ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

«Ένοχος ένοχον ου ποιεί». Από τον Χρήστο Χωμενίδη

«Ένοχος ένοχον ου ποιεί». Από τον Χρήστο Χωμενίδη Facebook Twitter
Ατελιέ LifO
15

Θα μιλήσω προσωπικά: Εάν μια βρωμόφατσα, εάν ένας τύπος του σκοινιού και του παλουκιού με προσέγγιζε και πρότεινε να μού πουλήσει –ή έστω να μου δείξει- βίντεο με την αγαπημένη μου να με απατάει, θα του γυρνούσα περιφρονητικά την πλάτη. Έτσι κι επέμενε, θα πρότεινα στο κορίτσι μου να τον μηνύσει αυθωρεί και θα κατέθετα λαύρος ως μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του.

Δεν έχω τυφλή εμπιστοσύνη σε κανέναν, ούτε στην αγαπημένη μου ούτε στον εαυτό μου τον ίδιο. Οι άνθρωποι –το έχω εμπεδώσει στα σαρανταεφτά μου- είμαστε ικανοί για το πιο υπέροχο και για το πιο φρικτό. (Το να σε απατήσουν βέβαια, πόρρω απέχει, κατά τη γνώμη μου, από ό,τι φρικτότερο που μπορεί να σού συμβεί…)

Επιλέγοντας απλώς μεταξύ δύο κακών, θα προτιμούσα το μη χείρον.

 Το πρώτο κακό θα ήταν να παραμείνω στην άγνοιά μου – να βγάζει η αγαπημένη μου με άλλους τα μάτια της κι εγώ να παριστάνω το κορόιδο.

Το δεύτερο -και τρισχειρότερο- θα ήταν να ξεκινήσω νταραβέρια με το κάθαρμα που θα εμφανιζόταν σαν καλοθελητής. Αγωνιώντας να μάθω την αλήθεια, να τον καταστήσω συνομιλητή μου. Να του δώσω βάση, να του δείξω εμπιστοσύνη και βαθμιαία -ανεπαισθήτως- να καταντήσω υποχείριό του.

Διότι προφανώς ο εν λόγω τύπος θα πάταγε ανελέητα πάνω στην αδυναμία μου ώστε να κερδίσει ο ίδιος όσο περισσότερο θα γινόταν. Και όπως θα είχε πουλήσει το κορίτσι μου σε εμένα, έτσι ακριβώς θα πουλούσε κι εμένα όπου έβρισκε. Με υποκλαπέντα ή με κατασκευασθένα ντοκουμέντα. Πασπαλίζοντάς τα με ρητορείες του τύπου «η αλήθεια πρέπει να λάμψει!». Επαναλαμβάνοντας το χιλιοφθαρμένο «άκουσον μεν, πάταξον δε»…

Στην παραπάνω ζόρικη θέση έχουμε περιέλθει κατά τα τελευταία εικοσιτετράωρα όλοι οι δημοκρατικοί Έλληνες πολίτες.

Στην προσπάθειά του να πέσει ο ίδιος στα μαλακά και να αποτελειώσει ταυτόχρονα όποια εμπιστοσύνη διατηρούσε ο κόσμος απέναντι στο πολιτικό προσωπικό, ο Ηλίας Κασιδιάρης έβγαλε απ’το καπέλο του τον λαγό Μπαλτάκο. Και άναψε σε όλους μας φωτιές. Και έβαλε τους λιγότερο αφελείς να συζητάνε για το ποιόν των μπιστικών του Αντώνη Σαμαρά (άθλιο ποιόν δίχως αμφιβολία). Και έβαλε τους πιο αφελείς να αναρωτιούνται μην τυχόν οι διώξεις εναντίον της Χρυσής Αυγής αποτελούν –εν μέρει τουλάχιστον- σκευωρία.

Τρίβει τώρα τα χέρια του ο Κασιδιάρης. Προαναγγέλλει ο Παναγιώταρος νέα βίντεο. Τρέμουν όσοι συνομίλησαν μαζί τους. Χορεύουμε όλοι εμείς στο σκοπό που μάς παίζουν οι Χρυσαυγίτες.

Προσβάλλουμε, ακούγοντας τους και μόνο, την μνήμη τού Παύλου Φύσσα. Ο Παύλος Φύσσας πέθανε από χέρι φονικό, που το κατηύθηνε μια συγκεκριμένη ιδεολογία. Και που το κάλυπτε μια συγκεκριμένη οργάνωση. Δεν έπεσε θύμα τροχαίου, όπως ισχυρίζονταν το 1963 οι Κασιδιάρηδες της εποχής για τον Γρηγόρη Λαμπράκη. 

«Ένοχος ένοχον ου ποιεί» λέει μια βασική αρχή της νομικής επιστήμης. Οι Χρυσαυγίτες είναι ένοχοι. Όσο ένοχος είναι ο κάθε νεοναζί απέναντι στην ανθρωπότητα. Δεν θα τους καταστήσουμε ούτε κατ’ελάχιστον τιμητές κανενός.   

Και ο Τάκης Μπαλτάκος που σαν παλιόφιλος τα’λεγε με τον Κασιδιάρη; Και όποιος άλλος πολιτικός συνομίλησε από συμπάθεια, υπολογισμό ή από σκέτη βλακεία μαζί τους;

Κι εγώ κι εσείς, εφόσον παρακολουθείτε την επικαιρότητα, δεν περίμενα το βίντεο-«βόμβα» για να φωτιστώ σχετικά με τι πρεσβεύει ο κύριος Μπαλτάκος. Ούτε θα περιμένω τα όποια άλλα βίντεο ώστε να διαμορφώσω γνώμη σχετικά με το τάδε ή με το δείνα στέλεχος της κυβέρνησης ή της αντιπολίτευσης. Ο δημόσιος λόγος τους, η δημόσια παρουσία τους αρκεί και περισσεύει.  

Κι εγώ κι εσείς, εφόσον αγωνιάτε για την δημοκρατία, δεν θα ανοίξω το σπίτι μου στους "σήριαλ-κίλερ" για να το απολυμάνουν από τα ποντίκια. Μπορώ να το κάνω μόνος μου. Με την ψήφο μου.-

Αρχείο
15

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

9 σχόλια
Ας συνοψίσουμε λοιπόν τι "μάθαμε" απο το περίφημο βίντεο : - Υπάρχουν ακροδεξιά στοιχεία στη Ν.Δ.- Η (δεδομενη) προσπάθεια της (εκάστοτε) εξουσίας να χειραγωγήσει τη Δικαοσυνη, κάποιες φορές ειναι επιτυχής- Η προσπάθεια της Ν.Δ. να διαλύσει τη Χ.Α. είχε ιδιοτελή μικροκομματικά κίνητρα..Ουάου! Πραγματικά γίναμε σοφότεροι.. Αν όλα τα παραπάνω οδήγησαν στη φυλάκιση των νεοναζι και στη μείωση της εκλογικής επιρροής τους, εχω να πω οτι ειναι απο τις λίγες περιπτώσεις που ο σκοπός αγιάζει τα μέσα..
Εσείς κι εγώ και πολλοί άλλοι, ξέραμε τι πρεσβεύει ο Μπαλτάκος και προ βίντεο. Ήταν αρκετό; Χιλιάδες όσοι δεν ήξεραν. Και ακόμα τώρα, χιλιάδες δεν γνωρίζουν ότι η ύπαρξη φασιστών (Βορίδης, Γεωργιάδης, Πλεύρης κλπ) στη ΝΔ, είναι επιλογή του δεξιού(ακρο-) Σαμαρά, του οποίου τα έργα και ημέρες της δεκαετίας '80, δυστυχώς ξεχνάμε. Οπότε, το βίντεο είχε θετικές επιπτώσεις: να δείξει σε αυτές τις χιλιάδες ένα κομμάτι της αλήθειας.
Γκουρού δεν είμαι . Η μακαριότητα και η προτίμηση της άγνοιας στο φλέγον θεμα αν τρώω αβέρτα κέρατο μάλλον δεν με εκφράζουν. Για λόγους βέβαια κούτελου, θα προτιμούσα το στοιχείο ναρθει ανώνυμα στα χέρια μου, απο το να συνδιαλαγώ με τον κομιστή. Στο θέμα τώρα, το βίντεο είναι σοκ, τα βιβλία για την Κρυπτεία και οι δηλώσεις περι αντικομμονισμού είναι οκ, ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Το ότι μιλούσε με τον -ικανότατο δολοπλόκο- ΧΑβουλευτή δεν το βρίσκω τόσο μεμπτό, το πολύ χοντρό είναι αυτά που έλεγε. Και βέβαια η απύθμενη αφέλεια.
«Ένοχος ένοχον ου ποιεί» Εντάξει σύμφωνοι - στην εισαγωγή του βίντεο μπορεί να γράψει ότι είναι απολογητικό και να προσπεράσει έτσι τη βασική αυτή αρχή.Επί της ουσίας τώρα ... η ΝΔ είναι γεμάτη ακροδεξιές "πρωσοπικότητες. Μερικά μόνο ονοματεπώνυμα ... Βορίδης ( με τα τσεκούρια) , Αδωνις (πριν πάει στη ΝΔ ήταν στο ΛΑΟΣ και πούλαγε βιβλία σε αυτούς που νομίζουν ότι τους ψεκάζουν, παρέα με τον Κ. Πλεύρη (γνωστό θεωρητικό της ακροδεξιάς )). Ο υιός Πλεύρης είναι σύμβουλος του Αδωνι. Σαμαράς, Β. ΜΙχαλολιάκος, Μανωλάκος και άλλοι , όλοι μαζί στην ΟΝΝΕΔ τη δεκαετία του 80 ( μεταξύ "πανθήρων" και "ρεηντζερ").Αλλά και αντίστροφα ... Οι περισσότεροι νυν ΧΑυγίτες προέρχονται έχουν περάσει την ΟΝΝΕΔ ή/και τη ΝΔ.Υπήρχαν φωνές όπως του Γλέζου της Κωνσταντόπουλου και του Στ. Παναγούλη που μιλάγανε ευθύς εξαρχής για άστοχο τρόπο αντιμετώπισης και για ανεπαρκή στοιχεία. Μάλιστα ψηφίσαν και ανάλογα.Εν ολίγοις ΝΔ και ΧΑ τα σπάσανε στη μοιρασιά της πίτας που λέγεται "ψήφοι της πατριωτικής δεξιάς". Οι ψηφοφόροι της δεξιάς που δε γουστάρουν μνημόνιο , νόμιζαν ότι στη ΧΑ θα έβρισκαν διέξοδο ... Πόσο σίγουροι είναι όμως ότι η ΧΑ δε είναι χρυσή εφεδρεία του μνημονίου;
Μμμ έξυπνα γραμμένο το άρθρο σας.Σαφώς με τις τελευταίες εξελίξεις δεν αγιοποιείται η Χρυσή Αυγή.Σαφώς με τα μέχρι στιγμής ντοκουμέντα δεν παραξενευτήκαμε ότι υφίστανται τέτοιου είδους συζητήσεις μεταξύ των διαφορετικών πολιτικών χώρων (οργή και κατακραυγή στις κάμερες και στους διαδρόμους της βουλής κατανόηση - η διπροσωπία και διγλωσσία ήταν, είναι κα θα είναι το ατού τους).Σαφώς δεν θα παραξενευτώ με τα μελλοντικά ντοκουμέντα (εάν και εφόσον ισχύουν) όπου η ύψιστη πολιτική οντότητα της χώρας (πρωθυπουργός) θα μιλάει και θα κατευθύνει την υποτιθέμενη ανεξαρτητη δικαιοσύνη.Σαφώς, σαφώς, σαφώς...Αλλά μην προσομοιάζουμε την περίπτωση του απατημένου σύζυγου με το πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας. Δηλαδή τί υπονοείται; Ότι είναι ανήθικο, ανούσιο ή οποιαδήποτε άλλη λέξη θέλετε, εκ μέρους της Χρυσής Αυγής να δημοσιοποιήσει τα ντοκουμέντα αυτά; Για εμένα καλώς πράττει. Κακώς για εμάς έαν παρερμηνεύσουμε την κατάσταση και αλλοιώσουμε ασυνείδητα και χωρίς σκέψη το μάθημα που πρέπει να πάρουμε.Εάν σαν λαός αποδεικνύουμε κάθε φορά ότι είμαστε άνθρωποι χωρίς στοιχειώδη κριτική ικανότητα τότε........ .... .... ... ... .. .. . . . . . . . . . .ΥΓ1: Δεν αμφισβητώ ότι ο Παύλος Φύσσα σκοτώθηκε από χέρι απαράδεκτης και συγκεκριμένης ιδεολογίας. Δεν αμφισβητώ ότι η Χ.Α. ήταν και είναι εγκληματική οργάνωση. Αλλά από την αναμφισβήτητα ισχυρή υπόθεση, εντύπωση, άποψη, πεποίθηση ή και γνώση, μέχρι την αναμφισβήτητη απόδειξη και επαρκή στοιχειοθέτηση είναι μακρύς ο δρόμος. Όσοι γνωρίζουν τους στοιχειώδους κανόνες δικαστικής προανάκρισης σοβαρών οργανωμένων κυκλωμάτων καταλαβαίνει τι θέλω να πω. Ένας λόγος παραπάνω που δεν θα με ξαφνιάσει η εμπλοκη πολιτικού παράγοντα στο χώρο της δικαιοσύνης στη συγκεκριμένη περίπτωση. Όπως είπε και ο αγαπημένος μου Άρης Δημοκίδης αυό δείχνει ότι ο Σαμαράς είναι εχθρός της Χ.Α. (Άκυρό αλλά η δικαιοσύνη γιατί έχει πολιτικό προϊστάμενο αφού είναι ανεξάρτητη;)ΥΓ2: Δεν σας προκαλεί εντύπωση ο τρόπος απόκτησης αυτών των συνομιλιών από την Χ.Α; ΟΕΟ;
Συγγνώμη που επανέρχομαι αλλά προς αποκατάσταση αλλάζω ελαφρώς αλλά πιθανόν ουσιώδως για τον Δημοκίδη περιεχόμενο μίας πρότασηςΌπως είπε και ο Άρης Δημοκίδης: Η Χ.Α. κατηγορεί τον Σαμαρά ότι "έστησε συνωμοσία εναντίον τους για να τους εξαφανίσει". Άρα εδώ ο Σαμαράς είναι αντί-χρυσαυγίτης. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Σαμαρά για το τελείως αντίθετο, ότι "συνεργαζόταν με τους Χρυσαυγίτες".
Η Χ.Α. κατηγορεί τον Σαμαρά ότι "έστησε συνωμοσία εναντίον τους για να τους εξαφανίσει". Άρα εδώ ο Σαμαράς είναι αντί-χρυσαυγίτης. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Σαμαρά για το τελείως αντίθετο, ότι "συνεργαζόταν με τους Χρυσαυγίτες".Επειδή η Χ.Α. Έκανε τα καφριλίκια της και διογκώθηκε με την ανοχή της κυβέρνησης επειδή βόλευε τότε η ύπαρξη της, ενώ τώρα η ύπαρξη της δεν βολεύει πλέον, ισχύουν και τα δυο.
@ JijicsΔεν διαφωνώ με αυτό που λες. Δεν το έγραψα για να λυτρώσω την Νέα Δημοκρατία. Η ερώτηση του ΥΓ2, τέθηκε για να αμφισβητήσει και να "ακυρώσει" το προηγούμενο.
Περισσότερο φοβάμαι ότι έτεροι δεν έχουν πιάσει αυτά που λέω εγώ καθώς στέκονται στο νόημα μίας πρότασης μη συνυπολογίζοντας το όλο "πνεύμα" των όσων έγραψα, απαντώντας εν συνεχεία αδίκως ή και ασχέτως...
"Ο Παύλος Φύσσας πέθανε από χέρι φονικό, που το κατηύθηνε μια συγκεκριμένη ιδεολογία. Και που το κάλυπτε μια συγκεκριμένη οργάνωση." ...την οποια οργανωση αφηνε να αλωνιζει η κυβερνηση, με εμπνευσεις γαρουφαηλ και μουρουτη και οταν πια ξεφυγε η φαση, ηταν πολυ αργα, τα κανανε σαλατα και θα καταληξουν να τους κανουν και ηρωες. αυτο ειναι το θεμα. κανεις μα κανεις, οση σταχτη κι αν ριξει ακομα η "ομαδα αληθεια", δεν πιστευει οτι η χρυση αυγη ειναι αθωα, ή οτι δεν ειναι ναζι. δεν γινεται πιο απλο το θεμα, αν καποιος επιμενει να παρασυρεται και να μιλαει για στηριξη των χρυσαυγουλων, δεν υπαρχει καμμια ελπιδα για παρτη του...