Η Ηριάννα Β.Λ., ο Τάσος Θεοφίλου και οι Πυρήνες της Φωτιάς: Μια ενίοτε μεροληπτική δικαιοσύνη

Η Ηριάννα Β.Λ., ο Τάσος Θεοφίλου και οι Πυρήνες της Φωτιάς: Μια ενίοτε μεροληπτική δικαιοσύνη Facebook Twitter
Ο 33χρονος Τάσος Θεοφίλου έγκλειστος σήμερα στον Κορυδαλλό καταδικάστηκε με μόνο στοιχείο το DNA που βρέθηκε σε ένα καπέλο που όμως δεν περιλαμβανόταν στα αρχικά πειστήρια, δεν αναγνωρίστηκε καν από αυτόπτη μάρτυρα, ενώ και κατά τους δύο αρμόδιους μάρτυρες, η συσχέτιση του DNA του κατηγορούμενου με το συγκεκριμένο αντικείμενο «πάσχει» επιστημονικά.
36

Δύο δικαστικές υποθέσεις διαφορετικές, αλλά με «κοινούς παρονομαστές» τη συσχέτιση των κατηγορούμενων με την οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, την απουσία αδιαμφισβήτητων πειστηρίων και μαρτυριών, τις παρά ταύτα βαρύτατες ποινές στις οποίες καταδικάστηκαν ξανανοίγουν τα θέματα περί ενίοτε μεροληπτικής και «εκδικητικής» δικαιοσύνης αφενός -, περί οργουελικών προδιαγραφών και καφκικής έμπνευσης απονομής της αφετέρου, πράγμα που άλλωστε συχνά διαπιστώνει κανείς άμα μπλέξει στα γρανάζια της ακόμα και για πταίσματα.

Πόσο περισσότερο σε πεδία που ανέκαθεν υπήρχε πιεστική ζήτηση για ανεύρεση ενόχων, άσχετα αν αυτοί αποδείχθηκαν όχι λίγες φορές απλώς εξιλαστήρια θύματα. Όλα αυτά δε ενώ κυβερνά ένα κόμμα που πρωτοστατούσε στο παρελθόν στην υπεράσπιση κατηγορούμενων που κατείγγηλλαν δικαστικές σκευωρίες με πολιτική «χροιά», ενώ του έχουν επανειλημμένα προσάψει - χωρίς βέβαια να έχει προσκομιστεί καμία σχετική απόδειξη -, όπως και το ΠΑΣΟΚ παλιότερα, «σχέσεις στοργής» με την τρομοκρατία.

Η πρώτη περίπτωση είναι της Ηριάννας Β.Λ., της 29χρονης Πανεπιστημιακού που συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκιση με μόνη ουσιαστικά αιτία, όπως υποστηρίζει, την σχέση της με τον σύντροφό της Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, ο οποίος είχε κατηγορηθεί προ εξαετίας για συμμετοχή στους ΣΠΦ, δικάστηκε και αθωώθηκε. Η καταδίκη στηρίχτηκε αφενός στην κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα ότι είδε «κάποιον» (ούτε καν «κάποια») να κρύβει ένα κουτί με σφαίρες στην Πανεπιστημιούπολη, αφετέρου σε χαμηλής ποσότητας και κακής ποιότητας – κατά τον διδάκτορα Μοριακής Βιολογίας Γιώργο Φιτσιάλο - δείγμα DNA που η κατηγορούμενη είχε οικειοθελώς δώσει για εξέταση μετά την έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι όπου συγκατοικούσαν το '11.

Εξαρχής η Ηριάννα κατήγγειλε τη σχεδόν προκλητική προκατάληψη της εισαγγελέως που δίκαζε την υπόθεση (μέχρι «γιατί δεν χώρισαν» με τον Παπαδόπουλο εφόσον ήταν ύποπτος γύρευε να μάθει, γράφει), ενώ το αίτημα της υπεράσπισης να επανεξεταστεί το δείγμα σε εξειδικευμένο εργαστήριο Γενετικής έπεσε στο κενό αφού από την ΕΛΑΣ απάντησαν ότι το ελάχιστο εκείνο δείγμα... δεν υπήρχε πια (σε «ανύπαρκτα ευρήματα» αναφέρεται και το βούλευμα).

Στις φωνές διαμαρτυρίας που πυκνώνουν καθημερινά προστέθηκε η δήλωση συμπαράστασης δεκαπέντε κυβερνητικών βουλευτών, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης υποσχέθηκε να εξετάσει πιο «ζεστά» το θέμα. «Καταδικάζοντας την Ηριάννα, καταδικάζουν το συναισθηματικό δεσμό, τη συμπάθεια, το χαμόγελο, το νοιάξιμο», γράφει χαρακτηριστικά σε δημόσια επιστολή του ο σύντροφός της, ενώ η ίδια από τις φυλακές του Ελαιώνα κάνει λόγο για «πανηγύρι των τρελών».

Η Ηριάννα Β.Λ., ο Τάσος Θεοφίλου και οι Πυρήνες της Φωτιάς: Μια ενίοτε μεροληπτική δικαιοσύνη Facebook Twitter


Η δεύτερη του Τάσου Θεοφίλου που αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης αν την ερχόμενη Τρίτη 27/6 το Πενταμελές Εφετείο κακουργημάτων δεχτεί την εισαγγελική πρόταση που ζητά την ενοχή του για απλή συνέργεια σε ληστεία και ανθρωποκτονία ως μέλος υποτίθεται των Πυρήνων της Φωτιάς στην υπόθεση της ένοπλης ληστείας υποκαταστήματος της Alpha Bank στην Πάρο το '12. Κανείς μάρτυρας κατηγορίας από τους δεκαεννιά συνολικά, ούτε καν οι αυτόπτες δεν τον αναγνώρισαν πρωτόδικα – οι κατηγορίες στηρίχτηκαν σε ανώνυμο τηλεφώνημα στην αντιτρομοκρατική που δεν καταγράφηκε ποτέ πουθενά και σε μια τσάντα που έγραφε "Πάρος" την οποία κρατούσε όταν συνελήφθη στον Κεραμεικό.

Ο 33χρονος έγκλειστος σήμερα στον Κορυδαλλό καταδικάστηκε με μόνο στοιχείο το DNA που βρέθηκε σε ένα καπέλο που όμως δεν περιλαμβανόταν στα αρχικά πειστήρια, δεν αναγνωρίστηκε καν από αυτόπτη μάρτυρα ενώ και κατά τους δύο αρμόδιους μάρτυρες, η συσχέτιση του DNA του κατηγορούμενου – το οποίο κατήγγειλε ότι του αποσπάστηκε με τη βία - με το συγκεκριμένο αντικείμενο «πάσχει» επιστημονικά. Φυσικά, όπως στην περίπτωση της Ηριάννας, ΜΜΕ αλλά και χρήστες κοινωνικών δικτύων που κινούνται από την ακροδεξιά μέχρι το λεγόμενο ακραίο κέντρο προεξόφλησαν την ενοχή και την ανάγκη παραδειγματικής του τιμωρίας. Οι ίδιες οι πολιτικές του πεποιθήσεις (δηλώνει ευθαρσώς αναρχικός κομμουνιστής) παρουσιάζονταν ως αδιάσειστο «τεκμήριο» ενοχής.

Αποσπάσματα από διηγήματα του Θεοφίλου – που είναι επίσης συγγραφέας – και εμφανώς χαλκευμένα ρεπορτάζ εφημερίδων θεωρήθηκαν επίσης ενδείξεις ενοχής. Παρά ωστόσο τις αμφιβολίες τόσο του προέδρου του δικαστηρίου όσο και του αρχηγού της αντιτρομοκρατικής, παρά την ανυπαρξία οποιουδήποτε σοβαρού στοιχείου και το λευκό ποινικό του μητρώο οδηγήθηκε ξανά στα σίδερα. Ο ίδιος δηλώνει «ένοχος» αποκλειστικά και μόνο όσο αφορά την ιδεολογία του, η οποία επιπλέον, καθώς τονίζει, καμία σχέση δεν έχει με αυτή της ΣΠΦ.

«Αν όμως μετά από όλα αυτά, από τόσους μήνες και τόσες συνεδριάσεις πιστεύετε ότι η διατύπωση του αντιτρομοκρατικού νόμου ''που ήταν δυνατόν να βλάψουν σοβαρά μια χώρα, με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά έναν πληθυσμό, να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές μιας χώρας'' περιγράφει καλύτερα εμένα, παρά την τρόικα, τότε δεν έχετε παρά να με καταδικάσετε. Αν επίσης πιστεύετε ότι εγώ σκότωσα πυροβολώντας τέσσερις φορές εξ επαφής έναν άοπλο πολίτη... τότε πάλι δεν έχετε παρά να με καταδικάσετε», κατέληγε η απολογία του στην τελευταία του δίκη φέτος τον Απρίλιο.

 
Σχετίζονται άραγε όλα αυτά με τον «ενισχυμένο» αντιτρομοκρατικό που ήταν πρόσφατα να ψηφίσει η κυβέρνηση κατά παλιότερη «οδηγία» ευρωπαϊκή, στον οποίον η αόριστη και πολύ αμφιλεγόμενη ακόμα και ερμηνευτικά προσθήκη «περί δημόσιας προτροπής σε εγκληματικές ενέργειες» εντέλει αποσύρθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης μετά και τη σχετική κατακραυγή; Πόσο αξιόπιστες ήταν οι μέθοδοι ανάλυσης DNA που ακολουθήθηκαν στις παραπάνω περιπτώσεις; «Θεωρείται απολύτως δεδομένο ότι «η ύπαρξη βιολογικού υλικού στον τόπο τέλεσης του εγκλήματος, πάνω σε αντικείμενο, ακόμη και πάνω στο θύμα του εγκλήματος, δεν αποδεικνύει ότι το έγκλημα τελέσθηκε από το πρόσωπο στο οποίο ανήκει το βιολογικό υλικό που βρέθηκε [...]. Απλά και μόνο σημαίνει ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο διήλθε από τον συγκεκριμένο τόπο ή ήλθε σε επαφή με το συγκεκριμένο πρόσωπο. Δεν συνάγεται όμως από αυτή την παρουσία και επαφή ότι αυτό το πρόσωπο διέπραξε το έγκλημα [...]. Άλλωστε, ο ύποπτος εντοπίζεται κατά κανόνα με βάση άλλα κριτήρια και όχι με βάση το γενετικό υλικό που βρέθηκε, εφ' όσον δεν υπάρχει (και ούτε είναι δυνατό, ούτε πρέπει να υπάρξει) πλήρες αρχείο του γενετικού υλικού όλων των κατοίκων μιας χώρας» γράφει ο Γεώργιος Ι. Συλίκος στο βιβλίο του Η Ανάλυση του DNA ως Μέσο Απόδειξης στην Ποινική Δίκη.


Δίκαια αμφιβάλλει κανείς μετά από όλα αυτά για την ενοχή των δύο παραπάνω ανθρώπων. Αλλά κι αν αύριο κριθούν τελεσίδικα αθώοι, την εμπειρία της αυθαιρεσίας, της βίας και του εγκλεισμού, την αφαίμαξη, τον διασυρμό και τη «ζημιά» στην προσωπική τους ζωή δεν τα έχουν αποφύγει, ούτε βέβαια πρόκειται να ευαρεστηθούν να απολογηθούν με τους ίδιους πηχιαίους τίτλους όσοι τους «βάφτισαν» προκαταβολικά εγκληματίες και ενόχους. Μόνη ευχάριστη διαπίστωση ότι εξακολουθούν να υπάρχουν αλληλέγγυα αντανακλαστικά στην κοινωνία ακόμα και σε μια περίοδο που οτιδήποτε «κινηματικό» μοιάζει να έχει βαλτώσει.

Casus Belli
36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για την Ηριάννα και τον Περικλή

Guest Editors / Για την Ηριάννα και τον Περικλή

Η αίτηση αναστολής εκτέλεσης ποινής των δύο κατηγορούμενων για συμμετοχή στους ΣΠΦ απορρίφθηκε, παρά την πανθομολογούμενη ανεπάρκεια αποδεικτικών στοιχείων. Η νομικός και αρχισυντάκτρια του ηλεκτρονικού περιοδικού «Νόστιμον Ήμαρ», έχοντας παρακολουθήσει εξαρχής στενά την υπόθεση που τόσες αντιδράσεις ξεσήκωσε, σχολιάζει σχετικά
ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΡΕΝΤΗ*

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας Αλβανός «λάθρο» εξομολογείται

Ο ελληνικός ρατσισμός / Ένας Αλβανός «λάθρο» εξομολογείται

Η αλβανική μετανάστευση στην Ελλάδα και το αντίκτυπό της σε Έλληνες κι Αλβανούς μέσα από τη συγκινητική αυτοβιογραφία του Φατός Ρόσα «Εγώ, ο Λαθρομετανάστης» (εκδ. Ελεύθερος Τύπος), μια μαρτυρία δυνατή που καθηλώνει με την παραστατικότητα, την αμεσότητα και την ευστοχία της
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η αθώωση των αστυνομικών που συμμετείχαν στην εκκένωση του Συντάγματος το '11 έχει πολλές σημασίες

Casus Belli / Γιατί η αθώωση των αστυνομικών που συμμετείχαν στην εκκένωση του Συντάγματος το '11 έχει πολλές σημασίες

Η αθωωτική απόφαση των δεκαοκτώ αστυνομικών που κατηγορούνταν για βιαιότητες κατά την επιχείρηση εκκένωσης της κατειλημμένης πλατείας Συντάγματος τον Ιούλιο του ’11 δεν εξέπληξε κανέναν και απογοήτευσε όποιον τυχόν έλπιζε σε ένα νέο ύφος και ήθος από πλευράς εξουσίας
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Tι πρέπει να διδαχτούμε από την περιπέτεια της Ηριάννας και του Περικλή

Casus Belli / Tι πρέπει να διδαχτούμε από την περιπέτεια της Ηριάννας και του Περικλή

Κάθε άνθρωπος που δίκαια διασώζεται από τα νύχια ενός συστήματος εξουσίας βαθιά διεφθαρμένου, αυταρχικού κι ανάλγητου είναι κέρδος για την κοινωνία, αλλά τι θα συμβεί αν στην περίπτωσή της Ηριάννας και του Περικλή βρεθούν κάποιοι λιγότερο νέοι και ωραίοι;
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Τις εξεγέρσεις δεν τις κάνουνε πάντα οι «διαβασμένοι» κύριε Μακρόν

Casus Belli / Τις εξεγέρσεις δεν τις κάνουνε πάντα οι «διαβασμένοι» κύριε Μακρόν

Το παλιομοδίτικο, δασκαλίστικο κήρυγμα του εκνευρισμένου Γάλλου προέδρου σε νεαρό σπουδαστή που τάχα τον ειρωνεύτηκε αντικατοπτρίζουν απόλυτα το ύφος, το ήθος αλλά και τους μύχιους φόβους της εξουσίας σήμερα διεθνώς
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Η προοπτική αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια και ο συντηρητισμός του πολιτικού συστήματος

Casus Belli / Η προοπτική αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια και ο συντηρητισμός του πολιτικού συστήματος

Σκέψεις σχετικά με το επίμαχο νομοσχέδιο αναδοχής για τα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, με αφορμή την 6η Γιορτή Οικογενειών Ουράνιο Τόξο στην Ακαδημία Πλάτωνος
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Πόσο πιθανό είναι το σενάριο ενός Γ' Παγκοσμίου Πολέμου;

Casus Belli / Πόσο πιθανό είναι το σενάριο ενός Γ' Παγκοσμίου Πολέμου;

Από την κεντρική Αφρική ως την Αραβική χερσόνησο, από την Άπω ως τη Μέση Ανατολή κι από τον Καύκασο ίσαμε τη «δικιά μας» γειτονιά μυρίζει μπαρούτι. Πόσο πιθανός είναι άραγε ένας μεγάλος, τοπικός ή και παγκόσμιος πόλεμος και τι μορφή θα έχει; Κι αν έχει ήδη ξεκινήσει;
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Μεροληπτεί η ελληνική δικαιοσύνη υπέρ της ακροδεξιάς;

Αρχείο / Μεροληπτεί η ελληνική δικαιοσύνη υπέρ της ακροδεξιάς;

Κρίνουν άραγε οι δικαστές τους κατηγορούμενους για πολιτική βία και τρομοκρατικές ενέργειες ισότιμα κι αντικειμενικά ή ανάλογα, εν πολλοίς, με την ιδεολογική τους προέλευση; Δύο ευαισθητοποιημένοι στα κοινά δικηγόροι και ο πρώην γ.γ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταθέτουν την άποψή τους
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Μερικές ασυναγώνιστες χοντράδες που έχει πει κατά καιρούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Casus Belli / Μερικές ασυναγώνιστες χοντράδες που έχει πει κατά καιρούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Τσίπρας έχει επίσης βέβαια κάνει μεγάλες γκάφες, όμως ο Κυριάκος που πλασάρεται ως πιο σπουδαγμένος, πιο εκλεπτυσμένος και πιο σοβαρός τερματίζει το «γκαφόμετρο»
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Εξοπλίζοντας εγκληματίες πολέμου: σκέψεις περί «ηθικής» στο εμπόριο όπλων

Casus Belli / Εξοπλίζοντας εγκληματίες πολέμου: σκέψεις περί «ηθικής» στο εμπόριο όπλων

Το να εξοπλίζεις ένα καθεστώς όπως το (θεωρητικά σύμμαχο) σαουδαραβικό, που εμπλέκεται σε εγκλήματα πολέμου στην Υεμένη, είναι κραυγαλέα ανήθικο, έστω κι αν αποδειχθεί καθ΄όλα νόμιμο
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ποιος είναι τελικά ο «ανώμαλος»;

Casus Belli / Ποιος είναι τελικά ο «ανώμαλος»;

Οι εννέα ομοφυλόφιλοι πολίτες που μήνυσαν τον Καλαβρύτων Αμβρόσιο για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος καθώς και δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους ευελπιστούν σε μια καταδίκη-ανάχωμα στον μισαλλόδοξο λόγο που συχνά διατυπώνουν με περισσή χολή όχι μόνο κάποιοι αφιονισμένοι ρασοφόροι αλλά και η ίδια η επίσημη Εκκλησία.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Μια «ακτινογραφία» της υπόθεσης του μικρού Αμίρ και μερικά άβολα συμπεράσματα

Στήλες / Μια «ακτινογραφία» της υπόθεσης του μικρού Αμίρ και μερικά άβολα συμπεράσματα

Η «κλεμμένη» σημαία, το φασιστικό χτύπημα, η προπαγάνδα του ψέματος και μια πρωθυπουργική πρωτοβουλία που θα ήταν θαυμάσια αν είχε την ανάλογη συνέχεια και συνέπεια
ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ
Περί σεξουαλικής παρενόχλησης, εφηβικού ερωτισμού και άλλων δαιμονίων

Στήλες / Περί σεξουαλικής παρενόχλησης, εφηβικού ερωτισμού και άλλων δαιμονίων

Μερικές ενδεχομένως ανόσιες σκέψεις πάνω στην ερωτική επιθυμία -από την αθωότερη ως την απεχθέστερη εκδοχή της- καθώς και τις κοινωνικές νόρμες με αφορμή το πρόσφατο «Χόλιγουντγκεϊτ»
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

9 σχόλια
Η δικαιοσύνη παγκοσμίως έχει δομηθεί με βάση την αρχή "καλύτερα ένας ένοχος ελεύθερος παρά ένας αθώος στη φυλακή". Ως εκ τούτου, η διαδικασία προσαγωγής και σύλληψης, η απόσπαση δαχτυλικών αποτυπωμάτων ή/και γενετικού υλικού, η προφυλάκιση, η διορία για κατάθεση απολογίας, και το δικαίωμα στην υπεράσπιση είναι σχεδόν καθολικά φαινόμενα.Και εκεί έρχονται οι λεγόμενοι "τρομονόμοι", νόμοι φτιαγμένοι για να προστατέψουν το κοινό από επίδοξους ή εκδηλωμένους τρομοκράτες, που αναστέλουν πολλά από τα δικαιώματα του υπόπτου, επιταχύνουν διαδικασίες, και επιβάλλουν ακόμα και την δια βίας απόσπαση αποτυπωμάτων και DNA (μια ματιά στο Patriot Act των ΗΠΑ ανοίγει μάτια). Η λογική τους έγκειται στο ενδεχόμενο επείγοντος σε θέματα τρομοκρατίας: ένας ύποπτος τρομοκρατίας ενδέχεται να έχει ήδη δρομολογήσει χτύπημα ή να έχει συνεργούς που θα δράσουν εν τη απουσία του ή λόγω αυτής, και η αστυνομία πρέπει να έχει λυμένα τα χέρια να αποσπάσει ότι στοιχείο ή απολογία μπορεί ταχύτατα για να αποτραπούν τα χειρότερα.Σαφώς και αυτή η προσέγγιση υστερεί. Η λογική της είναι άρτια αλλά δεν προβλέπει τις περιπτώσεις αμφιβολίας τόσο για την τρομοκρατική φύση του υπόπτου όσο και για τη συμμετοχή του στο υπό ερεύνηση τρομοκρατικό χτύπημα. Καταλήγει να γίνεται Οργουελική γιατί αφαιρεί το τεκμήριο αθωότητας, δικάζει προθέσεις και ιδεολογίες, και απελευθερώνει τις αρχές από τις απαιτούμενες κατά τα Ανθρώπινα Δικαιώματα διαδικασίες.Δεν μπορώ να γνωρίζω αν οι υπόδικοι που αναφέρονται είναι πραγματικά ένοχοι ή όχι για αυτά που τους καταλογίζονται. Μπορώ, όμως, να γνωρίζω ότι οι διαδικασίες με τις οποίες αυτοί συνελήφθησαν, καταχωρήθηκαν, και δικάστηκαν θα θεωρούνταν απαράδεκτες αν το έγκλημα που τους καταλογίζεται δεν σχετίζονταν με την τρομοκρατία. Μπορώ να γνωρίζω ότι, ακόμα και με μη ιδιαίτερα ικανή νομική εκπροσώπηση, θα ήταν ελεύθεροι αν υπάγονταν στο κοινό Ποινικό Δίκαιο. Θεωρώ ότι η "ομπρέλα" των "τρομονόμων" είναι απαραίτητο να αναδομηθεί ώστε να προστατεύει τους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων των υπόπτων, από τις συνοπτικές διαδικασίες και τη βίαιη καταστολή που επιβάλλεται υπό το πλαίσιό της.Μια τελευταία υποσημείωση για τον αρθρογράφο. Οι περισσότεροι αναγνώστες γνωρίζουμε ότι η LIFO δεν τρέφει ευγενή αισθήματα για την σημερινή κυβέρνηση, ορθώς κατά τη γνώμη μου. Αλλά γιατί εφίσταται προσοχή στο ότι κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την καταδίκη των δύο αυτών υπόπτων; Μετά από τόση κριτική για τις παρεμβάσεις της πολιτείας στη δικαιοσύνη, θα επιθυμούσε ο αρθρογράφος να έβαζε κι εδώ το χεράκι της η κυβέρνηση; Και αν ναι, προς τι όλη η μανούρα για τις δηλώσεις Κοντονή και άλλων στελεχών της κυβέρνησης για ενδεχόμενη επανάληψη της δίκης της Ηριάννας με διαφορετική σύσταση δικαστηρίου;
αλλη μια απο τα ιδια.ακομα μερικοι "αντισυστημικοι" που θυμουνται τα ανθρωπινα δικαιωματα ,την ανεξαρτρητη δικαιοσυνη και την ελειψη τεκμηριων οταν βρεθουν να κινδινευσουν ..οαυτη ειναι η υποκρισια.Ωμος φασισμος απο τη πλευρα τους .να υμνουν οπου σταθουν και που βρεθουν τον ταξικο πολεμο.τη θεωριτικοποιηση και εξαγνισμο της βια οτνα εξυπηρετει ενα σκοπο αρστο σε αυτους .το μισος απεναντι στην αστικη ταξη σε σημειο να γινεται τυφλο.κτλπ κτλπ. και οτνα ερχονβατι οι συνεπειες . ξαφνικα ψαχνουμε απο την κλειδαροτρυπα να βρουμε ολα τα "παραθυρακια " για αν τη γλυτωσουμε.εγινε συμπαθης η ταξη του πανεπιστημιακου κατεστημενου ,βρεθηκαν νομικοι που δε ειναι τοσο διεφθαρμενοι και αρχισανε οι αντιρρησεις εκφρασμενες με την ξυλικη γλωσσα του εισαγελαια(που εδω δε ενοχλει γιατι ειναι με καλη προθεση ).τΑ ΜΜε δεν ειαι τοσο συστημικα και μπορουμε και εκει να ψαρεψουμε καμια συμπαθεια .Φαινεται πως ειναι η εποχη που προωθει αυτο το ωραιο ειδος αγωνιστων.οχι μονο light λιπαρα .light επανασταση
Έχει καταντήσει λίγο κουραστικό αυτό με το DNA. Το δείγμα την ταυτοποιεί με πιθανότητα σφάλματος 1 στα 600.000.000. Το επιχείρημα "η πιθανότητα είναι 599.999.999/600.000.000 όχι 100%" το χρησιμοποιήσανε μερικοί γάτοι δικηγόροι στη δεκαετία του '80, μετά ο κόσμος κατάλαβε ότι το θέμα δεν είναι η παραμικρή αμφιβολία αλλά η ΕΥΛΟΓΗ αμφιβολία. Ναι υπάρχουν άλλες 5 γυναίκες στον πλανήτη με τέτοιο DNA αλλά η πιθανότητα κάποια από αυτές και όχι η Ηριάννα να ήταν στην παρέα του Περικλή του οποίου επίσης βρέθηκε DNA στα όπλα ΚΑΙ δαχτυλικό αποτύπωμα στο βιβλίο με τα εκρηκτικά στη γιάφκα των ΣΠΦ είναι 0. Με την ευκαιρία το DNA είχε ταυτοποιηθεί με τα όπλα από το 2013 και η κ. Ηριάννα συνέχιζε κανονικότατα τις σπουδές της γιατί όντως δεν αποδείκνυε από μόνο του σύνδεση με τη ΣΠΦ. Η Ελληνική Δικαιοσύνη για όποιον δεν κατάλαβε, αυτό το άδικο προκατειλημμένο τέρας, δεχόταν επίσημα ότι ΟΚ, δεν έγινε και κάτι που βρέθηκε το DNA της σε ένα μάτσο καβατζωμένα καλάσνικοφ, μπορεί να τα είχε απλά για το μαγείρεμα. Μόνο όταν βρέθηκε το αποτύπωμα του Περικλή στη γιάφκα και υπήρξε αδιαμφισβήτητη σύνδεση με τους ΣΠΦ τους δέσανε. Όλα αυτά φυσικά δεν τα μάθαμε ποτέ από τις επιστολές της ούτε από τα άρθρα στον φιλοκυβερνητικό τύπο. Και οι δύο πηγές δίνουν την εντύπωση ότι μουρλάθηκαν οι δικαστίνες και από καθαρή ζήλια που τα είχε με τον Τσε Γκεβάρα της ρίξανε 13 χρόνια φυλακή. Την Ηριάννα τη μαθαίνουμε από τη στιγμή που καταδικάζεται και αρχίζει να ζητάει ευνοίκή αντιμετώπιση. Η δίκη σήμερα είναι για αναστολή μέχρι το δεύτερο βαθμό, όχι για αθώωση. Σε αυτό το στάδιο γνωρίσαμε την Ηριάννα: έκπληκτη που ο νόμος δεν είναι μόνο για τους άλλους και που όντως μπορεί να βρεθείς 13 χρόνια μέσα αν μπαινοβγαίνουν καλάσνικοφ στο σπίτι σου. Και αυτή είναι η τεράστια διαφορά με τον Τάσο Θεοφίλου που η υπόθεσή του ήταν φόρα παρτίδα από την πρώτη στιγμή διότι δεν είχε τίποτα να φοβηθεί.Η άλλη διαφορά είναι φυσικά ότι ο Θεοφίλου από την πρώτη στιγμή καταδίκαζε απερίφραστα τους Πυρήνες. Η Ηριάννα το μόνο που μας λέει από την πρώτη στιγμή είναι "ο γκόμενός μου έχει αθωωθεί αμετάκλητα".
Για λίγο δεν θα διάβαζα την υπέροχη ανάλυση με την οποία συμφωνώ απολύτως, που έκανες βασιζόμενος μόνο στα ΓΕΓΟΝΟΤΑ.Ομολογώ ότι οι μακροσκελείς αντιπαραθέσεις των προηγούμενων ποστ με κούρασαν, ποσώ μάλλον μου φάνηκαν ακανανόητες.
Ουάου (που θα λέγε κι ο Γιάνης) αυτά που γράφεις δεν τα 'χω διαβάσει πουθενά αλλού- όχι κι ότι έχω εντρυφήσει πάνω στην υπόθεση- άλλα τα μόνα στοιχεία που έχουν προβληθεί από διάφορα ΜΜΕ και ρεπορτάζ είναι λίγο πολύ τα ίδια μ’ αυτά που διαβάζουμε κι σ’ αυτό, αυτά που αναφέρεις αλλάζουν τελείως την εικόνα.
Ένα από τα πολλά δείγματα της "κυβερνώσας αριστεράς" είναι η δημοσιογραφική κάλυψη της πρωτόδικα κριθείσας ως ένοχης για τρομοκρατία Ηριάννας Β.Λ. (όπως λέμε Σάββας Ξ. ή Δημήτρης Κ.). Οι αθλητές, οι ζωγράφοι, οι τραγουδιστές, οι ευρωβουλευτές, που μαζεύουν υπογραφές, θεωρούν ότι η Ηριάννα είναι αθώα και τα δικαστήρια σφάλλουν. Τα δικαστήρια δεν σφάλλουν όμως για τον Τάσο Θεοφίλου, ο οποίος κρίθηκε από τα ίδια δικαστήρια αθώος. Οι αλληλέγγυοι είναι αλληλέγγυοι αλλά δε μας λένε με τι και για ποιον λόγο. Για την Εύη Τσέκου δεν δάκρυσε κανείς (υπόθεση Ζαχόπουλου). Φαίνεται ότι είναι αλληλέγγυοι μόνο με ανθρώπους, οι οποίοι κατηγορούνται για τρομοκρατία και οι οποίοι -ω του θαύματος!- είναι πάντοτε αθώοι.Επιπροσθέτως, θα έπρεπε να καταστήσουμε σαφές ότι δεν ζούμε στις ΗΠΑ για να μιλάμε για "αμφιβολίες", ζούμε στην Ελλάδα όπου ισχύει η αρχή της ηθικής απόδειξης (αρ. 177 Κώδικα Ποινικής Δικονομιας). Μην μπερδεύουμε τις ταινίες με την πραγματικότητα. Αν πιστεύουμε ότι ειδικά για την Ηριάννα εφέτες και πρωτοδίκες "τα πιάσαν" ή διεφθάρησαν από κάπου ας το πουν τα ΜΜΕ ανοιχτά για να βελτιώσουμε και το σύστημα δικαιοσύνης που έχουμε. Αν απλά διαφωνούν με την απόφαση θα έπρεπε να έχουν υπόψη τους οτι ανάμεσα σε έναν αλληλέγγυο και σε έναν δικαστή 1000 φορές στις 1000 ο δικαστής θα έχει δίκιο. (α) Αυτός ελέγχεται από κάπου μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας ενώ ο αλληλέγγυος όχι και (β) ο δικαστής έχει λιγότερες προκαταλήψεις καθώς υπηρετεί το νόμο (προϊόν δημοκρατικής συναπόφασης) και όχι το εγώ του (τη δική του ιδέα για το τι είναι καλό). Εκτός αν πιστεύουμε ότι η δημοκρατία πρέπει να αντικατασταθεί από την πεφωτισμένη δεσποτεία αλληλέγγυων.Τέλος, είναι βλακώδες το επιχείρημα "μην καταδικάσετε τον τάδε διότι θα κριθεί αθώος σε δεύτερο βαθμό". Για αυτό υπάρχει α' βαθμός, β' βαθμός,αναίρεση και ΕΔΑΔ: για να θεραπεύσουν τυχόν λάθη ή αβλεψίες.
Εντυπωση μου κάνει ,που για την συγκεκριμένη υποθεση, δεν διαβαζω ακριβη περιγραφη των γεγονότων ωστε να βγαλω τα δικα μου συμπεράσματα αλλα τον υποκειμενικο σχολιασμο των γεγονότων απο τον εκάστοτε δημοσιογράφο,που μαλιστα το παρουσιαζει σαν ρεπορταζ.
Η πρώτη περίπτωση είναι της Ηριάννας Β.Λ., της 29χρονης Πανεπιστημιακού Οταν εισαι ενας απλος υποψήφιος διδακτορας αλλα για τις αναγκες των εντυπωσεων μη πω προπαγανδας αναβαθμίζεσαι σε πανεπιστημιακο με το Π κεφαλαιο μαλιστα. Αναρχικός σεβασμός τιτλων
δεν υπαρχει ταμπακιερα αλλα προπαγανδα απο αυτους που δεν αναγνωριζουν την ανεξαρτητη δικαιοσυνη αλλα τα λαικα δικαστηρια των 5 ατομων και 3 σεχτων που καταδικασαν σε θανατο τον χαμπιμπι π.χ.
το κεφαλαίο Π γίνεται για δημιουργία εντυπώσεων: διότι η κοινωνική θέση που προσφέρει ο πανεπιστημιακός τίτλος αυτόματα αναδεικνύει και την ηθική ανωτερότητα του εκάστοτε ατόμο. Αν ήταν πχ τραγουδίστρια στα μπουζούκια δεν θα ήταν το ίδιο.Σημείωση: το σχόλιο γίνεται πάνω στο σχόλιο του atman και όχι για την συγκεκριμένη περίπτωση για την οποία συμφωνώ μετον αρθρογράφο.
σωπα. καταλαβαινεις ποσο αντιφατικα ειναι αυτα που λες καιθ να συμφωνεις ταυτοχρονα με τον αρθρογραφο.αν για κατι τοσο απλο υπαρχουν στοιχεια προπαγανδας που να παμε και στην ουσια. Ενδεικτικο για τη κατασταση παρακμης και αλοφροσυνης που επικρατει στον χωρο η τελευταια ανακοινωση του Νοσοστρος και οι απειλες που δεχθηκε...
Οι αναρχικοί είναι εναντίον του "χαλαρού" συστήματος δικαιοσύνης. Είναι υπέρ του λαϊκού δικαστηρίου, της ετυμηγορίας δια βοής και της άμεσης εκτέλεσης της ποινής (δλδ, λιντσάρισμα ή τουφεκισμός)Παρόλα αυτά, όταν συλλαμβάνονται οι ίδιοι εκμεταλλεύονται στο έπακρο το "χαλαρό" σύστημα. Αρνούνται τα πάντα (εκτός απ' ότι είναι αναρχικοί), βρίσκουν τους καλύτερους συστημικούς δικηγόρους και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν όλες τις τρύπες και τις εξαιρέσεις των νόμων.Οι πραγματικοί αγωνιστές πάντα παραδέχονταν ευθαρσώς τις πράξεις τους. Οι αγωνιστές της αριστεράς πάντα παραδέχονταν τις πράξεις τους, ακόμη και μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα. Αυτοί τι είδους αγωνιστές είναι δεν μπορώ να καταλάβω. Μάσα, καλοπέραση και καμιά καλή γκόμενα τους ενδιαφέρουν μόνο και φυσικά χωρίς να δουλεύουν για τα ανάλγητα αφεντικά.
Δηλαδή (αν κατάλαβα καλά από το σχόλιό σας),γνωρίζετε κάτι για την ενοχή των δύο αυτών ανθρώπων;Σας έπεισαν τα αποδεικτικά στοιχεία ή απλά τους κρίνετε μόνο για την ιδεολογία τους;Επρεπς να παραδεχτούν την ενοχή τους μόνο κ μόνο επειδή είναι αναρχικοί;
Άρτζι μπούρτζι και λουλάς...Το άρθρο εξετάζει τις περιπτώσεις 2 ανθρώπων στους οποίους έχουν φορτωθεί κατηγορίες, ενώ τα πειστήρια είναι λίγα κι αυτά προβληματικά (αν μπήκατε στην διαδικασία να διαβάσετε το άρθρο). Θα επιθυμούσατε εσείς κύριε/α να περάσετε το υπόλοιπο της ζωής σας ή ένα μεγάλο κομμάτι της νεότητά σας στην φυλακή, χωρίς να έχετε διαπράξει αξιοσημείωτα ποινικά αδικήματα, χάριν στοχοποιήσεως της ιδεολογίας σας και μόνο; Δεν το νομίζω.
θεωριες συνομωσιας - το αρθρο εχει πληθος ανακριβειων πχ η "πανεπιστημιακος" οτι ληφθησαν δειγματα dna χωρις συγκαταθεση (δεν ειναι παρανομο) οτι το dna δεν ειναι αποδεικτικο μεσο (πολυ ενδιαφερον αυτο για διαφορους βιασμους) κλπ κλπ κλπ.
@atmanΣυγγνώμη τι λες; Μήπως τα έχεις κάνει τις υποθέσεις μιξ;: "δείγμα DNA που η κατηγορούμενη είχε ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ δώσει για εξέταση", επίσης: ""Κακής ποιότητας γενετικό προφίλ"Το ζήτημα απασχόλησε και το διορισμένο πραγματογνώμονα Γεώργιο Φιτσιάλο, διδάκτορα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Πανεπιστημίου Nice Sophia Antipolis της Γαλλίας και γενικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Γενετικής και Ταυτοποίησης DNA. Στην έκθεση που συνέταξε και κατατέθηκε στο δικαστήριο, καταλήγει στο συμπέρασμα πως δεν μπορεί να γίνει ταυτοποίησή της κατηγορούμενης με το επίμαχο μερικό γενετικό προφίλ, ενώ υποστήριξε πως υπήρξαν σοβαρές ελλείψεις στη μέθοδο των εγκληματολογικών εργαστηρίων.Μεταξύ άλλων γράφει στην έκθεση, "το υλικό που χρησιμοποιήθηκε χαρακτηρίζεται ως υλικό χαμηλής ποσότητας και ποιότητας, καθώς βρίσκεται κάτω από το όριο των 200pg / αντίδραση και κατά τη γενετική ανάλυση απέδωσε ένα μη πλήρες (μερικό) και κακής ποιότητας γενετικό προφίλ... Κι ακόμη στη στατιστική ανάλυση δεν συμπεριελήφθη όλα το προφίλ, αλλά μόνο όσοι γενετικοί δείκτες ήταν πλήρως συμβατοί με το γενετικό προφίλ της κατηγορουμένης ενώ οι υπόλοιποι αγνοήθηκαν, καθώς αν είχαν συμπεριληφθεί η κατηγορούμενη θα είχε αποκλειστεί ως δότρια του γενετικού υλικού".Όσο για την κατηγορία ότι η 29χρονη μετέφερε τον παράνομο οπλισμό, ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας έχει καταθέσει προανακριτικά πως η επίμαχη μεταφορά πραγματοποιήθηκε από άνδρα, χωρίς να κάνει καμία αναφορά σε κάποια γυναίκα που ενδεχομένως ήταν παρούσα στο σημείο. Παρά την επιθυμία της υπεράσπισης, ο μάρτυρας δεν προσήλθε ποτέ στο δικαστήριο για να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις, που ενδεχομένως θα αποσαφήνιζαν αρκετά ερωτήματα.http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/aithma-na-anastalei-h-poinh-ths-zhta-h-29xronh-hrianna.4714227.htmlΚαι: "Σημειώνουμε ότι, σύμφωνα όχι μόνο με το ποινικό δίκαιο αλλά και με σχετικές αποφάσεις δικαστηρίων, δεν μπορεί η καταδίκη να βασίζεται σε ένα και μάλιστα μερικό δείγμα DNA."https://www.efsyn.gr/arthro/13-hronia-poini-apo-mia-kataskeyasmeni-ypothesi...Έχει ταχτοποιηθεί το όπλο/γεμιστήρας με κάποιο έγκλημα; Αν πιάσω εγώ ένα όπλο -για τον οποιοδήποτε λόγο- και δεν κάνω τίποτε μ’ αυτό και βρεθεί μερικό αποτύπωμα μου πάνω του, θα πρέπει να καταδικαστώ, χωρίς αναστολή;
@βλαχακι τελικα εισαι υπερ ή κατα της θανατικης ποινης; δεν καταλαβα. δεν παιρνω θεση γιατι σε κειμενα στρατευμενα δεν υπαρχει θεση να παρεις. εγω ειμαι με την δικαιοσυνη που δεν εκτελει εστω και πρεζεμπορους οχι με της σεκτες που αποφασιζουν εν κρυπτω.
Προς τι η αλλαγή; Μιλούσα πολύ σοβαρά.Kι επειδή απόψε δεν είμαι τόσο καλά κι επειδή κατάφερες να με ρίξεις ένα τσικ ακόμη, δεν μπορώ παρά να ανταποδώσω, με το "αδελφό" άσμα: https://www.youtube.com/watch?v=_CFQgwJrCdMNeuköln (sic), ίδια σύνθεση με την Βαρσοβία, κατάτι πιο ..μελαγχολικό, κατά μία άποψη.
Δεν θέλω κανένας αθώος να καταδικαστεί. Δεν είμαι ειδικός στο DNA και δεν ξέρω αν η Ηριάνα είναι αθώα ή όχι.Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως γίνεται πάντα (εντελώς πάντα όμως) όποτε συλλαμβάνεται κάποιος αναρχικός να κάνει ότι δεν ξέρει τίποτα. Π.χ. γίνονται επεισόδια. Συλλαμβάνονται κάποιοι. Όλοι (μα όλοι λέμε) βρίσκονταν στο κέντρο τυχαία. Άλλος πήγαινε να δει την γιαγιά του, άλλος κατέβηκε στο κέντρο να αλλάξει μια μπλούζα που ήταν λάθος νούμερο κτλ...Φανταστείτε τώρα τον Αθανάσιο Διάκο να τον πιάνουν οι Τούρκοι και να λέει ότι δεν έχει σχέση με την Επανάσταση, αλλά περνούσε από 'κει τυχαία. Φανταστείτε επίσης τον Μανώλη Γλέζο να τον έχουν πιάσει οι γερμανοί και να λέει "Εγώ δεν ξέρω τίποτα για την σημαία. Περνάω από 'δω γιατί πάω να δω την γιαγιά μου".
οταν δε υπαρχουν παραπλευρες απωλειες, το Αφγανοπουλο στην Πατησιων εφευρισκουμε θεωριες συνομωσιας. Οταν καμια μολοτωφ καει κτηριο με κοσμο μεσα (τι πρωτοτυπο) φταιει η πυρασφαλεια.Οταν ο Χαμπιμπις αλωνιζει στα εξαρχεια φταιει η αστυνομια αλλα οταν εκτελειται εν ψυχρω γιατι αλωνιζει τοτε δεν φταιει κανεις.θρασυδειλια.
Όταν μπλέκουμε ιδεολογίες και πρακτικές διαφόρων σχετικών και ασχέτων σε μία στραπατσάδα αμφιβόλου ποιότητος: ... αναρχομηδενιστές, αναρτοκουμουνιστές, αντάρτικο πόλης, απλούς μπαχαλο-χουλιγκανισμούς, το νοσότρος, την gare, τις ιδεολογικές και μη διαμάχες όλων μεταξύ τους, τον θάνατο-δολοφονία ανθρώπων μαρφίν(*) αλλά και τον Καραϊσκάκη, τον Γλέζο, την Μαντώ Μαυρογένους, τον Χαμπίμπι τον πρεζέμπορα και τον Μπαρμαρόσα τον πειρατή ... μάλλον δεν έχουμε τίποτε, συγκεκριμένο, να πούμε για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις και ρίχνουμε το τόπι στην εξέδρα.Αυτό που γίνεται αντιληπτό, για ορισμένους από εσάς, είναι πως δεν σας ενδιαφέρει που μερικοί άνθρωποι φορτώνονται άδικα κατηγορίες ή/και τα σπασμένα άλλων (...φυτεμένα σακίδια με ενοχοποιητικό υλικό, φυτεμένες ζαρντινιέρες, φυτεμένα χαρτάκια-tips) σας ενδιαφέρει τόσο πολύ να είναι ένοχοι, που τους θεωρείτε και τέτοιους, φτάνοντας στην απόλυτη διαστροφή της λογικής να τους αντιλαμβάνεστε ως "προδότες-κότες", επειδή είτε δεν ομολογούν πράγματα που δεν έκαναν, είτε δεν υπερασπίζονται ιδεολογικά, πρακτικές που δεν θα εφάρμοζαν.Anyway, αυτά τα ολίγα από μένα. (*) για την οποία *προφανώς* δεν φταίει μόνο η πυρασφάλεια ή ο Βγενόπουλος και οι συν αυτώ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα χωθεί ο πρώτος (αθώος) τυχών μέσα, για να μαλαχθεί το λαϊκό αίσθημα
θα σάς παρακαλούσα να μην αποκαλείτε "αναρχικούς" τα διευθυντικά στελέχη της Μαρφίν. Δεν τούς φτάνει που καταδικάστηκαν γιατί άφησαν να καούν οι εργαζόμενοί τους, τους αποδίδετε και ταμπέλες - να υπάρχει και λίγο ανθρωπιά...
Το προβλημα ειναι οτι δεν μπορεις να καταλαβεις γιατι το σχολιο σου ειναι χυδαιο. Εντάσσεται στη κατηγορια κ γιστι δηλ αυτη φορούσε κοντη φουστσ κ κυκλοφορουσε μονη της την νυχτσ...αλλα που
Κ επιπλεον: η θρασυδειλια ειναι χαρακτηριστικο του χωρου. Οκ τοσο οσο του αλλου ακρου αλλα αρκούντως ωστε αντι να ζήτησει συγγνωμη για το νεκρο αφγανοπουλο στην ορφανη επιθεση της Ελληνικης Ενωσης Μανατζμεντ να εχει το θρασος να διασπειρει μεσω του προδρόμου της ΕφΣυν οτι μπορει να ηταν ρατσιστικη επίθεση κ οχι ορφανο κτυπημα αν και ηταν τελειως ξεκαθαρο. Αλλα τι λεω ποιπς θυμάται το περιστατικο; αφιερωμα σε αυτο θα δουμε ποτε;;;;;
Να υποθέσω για εσάς η φωτιά ήταν τυχαίο περιστατικό;;;Σαφώς και η διοίκηση της τράπεζας έχει ευθύνες αλλά μην ξεχνάτε αυτούς που έριξαν τις μολότοφ και τα μπιτόνια με το εύφλεκτο υγρό ούτε και φυσικά αυτούς που εμπόδισαν την πυροσβεστική να φτάσει στο σημείο...
toτο πρόβλημά σου είναι ότι βλέπεις χυδαιότητα εκεί που δεν υπάρχει αλλά σε πειράζει να σού υπενθυμίζουν το υπαρκτό και όχι τις εμμονές σου. Αν έχεις κάτι καλύτερο ως στοιχείο από ένα ανώνυμο χαρτάκι που "ανακαλύφθηκε" στην ασφάλεια (βάσει του οποίου τραβιότανε τόσο καιρό ένας αθώος) να τα πας στον εισαγγελέα. Αυτό με τη κοντη φούστα βάλτου υπότιτλο γιατί δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει...
Δηλαδή κάθε φορά που έχει πορεία ή γίνονται επεισόδια από 50-100 άτομα, θα πρέπει να εκκενώνεται το κέντρο οι γύρω Δήμοι ή μήπως και όλη η Αττική; Μερική ευθύνη από πλευράς Τράπεζας φέρει ο υπεύθυνος πυρασφάλειας από τα τεχνικά έργα και η Πυροσβεστική που έδωσε άδεια, όχι η Διοίκηση.. Όχι ημίθεε, να αφήσουν την αστυνομία και την Δικαιοσύνη να κάνουν την δουλεία τους και να μην τρέχουν κάποιοι να τους βγάζουν έξω όταν συλλαμβάνονται λέω εγώ. Τώρα αν πιάσουν αυτούς που πέταξαν τις μολότοφ και ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ τους Τραπεζικούς, αν περνούσε από το χέρι μου στο Γουδή θα τους έστηνα (είτε πρόκειται για Αναρχικούς, παρακρατικούς, εξωγήινους, αστυνομικούς ή ότι άλλο τελοσπάντων). Αρκετά με το χαϊδεμα.