Η αστυνομία της Δανίας προχώρησε στο κλείσιμο μιας έκθεσης για το γυναικείο σώμα, σε πλατεία της Κοπεγχάγης, θεωρώντας το γυναικείο φυσικό γυμνό «άσεμνο».

 

Η φωτογράφος Mathilde Grafström στην οποία ανήκουν οι φωτογραφίες της έκθεσης με τίτλο «Γυναικεία ομορφιά», αντέδρασε σε αυτή την απόφαση, λέγοντας ότι αυτό που ήθελε με την έκθεση των φωτογραφιών της ήταν να αποδείξει ότι οι γυναίκες είναι πιο όμορφες απ΄ό,τι νομίζουν. «Δείχνω στην γυναίκα ότι είναι όμορφη, και με αυτόν τον τρόπο μπορώ να βοηθήσω τις γυναίκες να αποδεχτούν τον εαυτό της ", είπε στο κανάλι  TV2 της Δανίας.

 

 

Η αστυνομία αρνήθηκε την πραγματοποίηση της έκθεσης στην πλατεία Nytorv της Κοπεγχάγης, με την αιτιολογία ότι παρουσιάζει  το γυναικείο σώμα με τρόπο  "προσβλητικό".«Είναι εντελώς κατακριτέο αυτό. Καταστέλλουν την τέχνη μου. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι εικόνες μου μπορεί να είναι προσβλητικές. Δείχνουν κάτι που βλέπετε όταν αλλάζετε ρούχα σε μια πισίνα ", είπε η φωτογράφος.

 

 

Η Grafström επέστησε την προσοχή σε μια διαφήμιση με ένα γυμνό στήθος για μια χειρουργική κλινική για πλαστικές που βρισκόταν πάνω σε ένα λεωφορείο και είπε: ‘Αυτά τα στήθη είναι πλαστικά. Οι φωτογραφίες μου είναι μια αισθητική έκφραση. Είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι οι εικόνες μου είναι άσεμνες, ενώ η διαφήμιση δεν είναι", πρόσθεσε.

 

 

Όπως τόνισε η ιδέα για αυτές τις φωτογραφίες της προέκυψε λόγω των δικών της ανασφαλειών για το σώμα της.

 

Όλες οι φωτογραφίες εδώ