Η Άσλεϊ Γκράχαμ εξομολογείται πως υπήρχαν αγόρια που τη χώρισαν επειδή φοβόντουσαν ότι όσο μεγαλώνει θα παχαίνει

Η Άσλεϊ Γκράχαμ εξομολογείται πως υπήρχαν αγόρια που τη χώρισαν επειδή φοβόντουσαν ότι όσο μεγαλώνει θα παχαίνει Facebook Twitter
5

H Άσλεϊ Γκράχαμ είναι πλέον μαι γυναίκα και επαγγελματίας με αυτοπεποίθηση, άλλα στο παρελθόν έχει δώσει πολλές μάχες και συνάντησε δυσκολίες μέχρι να πετύχει. Το διάσημο plus sized μοντέλο εξακολουθεί να δέχεται κριτική για το σώμα της, αλλά αυτό που ζει τώρα δεν συγκρίνεται με όσα έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν.

Η 29χρονη είχε από την εφηβική της ηλικία να αντιμετωπίσει τους επικριτές της και τη διαπόμπευση για το σώμα της. Πολλά από τα κορίτσια που έχουν να αντιμετωπίσουν την ίδια κατάσταση της έχουν εξομολογηθεί τα τραύματά τους και η ίδια δηλώνει πως δεν την εκπλήσσει τίποτα, όσο και αν αλλάζουν οι εποχές.

«Έχω ζήσει το μαρτύριο του να με αποκαλούν με διάφορους χαρακτηρισμούς. Έχω ζήσει το μαρτύριο του χωρισμού από συντρόφους που φοβόντουσαν να προχωρήσουν τη σχέση μας επειδή πίστευαν πως όσο μεγαλώνω θα παχαίνω περισσότερο. Είναι ο ίδιος κύκλος. Δεν έχει σημασία σε ποια γενιά είμαστε. Κάθε παιδί πρόκειται να περάσει το ίδιο πράγμα», αναφέρει σε συνέντευξή της στο People.

Eπιπλέον εξομολογείται πως έχει περάσει και η ίδια τις στιγμές που αμφέβαλε για τον εαυτό της. «Έχω ξυπνήσει πολλές φορές και νομίζω ότι είμαι η πιο παχιά γυναίκα του κόσμου», λέει χαρακτηριστικά και δηλώνει πως αυτό το αντιμετωπίζει με το να κοιτάζεται στον καθρέφτη και να σκέφτεται πάντα πόσο υπέροχη δείχνει.

Μαζί με αυτές τις προσωπικές εξομολογήσεις, η Γκράχαμ δηλώνει πως ελπίζει να δει μεγαλύτερη ποικιλία στα σώματα γυναικών που επιλέγονται από τη βιομηχανία της μόδας και πως αυτό θα βοηθήσει τα νεαρά κορίτσια να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στο σώμα τους. «Ναι, έχω κυτταρίτιδα. Ναι, είναι ακόμα και στα χέρια μου, όχι μόνο τα πόδια μου. Ο πισινός μου έχει ένα πραγματικά περίεργο σχήμα, αλλά ξέρετε κάτι. Αυτό είναι που με κάνει τόσο ξεχωριστή», αναφέρει και ζητά και από άλλες γυναίκες να πουν και να αποδεχθούν την αλήθεια για το σώμα τους.

Πρόσφατα η Γκράχαμ άνοπιξε το σπίτι στη Vogue και κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για τη ζωή και το σώμα της. Το βίντεο τραβήχτηκε λίγο πριν αρχίσει η εβδομάδα μόδας στη Νέα Υόρκη, όπου το μοντέλο πρωταγωνιστούσε σε πολλά fashion shows. 

 
Πολιτισμός
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Πενέλοπε Κρουζ ξέσπασε σε κλάματα και φίλησε τον Χαβιέ Μπαρδέμ μετά από 15,5 λεπτά αποθέωσης στη Βενετία

Πολιτισμός / Η Πενέλοπε Κρουζ ξέσπασε σε κλάματα και φίλησε τον Χαβιέ Μπαρδέμ μετά από 15,5 λεπτά αποθέωσης στη Βενετία

Η Κρουζ φίλησε τον Χαβιέ Μπαρδέμ και ξέσπασε σε κλάματα στην πρεμιέρα του «Bunker», που πήρε το πιο θερμό χειροκρότημα της φετινής Μόστρας μέχρι στιγμής.
THE LIFO TEAM
Οι τέσσερις πίνακες της κλοπής στο Μουσείο Ρενουάρ και οι ιστορίες που κουβαλούν

Πολιτισμός / Οι τέσσερις πίνακες της κλοπής στο Μουσείο Ρενουάρ και οι ιστορίες τους

Η ηθοποιός που συνδέθηκε με τον γιο του ζωγράφου, μια γυναίκα στο πηγάδι και δύο πορτρέτα που βρέθηκαν στον κήπο. Τα πρόσωπα και οι περιπέτειες των έργων που αφαιρέθηκαν από την τελευταία κατοικία του Ρενουάρ στην Κυανή Ακτή.
THE LIFO TEAM
Η Κέιτ Μπλάνσετ κερδίζει το Praemium Imperiale 2026

Πολιτισμός / Η Κέιτ Μπλάνσετ τιμάται με το Praemium Imperiale 2026

Η Αυστραλή ηθοποιός βρίσκεται ανάμεσα στους πέντε φετινούς νικητές του μεγάλου ιαπωνικού βραβείου για τις τέχνες. Βραβεύονται επίσης η Τζένι Χόλζερ, ο Ντάνιελ Λίμπεσκιντ, ο Άντι Γκολντσγουόρθι και ο Χέρμπερτ Μπλόμστεντ.
THE LIFO TEAM
«Ήμασταν υπερβολικές, πολύ μάγισσες, πάρα πολλές γυναίκες»: Η Σάντρα Μπούλοκ θυμάται γιατί ντρεπόταν για το «Practical Magic»

Πολιτισμός / «Ήμασταν υπερβολικές, πολύ μάγισσες, πάρα πολλές γυναίκες»: Η Σάντρα Μπούλοκ θυμάται γιατί ντρεπόταν για το «Practical Magic»

Η Σάντρα Μπούλοκ θυμάται την ντροπή που κουβαλούσε μετά την αρχική υποδοχή της ταινίας του 1998. Σήμερα, αυτό που τότε έμοιαζε υπερβολικό είναι ακριβώς ο λόγος που το «Practical Magic» έγινε καλτ.
THE LIFO TEAM
BRUCE CAMPBELL ΗΘΟΠΟΙΟΣ EVIL DEAD ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Πολιτισμός / Μπρους Κάμπελ: Ο ηθοποιός του «Evil Dead» αποκάλυψε ότι έχει πέντε χρόνια ζωής μετά τη διάγνωση με καρκίνο

Ο Μπρους Κάμπελ είχε μοιραστεί για πρώτη φορά τον Μάρτιο την είδηση της διάγνωσης του, αναφέροντας τότε ότι ο καρκίνος είναι «αντιμετωπίσιμος», αλλά όχι «ιάσιμος»
THE LIFO TEAM
Τι κάνει η Κέιτ Μπλάνσετ μέσα σε μια συμμορία εξωγήινων μηχανόβιων;

Πολιτισμός / Τι κάνει η Κέιτ Μπλάνσετ μέσα σε μια συμμορία εξωγήινων μηχανόβιων;

Στο «Alpha Gang» των Ντέιβιντ και Νέιθαν Ζέλνερ, εξωγήινοι φτάνουν στη Γη μεταμφιεσμένοι σε συμμορία μηχανόβιων της δεκαετίας του 1950. Η Κέιτ Μπλάνσετ συμμετέχει στην ταινία, κάνει παραγωγή και την περιγράφει ως «alien Chekhovian».
THE LIFO TEAM
Μια απόκοσμη μάσκα, ένα πορτρέτο της Ελισάβετ Α΄ και το αρχείο του Ι. Μ. Πέι μπαίνουν σε μουσεία

Πολιτισμός / Μια απόκοσμη μάσκα, ένα πορτρέτο της Ελισάβετ Α΄ και το αρχείο του Ι. Μ. Πέι μπαίνουν σε μουσεία

Το Μουσείο Ορσέ απέκτησε μια εφυαλωμένη κεραμική μάσκα του Ζαν Καριές, η Art Gallery of South Australia ένα πορτρέτο της Ελισάβετ Α΄ γύρω στο 1565 και το MIT Museum το επαγγελματικό αρχείο του Ι. Μ. Πέι, με υλικό από 60 μεγάλα αρχιτεκτονικά έργα.
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Το να εκφράζεσαι με προσβλητικό τρόπο απέναντι σε έναν υπέρβαρο είναι σαφώς και σε κάθε περίπτωση κατακριτέο. Υπάρχει όμως και μια άλλη διάσταση. Το θέμα του πάχους δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής ή... "μόδας". Εικάζω πως υπάρχει κάτι άλλο από πίσω, που σχετίζεται με το ένστικτο της αναπαραγωγής: το (τουλάχιστον) προσεγμένο σώμα εκπέμπει το μήνυμα ότι είναι υγιές και πρόσφορο για αναπαραγωγή (το ίδιο πιθανότατα να ισχύει και με τον κοντό, αλλά αυτό σε άλλο επεισόδιο...). Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το αντίθετο το κοροϊδεύουμε και το απομονώνουμε. Απλά, αν νομίζεις ότι οι άλλοι δεν σε θέλουν επειδή είσαι χοντρός\η έχε υπόψη ότι ίσως και να πρόκειται για μια αντίδραση πρωτογενή που πηγάζει σχεδόν από την "κτηνώδη" φύση του ανθρώπου. Ε, και πρόσεξέ το και λίγο δεν θα σε πειράξει, καλό θα σου κάνει...
Στον μεσαίωνα αλλά και σε νεότερες εποχές, οι παχύς άνθρωποι θωρούνταν υγιείς, το πάχος ήταν μία ένδειξη ευημερίας και μάλιστα οι γυναίκες με περισσότερα-εμφανή κιλά θεωρούνταν ως ιδανικές για να γεννήσουν και να γίνουν μάνες.Ακόμη και σήμερα υπάρχουν κοινωνίες που θεωρούν το πάχος ένδειξη υγείας ή και από παράδοση ως "γούρι".Οι λόγοι για αυτή την κατάσταση είναι πολύ συγκεκριμένοι και εν μέρη δικαιολογημένοι, όμως δεν είναι της στιγμής να τους αναλύσω.Θα συμφωνήσω απολύτως μαζί σου στο ότι, «Το να εκφράζεσαι με προσβλητικό τρόπο απέναντι σε έναν υπέρβαρο είναι σαφώς και σε κάθε περίπτωση κατακριτέο».
Έχεις δίκιο! Σε κάποιες κοινωνίες το πάχος θεωρείται ένδειξη ευημερίας, συνήθως σε εκείνες που υποφέρουν από έλλειψη των βασικών. Καλώς αναφέρεσαι στον μεσαίωνα, εγώ προσθέτω και την εποχή του μεσοπολέμου (ίσως η παγκόσμια οικονομική ύφεση συνέτεινε σε αυτό). Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι ίσως (!) ο άνθρωπος δεν είναι από την φύση του "προγραμματισμένος" να ελκύεται από το πάχος. Κι αν θες να μιλήσουμε για την εποχή μας -μιλώντας πάντα για τον δυτικό πολιτισμό (τρομάρα του...)- έχω να παρατηρήσω ότι υπάρχει μια "στροφή" προς την ανάδειη του πάχους ως ...αξία. Προφανώς είναι μια λογική που πηγάζει από το ακριβώς αντίθετο από αυτό που συνέβαινε σε άλλες εποχές και που συμβαίνει σε κάποιες κοινωνίες σήμερα: από τη λόγική της αφθονίας και της υπερ-κατανάλωσης. Και που θα εντοπίσουμε το επίκεντρο αυτής της κουλτούρας; μα φυσικά στο Αμέρικα. Εκεί όπου η μια μερίδα στο εστιατόριο αρκεί για να χορτάσει μια διμοιρία, όπου η κατανάλωση ζάχαρης έχει εκτοξευθεί κάπου στην στρατόσφαιρα και όπου τα αηδιαστικά φαστφουντάδικα για κάποιες οικογένειες αποτελούν την σημαντικότερη διατροφική συνήθεια. Και επαναλαμβάνω για να μην παρεξηγούμαι: όχι στον στιγματισμό των υπέρβαρων! Αλλά αυτό απέχει πολύ από το να κάνουμε το πάχος παράδειγμα προς μίμηση, δηλ. μοντέλο.
Σκέψου δηλαδή, η γυναίκα, η σύντροφος της ζωής σου, μετά από ένα χρονικό διάστημα -και αν ποτέ δεν υπήρξε τροφαντούλα-, κάποια στιγμή για κάποιους, διάφορους, λόγους παχύνει, τι κάνεις; Την χωρίζεις;;; Πως είναι δυνατόν να χωρίσεις έναν άνθρωπο που σε αγαπάει και τον αγαπάς επειδή, απλώς πάχυνε;;; Και στην εν λόγω περίπτωση μιλάμε για μία γυναίκα, αντικειμενικά κουκλάρα!!..Που πήγε η αγάπη ρε παιδιά; Αυτό το συναίσθημα που αποτελεί την κινητήριο δύναμη των πάντων;....μόνο σεξισμός και τίποτα άλλο;;;..ΝΤΡΟΠΗ!