Eνδεχόμενο λουκέτου στον Πανάγιο Τάφο λόγω απλήρωτων λογαριασμών

Eνδεχόμενο λουκέτου στον Πανάγιο Τάφο λόγω απλήρωτων λογαριασμών Facebook Twitter
3

Οι διαφορές της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με μια ισραηλινή εταιρεία νερού σχετικά με απλήρωτους λογαριασμούς μπορεί να οδηγήσει σε κλείσιμο του ιερότερου χώρου του Χριστιανισμού, τον Πανάγιο Τάφο στην Ιερουσαλήμ, γράφει το AFP.

Την Παρασκευή η εταιρία ύδρευσης Hagihon δήλωσε ότι το ποσό που πρέπει να πληρώσει η εκκλησία είναι 2.1000.000 δολάρια γιατί το χρέος μετράει από το 1967.

Το Ελληνικό Ορθόδοξο Πατριαρχείο διαμαρτύρεται εξετάζοντας το ενδεχόμενο να κλείσει τον Πανάγιο Τάφο, όμως κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει με τη συμφωνία της καθολικής και της αρμένικης εκκλησίας, που είναι συν-θεματοφύλακες.

Ο Πανάγιος Τάφος δεν πλήρωνε λογαριασμούς σε οργανισμούς κοινής ωφελείας όπως είχε συμφωνηθεί με την κυβέρνηση του Ισραήλ. Σταδιακά όμως η κυβέρνηση του αφαιρεί προνόμια και τώρα τον καλεί να πληρώσει.

Η εταιρία ύδρευσης κατάφερε να μπλοκάρει τους τραπεζικούς λογαριασμούς της εκκλησίας μέχρι να λυθεί η διαφορά, αφήνοντας τόσο τους ιερείς απλήρωτους, όσο και τους λογαριασμούς του τηλεφώνου και του ηλεκτρισμού.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Explainer / Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Ο καθηγητής Στρατηγικής Αθανάσιος Πλατιάς εξηγεί γιατί η νέα στρατηγική εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ σηματοδοτεί το τέλος της μεταπολεμικής φιλελεύθερης διεθνούς τάξης και πώς αυτή επηρεάζει την Ευρώπη και την Ελλάδα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η σκοτεινή ιστορία της δανικής κυριαρχίας στην Γροιλανδία

Διεθνή / Η σκοτεινή ιστορία της κυριαρχίας των Δανών στη Γροιλανδία

Οι ντόπιοι γνωρίζουν τις υποθέσεις των παιδιών που χωρίστηκαν από τους γονείς τους και των κοριτσιών που υποβλήθηκαν ακούσια σε τοποθέτηση ενδομήτριου σπειράματος για τον περιορισμό των γεννήσεων στο αχανές νησί.
THE LIFO TEAM
ΡΕΝΕ ΓΚΟΥΝΤ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / Μινεάπολη: Η σύζυγος της Ρενέ Γκουντ λέει «εμείς είχαμε σφυρίχτρες, εκείνοι όπλα» μετά τον θάνατό της

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ παρουσίασαν τη Ρενέ Γκουντ ως «εγχώρια τρομοκράτη», υποστηρίζοντας ότι επιχείρησε να παρασύρει πράκτορα της ICE με το όχημά της
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Συγγνώμη, αλλά πολύ ύποπτα μου φαίνονται όλα αυτά.Παλιοί λογαριασμοί από 45ετίας, συμφωνηθέντα που δεν τηρούνται πια επειδή έτσι το απόφάσισε η μια πλευρά, απειλές τύπου"θα σου κλείσω το μαγαζί" κλπ.Τί τσατίλα είναι αυτή!Μυρίζομαι μπαρούτι...
Άντε να το κλείσουν... Ένα μέρος για απατεώνες λιγότερο.Θλίβομαι κάθε χρόνο που αποδεικνύεται πόσο πίσω είμαστε με το να αποδίδονται τιμές αρχηγού κράτους στο φαινόμενο της καύσης...Ωστόσο, είμαι πολύ περίεργος να δω τί θα γίνει όταν ανακαλύψουν και τον τροχό!