Με 3D αναγνώριση προσώπου θα ξεκλειδώνει το νέο iPhone 8

Με 3D αναγνώριση προσώπου θα ξεκλειδώνει το νέο iPhone 8 Facebook Twitter
Οι σχεδιαστές της Apple επικεντρώνονται στην αύξηση της ταχύτητας των δυνατοτήτων αναγνώρισης του αισθητήρα και υποστηρίζουν ότι θα χρειάζονται μόνο μερικές εκατοντάδες milliseconds για να σε αναγωρίσει το κινητό.
1

Ενώ ο αισθητήρας αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων (Touch ID) παραμένει μέχρι στιγμής ο πιο σίγουρος τρόπος για να κλειδώνετε το iPhone χτες διέρρευσε μια πληροφορία από έναν αξιόπιστο διοικητικό της Apple, η οποία σύμφωνα με το Bloomberg, το νέο iPhone 8 πρόκειται να έχει ένα ακόμη πιο εξελιγμένο σύστημα ξεκλειδώματος: 3D αναγνώριση προσώπου. Το νέο μοντέλο θα αντικαταστήσει το Touch ID με έναν νέο αισθητήρα ο οποίος θα καταχωρεί πρόσωπα με λεπτομερή ακρίβεια ενώ η ταχύτητα ξεκλειδώματος των συσκευών θα γίνεται σε λιγότερο από μερικά εκατοντάδες milliseconds.

Επειδή ο τρισδιάστατος scanner χρησιμοποιεί πολλά περισσότερα σημεία δεδομένων, είναι λογικό ότι το νέο σύστημα (εάν εφαρμοστεί) θα είναι περισσότερο ασφαλές από τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Αυτό θα ήταν ένα μεγάλο άλμα, αλλά τόσο το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου όσο και το λογισμικό αναγνώρισης ίριδας στο Samsung G8 είναι φανερά εύκολο ότι μπορούν να ξεγελαστούν με μια φωτογραφία. Κι αυτό γιατί το G8 κάνει μόνο 2D σάρωση. Βέβαια, αν λάβουμε υπόψη ότι η Apple έχει διανύσει 10 χρόνια με ένα πρωτόκολλο σοβαρής και (σχεδόν) αξεπέραστης ασφάλειας στο iPhone, είναι μάλλον ασφαλές να πούμε ότι για να προχωρήσει στην 3D σάρωση προσώπου και να την ενσωματώσει μέσα στο νέο iPhone 8, τότε θα πρέπει να είναι πολύ σίγουρη για το σύστημά της.

Πάντως, η γενική πρόθεση για το νέο μοντέλο είναι η αντικατάσταση της παλιάς μορφής ξεκλειδώματος, με ένα νέο σύστημα ασφαλείας το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να συνδεθούν, να επαληθεύσουν τυχόν πληρωμές ή να ξεκινήσουν ασφαλείς εφαρμογές με το πρόσωπό τους. Εάν το σύστημα προχωρήσει σε εφαρμογή, η συσκευή θα μπορεί να λειτουργεί και να «σκανάρει» πρόσωπα ακόμη κι αν βρίσκεται ακουμπισμένη ή επίπεδη πάνω σε ένα τραπέζι, αντί να χρειάζεται να τη φέρει κάποιος κοντά στο πρόσωπο. Φυσικό είναι οι προγραμματιστές της Αpple να θέλουν να εξελίξουν τα προϊόντα τους και να τα «φτάσουν» όσο πιο μακριά μπορούν στο μέλλον, και άρα, όταν μια σάρωση προσώπου είναι ασφαλέστερη από το σύστημα αναγνώρισης επαφής (κάτι που το Bloomberg υποστηρίζει ότι θα λείπει τελείως από το νέο iPhone 8), αυτό σημαίνει ότι εφόσον απομένει τόσο λίγος χρόνος μέχρι το λανσάρισμα, η Apple πρέπει ήδη να έχει πάρει την τελική της απόφαση.

Τech & Science
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια