Δικαιώθηκε από το ΣτΕ και θα αποζημιωθεί με €450.000 ο φοιτητής από την υπόθεση «ζαρντινιέρα»

Δικαιώθηκε από το ΣτΕ και θα αποζημιωθεί με €450.000 ο φοιτητής από την υπόθεση «ζαρντινιέρα» Facebook Twitter
38

Ποσό που θα φτάσει τα 450.000 ευρώ καλείται να καταβάλει το ελληνικό Δημόσιο στον Κύπριο φοιτητή Αυγουστίνο Δημήτριου, για την πολύκροτη υπόθεση ξυλοδαρμού ενός φοιτητή που έγινε γνωστή ως "Υπόθεση Ζαρντινίερα ".

Το ΣτΕ, με την υπ' αριθμ. 331/2016 απόφασή του επικύρωσε εφετειακή απόφαση που είχε αποδώσει την απόλυτη ευθύνη των αστυνομικών (με πολιτική περιβολή και ενστόλων), αποκρούοντας τις αιτιάσεις του Δημοσίου, ότι το ποσό της αποζημίωσης είναι «εντελώς υπερβολικό», όπως επίσης και τον ισχυρισμό ότι ο παθών ευθύνεται κατά 95% για ό,τι του συνέβη.

Το ΣτΕ έκρινε ότι πρέπει να επιδικαστεί σε βάρος του Δημοσίου αποζημίωση για την ηθική βλάβη (ψυχική και σωματική ταλαιπωρία, πόνο, τρόμο κ.λπ.) που υπέστη ο Αυγουστίνος Δημητρίου.

Δικαιώθηκε από το ΣτΕ και θα αποζημιωθεί με €450.000 ο φοιτητής από την υπόθεση «ζαρντινιέρα» Facebook Twitter

Ειδικότερα, οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν ότι ο 24χρόνιος φοιτητής «εξαιτίας του τρόμου που του προκάλεσε η βιαιότητα των αστυνομικών οργάνων, παρουσίασε μετατραυματική αγχώδη διαταραχή και κατάθλιψη, από την οποία πάσχει ακόμα και σήμερα, παρά τη συνεχιζόμενη ψυχολογική υποστήριξη, γεγονός που έχει επηρεάσει τη λειτουργικότητά του».

Ακόμη, αναφέρεται στην απόφαση του ΣτΕ ότι οι κακώσεις που υπέστη από τους αστυνομικούς, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, συνιστούσαν «επικίνδυνη σωματική βλάβη, καθ' ότι θα μπορούσαν να προκαλέσουν κίνδυνο για τη ζωή του ή βαριά σωματική βλάβη».

Το Δικαστήριο έκρινε ότι η αποζημίωση για την ηθική βλάβη στον φοιτητή ορίζεται στα 300.000 ευρώ ενώ με τους νόμιμους τόκους από την επίδοση της αγωγής, το ποσό αναμένεται να ανέλθει σε 450.000 ευρώ.

Το περιστατικό σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη τη νύχτα της 17 Νοεμβρίου 2006, στην επέτειο του Πολυτεχνείου και η υπόθεση είχε απασχολήσει τα μέσα για πολύ καιρό. 

Η υπόθεσή του απέκτησε αρκετή δημοσιότητα λόγω της απόδοσης του τραυματισμού του, μέσω ανακοίνωσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, σε αυτοτραυματισμό λόγω πτώσης στην ζαρντινιέρα.  Τον ισχυρισμό αυτό ανέτρεψε όμως ένα βίντεο -ντοκουμέντο που κατέγραψε όλα όσα είχαν συμβεί εκείνη τη νύχτα.

Ελλάδα
38

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM

σχόλια

10 σχόλια
Το μειζον θεμα δεν ειναι ,δυστυχως,οτι χρειαστηκαν δεκα ολοκληρα χρονια για να αποφανθει τελεσιδικα η Δικαιοσυνη επι μιας υποθεσεως οπου το οπτικοακουστικο υλικο αποτελουσε τον απολυτα αδιαψευστο μαρτυρα για το δικαιο του παθοντος φοιτητου.Το χειροτερο ειναι οτι ,ακομη και τωρα, ειναι πολυ αμφιβολο εαν το κρατος θα εφαρμοσει την τελεσιδικη αποφαση του ΣΕ αποζημιωνοντας τον παθοντα.Παραλληλα,βεβαιαως,γεννωνται και καποια ερωτηματα.Οπως το τι εχει συμβει και με καποιες αλλες περιπτωσεις εντελως αναιτιας και παραλογης βιαιοπραγιας αστυνομικων κατα πολιτων οι οποιες εχουν δει το φως της δημοσιοτητας.Διοτι εγω τουλαχιστον δεν θυμαμαι να εχει υπαρξει αλλη παρομοια δικαστικη αποφαση.
Ξέρω ότι σε πολλούς δεν θα αρέσει το σχόλιό μου, αλλά πρέπει να λέμε τα σύκα-σύκα και την σκάφη-σκάφη.Εφόσον το Δημόσιο παρανόμησε (μέσω των οργάνων του) πρέπει να πληρώσει. Το ζήτημα όμως είναι ΤΙ πρέπει να πληρώσει.Δεν γνωρίζω πόσο σοβαρά είναι τα προβλήματα που είχε ή εξακολουθεί να έχει ο φοιτητής, αλλά το ποσό των 300.000 ευρώ (κεφάλαιο, τα 150.000 είναι τόκοι) είναι λίαν υπερβολικό για τα δεδομένα των δικαστικών αποφάσεων, ακόμα και της Ελλάδας (στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι ακόμα πιο φειδωλοί στις αποζημιώσεις που επιδικάζονται).Το πως συμβαίνει ένας τραυματισμός, αν δηλαδή θα προκληθεί επειδή σε χτύπησε κάποιος με γκλομπ, ή ήταν ατύχημα ή οτιδήποτε άλλο, κανονικά είναι άσχετο με το θέμα της αποζημίωσης. Στο ελληνικό δίκαιο η αποζημίωση δεν έχει χαρακτήρα τιμωρίας, αλλά αποκατάστασης της όποιας ζημιάς (ηθικής ή περιουσιακής) έχεις πάθει.Η αντίρρησή μου λοιπόν στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι το Δικαστήριο έκανε κατά τη γνώμη μου πολιτική. Επιδίκασε ένα τόσο μεγάλο ποσό επειδή η υπόθεση έκανε ντόρο και θεωρώ ότι εάν κάποιος είχε πάθει ακριβώς τα ίδια επειδή τον χτύπησε κάποιος άλλος πολίτης, σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν τόσο μεγάλη (όταν π.χ. για ακρωτηριασμό κάτω άκρου -και ό,τι ψυχολογικά προβλήματα συνεπάγεται αυτό- επιδικάστηκαν 150.000 ευρώ συνολικά)Για όποιον ενδιαφέρεται, μια ενδεικτική σελίδα που περιλαμβάνει και ποσά αποζημιώσεων από δικαστικές αποφάσεις, για να δει τις συνηθισμένες τάξεις ποσών.http://www.esd.gr/%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1/itemlist/category/82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B6%CE%B7%CE%BC%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%AF-%CF%83%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B2%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CF%8E%CE%BD?start=42
Τα δικαστήρια τόσα χρόνια έχουν αποφασίσει ποτέ να πληρώσουν οι συλληφθέντες αναρχικοί τις κατεστραμμένες περιουσίες, καταστήματα, αυτοκίνητα κτλ;Εντάξει ο Κύπριος, ήταν θύμα, αποζημιώθηκε. Ο επαγγελματίας ή ο συνάνθρωπος μας που έγινε κάρβουνο το αυτοκίνητο του τι φταίει;Θα μου πείτε, εκεί υπάρχουν οι ασφάλειες και τελειώσαμε. Η ψυχική οδύνη εκεί δεν υπάρχει; Τους ανθρώπους που τους έκαψαν ζωντανούς μέσα στην τράπεζα οι 'ανάρχες', αποζημίωσε κανείς τους συγγενείς τους; Εκεί θα πείτε είναι δουλειά της τράπεζας, αυτή φταίει.Κάψτε, ρημάξτε ανάρχες μου. Όλα πληρωμένα για σας.
Πάσο σε ότι λες. Δεν το συζητώ. Απλά ο αστυνομικός οφείλει να είναι ακέραιος. Επέλεξε να κάνει αυτή τη δουλειά δεν τον πήρε κανενας απο το αυτί να του βαλει τη στολή να τον στειλει σε επικινδυνες αποστολες.
φαίνεται είναι πολύ δύσκολο να καταπιούν ορισμένοι ότι το ΣτΕ δεν χαρίστηκε στα....που λιανίσανε ΕΝΤΕΛΩΣ αδικαιολόγητα τον φοιτητή και το κάνουνε αβαβά με τις γνωστές μαλακίες "για τη Μαρφίν δε λέτε τίποτε" και διάφορα άλλα κουλά. Για τη Μαρφίν λοιπόν, μάγκες του πληκτρολογίου, υπάρχει όντως (κατα)δικαστική απόφαση εναντίον των υπευθύνων της τράπεζας. Επίσης, τι πα' να πεί "ο Κύπριος θύμα". Μιλάμε για κρατική τρομοκρατία, απειλές εναντίον καθηγητών, διαστρέβλωση του αστυνομικού διοικητή και απίστευτο τράβηγμα της υπόθεσης, μπας και λυγίσει η οικογένεια του θύματος. Τόσο πολύ λοιπόν τσούζει η (και με δικαστική βούλα) ετυμηγορία ότι έλληνες αστυνομικοί λειτουργούν με ναζιστική αντίληψη και ξεπερνούν ακόμη και τα κτήνη της Χρυσής Αυγής;
Ωπα γιατί τα ισοπέδωσες όλα. Δηλαδή οι αναρχικοί που καίνε και ρημάζουν ξένες περιουσίες που οι συνανθρωποι μας έχυσαν ιδρώτα για να τις κάνουν, δεν είναι κτήνη;Και να σου πω και κάτι για τον Κύπριο φοιτητή και ας πάρω 1000 αρνητικούς ψήφους. Δεν πιστεύω ότι δεν έκανε τίποτα. Τον έσωσε ένα βίντεο που τα σκέπασε όλα γιατί η εικόνα είναι πιο δυνατή από κάθε λόγο.
αν ασπάζεσαι τον κανόνα της δικαιοσύνης τότε θα μιλάς με δικαστικούς όρους - οι αστυνομικοί είναι κτήνη και καταδικασμένα κτήνη. Αν πάλι ασπάζεσαι τον κανόνα "έτσι είναι γιατί έτσι μού αρέσει" τότε τη φωτιά στη Μαρφίν την βάλανε ασφαλίτες και χρυσαυγίτες γιατί έτσι μού αρέσει εμένα. Κανένας αναρχικός δεν έχει ορκιστεί να φυλάττει τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα - σε αντίθεση με τους αστυνομικούς. Επίσης, κτήνος θεωρείται όποιος εφαρμόζειβί εναντίον ανθρώπου ή ζώου και όχι όποιος φθείρει (ή κατηγορείται ότι φθείρει) άψυχα υλικά.
επίσης, μου αναλύεις λίγο τι είναι αυτό το έξτρα στοιχείο που ξέρεις εσύ ότι ενοχοποιεί τον κύπριο φοιτητή και διέφυγε από τα κτήνη που τον τσακίσανε στο ξύλο;
Το γίνεσαι αναρχας η όχι με παραπέμπει σε λογική οφθαλμός αντί οφθαλμού. Η αυθαιρεσία της αστυνομίας Δυστυχώς υπάρχει αλλα οφείλουμε να μην κατηγορούμε συλλήβδην τους πάντες όπως εσύ που δεν άφησες και κανέναν κράτος συμπολίτες κλπ. Κοίτα να γίνεις εσύ καλύτερος άνθρωπος μέσα από την οποιαδήποτε εμπειρία , να βλέπεις το καλό που όντως άλλοι άνθρωποι κάνουν πχ σκοτώνονται για έναν ληστή της γιαγιάς Ενώ παίρνουν το βασικό μισθό και τέλος να καταγγελεις τέτοια περιστατικα Αλλά Προσωπικά και όχι με βάση το επάγγελμα η τη χώρα.
Αν διάβαζες λίγο πιο προσεκτικά αυτά που έγραψα θα είχες καταλάβει καλύτερα αυτά που λέω και δεν θα το έγραφες αυτό το σχόλιο. Δεν έγραψα πουθενά περί οφθαλμόν αντί οφθαλμού. Ένας 19χρονος όμως που βλέπει την αστυνομία να εισβάλλει στο κατάστημα των γονιών του λες και έμπαινε σε γιάφκα και τον αντιμετωπίζουν σαν να έχουν μπροστά τους το Ρωχάμη θα σκεφτεί πολλά πράγματα.Όταν ακούει "άναψε κανενα κεράκι στο συνάδελφο γιατί σας έσωσε σήμερα" μόνο καλά πράγματα δεν μπορεί να σκεφτεί. Σίγουρα δεν είναι όλοι οι αστυνομικοί κακοί. Ούτε είναι όλα τα καφενεία λέσχες παράνομου τζόγου. Εγώ λόγω χαρακτήρα και λόγω ιδεολογίας κράτησα την ψυχραιμία μου. Δεν θα το έκαναν όλοι.Γίνε εσύ λίγο πιο ανοιχτόμυαλη και διάβασε λιγο πιο πολλά πράγματα και μετά ξεκίνα να γράφεις σχόλια. Και να διορθώσεις και τη γραμματική σου καλό θα σου κάνει. Δεν ξεκινάμε με κεφαλαίο γράμμα στα μισά μιας πρότασης. Για να γίνεις καλύτερος άνθρωπος στο λέω.
Φανταστείτε σκηνικό. Καλοκαίρι 1993 στα 19 μου με έχει αφήσει ο πατέρας μου στο μαγαζί (καφενείο για παππούδες συνταξιούχους με πρέφες και τάβλι) με την ανάλογη πελατεία άνω των 70. Ξαφνικά σκάνε τρεις ζητάδες στην πόρτα του μαγαζιου μπαίνουν μέσα και αρχίζουν τις ερωτήσεις. Ποιος είσαι εσύ, τι κάνεις εδώ που είναι το βιβλιάριο σου σου κολάνε ΙΚΑ κλπ. Φέρε την άδεια του μαγαζιού. Όταν τους τα δίνω όλα χεσμένος (είχε προηγηθεί και χτύπημα του γκλομπ πάνω στον πάγκο του μαγαζιου καιτον έγδαρε) αρχίζουν και ζητάνε (με φωνή άγρια ) τις ταυτότητες από τους πελάτες. Να βλέπουν ημερομηνίες γέννησης από 1912(!) έως 1940 ο νεότερος και να μη σταματάνε. Μέχρι που έρχεται ως απο μηγανής θεός ένας αστυνομικός πελάτης και τον βλέπουν κάτι τους λέει σιγα σιγά τους ηρεμεί και την κάνουν. Φεύγοντας ο χειρότερος από τους τρεις ζητάδες μου πετάει "άναψε και κανένα κεράκι στο Νικο αυτός σας έσωσε σήμερα" Εϊκοσι χρόνια μετά αναρωτιέμαι τι σκοπό είχαν να μου κάνουν. Γίνεσαι ανάρχας ή δε γίνεσαι σε ένα τέτοιο κράτος με τέτοιους συμπολίτες. Δεν αξίζουμε ούτε για τα σίδερα
Εμένα πρόσφατα (στα 40 μου) μου πούλησε μαγκιά ένας ζητάς επειδή τόλμησα να τον κοιτάξω με αδιάφορο βλέμμα από το μπαλκόνι του διαμερίσματος της μητέρας μου. Ήταν μεσημέρι καλοκαιριού κι έκανε τρελή φασαρία ο ασύρματός του--και του έριξα ένα βλέμμα ενώ της κατέβαζα την τέντα. Κάθισε λοιπόν από κάτω κάμποσα λεπτά (σημ: τόσο σοβαρή ήταν η αποστολή του), με κοίταζε βλοσυρά και κάτι μου έλεγε, που δεν μπορούσα όμως να ακούσω γιατί ο μηχανισμός της τέντας που συνέχισα να κατεβάζω έκανε σκουΐκι-σκουΐκι. Θα τον σκανδάλισε και ο ήχος...Τελικά κατέβασα την τέντα και μπήκα μέσα. Δεν γνωρίζω τι έκανε αυτός μετά. Φυσικά αν με είχε του χεριού του ίσως τα πράγματα να εξελίσσονταν διαφορετικά (και να μην ήμουν και τόσο μπλαζέ στην περιγραφή μου).
Αφού δεν άκουσες τι έλεγε πως ξέρεις ότι σου πούλησε μαγκιά; Και αν σε πειράζει ο θόρυβος του ασύρματου στείλε εξώδικο στην Αστυνομία να μην ξαναπερνάει αστυνομικός κάτω από το σπίτι σου. Και όταν θα χρειαστείς βοήθεια επειδή θα σε κλέβουν κάποια στιγμή, (τότε ο ίδιος Ζητάς θα είναι καλός) ζήτα τους να έρθει με σβηστή σειρήνα για να μην σε ενοχλήσουν. Ωρε τι διαβάζουμε!
Δεν θα με πιστέψεις tuturutu αλλά φαντάστηκα πως κάποιος θα μου την έλεγε και μάλιστα ακριβώς όπως το έθεσες. Μάλιστα εγώ θα το πήγαινα ένα βήμα παραπέρα και θα με ρωτούσα: "Αφού δεν μπορούσες να ακούσεις λόγω του σκουΐκι-σκουΐκι, πως ξέρεις πως δεν σου ζητούσε σημαντικές πληροφορίες για κάποιο έγκλημα; Μήπως τελικά παρακώλυσες τον αστυνομικό στο έργο του, και ευθύνεσαι ίσως για κάτι τραγικό το οποίο μάλιστα δεν γνωρίζεις;" Έπρεπε λοιπόν να έχω υπάρξει ακόμα πιο συγκεκριμένος στην περιγραφή του face off (face off από μέρους του ζητά--κοινώς απρόκλητος τσαμπουκάς), και να προσθέσω τις παρακάτω δύο λεπτομέρειες:-Ο ζητάς ξεκάθαρα με έβριζε μέσα απ'τα δόντια του. Μπορούσα να ακούσω την συγκεκριμένη λέξη που παραπέμπει στην χειράντληση του σπέρματος. Ενδεχομένως να επηρεάστηκε και από το σκουΐκι-σκουΐκι που ακουγόταν από την μεριά μου. Κακώς-- αν όντως συνέβη αυτό. -Ο ζητάς μου κουνούσε τον καρπό του δεξιού του χεριού με την χαρακτηριστική περιστροφική κίνηση που υποδηλώνει "Υπάρχει κανά πρόβλημα;"Και όλα αυτά επειδή τον κοίταξα. Τα γεγονότα που μνημονεύω συνέβησαν επί Κωστάκη Καραμανλή. Επί τη ευκαιρία, ανέκαθεν διατηρούσα την κόμη μου κάπως μακριά, σε στυλ μεταξύ Χαν Σόλο στην πρώτη ταινία και Τζωρτζ Χάρρισον στο White Album. Αυτό γενικά έχω προσέξει πως οδηγεί τους αστυνομικούς στην Ελλάδα σε κάποιας μορφής profiling--μπορώ να αναφερθώ και σε άλλα επεισόδια, αν ενδιαφέρεσαι.
Μάλλον υπάρχουν άνθρωποι που τα λογικά άλματα τα έχουν για ψωμοτύρι, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αδυνατούν να σκεφτούν ότι -εν προκειμένω- η υπογράμμιση των x προβληματικών συμπεριφορών δεν καθιστούν -αυτόματα- αυτόν που εκφράζει το εν λόγω "παράπονο" ως …αναρχικό μηδενιστή ή κάτι παρεμφερές "δαιμονικό". Το όλο θέμα θα μπορούσε και να είναι διασκεδαστικό, αν ο τρόπος της λειτουργίας μίας σκέψεως που έχει μάθει να λειτουργεί μέσα σε τέτοια δίπολα δεν ήταν τόσο βαρετή όσο και (δυνητικά) επικίνδυνη…
Όπως θα πρέπει να είμαστε αμείλικτοι με την κλοπή δημοσίου χρήματος έτσι και η αδικαιολόγητη αστυνομική βία θα πρέπει να παταχθεί ανηλεώς. Εννοώ με βαριές ποινές (φυλάκιση) στους εμπλεκομένους αστυνομικούς σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, ο δε συμψηφισμός με τους νεκρούς της Μάρφιν αποτελεί σκύλευση νεκρών. Ειδικά στο συγκεκριμένο περιστατικό του Αυγουστίνου Δημητρίου, η αναφορά στην Μάρφιν ή στα πολύ συνηθισμένα και καταδικαστέα έκτροπα των Εξαρχείων προδίδουν πλήρη ασχετοσύνη. Το δικό μου περιστατικό (πραγματικό), πέραν του comic relief σκόπευε να δείξει πόσο παράλογη είναι η μάτσο συμπεριφορά πολλών αστυνομικών--οι οποίοι ας μην ξεχνάμε πως οπλοφορούν. Βέβαια η μαγκιά και ο τσαμπουκάς είναι γνωστό πρόβλημα της κοινωνίας--αλλά ειδικά στους κόλπους της αστυνομίας θα πρέπει να είναι ανεπίτρεπτες συμπεριφορές. Επίσης, αν δεν αντέχουν την πίεση της δουλειάς τους ή έχουν νεύρα να πάνε να κάνουν κάτι άλλο. Σε τελική ανάλυση, όταν η αστυνομία αρχίσει να συμπεριφέρεται σωστά θα πάψουν να έχουν δικαιολογίες και οι μπαχαλάκηδες καθώς και οι διάφοροι οπορτουνιστές και αυτόκλητοι τιμωροί.
Πάω λίγο πιο μακριά, από κακή επιλογή, κακό έλεγχο και ακόμα πιο κακή λειτουργία πληρώνει τα δημόσιο το πρόστιμο που καλός το δικαστήριο επέβαλε. Όλα αυτά τα δέκα χρόνια οι υπεύθυνοι πληρώνονται; Από εδώ και στο εξής θα πληρώνονται; Άραγε υπάρχουν απαντήσεις;
Αγαπητα ΜΑΤ προσφερομαι γτα έναν ξυλοδαρμο ακομη χειροτερο. Παρακαλω να εχετε προσκαλεσει φωτορεπορτερς ,δημοσιογραφουςκαι αλλους ευαίσθητους συμπολίτες μας.
Για μια ακόμη φορά αναρωτιέμαι:Γιατί. Δέκα. Ολόκληρα. Χρόνια;Γιατί κινείται με ρυθμούς σαλιγκαριού η ελληνική δικαιοσύνη;Ειλικρινά, θα εκτιμούσα μία απάντηση, αν κάποιος γνωρίζει το γιατί.
Απο την στιγμη που αναρωτιεσαι κατι τετοιο σημαινει οτι δεν εχεις καταλαβει ακομα σε τι χωρα ζεις.Σου ευχομαι να μην καταλαβεις ποτε,γιατι αν καταλαβεις θα πει πως θα εχεις ζησει ενα περιστατικο αναλογο με αυτο που συζηταμε.
Γιατί η νομοθεσία του ελληνικού κράτους έχει δώσει το δικαίωμα σε μία δικηγόρο που διορίζεται και πρόεδρος του κοινοβουλίου να αναβάλλει διαρκώς την εκδίκαση των αδικημάτων του βιαστή-πελάτη της (αυτουνού, ντε, με τις τυρόπιτες) και να ταλαιπωρεί χρόνια τώρα τα θύματά του από την αλλοδαπή; Ε, γιατί;Γιατί η Δανιμαρκία του Νότου είναι σάπια πέρα ως πέρα.
Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να πληρώσουμε όλοι εμείς τα σπασμένα πάλι και όχι οι μπάτσοι που ευθύνονται. Τέλος πάντων, ευτυχώς βρήκε το δίκιο του το παιδί, πάλι καλά που βγήκε το βίντεο αλλιώς δεκάρα τσακιστή δεν θα έπαιρνε. Ποιος ξέρει σε πόσες ανάλογες περιπτώσεις δεν υπήρχε βίντεο και δεν έγινε τίποτα.
Δε θα διαφωνήσω καθόλου. Αλλά βάλε του Αστυνομικούς να πληρώνουν τα πρόστιμα από το ασφαλιστικό τους ταμείο και θα δεις για πότε γίνονται "κύριοι". Γιατί, όπως και συ, ούτε εγώ έχω λεφτά να πληρώνω τα πρόστιμα του κάθε τραμπούκου, ειδικά όταν φοράει στολή.
Αν δεν πληρωσουμε εμεις που ευθυνομαστε για την καταντια του πολιτικου συστηματος το οποιο εμεις συντηρουμε με τα μικροσυμφεροντα μας τοτε ποιος???? Εδω το ιδιο το κρατος αντι να κανει κατι να αλλαξει η κατασταση κανει εφεση για το ποσό.. Δυστυχως ομως οσο υπαρχουν απαιδευτοι ανθρωποι που κυβερνουν και βολευουν και τους φιλους τους, τους επισησς απαιδευτους τοτε το κρατος θα καλειται να πληρωσει τα σπασμενα.. δηλαδη ολοι εμεισ..