Μαϊάμι: Η Amazon αναστέλλει τη συνεργασία με την 21 Air μετά τη συντριβή του αεροσκάφους

ΜΑΙΑΜΙ AMAZON ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 21 AIR ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Η Amazon ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη συνεργασία της με την εταιρεία που εκμεταλλευόταν το φορτηγό αεροσκάφος το οποίο ενεπλάκη σε θανατηφόρο δυστύχημα στο Μαϊάμι νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

«Μετά το τραγικό περιστατικό του περασμένου Σαββατοκύριακου, αφιερώσαμε χρόνο για να υποστηρίξουμε την έρευνα και να εξετάσουμε ορισμένες από τις συνθήκες γύρω από το περιστατικό και αποφασίσαμε να αναστείλουμε τις δραστηριότητες μας με την 21 Air», δήλωσε εκπρόσωπος της Amazon την Κυριακή.

Στις 6 Σεπτεμβρίου, το Boeing που εκμεταλλευόταν η 21 Air βγήκε εκτός διαδρόμου στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Μαϊάμι και προσέκρουσε σε αρκετά οχήματα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι.

Η εταιρεία είχε δηλώσει προηγουμένως ότι είναι «συντετριμμένη από το δυστύχημα» και ότι συνεργάζεται με τις αρχές για τη διερεύνηση του περιστατικού. Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ (NTSB) έχει αναλάβει την ηγεσία της έρευνας για το δυστύχημα.

Amazon: Το αεροσκάφος συνετρίβη στο Μαϊάμι αφού είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο

Η εκπρόσωπος της Amazon, Κέλι Ναντέλ, δήλωσε: «Η ασφάλεια ήταν ανέκαθεν η ύψιστη προτεραιότητα μας, είτε πρόκειται για τις δικές μας δραστηριότητες είτε για τη συνεργασία μας με εταίρους». «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να στηρίξουμε την έρευνα και όλους όσους επηρεάστηκαν», πρόσθεσε.

Η 21 Air είναι εταιρεία αερομεταφορών αποκλειστικά φορτίου, η οποία πραγματοποιεί πτήσεις για μεγάλες εταιρείες, όπως η Amazon και η DHL.

Το Boeing 767-300 φορτηγό αεροσκάφος συνετρίβη στο Μαϊάμι αφού είχε αναχωρήσει από το Διεθνές Αεροδρόμιο Λουίς Μουνιόθ Μαρίν στο Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο.

Το αεροσκάφος βγήκε εκτός διαδρόμου και προσέκρουσε σε οχήματα που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση, προτού ακινητοποιηθεί μετά την ολίσθησή του.

Την περασμένη εβδομάδα, οι αρχές του Μαϊάμι ταυτοποίησαν τα πέντε θύματα ως τους Ρολάντο Αλεμάν Λεόν, 55 ετών, Γιοέλ Ροντρίγκεζ Ναράνχο, 53 ετών, Χούλιο Σ. Πινέδα, 75 ετών, Κάρλος Ακόστα Φαχάρντο, 53 ετών, και Χαβιέρκις Ρέγες Κεβέδο, 47 ετών.

Άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Μαϊάμι: Ερευνώνται οι συνθήκες που οδήγησαν στη συντριβή του αεροσκάφους

«Τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας βρίσκονται στις οικογένειες και τους αγαπημένους των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους», είχε δηλώσει προηγουμένως ο διευθύνων σύμβουλος της 21 Air, Κιθ Γουίντερς.

«Οι άμεσες προτεραιότητές μας είναι να στηρίξουμε όσους επηρεάστηκαν, να συνδράμουμε τις αρμόδιες αρχές και να διασφαλίσουμε ότι ακριβείς και επαληθευμένες πληροφορίες θα κοινοποιούνται μόλις καθίστανται διαθέσιμες», πρόσθεσε.

Η πρόεδρος του NTSB, Τζένιφερ Χόμεντι, χαρακτήρισε το σημείο της συντριβής σκηνικό «απόλυτης καταστροφής».

Οι ερευνητές του Συμβουλίου Ασφάλειας έχουν ανακτήσει τους καταγραφείς πτήσης, προκειμένου να αναλύσουν τις συνθήκες που οδήγησαν στη συντριβή.

Οι ερευνητές έδωσαν στη δημοσιότητα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ένας από τους πιλότους του φορτηγού αεροσκάφους επισήμανε ότι αυτό κινούνταν με υπερβολικά μεγάλη ταχύτητα, προτού βγει εκτός διαδρόμου, ανακοίνωσε το NTSB στα πρώτα στάδια της έρευνας.

Σύμφωνα με το NTSB, ένας από τους πιλότους προειδοποίησε επανειλημμένα τον άλλο για «την υπερβολική ταχύτητα του αεροσκάφους», σημειώνοντας ωστόσο ότι «δεν υπήρχε σταθερή λεκτική απόκριση», ακόμη και όταν ενεργοποιήθηκε προειδοποιητικός συναγερμός για το ύψος.

Οι ερευνητές ανέφεραν επίσης ότι υπήρχαν και άλλες ηλεκτρονικές προειδοποιήσεις, σχεδιασμένες να ειδοποιούν τους πιλότους για κινδύνους κατά την προσγείωση.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έλον Μασκ: Πάνω από 276 εκατ. δολάρια για τους Ρεπουμπλικανούς – Εκστρατεία κατά τρανς ατόμων και «σοσιαλισμού»

Διεθνή / Έλον Μασκ: Πάνω από 276 εκατ. δολάρια για τους Ρεπουμπλικανούς – Εκστρατεία κατά τρανς ατόμων και «σοσιαλισμού»

Έχει ήδη διαθέσει περισσότερα χρήματα για τις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ από όσα έδωσε το 2024 για την επιστροφή Τραμπ - Σχεδόν 3.000 αμειβόμενοι συνεργάτες κινητοποιούν ψηφοφόρους πόρτα πόρτα
THE LIFO TEAM
Η Ευρώπη ζητά απελάσεις, οι Ταλιμπάν κερδίζουν νομιμοποίηση – Και η Ελλάδα στη συνάντηση των Βρυξελλών

Διεθνή / NYT: Η Ευρώπη ζητά απελάσεις, οι Ταλιμπάν κερδίζουν νομιμοποίηση - Και η Ελλάδα στη συνάντηση των Βρυξελλών

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι συναντήθηκαν με εκπροσώπους των Ταλιμπάν για περισσότερες απελάσεις Αφγανών, σύμφωνα με τους New York Times – Δεν τέθηκαν οι παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Διεθνή / Μαθητικές κινητοποιήσεις στη Γαλλία: 273 άτομα υπό κράτηση στο Παρίσι

Από τις 273 περιπτώσεις κράτησης στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης στο Παρίσι, από την έναρξη των μαθητικών κινητοποιήσεων, οι 188 αφορούν ανηλίκους, σύμφωνα με την εισαγγελέα της γαλλικής πρωτεύουσας, Λορ Μπεκιό
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Διακομματικά πυρά κατά Τραμπ για τις εισαγωγές ρωσικού ντίζελ

Διεθνή / ΗΠΑ: Διακομματικά πυρά κατά Τραμπ για τις εισαγωγές ρωσικού ντίζελ

Επτά γερουσιαστές, μεταξύ τους τέσσερις Ρεπουμπλικανοί, ζητούν την άμεση ανάκληση της απόφασης – Κατηγορούν την κυβέρνηση Τραμπ ότι παραβιάζει την ομοσπονδιακή νομοθεσία και προσφέρει οικονομικό στήριγμα στη Μόσχα
THE LIFO TEAM
ΡΟΜΑΝ ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

Διεθνή / BBC: Πώς ο Αμπράμοβιτς «εξαφάνισε» περιουσία 672 εκατ. δολαρίων για να γλιτώσει τους φόρους

Απορρίπτοντας κάθε κατηγορία για παράνομες πράξεις, οι δικηγόροι του Αμπράμοβιτς υποστήριξαν ότι ο ίδιος «δεν συμμετείχε στη καθημερινή διαχείριση αυτών των εταιρειών»
THE LIFO TEAM