε...επειδή μου έχει βγει το όνομα I guess. :D
Καραβαν', εδώ θα διαφωνήσω. Στις διακοπές με τον φίλο μου εγώ είμαι αυτή που βαριέται απίστευτα τα μπάνια, τα τουριστικά και τις φωτογραφίες. Αντίθετα ο φίλος μου με τραβολογάει από δω κι από κι για selfies και κάθε φορά τσακωνόμαστε γιατί αγοράζει 50 (κυριολεκτικά) κιτς μαγνητάκια για φίλους, συγγενείς και για να έχουμε στο ψυγείο. Αυτό σημαίνει ότι δεν θέλω να πάω διακοπές μαζί του; Ίσα-ίσα. Λαχταράω πώς και πώς να βρούμε το χρόνο και το χρήμα για να πάμε κάπου, έστω και για λίγες μέρες.Και καλές οι διακοπές με φίλους, δεν λέω, αλλά γενικά τους φίλους μας τους βλέπουμε όταν είμαστε πιο χαλαροί, με τον σύντροφό μου αντίθετα περιμένουμε 2 Κυριακές τον μήνα που να μην δουλεύει κανείς από τους 2 μας, για να χαλαρώσουμε παρέα (αν και εφόσον δεν έχουμε άλλες υποχρεώσεις).
Eσύ διαθέτεις σπάνια περίπτωση συντρόφου. :) Σοβαρά όμως, δεν εμπίπτετε στην κατηγορία της #5. Οπότε διασκεδάστε το όποτε μπορείτε με καλή υγεία! Τα ταξίδια είναι μεγάλη ευκαιρία για τα ζευγάρια να χαλαρώσουν και να συσφίξουν τους δεσμούς τους.
#7 Καταρχάς σαν φράση είναι πολύ αγενής! Από εκεί και πέρα, αν και κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, εγώ θα τοποθετηθώ μιλώντας για την προσωπική μου εμπειρία.Δεν άλλαξα απόψεις και στάση ζωής πριν κ μετά το παιδί. Στην ηλικία των 30 ετών που έγινα μητέρα είχε διαμορφωθεί ήδη ο χαρακτήρας μου. Μου την έσπαγε απεριοριστα να μου λένε...ναι κάνε παιδί και ύστερα θα σε δουμε κλπ κλπ κλπ...Αυτά που έλεγα αυτα τελικά έκανα.Από εκεί και πέρα αυτό που άλλαξε είναι λίγο τα όρια μου, σαν να αμβλύνθηκαν κάποιες γωνίες & τι εννοώ...Ίσως πριν ήμουν πιο απόλυτη πχ αν έβλεπα μια κακή συμπεριφορά παιδιού να θεωρούσα ότι προκειται για έλλειψη ορίων κλπ. παρατηρώντας την συμπεριφορά του παιδιού μου κατάλαβα πως δεν είναι τόσο μονοδιάστατο το θέμα κ έγινα πιο ανεκτική κ στο δικό μου παιδί και στα άλλα. Επίσης πριν γίνουμε γονείς μιλάμε χωρίς να έχουμε λάβει υπόψη μια σημαντική παράμετρο, ότι μπορούμε να τοποθετηθούμε ώς προς το δικό μας μέρος αλλά η γονεικότητα είναι μια συνάρτηση στην οποία πρέπει να λάβεις ως μεταβλητή τον χαρακτήρα κ την προσωπικότητα του παιδιού. Σιγουρα όμως η σταση ζωής δεν αλλάζει.Βέβαια έχοντας υπαρξει και απο τις δύο πλευρές δεν είναι λίγες οι φορές που προσπαθούν άτομα που είναι είτε στην μια είτε στην άλλη φάση να επιβάλλουν την γνώμη τους κ αυτό είναι κουραστικό. Δηλάδή έχει τύχει σε κάποια συγκεκριμένη φάση να πρέπει να εξηγήσω σε φίλη ότι δεν νιώθω καλά να φύγω 3 μέρες από το σπιτι για να πάμε μια εκδρομή σε μια συγκεκριμένη περίοδο που η κόρη μου πέρναγε μια φάση δυσκολίας αποχωρισμού και έπρεπε να ακούσω ένα σωρό θεωρίες...από το τι θα πάθει το παιδί και είσαι υπερβολική μεχρι και αναλυτικά την δική της οπτική διαπαιδαγωγησης. (Για την ιστορία, το θέμα το λύσαμε με την μικρή μετα απο 1-2 μηνες και από εκεί και πέρα όποτε φεύγω είτε για δουλειά είτε για διασκέδαση το αποδεχεται χωρίς κανένα θέμα).
#6 Γούστα είναι αυτά. Κι εμένα δεν μου αρέσουν οι ρομαντικές κομεντί ή οι ταινίες που εστιάζουν πολύ στις ανθρώπινες σχέσεις, μου φαίνονται βαρετές αλλά δεν βρίσκω βαρετούς τους ανθρώπους που τις βλέπουν. Τυχαίνει να είμαι λάτρης των ταινιών φαντασίας και sci-fi (χτύπησες φλέβα) και σε πληροφορώ οτι δεν είμαι ανώριμη ούτε απογοητευμένη από την ζωή μου και δεν προσπαθώ να ξεφύγω από την πραγματικότητα. Οι ταινίες φαντασίας μας δείχνουν έναν παράλληλο κόσμο που έχει πολλά κοινά με τον δικό μας και συμπεριλαμβάνουν πολλά αλληγορικά και διδακτικά στοιχεία. Αν όμως έχεις τόσο τετράγωνη άποψη και δεν σου αρέσει η φαντασία στη ζωή σου τότε αφ ενός δεν θα αλλάξεις γνώμη κι αφετέρου λυπάμαι που δεν βάζεις λίγη φαντασία στη ζωή σου.Ο Χαρυ Ποτερ (μια σειρά βιβλίων και ταινιών με την οποία μεγάλωσα εγώ και πολλοί άλλοι) επικεντρώνεται στις ανθρώπινες σχέσεις και στις αξίες της οικογένειας και της φιλίας. Ο φανταστικός κόσμος τον κάνει πιο ενδιαφέρον και διασκεδαστικό αλλά θεωρώ οτι η διδακτική του αξία είναι πολύ σημαντική.
Πες τα BabyDoll!!Γούστα είναι αυτά! Γιατί η κοπέλα στο #6 το πήγε στο άλλο άκρο και θεωρεί ότι σε όποιον αρέσει η φαντασία και η επιστημονική φαντασία δεν είναι ευχαριστημένος από τη ζωή του και θέλει να ξεφύγει, είναι ένα άλλο θέμα. Δεν ξέρω αν δεν έχει φαντασία η ίδια, αλλά η προσεγγισή της είναι πολύ κοντόφθαλμη. Και μη ξεχνάμε, αυτό που κάποτε ήταν επιστημονική φαντασία, π.χ. Ιούλιος Βερν, έγινε πραγματικότητα μετά από χρόνια. Ποτέ δεν ξέρεις! Το όμορφο με τα βιβλία/ταινίες φαντασίας ή επιστημονικής φαντασίας είναι ότι αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα!
Η θεωρία δεν εγγυάται την πράξη. Όταν στις απόψεις για την ανατροφή των παιδιών προστίθεται ο παράγοντας της προσωπικής αναμέτρησης με την επάρκεια του γονεϊκού ρόλου και με τις καθημερινές μικρές ή μεγάλες αγωνίες, τότε το ζητούμενο δεν είναι αν είσαι "αξιοσέβαστος" λόγω της ιδιότητάς σου. Το "δεν μπορείς να καταλάβεις", αν και κάπως άκαμπτο, μπορεί να σημαίνει το απλό, ότι δεν πονάς το ίδιο για τους ξένους όπως για τους δικούς.Δεν προέκυψε τυχαία η έκφραση "όποιος είναι έξω απ' το χορό πολλά τραγούδια ξέρει". Ούτε μπορεί κανείς να υποτιμήσει το ρόλο της εμπειρίας, η οποία αποκτάται συνήθως με τα δύσκολα.Οι απόψεις όμως περί ανατροφής, ως θεωρία, είναι εξίσου σεβαστές όποιος κι αν τις εκφράζει, γονιός ή μη.
Να προσθέσω εξ αφορμής της ωραίας σκέψης σου το εξής: Άλλο πράγμα οι απόψεις ανατροφής που έχει κάποιος κι άλλο εντελώς ποιές από αυτές μπορούν ρεαλιστικά να εφαρμοστούν στην πράξη. Νομίζω ότι αυτό το "θα καταλάβεις όταν κάνεις παιδιά" κυρίως αυτή την διάσταση θεωρίας-πράξης τονίζει. Θεωρητικώς είναι όλα εύκολα και μεθοδευμένα (κι είμαστε ενημερωμένοι και πολύ αποφασισμένοι) αλλά δυστυχώς στην εξίσωση παίζει κι άλλος παράγοντας και μάλιστα παράγοντας Χ (επειδή το παιδί δεν έρχεται με σετ οδηγιών αλλά στην πορεία το μαθαίνεις ως χαρακτήρα κι ως προσωπικότητα κι ανάλογα εφαρμόζεις τις κατάλληλες πρακτικές/μεθόδους.)Πάντοτε με εκπλήσσει που ενώ συχνά αναφερόμαστε για τα θέματα ερωτικών σχέσεων με τo disclaimer ότι "όμως παίζει ρόλο κι η αντίδραση του άλλου ατόμου" για να τονιστεί το αστάθμητο των δικών μας χειρισμών, στο θέμα των παιδιών όμως ακόμη επικρατεί στην στήλη η πεποίθηση "το σκυλί σου και το παιδί σου όπως το μάθεις". Προσωπικά το αποδίδω στο ότι το μικράκι της Λένας είναι ακόμη υπερβολικά μικρό. Μετά το έτος ή τους 18 μήνες αρχίζουν οι "δημιουργικές ασάφειες" γονιών-παιδιών κι όχι πριν. :) ;)Άλλωστε αν όλα εξαρτώνταν από τον χειρισμό του ενός μέλους της εξίσωσης (του γονιού) τότε τα παιδιά στις οικογένειες θα έβγαιναν φασόν από το εργοστάσιο, όλα όμοια. Όμως διαφέρουν πάρα πολύ τα αδέρφια μεταξύ τους. Το βλέπετε και το βλέπουμε κι ίσως το δει κι η Λένα.
Και πάλι, αυτό σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να γνωρίζει σχετικά με το ΔΙΚΟ του παιδί, όχι ολα τα αλλα. Αρα και πάλι λάθος η έκφραση. Αν και το having skin in the game σε κάνει να βλέπεις τα πράγματα πιο έντονα, σε όλες τις καταστασεις κ όχι μόνο στην ανατροφή των παιδιών, η θεωρία οπως ορθώς λέει ο kouasimodistros δεν ειναι αμελητέα, και είναι αυτή που οδηγεί τις περισσότερες φορές τις αποφάσεις μας. Αν είναι δυνατόν να πρέπει να ζήσουμε π.χ. τη φτωχεια για να έχουμε άποψη σχετικά με τις δωρεές και τον εθελοντισμό! μου θυμίζει μια κουβέντα που ειχα με φιλους οι οποιοι υποστηριζαν οτι δικαστες σε οικογενειακο πρέπει να είναι μόνο γονείς. Λες και όλοι οι γονείς είναι σοφοί by default ή καλοί γονείς!
Άλλα λόγια ν'αγαπιομαστε. Αμ αυτό λέμε! Ότι αφού εσύ (όχι εσύ ειδικά, γενικώς) δεν έχεις δικό σου παιδί, fuck off στο τέλος τέλος που θα μου κάνεις κι υποδείξεις κουνώντας ερ ο δάχτυλο πώς θα χειριστω το δικό μου παιδί για το οποίο έχεις μία πεντάλεπτη εικόνα (και που εγώ αναγκαστικα γνωρίζω καλύτερα από τον καθένα). Την μύγα μου φαίνεται εχετε μερικοι... Δεν κάνουμε τους σοφούς επειδή γίναμε γονείς, ο γονικος ρόλος υπενθύμιση θνητότητας είναι! Είναι συνεχής υπενθύμιση της ατέλειας μας!
# 1 Κανονικά πρέπει ο οικοδεσπότης να ενημερώσει για το μενού ή να ρωτήσει. Τι νόημα έχει να μαγειρέψω γουρουνόπουλο για έναν χορτοφάγο; Για τη δική σου περίπτωση, θα έλεγα να μην περιμένεις την ερώτηση. Όταν σε καλούν να λες από μόνη σου και χωρίς ίχνος απολογητικότητας ή ενοχής, ότι σε ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση, όμως έχε υπόψιν σου ότι δεν μπορώ να φάω αυτά και αυτά. Γιατί δεν κάνεις πλαστικοποιημένες καρτούλες που να τα γράφουν όλα αυτά επάνω; Και χιουμοριστικές μπορεί να είναι και δεν θα χρειάζεται να λες τα ίδια κ τα ίδια συνέχεια. Δίνεις την καρτούλα και ξεμπερδεύεις:)
4"Όταν τσακωνόμαστε ντρέπομαι για το πόσο άσχημα μου μιλάει"Αν είναι δυνατόν, τί στο καλό είναι αυτό το καταπληκτικό που σου δίνει για αντάλλαγμα ώστε να ανέχεσαι τον εξευτελισμό από κάτι τέτοιο; Πώς το αντισταθμίζει; Σου μιλάει τόσο άσχημα ώστε ντρέπεσαι. Διάβασέ το μερικές φορές, ίσως να σε βοηθήσει να καταλάβεις γιατί μετά από αυτό τίποτα δεν έχει νόημα.
To καταπληκτικό που της δίνει είναι δυστυχώς η Σχέση. Πρόσεξε λίγο πώς το θέτει:"Η σχέση ξεκίνησε με το κλασικό σενάριο ότι αυτός δεν θέλει πολλά πολλά και άσχημα σκηνικά επειδή αυτός "δεν μπορούσε να δώσει αυτά που του ζητούσα". Κατέληξε προς έκπληξή μου σε "κανονική" σχέση πριν 9 μήνες"Mε λίγα λόγια θεωρεί ως δεδομένο (και το έχει ξαναζήσει ή έστω βιώσει δεύτερο χέρι από μαρτυρίες φιλενάδων) λέγοντας "το κλασικό σενάριο" ότι οι περισσότεροι νεαροί άντρες δεν ζητούν σχέση (ισχύει) και δηλώνουν προγραμματικά ότι δεν την θέλουν την σχέση (ισχύει) αλλά ότι οι κοπέλες επειδή έχουν σαρκικές ανάγκες κάνουν σεξ μαζί τους (ισχύει) με την ελπίδα μήπως και τελικά εκείνοι τις ερωτευτούν (δεν ισχύει και το βλέπουμε στις ερωτήσεις του Α Μπα συχνά πυκνά). Προς ΕΚΠΛΗΞΗ της λοιπόν της ζήτησε την σχέση επομένως ήταν αναπάντεχο και σχεδόν πνίγηκεμ από την "ευθύνη" που αυτό σημαίνει. Κι αυτό το αναπάντεχο φοβάται ότι δεν θα της ξανατύχει. Και για να μην το χάσει αυτό το αναπάντεχο (που ποιός ξέρει αν θα της ξανακάτσει επειδή "το κλασικό σενάριο" δεν το περιλαμβάνει) ανέχεται όλα αυτά.
Δηλαδή στην βάση του το όλον ζήτημα εδράζεται στο αξίωμα ότι αν είσαι "μόνο για σεξ" δεν αξίζεις. Αυτό πρέπει να το έχουν πάρα πολύ κατσικωμένο μέσα τους οι γυναίκες (και δεν φταίνε βέβαια). Δεν εξηγείται αλλιώς.
Η προσμονη θα πρέπει να την έκανε να θεωρήσει το γεγονός ότι την τίμησε με την ταμπέλα "σχέση" ως μια τεράστια επιβράβευση για την στωικότητα, υπομονή και προσήλωση που έδειξε.
#4 Φύγε γρήγορα, φύγε μακριά του, τελείωσε χθες αυτήν την σχέση!!!! Αυτοί οι άνθρωποι που τόσο εύκολα βρίζουν και μειώνουν και σε χειραγωγούν, δείχνοντας σου ότι εσύ είσαι αυτή που φταίει και τον "αναγκάζεις" εσύ να σε βρίζει και μετά το βρίσιμο ζητάς και από πάνω συγγνώμη είναι επικίνδυνη για την ψυχική υγεία οποιουδήποτε δέχεται αυτή την συμπεριφορά και μπορεί να γίνει και βίαιος. Φαντάσου να κάνεις παιδιά με αυτόν τον άνθρωπο και να θέλεις να χωρίσεις(γιατί κάποια στιγμή θα θέλεις διακαώς να γλιτώσεις απο το ξεφτιλίκι)δεν θα σε βρίζει στα παιδιά,μπροστά στα παιδιά. Φύγε τώρα που είναι και μακριά και θα είναι πιο εύκολο, φύγε να γλιτώσεις τον εαυτό σου και τον χρόνο σου, και γιατρέψου!
Φαντάσου να βρίζει τα παιδιά σου. Φαντάσου να βρίζει ανθρώπους που είναι ήδη στη ζωή σου και τους αγαπάς. Φαντάσου να συμβαίνει αυτό και λόγω της δικής σου αδυναμίας να του επιβληθεις, να επιβάλεις ουσιαστικά αυτον τον άνθρωπο σε οποιον θέλεις κοντά σου. Εκτός αν ζησεις αποκλειστικα μαζι του και τον ανέχεσαι μόνο εσύ. Είναι επιλογή σου και καλό ειναι να την κάνεις οσο ειναι μακριά αυτος.
#1 Είσαι αλλεργική, είναι μια πάθηση δεν το έχεις επιλέξει και γι αυτό δεν χρειάζεται να απολογείσαι σε κανέναν. Δεν είσαι επιλεκτική στο φαγητό είσαι απλά αλλεργική. Αν σε καλέσει κάποιος που δεν γνωρίζει τις αλλεργίες του οταν σε καλέσει να τις αναφέρεις χωρίς να σε ρωτήσουν. Στα ζαχαροπλαστεία αυτά απλά μην ξαναπάς ή δείξε ξεκάθαρα οτι είναι αγενείς, ακόμα κι αν δεν είσαι αλλεργική δεν μπορούν να σε υποχρεώσουν να φας τα γλυκά τους. Το πιο λυπηρό όμως είναι ο αδερφός σου που γνωρίζει τις αλλεργίες σου και τις αγνοείς. Προφανώς δεν τον βολεύουν και θεωρεί οτι υπερβάλλεις ή οτι είσαι κατα φαντασίαν ασθενής ή κάτι άλλο. Αν ενοχλούνται τόσο με τις αλλεργίες σου φέρε το δικό σου φαγητό στο χριστουγεννιάτικο δείπνο (αν όντως θες να το περάσεις μαζί τους). Οι γύρω σου πρέπει να σέβονται τις αλλεργίες σου όμως υπενθύμιζέ το κι εσύ αν το ξεχάσουν ή το "ξεχάσουν"
#1 Αν και εχω αλλεργίες δεν είναι διατροφικές. Παρόλα αυτά οι διατροφικές μου συνηθειες είναι περιορισμένες και "περιεργες" γιατί εχω Νόσο του Κρον. Δηαδη δεν τρωω σαλατες, φρούτα, ξηρούς καρπούς, προϊόντα ολικής, ότι περιέχει ινες, όσπρια κλπ. Ενα έχω να σου πω ΝΑ ΤΟ ΛΕΣ!!! δεν υπάρχει άλλος τρόπος, όχι δεν τρωω γιατι έχω αλλεργία και αν το φαω θα πεθάνω. Να ζητάς λεπτομερείς οδηγίες περί μαγειρέματος (Μήπως στη σαλτσα για τα μακαρόνια βαλατε κανέλα;) και να λες νετα σκέτα γιατί δεν τρως. Για κάποιο περίεργο λόγο ο κόσμος θεωρεί το φαγητό ακίνδυνο και επειδή κάτι "το τρώνε όλοι" και "κάνει καλό" νομίζουν ότι "ελα μωρέ δοκίμασε λίγο δεν θα σε πειράξει". Ναι θα σε πειράξει και πρέπει να το λες.#4 Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να φύγεις από τον χειριστικό μπάσταρδο που σε εχει κάνει το χαμστεράκι του βάζοντας ανάμεσά σας μια απόσταση ασφαλείας, μία χώρα, ή μία ηπειρο ή έναν ωκεανό ή εναν πλανήτη. Ταυτόχρονα σβηστον από όλα facebook/κινητό/σταθερό/twitter/insta/ ότι και όπου τον έχεις γιατί μόλις τον χωρίσεις θα ξαναγίνει ο ζαχαρένιος πριγκιπας και θα σε ξανατουμπάρει. Κάτι τέτοιους πρέπει να τους πνίγεις όταν είναι ακόμα τσαγιέρες πριν γίνουν τρένα και σε πατήσουν (που ο δικός σου κοντεύει να γίνει όχι τρένο αλλά η υπερταχεία TGV και να σε κάνει λιώμα).
Θα μπορούσε και η ίδια να προτείνει κάτι εύκολο και γρήγορο της αρεσκείας της για το τραπέζι προκειμένου να μην τους επιβαρύνει,κάποια μακαρονάδα,υπάρχουν εκατομμύρια συνταγές, πατάτες φούρνου με δεντρολίβανο και θυμάρι και κρέας;πουρέ από κανονικές πατάτες με μοσχοκάρυδο,και μπριζόλες ή μπιφτέκια,υπάρχουν άπειρα φαγητά.Το τραπέζι γίνεται και για τη παρέα,οπότε ένα κύριο πιάτο και μια σαλάτα πλούσια είναι μια χαρά.Σαν να μην θέλει να συνεννοηθεί κάποιος καταλαβαίνω εγώ,μπορεί και να κάνω λάθος.Ας τους πει συγκεκριμένα,όχι πολύπλοκα φαγητά,για να δει αντίδραση.Αυτοί που επιμένουν να αγνοούν διατροφικά προβλήματα είναι λίγο γάιδαροι, θυμίζουν τους καπνιστές που επιμένουν να φουμάρουν σε χώρους με ασθματικούς άς πούμε και την λένε κι από πάνω,έλα μωρε,πώς κάνεις έτσι για ένα τσιγαράκι; Πολύ επιθετική συμπεριφορά.
Λοιπόν εμείς οι δυο θα κάνουμε ωραίο ντουέτο στα τραπέζια καθώς εγώ λόγω θεμάτων υγείας τρώω ΜΟΝΟ αυτά που δεν τρως εσύ,άντε και κάνα ψητό απαχο κρεατάκι και σε πολύ συγκεκριμένους μεταξύ τους συνδυασμούς. Η χαρά του οικοδεσπότη θα είμαστε μαζί.Καλά πέθανα στο γέλιο με την τσαγιέρα,τέλεια παρομοίωση!