Βρετανία: Πέθανε ο πατέρας του Άντι Μπέρναμ

ΑΝΤΙ ΜΠΕΡΝΑΜ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΤΕΡΑΣ ΠΕΘΑΝΕ Facebook Twitter
φωτ. EPA
0

Έφυγε από τη ζωή ο Ρόι Μπέρναμ, πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού Άντι Μπέρναμ, όπως ανακοίνωσε το Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες υποχρεώσεις του για σήμερα και αύριο.

Απόψε το βράδυ ήταν προγραμματισμένο να συναντηθεί με εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας.

Ο Ρόι Μπέρναμ ζούσε το τελευταίο διάστημα σε οίκο ευγηρίας, πάσχοντας από Αλτσχάιμερ σε προχωρημένο στάδιο.

Όταν ο Μπέρναμ είχε μιλήσει για την υγεία του πατέρα του

Στο παρελθόν ο Άντι Μπέρναμ είχε μιλήσει για την κατάσταση της υγείας του πατέρα του. Μάλιστα είχε αποκαλύψει ότι λόγω του Αλτσχάιμερ δεν ήταν σε θέση να καταλάβει ότι ο γιος του είχε γίνει πρωθυπουργός της χώρας. 

«Είναι κάτι που με στενοχωρεί, γιατί θα ήταν πολύ υπερήφανος», είχε δηλώσει το καλοκαίρι στην εφημερίδα The Times. «Αλλά όπως το βλέπω εγώ, πρόκειται και για δικό του επίτευγμα. Είναι ένα επίτευγμα ολόκληρης της οικογένειας, ακόμα κι αν ο ίδιος δεν το γνωρίζει».

Παράλληλα, ο Άντι Μπέρναμ είχε δεσμευτεί να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής φροντίδας ενηλίκων, αντλώντας κίνητρο από την προσωπική εμπειρία του πατέρα του.

Χαρακτήρισε το «καταρρέον σύστημα κοινωνικής φροντίδας» στην Αγγλία ως «τη χειρότερη δυνατή συνθήκη», τονίζοντας πως η αναμόρφωσή του αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την κοινωνία.

Με πληροφορίες από Skynews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έλον Μασκ: Πάνω από 276 εκατ. δολάρια για τους Ρεπουμπλικανούς – Εκστρατεία κατά τρανς ατόμων και «σοσιαλισμού»

Διεθνή / Έλον Μασκ: Πάνω από 276 εκατ. δολάρια για τους Ρεπουμπλικανούς – Εκστρατεία κατά τρανς ατόμων και «σοσιαλισμού»

Έχει ήδη διαθέσει περισσότερα χρήματα για τις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ από όσα έδωσε το 2024 για την επιστροφή Τραμπ - Σχεδόν 3.000 αμειβόμενοι συνεργάτες κινητοποιούν ψηφοφόρους πόρτα πόρτα
THE LIFO TEAM
Η Ευρώπη ζητά απελάσεις, οι Ταλιμπάν κερδίζουν νομιμοποίηση – Και η Ελλάδα στη συνάντηση των Βρυξελλών

Διεθνή / NYT: Η Ευρώπη ζητά απελάσεις, οι Ταλιμπάν κερδίζουν νομιμοποίηση - Και η Ελλάδα στη συνάντηση των Βρυξελλών

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι συναντήθηκαν με εκπροσώπους των Ταλιμπάν για περισσότερες απελάσεις Αφγανών, σύμφωνα με τους New York Times – Δεν τέθηκαν οι παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Διεθνή / Μαθητικές κινητοποιήσεις στη Γαλλία: 273 άτομα υπό κράτηση στο Παρίσι

Από τις 273 περιπτώσεις κράτησης στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης στο Παρίσι, από την έναρξη των μαθητικών κινητοποιήσεων, οι 188 αφορούν ανηλίκους, σύμφωνα με την εισαγγελέα της γαλλικής πρωτεύουσας, Λορ Μπεκιό
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Διακομματικά πυρά κατά Τραμπ για τις εισαγωγές ρωσικού ντίζελ

Διεθνή / ΗΠΑ: Διακομματικά πυρά κατά Τραμπ για τις εισαγωγές ρωσικού ντίζελ

Επτά γερουσιαστές, μεταξύ τους τέσσερις Ρεπουμπλικανοί, ζητούν την άμεση ανάκληση της απόφασης – Κατηγορούν την κυβέρνηση Τραμπ ότι παραβιάζει την ομοσπονδιακή νομοθεσία και προσφέρει οικονομικό στήριγμα στη Μόσχα
THE LIFO TEAM
ΡΟΜΑΝ ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

Διεθνή / BBC: Πώς ο Αμπράμοβιτς «εξαφάνισε» περιουσία 672 εκατ. δολαρίων για να γλιτώσει τους φόρους

Απορρίπτοντας κάθε κατηγορία για παράνομες πράξεις, οι δικηγόροι του Αμπράμοβιτς υποστήριξαν ότι ο ίδιος «δεν συμμετείχε στη καθημερινή διαχείριση αυτών των εταιρειών»
THE LIFO TEAM