To συγκλονιστικό σκίτσο του Αρκά για τις Βρυξέλλες

To συγκλονιστικό σκίτσο του Αρκά για τις Βρυξέλλες Facebook Twitter
5

 

To συγκλονιστικό σκίτσο του Αρκά για τις Βρυξέλλες Facebook Twitter

Με ένα συγκλονιστικό σκίτσο του Μάνεκεν Πις («ο μικρός που κατουράει»), ένα από τα πιό γνωστά μνημεία των Βρυξελλών σχολιάζει ο γνωστός σκιτσογράφος Αρκάς τις σημερινές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, στην σελίδα του στο Facebook.

Στο σκίτσο του Αρκά η θέση του χεριού του αγάλματος αλλάζει και από την περιπαικτική διάθεση που του είχε αποδώσει ο καλλιτέχνης Ζερόμ Ντυκεσνόι που το φιλοτέχνησε το 1618, φαίνεται να παίρνει μια δραματική διάσταση με το χέρι να σκεπάζει τα μάτια του. Ο Αρκάς αποδίδει με αυτό το σκίτσο ακριβώς αυτό που συμβαίνει στη βελγική πρωτεύουσα. Τον φόβο που παίρνει πλέον τη θέση της χαλαρότητας και της ασφάλειας που χαρακτήριζε τις Βρυξέλλες ως το πρόσφατο παρελθόν.

To συγκλονιστικό σκίτσο του Αρκά για τις Βρυξέλλες Facebook Twitter

Το άγαλμα βρίσκεται κοντά στην Γκραντ Πλας, δύο τετράγωνα πίσω από το δημαρχείο των Βρυξελλών.

Όλες οι εξελίξεις από τις Βρυξέλλες LIVE ΕΔΩ

Δημοσιεύτηκε από ARKAS -The Original Page στις Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016
5

σχόλια

2 σχόλια
Σιγά την ευρηματικότητα και το συγκλονισμό, ένα σωρό σκίτσα και εικόνες με το μνημείο κυκλοφόρησαν χθες. Σα να γίνει κάτι στην Αθήνα και να κάνει κάποιος ένα σκίτσο με τον παρθενώνα ή ένα ελληνικό άγαλμα, τι πιο κοινότυπο.Εντωμεταξύ ο Αρκάς ποτέ δε σχολίαζε την επικαιρότητα και αν βάλει κανείς κάτω τα χρόνια που βλέπουμε σκίτσα μου και το ύφος από κάτι νέα που ανεβάζει στη fb σελίδα του, μου μπαίνουν σοβαρές υποψίες ότι δεν πρόκειται για τον ίδιο καλλιτέχνη, αλλά για συνεχιστή που χρησιμοποιεί το εμπορικό όνομά του.
Σίγουρα δεν έχω λόγο να τον γλείφω ή να τον προωθώ.(εναλλακτικά θα μπορούσες να πεις κάτι επί της ουσίας στην παρατήρησή μου αντί για την ad-hominem επίθεση)