Μια διαφορετική γνώμη για τους βουλευτές που κατήγγειλαν την Ελληνοφρένεια για σεξισμό

Μια διαφορετική γνώμη για τους βουλευτές που κατήγγειλαν την Ελληνοφρένεια για σεξισμό Facebook Twitter
6

Προσωπική γνώμη: Σαφώς καλοπροαίρετη η κίνηση των 25 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν απ' το ΕΣΡ να τιμωρήσει την Ελληνοφρένεια, όμως αχρείαστη και υπερβολική.   

Το μικρό απόσπασμα είναι πάνω (μετά το 12:50). Δεν το είχα δει, όπως και ο περισσότερος κόσμος άλλωστε - τώρα χάρη στους βουλευτές, την "προσβολή προς την υπάλληλο της Βουλής" αντί για x άτομα, την είδαν x επί 100.

 

Το απόσπασμα είναι εμφανώς παραποιημένο ώστε να μην πιστέψει κανείς ότι είναι αληθινό, και με τον άντρα παρουσιασμένο με το κωμικό έως και αρνητικό στερεότυπο του γαμίκουλα. Πιστεύω πως αν κάποιος θα έπρεπε να θιχτεί απ' το απόσπασμα, είναι αυτός, τον οποίο ντουμπλάρισαν και παρουσίασαν σαν λιγούρη. Αυτός παρουσιάζεται ως κακός, αυτός έχει ένα κόκκινο βέλος για να τον προσέξουμε. 

Ήξερε η Ελληνοφρένεια αν ο συγκεκριμένος άντρας είναι παντρεμένος; Αν αυτό το αστείο, που τον παρουσιάζει ως γελοίο γαμίκουλα θα του δημιουργούσε πρόβλημα; Αν θα του άφηνε κάποιο στίγμα; Όχι, και δεν νοιάστηκε γιατί είναι χιουμοριστική εκπομπή, με σαφή και γνωστή μανιέρα: βάζει λόγια στα στόματα ανθρώπων που είναι προφανές ότι δεν τα είπαν. Κανείς δεν παρεξηγεί τους ανθρώπους που άθελά τους έγιναν ήρωες της Ελληνοφρένειας, και ασχέτως αν σου αρέσει το χιούμορ της εκπομπής ή όχι, καταλαβαίνεις ότι είναι ακριβώς αυτό: χιούμορ. 

Εννοείται πως στο μυαλό των περισσότερων (και σίγουρα στο μυαλό των 25 αυτών βουλευτών) ο σεξισμός υφίσταται ως έννοια μόνο όταν αφορά σε γυναίκες - και είναι λογικό και δίκαιο, μιας και αυτές τον υφίστανται κατά 90%. Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση, αν έπρεπε οπωσδήποτε να εντοπίσουμε σεξισμό στον τρόπο με τον οποίο η Ελληνοφρένεια αλλοίωσε την πραγματικότητα, ο άντρας είναι ο λιγότερο ευνοημένος.  

Όχι ότι θα συμφωνούσα, όμως θα το καταλάβαινα αν οι βουλευτές είχαν διαμαρτυρηθεί που αυτός ο κύριος (δεν ξέρω ποιος είναι) χρησιμοποιήθηκε χωρίς την άδειά του και παρουσιάστηκε σαν ξεφτίλας λιγούρης να απαιτεί σεξ στη Βουλή. Αυτοί όμως, σχεδόν αντανακλαστικά, πρόσεξαν μόνο ότι μια υπάλληλος της Βουλής χρησιμοποιήθηκε χωρίς την άδειά της, χωρίς να μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της κλπ. 

Σε κάθε περίπτωση, πόσο ειρωνικό είναι που οι βουλευτές που έχουν σιωπήσει για (και στην ουσία υποστηρίξει) τα πέη του Καμμένου ή συγκάλυψη του Τσίπρα για τη σεξουαλική παρενόχληση του Πρέσβη της Βενεζουέλας προς γυναίκες, αποφάσισαν να θιχθούν εξαιτίας ενός -έστω σαχλού- αστείου χιουμοριστικής εκπομπής...

Mικροπράγματα
6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Με τις κλανιές του Λαζόπουλου, τα άθλια αστεία του για τους γέρους και τις γριές, την αναπηρία του Σόιμπλε, και τις ηλικίες των γυναικών δεν είχαν πρόβλημα οι Συριζανελόμαγκες και οι Συριζανελίτισσες, ε;
Μυαλό και βουλευτές συριζα στην ίδια πρόταση; Είπαμε να γράφουμε ουτοπικά, αλλά τόσο πολύ;Μιλάμε για τους βουλευτές του σύριζα που δεν είπαν κουβέντα για τον "σύντροφο" πρέσβη Βενεζουέλας;
Η κίνηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αχρείαστη και υπερβολική, είναι ιδεοληπτική. Πρόσφατα η κυρία Σία Αναγνωστοπούλου κατάφερε να δει σεξισμό και νεοφιλελευθερισμό (ως γνωστόν αυτά πάνε μαζί) στις δηλώσεις Dijsselbloem για τα ελλείμματα του Νότου, τι άλλο να πούμε;Οι άνθρωποι είναι στον κόσμο τους. Σε έναν κόσμο προοδευτικό οπωσδήποτε, δεν αμφιβάλλω, πάντως όχι σε αυτόν που βρισκόμαστε οι υπόλοιποι.
Ούτε τον ορισμό του σεξισμού δεν ξέρουν...Εάν έβαζαν στο στόμα λόγια του στυλ "φέρε μου ένα καφέ",τότε θα ήταν σεξισμός!Αυτό δεν είναι σεξισμός,αλλά τυπική(χωρίς αυτό να σημαίνει δικαιολογημένη,διότι δεν τον και την ξέρουν)ανδρική καφρίλα!
Άντε σιγά σιγά να μπαίνουμε στον δρόμο της αρετής! Ρε πως αλλάζουν οι καιροί... Αν δεν αντέχετε την σάτιρα ξεκουνίστε τον κωλαράκο σας από τσι καρέκλες! Η σάτιρα πολλές φορές εισχωρεί στα όρια της καφρίλας αλλά παραμένει ΠΑΝΤΑ σάτιρα! Δηλαδή τι να πει κι ο Άδωνης... Λαζόπουλα καμία δήλωση? Η Ελληνοφρένεια ΔΕΝ χρωστάει ούτε στους πριν ούτε στους μετά!