ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΟ!

Η Άσλεϊ Γκράχαμ εξομολογείται πως υπήρχαν αγόρια που τη χώρισαν επειδή φοβόντουσαν ότι όσο μεγαλώνει θα παχαίνει

Η Άσλεϊ Γκράχαμ εξομολογείται πως υπήρχαν αγόρια που τη χώρισαν επειδή φοβόντουσαν ότι όσο μεγαλώνει θα παχαίνει Facebook Twitter
5

H Άσλεϊ Γκράχαμ είναι πλέον μαι γυναίκα και επαγγελματίας με αυτοπεποίθηση, άλλα στο παρελθόν έχει δώσει πολλές μάχες και συνάντησε δυσκολίες μέχρι να πετύχει. Το διάσημο plus sized μοντέλο εξακολουθεί να δέχεται κριτική για το σώμα της, αλλά αυτό που ζει τώρα δεν συγκρίνεται με όσα έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν.

Η 29χρονη είχε από την εφηβική της ηλικία να αντιμετωπίσει τους επικριτές της και τη διαπόμπευση για το σώμα της. Πολλά από τα κορίτσια που έχουν να αντιμετωπίσουν την ίδια κατάσταση της έχουν εξομολογηθεί τα τραύματά τους και η ίδια δηλώνει πως δεν την εκπλήσσει τίποτα, όσο και αν αλλάζουν οι εποχές.

«Έχω ζήσει το μαρτύριο του να με αποκαλούν με διάφορους χαρακτηρισμούς. Έχω ζήσει το μαρτύριο του χωρισμού από συντρόφους που φοβόντουσαν να προχωρήσουν τη σχέση μας επειδή πίστευαν πως όσο μεγαλώνω θα παχαίνω περισσότερο. Είναι ο ίδιος κύκλος. Δεν έχει σημασία σε ποια γενιά είμαστε. Κάθε παιδί πρόκειται να περάσει το ίδιο πράγμα», αναφέρει σε συνέντευξή της στο People.

Eπιπλέον εξομολογείται πως έχει περάσει και η ίδια τις στιγμές που αμφέβαλε για τον εαυτό της. «Έχω ξυπνήσει πολλές φορές και νομίζω ότι είμαι η πιο παχιά γυναίκα του κόσμου», λέει χαρακτηριστικά και δηλώνει πως αυτό το αντιμετωπίζει με το να κοιτάζεται στον καθρέφτη και να σκέφτεται πάντα πόσο υπέροχη δείχνει.

Μαζί με αυτές τις προσωπικές εξομολογήσεις, η Γκράχαμ δηλώνει πως ελπίζει να δει μεγαλύτερη ποικιλία στα σώματα γυναικών που επιλέγονται από τη βιομηχανία της μόδας και πως αυτό θα βοηθήσει τα νεαρά κορίτσια να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στο σώμα τους. «Ναι, έχω κυτταρίτιδα. Ναι, είναι ακόμα και στα χέρια μου, όχι μόνο τα πόδια μου. Ο πισινός μου έχει ένα πραγματικά περίεργο σχήμα, αλλά ξέρετε κάτι. Αυτό είναι που με κάνει τόσο ξεχωριστή», αναφέρει και ζητά και από άλλες γυναίκες να πουν και να αποδεχθούν την αλήθεια για το σώμα τους.

Πρόσφατα η Γκράχαμ άνοπιξε το σπίτι στη Vogue και κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για τη ζωή και το σώμα της. Το βίντεο τραβήχτηκε λίγο πριν αρχίσει η εβδομάδα μόδας στη Νέα Υόρκη, όπου το μοντέλο πρωταγωνιστούσε σε πολλά fashion shows. 

 
Πολιτισμός
5

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΟ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μαντόνα και η Κάιλι Μινόγκ κυκλοφορούν την πρώτη τους επίσημη συνεργασία μετά το WorldPride

Πολιτισμός / Η Μαντόνα και η Κάιλι Μινόγκ κυκλοφορούν την πρώτη τους επίσημη συνεργασία μετά το WorldPride

Λίγες ημέρες μετά την κοινή τους εμφάνιση στο WorldPride του Άμστερνταμ, η Μαντόνα και η Κάιλι Μινόγκ κυκλοφορούν το Love Sensation (Afterhours Mix). Είναι η πρώτη επίσημη συνεργασία των δύο ποπ ειδώλων.
THE LIFO TEAM
Το queer τραπεζάκι με κάλτσες, cock ring και ποπεράκια που έγινε design viral

Πολιτισμός / Το queer τραπεζάκι με κάλτσες, cock ring και ποπεράκια που έγινε viral και πουλήθηκε για 4.097 δολάρια

Το βερολινέζικο queer δίδυμο Greif Lazic έκλεισε μέσα σε ρητίνη κάλτσες, cock rings, άδεια μπουκαλάκιι poppers και γυάλινες πρωκτικές χάντρες. Το KafFEETisch έγινε viral, ξεπέρασε τα 2,8 εκατ. views και τελικά πουλήθηκε για 4.097 δολάρια.
THE LIFO TEAM
Στην Ακτή Ελεφαντοστού, τα biama battles μετατρέπουν τον χορό σε ακροβατική μάχη

Πολιτισμός / Στην Ακτή Ελεφαντοστού, τα biama battles μετατρέπουν τον χορό σε ακροβατική μάχη

Στις γειτονιές του Αμπιτζάν, το biama συνδυάζει coupé-décalé, ακροβατικά και TikTok. Μια νέα νεανική χορευτική κουλτούρα γεννιέται στον δρόμο και εξαπλώνεται μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.
THE LIFO TEAM
Η Γιαγιόι Κουσάμα έσπασε το ρεκόρ επισκεπτών στο Museum Ludwig

Πολιτισμός / Η Γιαγιόι Κουσάμα έσπασε το ρεκόρ επισκεπτών στο Museum Ludwig

Πάνω από 450.000 επισκέπτες είδαν τη Γιαγιόι Κουσάμα στο Museum Ludwig της Κολωνίας, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του μουσείου. Η αναδρομική, με περισσότερα από 300 έργα και νέο Infinity Room, επιβεβαίωσε ξανά τη δύναμη της 97χρονης καλλιτέχνιδας.
THE LIFO TEAM
Λίγες ημέρες μετά την ένταξή του στην UNESCO, το κάστρο Μποφόρ βρίσκεται ξανά σε κίνδυνο

Πολιτισμός / Λίγες ημέρες μετά την ένταξή του στην UNESCO, το κάστρο Μποφόρ βρίσκεται ξανά σε κίνδυνο

Λίγες ημέρες μετά την ένταξή του στην UNESCO, το κάστρο Μποφόρ στον νότιο Λίβανο βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο ανησυχίας. Το ICOMOS ζητά άμεση αυτοψία μετά τις εκρήξεις κοντά στο μνημείο, καθώς δεν μπορεί ακόμη να εκτιμηθεί αν έχει υποστεί ζημιές.
THE LIFO TEAM
Η Σαμάνθα Μόρτον γύρισε την “Οδύσσεια” του Νόλαν και μετά το Χόλιγουντ σταμάτησε να της τηλεφωνεί

Πολιτισμός / Η Σαμάνθα Μόρτον γύρισε την “Οδύσσεια” του Νόλαν και μετά το Χόλιγουντ σταμάτησε να της τηλεφωνεί

Στο Happy Sad Confused, η Σαμάνθα Μόρτον είπε ότι μετά την «Οδύσσεια» έμεινε έναν χρόνο χωρίς δουλειά. Ο ρόλος της Κίρκης της έδωσε ελπίδα, αλλά και της θύμισε πόσο γρήγορα στενεύει το Χόλιγουντ για τις γυναίκες μετά τα 40.
THE LIFO TEAM
Ο Λάρι Γκαγκόζιαν κλείνει δύο χώρους και οι μεγάλες γκαλερί ξαναμετρούν την αυτοκρατορία τους

Πολιτισμός / Ο Λάρι Γκαγκόζιαν κλείνει δύο χώρους και οι μεγάλες γκαλερί ξαναμετρούν την αυτοκρατορία τους

Η γκαλερί Gagosian κλείνει τους χώρους της στο Burlington Arcade και στη Βασιλεία, χωρίς να εγκαταλείπει τις μεγάλες αγορές. Η κίνηση δείχνει ότι ακόμη και οι ισχυρότερες γκαλερί ξαναμετρούν ποια τετραγωνικά αξίζουν πραγματικά.
THE LIFO TEAM
Η Άνια Τέιλορ-Τζόι λέει ότι οι γυναίκες δεν έχουν την «πολυτέλεια» του method acting

Πολιτισμός / Η Άνια Τέιλορ-Τζόι λέει ότι οι γυναίκες δεν έχουν την «πολυτέλεια» του method acting

Η Άνια Τέιλορ-Τζόι είπε ότι οι γυναίκες ηθοποιοί δεν μπορούν να «χάσουν το μυαλό τους» για έναν ρόλο όπως οι άντρες συνάδελφοί τους. Στο Χόλιγουντ, η αντρική ιδιοτροπία βαφτίζεται συχνά αφοσίωση ενώ η γυναικεία, πρόβλημα.
THE LIFO TEAM
Στη National Gallery, οι φύλακες της τέχνης καταγγέλλουν ότι τους έκρυβαν στο υπόγειο

Πολιτισμός / Στη National Gallery, οι φύλακες του μουσείου καταγγέλλουν ότι τους κρύβουν στο υπόγειο

Οι φύλακες της National Gallery καταγγέλλουν ότι κάνουν διάλειμμα σε ένα υπόγειο χωρίς φυσικό φως, ενώ το υπόλοιπο προσωπικό έχει καλύτερους χώρους ανάπαυσης. Το μουσείο επικαλείται "περιορισμούς χώρου".
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Το να εκφράζεσαι με προσβλητικό τρόπο απέναντι σε έναν υπέρβαρο είναι σαφώς και σε κάθε περίπτωση κατακριτέο. Υπάρχει όμως και μια άλλη διάσταση. Το θέμα του πάχους δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής ή... "μόδας". Εικάζω πως υπάρχει κάτι άλλο από πίσω, που σχετίζεται με το ένστικτο της αναπαραγωγής: το (τουλάχιστον) προσεγμένο σώμα εκπέμπει το μήνυμα ότι είναι υγιές και πρόσφορο για αναπαραγωγή (το ίδιο πιθανότατα να ισχύει και με τον κοντό, αλλά αυτό σε άλλο επεισόδιο...). Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το αντίθετο το κοροϊδεύουμε και το απομονώνουμε. Απλά, αν νομίζεις ότι οι άλλοι δεν σε θέλουν επειδή είσαι χοντρός\η έχε υπόψη ότι ίσως και να πρόκειται για μια αντίδραση πρωτογενή που πηγάζει σχεδόν από την "κτηνώδη" φύση του ανθρώπου. Ε, και πρόσεξέ το και λίγο δεν θα σε πειράξει, καλό θα σου κάνει...
Στον μεσαίωνα αλλά και σε νεότερες εποχές, οι παχύς άνθρωποι θωρούνταν υγιείς, το πάχος ήταν μία ένδειξη ευημερίας και μάλιστα οι γυναίκες με περισσότερα-εμφανή κιλά θεωρούνταν ως ιδανικές για να γεννήσουν και να γίνουν μάνες.Ακόμη και σήμερα υπάρχουν κοινωνίες που θεωρούν το πάχος ένδειξη υγείας ή και από παράδοση ως "γούρι".Οι λόγοι για αυτή την κατάσταση είναι πολύ συγκεκριμένοι και εν μέρη δικαιολογημένοι, όμως δεν είναι της στιγμής να τους αναλύσω.Θα συμφωνήσω απολύτως μαζί σου στο ότι, «Το να εκφράζεσαι με προσβλητικό τρόπο απέναντι σε έναν υπέρβαρο είναι σαφώς και σε κάθε περίπτωση κατακριτέο».
Έχεις δίκιο! Σε κάποιες κοινωνίες το πάχος θεωρείται ένδειξη ευημερίας, συνήθως σε εκείνες που υποφέρουν από έλλειψη των βασικών. Καλώς αναφέρεσαι στον μεσαίωνα, εγώ προσθέτω και την εποχή του μεσοπολέμου (ίσως η παγκόσμια οικονομική ύφεση συνέτεινε σε αυτό). Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι ίσως (!) ο άνθρωπος δεν είναι από την φύση του "προγραμματισμένος" να ελκύεται από το πάχος. Κι αν θες να μιλήσουμε για την εποχή μας -μιλώντας πάντα για τον δυτικό πολιτισμό (τρομάρα του...)- έχω να παρατηρήσω ότι υπάρχει μια "στροφή" προς την ανάδειη του πάχους ως ...αξία. Προφανώς είναι μια λογική που πηγάζει από το ακριβώς αντίθετο από αυτό που συνέβαινε σε άλλες εποχές και που συμβαίνει σε κάποιες κοινωνίες σήμερα: από τη λόγική της αφθονίας και της υπερ-κατανάλωσης. Και που θα εντοπίσουμε το επίκεντρο αυτής της κουλτούρας; μα φυσικά στο Αμέρικα. Εκεί όπου η μια μερίδα στο εστιατόριο αρκεί για να χορτάσει μια διμοιρία, όπου η κατανάλωση ζάχαρης έχει εκτοξευθεί κάπου στην στρατόσφαιρα και όπου τα αηδιαστικά φαστφουντάδικα για κάποιες οικογένειες αποτελούν την σημαντικότερη διατροφική συνήθεια. Και επαναλαμβάνω για να μην παρεξηγούμαι: όχι στον στιγματισμό των υπέρβαρων! Αλλά αυτό απέχει πολύ από το να κάνουμε το πάχος παράδειγμα προς μίμηση, δηλ. μοντέλο.
Σκέψου δηλαδή, η γυναίκα, η σύντροφος της ζωής σου, μετά από ένα χρονικό διάστημα -και αν ποτέ δεν υπήρξε τροφαντούλα-, κάποια στιγμή για κάποιους, διάφορους, λόγους παχύνει, τι κάνεις; Την χωρίζεις;;; Πως είναι δυνατόν να χωρίσεις έναν άνθρωπο που σε αγαπάει και τον αγαπάς επειδή, απλώς πάχυνε;;; Και στην εν λόγω περίπτωση μιλάμε για μία γυναίκα, αντικειμενικά κουκλάρα!!..Που πήγε η αγάπη ρε παιδιά; Αυτό το συναίσθημα που αποτελεί την κινητήριο δύναμη των πάντων;....μόνο σεξισμός και τίποτα άλλο;;;..ΝΤΡΟΠΗ!