Η επαναστατικότητα ενός καμένου τρόλεϊ. Από τον @aNameToCome

Η επαναστατικότητα ενός καμένου τρόλεϊ. Από τον @aNameToCome Facebook Twitter
Τώρα πως θα πάει ο βιομήχανος αύριο στο εργοστάσιο του;
7

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές συμβαίνουν τα εξής πράγματα: Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Άγκυρα έχει δολοφονηθεί on camera πισώπλατα σε μια εκδήλωση τέχνης από έναν 22χρονο Τούρκο αστυνομικό ο οποίος φέρεται να έκανε το έγκλημα ως εκδίκηση για την καταστροφή του Χαλεπίου. Η όλη σκηνή έχει κινηματογραφηθεί και φωτογραφηθεί με μεγάλη ευκρίνεια ενώ το όλο σκηνικό θυμίζει υπερβολικά πλάνο από την πρώτη ταινία του Quentin Tarantino, το Reservoir Dogs.

Λίγα λεπτά μετά, ένοπλος πυροβόλησε την είσοδο ισλαμικού κέντρου της Ζυρίχης με τις πληροφορίες μέχρι τώρα να μιλάνε για 3 τραυματίες και έναν νεκρό.

Λίγα λεπτά αργότερα, φορτηγό έπεσε ηθελημένα σε πλήθος κόσμου σε Χριστουγεννιάτικη αγορά στο κέντρο του Βερολίνου σκοτώνοντας 12 και τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπους που γιόρταζαν τις μέρες των Χριστουγέννων.

Το να καις τα δημόσια οχήματα που χρησιμοποιούν κατά κανόνα οι προλετάριοι για να πάνε στις δουλειές τους ή τέλος πάντων στις εν γένει μετακινήσεις τους δεν είναι τρομοκρατία. Το να καταστρέφεις τη δημόσια περιουσία που θα κληθούν οι πολίτες να πληρώσουν για να αντικατασταθούν, δεν είναι τρομοκρατία. Είναι απλή, καθάρια ηλιθιότητα.

Και ενώ συμβαίνουν όλες αυτές οι τρομοκρατικές επιθέσεις που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με το Ισλάμ, στην Αθήνα έχουμε μια άλλη είδους τρομοκρατία: 'Άγνωστοι έκαψαν ολοσχερώς τρία τρόλεϊ στην Πατησίων έξω από το Πολυτεχνείο αφού πρώτα κατέβασαν τους επιβάτες και περιέλουσαν το οχήματα με εύφλεκτο υγρό.

Και το ερώτημα γεννάται αυτόματα: Είναι η καταστροφή των τρόλεϊ μια τρομοκρατική πράξη; Μπορεί να συγκριθεί με τις ενέργειες που προηγήθηκαν σε Άγκυρα, Ζυρίχη και Βερολίνο; Έχουν οι στόχοι των πράξεων αυτών κάποια κοινή στόχευση ή κοινό κίνητρο;

Εγώ νομίζω πως όχι. Το να καις τα δημόσια οχήματα που χρησιμοποιούν κατά κανόνα οι προλετάριοι για να πάνε στις δουλειές τους ή τέλος πάντων στις εν γένει μετακινήσεις τους δεν είναι τρομοκρατία. Το να καταστρέφεις τη δημόσια περιουσία που θα κληθούν οι πολίτες να πληρώσουν για να αντικατασταθούν, δεν είναι τρομοκρατία. Είναι απλή, καθάρια ηλιθιότητα.

Πάντως όλα αυτά συμβαίνουν συστηματικά σχεδόν ρουτινιάρικα πλέον και όλοι έχουν παραδεχτεί ότι το κράτος δεν θέλει ή δεν μπορεί να αντιδράσει σε αυτή τη σχεδόν δημοσιοϋπαλληλική άσκηση «αντι-εξουσιαστικής» δράσης. Είναι ένα είδος ξεχαρμανιάσματος για τους νεαρούς που καταπιέζονται από τις μητέρες τους να πιουν το Hemo τους πριν κρυώσει αλλά και ένας τρόπος να συνεχίσουν να έχουν λόγο ύπαρξης κάποιοι μεγαλύτεροι επαναστάτες που ξεκίνησαν με μακριά μαλλιά αλλά έχουν πια φαλάκρα. Έχουμε και την τρομοκρατία που μας αξίζει.

Η επαναστατικότητα ενός καμένου τρόλεϊ. Από τον @aNameToCome Facebook Twitter
Στον αγώνα μου για αξιοκρατία έκανα οικειοθελώς σκοπιά-Καλλιόπη- αγγαρεία μαγειρεία κάθε μέρα

Σε άλλα νέα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνέχισε τις πετυχημένες του δηλώσεις και μετά την αποκάλυψη ότι σε ηλικία 6 μηνών υπήρξε πολιτικός κρατούμενος, μας ενημέρωσε ότι υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία η οποία ήταν 12μηνο στην αεροπορία, χωρίς βύσμα παρότι ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν πολιτικά παντοδύναμος εκείνη την εποχή. Ασήμαντο θα μου πεις σε μια χώρα που οι μισοί φαντάροι έχουν υπηρετήσει βυσματικά και θα συμφωνήσω.

Όμως τέτοιου είδους δηλώσεις είναι από τη μια ενδεικτικές της πολιτικής ευφυίας του ανδρός και από την άλλη ενδεικτικές για το επίπεδο του διαλόγου και της άποψης που έχει το πολιτικό προσωπικό για την αντιληπτική ικανότητα των πολιτών. Στην επόμενη δήλωση του ο Κυριάκος θα μας αποκαλύψει ότι έτρωγε το χαβιάρι χωρίς σαμπάνια.

7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Καλα εισαι σοβαρος; Αναφερεις 3 επεισοδια με νεκρους και τραυματίες, και συγκρινεις με την περιπτωση των καμένων τρολευ λεγοντας πως αυτη δεν ειναι τρομοκρατια αλλα ηλιθιότητα! Δηλαδη τους λες οτι αν θελουν να κανουν σωστη δουλειά πρεπει να σκοτωσουν μερικούς ανθρωπους οπως οι καθως πρεπει τρομοκράτες, αλλιως ειναι ηλιθιοι!Δεν το πιστευω τι διαβαζω!
Tο κάψιμο των τρολλευ προφανώς και δεν είναι ούτε επαναστατική ούτε τρομοκρατική πράξη. Ούτε καν αριστερής αντίληψης μπορεί να είναι. Το τρόλλευ ως όχημα ρυπαίνει δευτερογενώς σε επίπεδο καυσαερίων και ελάχιστα σε επίπεδα θορύβου. Είναι πλέον ανταγωνίσιμο στα ίσα σε επίπεδα άνεσης και ταχύτητας των θερμικών λεωφορείων και θα έλεγα και σε καλύτερη κατάσταση στους θαλάμους των επιβατών από τα θερμικά λεωφορεία της Αθήνας. Γενικά η ηλεκτροκίνηση των βαρέων οχημάτων είναι ένα project που ελκύει ολοένα και περισσότερους. Και να σκεφτεί κανείς ότι πριν την κρίση η Αθήνα είχε το μεγαλύτερο στόλο τρόλλευ στην Ευρώπη. Πρόκειται για επικίνδυνη ανοησία ή έχει να κάνει με άλλους παράγοντες, αν λάβει κανείς υπόψη ότι ένα βράδυ πριν κάηκε και το περίπτερο; (Εδώ και καιρό στα Εξάρχεια εξελίσσεται μια διαμάχη μεταξύ των αναρχικών και των διακινητών ναρκωτικών.)
E οχι και δεν μπορεί να μπουζουριάσει 100-200 άτομα,το κράτος!Εδώ κάτι άλλο παίζει..Κάποια στιγμή θα το μάθουμε,όταν όλο αυτό θα έχει ξεφουσκώσει,και δεν θα ενδιαφέρεται κανείς για να μάθει το πως και τι.