Μπουτάρης: «Να σεβόμαστε και τους καπνίζοντες»

Μπουτάρης: «Να σεβόμαστε και τους καπνίζοντες» Facebook Twitter
100

Τη στήριξη του στους ιδιοκτήτες καφέ και μπαρ της Θεσσαλονίκης για το θέμα του καπνίσματος εκδήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, είπε ότι αντιλαμβάνεται την αγωνία τους εν όψει επανέναρξης των ελέγχων για το κάπνισμα.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πρότεινε να ξεκινήσουν συζητήσεις με επιμελητήρια και συλλόγους για το συγκεκριμένο θέμα, κάνοντας λόγο για «φαρισαϊσμό», καθώς όπως είπε, «το κάπνισμα επιτρέπεται στα μπουζούκια, όχι όμως στα καφέ-μπαρ».

«Σεβόμαστε τους μη καπνίζοντες, αλλά να σεβόμαστε και τους καπνίζοντες», τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

100

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

20 σχόλια
Και σεβασμός και ανοχή και τεράστια ελαστικότητα έχει επιδειχθεί στην χώρα μας σε ό,τι αφορά στο κάπνισμα, καιρός και οι κύριοι καπνιστές να συνειδητοποιήσουν, να κατανοήσουν και να σεβαστούν ένα απλό πράγμα, όχι κάπνισμα σε κλειστούς χώρους, είναι θέμα υγείας (δεν υπάρχει πιο ισχυρό επιχείρημα ) ιδιαίτερα επιβαρυντικό για μη καπνίζοντες , αλλά και για τους υπαλλήλους που εργάζονται 8, 9 ίσως και περισσότερες ώρες την ημέρα, (είναι πάρα πολλοί για να αλλάξουν δουλειά, η φυσικά και να βρούνε μια άλλη έτσι απλά). Έχω φίλους και σύζυγο καπνιστή (ευτυχώς, όχι βαριά ), δεν ξέρω αν είμαι εγώ η τυχερή, αλλά ποτέ δεν τίθεται ερώτημα η δίλημμα "μέσα" η "έξω", κάποια πράγματα είναι αυτονόητα, πως να το κάνουμε;
παντως οι καπνιζοντες, δεν το καταλαβαίνετε ότι η καλύτερη φάση για γνωριμία ψηστήρι, οπως θελετε πείτε το, θα γίνοταν έξω από το μαγαζι, σε φάση που είστε για τσιγάρο;;; Δηλαδή πραγματικά δεν καταλαβαίνω...!
Ολα καλα και ολα ωραια..Ενοχλουμε οι καπνιστες με τον καπνο, το παθητικο καπνισμα κτλ..και τι θα κανετε? θα μας κλεισετε σε κανα στρατοπεδο συγκεντρωσης? Να σας σεβαστουμε και να ειμαστε σε ξεχωριστο χωρο:ΝΑΙ αλλα ΟΧΙ να μας πεταξετε και εξω απο τα μαγαζια..Στην τελικη καλως η κακως ειμαστε απο τις χωρες που σε υπερτερουν οι καπνιζοντες..Με την ιδια λογικη, να επαναστατησουμε και μεις και να σας βγαλουμε εξω απο τα στεκια σας επειδη μπορουμε...ολοι οι καλοι χωρανε..Σεβασμος σε εσας, σεβασμος και σε εμας! καλα τα λεει ο Μπουταρης!
εισαι απο αυτούς που επειδη η πλειοψηφία ψήφισε χιτλερ (yes it did) ειναι σε φάση ειναι ΟΚ να κυνηγήστε τους υπολοίπους μέχρι να πεθάνουν σε gas chambers?
ολο στα πολιτικα το πας...ανοιξε και λιγο το νοητικο σου πεδιο αγαπητε.... και οχι δεν ειμαι απο "αυτους" για να απαντησω στο σχολιο σου.. δεν μπορω ομως απο οτι φαινεται και στο σχολιο μου και για να μλησω με δικη σου γλωσσα,το απολυταρχισμο και την τελολογια οποιασδηποτε πλευρας...
χαχα μου αρεσε το τελεολογια, εχεις δικιο το επιχειρημα μου οντως μπαζει και απολυταρχισμο και τελεολογια, (πραγματικά) αλλα το δικο σου ("ετσι θελουν οι πολλοι") πασχει απο ελλειψη σεβασμου στον διπλα σου!
"Να σας σεβαστουμε και να ειμαστε σε ξεχωριστο χωρο:ΝΑΙ αλλα ΟΧΙ να μας πεταξετε και εξω απο τα μαγaζια" μαλλον δεν διαβασες καλα το σχολιο. και μαλλον αυτα που θες να πεις θα τα πεις ουτως η αλλως..ξεχωριστος χωρος για τους καπνιζοντες= χωρισμα με πολυ καλο εξαερισμο και οχι απλα μισα τραπεζια καπνιζοντες και μισα μη καπνιζοντας.. αν νομιζεις οτι αυτο ειναι ελλειψη σεβασμου στον διπλα σου τοτε κατι δεν εχεις καταλαβει καλα..
@ OP.||.Ρε δικέ μου μήπως να σκεφτείς σοβαρά να κόψεις το κάπνισμα; Η πίσσα μάλλον σου έχει κάψει τον εγκέφαλο....Χωρίς παρεξήγηση ρε φίλε μου πραγματικά από την μια θέλω να γελάσω με αυτά που λες αλλά από την άλλη με τρομοκρατεί η παράλογη λογική σου...
σε λιγο θα πει να σεβομαστε και τους αντρες των ματ, οταν πετανε δακρυγονα χωρις λογο. Για ευχαριστηση και για εξαρτηση το κανουν και αυτο. Ισως ειναι και υγιεστερο απο το παθητικο καπνισμα.
πως το πήγα; δηλαδη αμφιβάλλεις οτι πολλοί απο αυτούς έχουν εξάρτηση από το ΄πέταγμα δακρυγόνου; Οπως και ότι είναι μια εξάρτηση που βλάπτει (εκτος τον εαυτό σου - ψυχολογικά) και τους γύρω τους; βλέπω αρκετές αναλογίες
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η μυρωδιά της κλανιάς του διπλανού είναι αποκρουστική για όλους, ενώ η μυρωδιά του τσιγάρου του διπλανού είναι κάτι που πρέπει να ανεχόμαστε. Εσύ θα καπνίζεις και εγώ θα κλάνω ρε φίλε να δούμε ποιος θα φύγει πρώτος.
Τώρα όμως που θα αρχίσει να ξανοίγει ο καιρός όλοι οι αντικαπνιστές να κάθεστε μέσα, να αφήνετε τους καπνιστές που σας "θυμιατίζουν" με τα τσιγάρα τους να κάθονται έξω..εκτός αν έξω ο άλλος δεν φυσάει πάνω σου τον καπνό γιατί έρχεται ο καθαρούλης αέρας αμέσως και ανανεώνει την ατμόσφαιρα..όχι τον χειμώνα να μου είστε μέσα στη ζέστη κ αυτοί στο κρύο για μια απόλαυση που έχουν διαλέξει..Γιατί τα έχουμε λύσει όλα τα άλλα και τώρα πιάσαμε τις λεπτομέρειες για να λειτουργήσουμε επιτέλους σαν ελβετικό ρολόι..γελάνε και οι ρέγγες (καπνιστές και μη..)
Κυρ Γιάννη, πώς σέβεστε τους μη καπνίζοντες όταν το παθητικό κάπνισμα ευθύνεται επίσης για ανάπτυξη καρκίνου του πνεύμονα? Δεν είναι φαρισαϊσμός να υπερασπίζεσαι τα πάθη σου αδιαφορώντας για την υγεία των άλλων?
Οι καπνιστές πρέπει να καταλάβουν ένα απλό πράγμα. Το τσιγάρο ως είδος και αντικείμενο έχει μια πολύ ξεχωριστή ιδιότητα που το κάνει μοναδικό. Βγάζει καπνό. Εκεί είναι όλη η διαφορά με άλλα προϊόντα που μπορεί και αυτά να βλάπτουν αλλά βλάπτουν μόνο αυτόν που τα χρησιμοποιεί. Αν κάποιος μασούσε φύλλα καπνού ή κατάπινε χαπάκια νικοτίνης δεν θα χα κανένα πρόβλημα. Το πρόβλημά μου είναι ο καπνός. Και μόνο αυτός.
Ας γίνουμε πρωτα ευρωπαίοι σε βασικά θέματα (υγεία-παιδεία κλπ) και ύστερα ας γίνουμε και στο παρκάρισμα... Ας γίνουμε πρωτα ευρωπαίοι σε βασικά θέματα (υγεία-παιδεία κλπ) και ύστερα ας γίνουμε και στα σκουπίδια που τα πετάμε όπου βρούνε... Ας γίνουμε πρωτα ευρωπαίοι σε βασικά θέματα (υγεία-παιδεία κλπ) και ύστερα ας γίνουμε και στην οδήγηση... Ας γίνουμε πρωτα ευρωπαίοι σε βασικά θέματα (υγεία-παιδεία κλπ) και ύστερα ας γίνουμε και στην κακοποίηση των ζώων... Ας γίνουμε πρωτα ευρωπαίοι σε βασικά θέματα (υγεία-παιδεία κλπ) και ύστερα ας γίνουμε και στην έκδοση των αποδείξεων... Ας γίνουμε πρωτα ευρωπαίοι σε βασικά θέματα (υγεία-παιδεία κλπ) και ύστερα ας γίνουμε και στο σεβασμό των μεταναστών...Να συνεχίσω;;;
Είναι απίστευτη ντροπή να μιλάνε οι καπνίζοντες για δικαίωμα στο κάπνισμα. Ζω στην Ισπανία εδώ και πέντε χρόνια και από το 2012 ψηφίστηκε και εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος παντού. Οσοι θέλουν να καπνίσουν, βγαίνουν στο δρόμο και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Μπορώ να πάω οπουδήποτε - καφέ, μπαρ, εστιατόριο- με το μωρό μου, κάτι που στην Ελλάδα είναι αδιανόητο. Τα Χριστούγεννα είχα έρθει στην Αθήνα και ρωτώντας πού απαγορεύεται το κάπνισμα μου είπαν ότι υπάρχουν δύο μέρη σε όλη την Αθήνα. Το διανοείστε; Πήγα στο ένα και όχι βέβαια ότι απαγορευόταν το κάπνισμα, απλά υπήρχε μέρος για μη καπνίζοντες. Και ο όρος αντικαπνιστής δεν υφίσταται για εμένα. Κανένας δεν εχθρεύεται τους καπνίζοντες αν αυτοί σέβονται τους μη-καπνίζοντες. Κανένας δεν μπορεί όμως να με υποχρεώσει να αναπνέω τον καπνό του με όλες τις συνέπειες που αυτός επιφέρει. Ελεος πια!
δε νομίζω οτι είναι λάθος ο δήμαρχος, μια πραγματικότητα εξέφρασε, οτι ειναι άδικο και για τον καπνιστή που θέλει να κάνει το τσιγάρο του στο καφέ να μη μπορεί. Ο νόμος σε μια χώρα που δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή και κουλτούρα για να τον εφαρμόσει ηταν καταδικασμένος να μείνει ανεφάρμοστος. Και μετά πόσοι δεν πηγαίνουν σε μαγαζιά που τηρούν το νόμο? Αυτό φοβούνται τα μαγαζιά, την απώλεια της πελατείας τους. Δεν ειναι θέμα δικαιωμάτων και ελευθεριών όσο ειναι οικονομικό. το καλύτερο το χω δει στο Βερολίνο, μαγαζιά μόνο για καπνιστές. Αλλά στην Ελλάδα που οι καπνιστές ειναι πλειοψηφία δύσκολο! Ολοι θα κάνουν τα μαγαζιά τους για καπνίζοντες.
Έχω σταματήσει εδώ και καιρό να πηγαίνω σε μαγαζιά που επιτρέπουν το κάπνισμα. Δεν αξίζει τον πονοκέφαλο, την μπίχλα και την μυρωδιά. Ευτυχώς υπάρχουν ελάχιστα καφέ που είναι ακόμη άκαπνα.
Είναι άδικο και για τον εθισμένο ουρολάγνο να μην μπορεί να απολαύσει ένα golden shower με το καφεδάκι του. Στο uνlikely ενδεχόμενο του πιτσιλίσματος σου όταν πίνεις την καφεδούμπα σου μην διαμαρτυρηθείς!
αν και ειμαι καπνιστρια, παρ ολα αυτα αντιλαμβανομαι την αηδια που υφισταται ο μη καπνιζων, και αληθεια,ισως λιγο σοκιν αυτο που ειπες, αλλα θεωρω οτι η πραγματικη αναλογια του πραγματος αυτη ειναι!
Αν το μαγαζί δήλωνε "golden shower free" δεν θα διαμαρτυρηθώ και όλα να μου τα σκάσει.Ας μην ήμουν εκεί... Μέχρι τώρα βέβαια... αν την πετάξεις έξω δημόσια έστω και χωρίς να πιτσιλίσεις σε πάνε μέσα. Και σε αυτό διαφωνώ πάντως.Αν ήθελε κάποιος να ανοίξει μαγαζί για ουρολάγνους ή/και επιδειξίες και όσοι πάνε εκεί ξέρουν γιατί πάνε... γιατί να το απαγορέψεις;Καταλαβαίνεις βέβαια ότι εδώ σε αυτό το post μιλάμε για κάτι που συμβαίνει και είναι πραγματικό πρόβλημα και όχι υποθετικό.Αν γεμίσουμε εθισμένους σε golden shower το κουβεντιάζουμε.Και τότε θα είμαι σίγουρα υπέρ του να μπορούν να έχουν το μαγαζί τους να κάνουν το κομμάτι τους.
@Aleee Μιλάμε για εθισμό! Δηλαδή Golden shower στο καφέ, Golden shower στο φαγητό, Golden shower στην εφορία, Golden shower στη ΔΕΗ και αρκετές φορές και Golden shower στο νοσοκομείο και τον παιδότοπο!Το πλέον σημαντικό είναι πως με αυτή τους την συνήθεια οι καπνιστές μπαίνουν στη κυριολεξία στα σωθικά των υπολοίπων και τους αλλάζουν σημαντικά την ποιότητα ζωής. Είναι σαν να λέμε ορισμένα καταστήματα να έχουν ειδική άδεια έτσι ώστε αν είσαι μαυριδερός οι εθισμένοι στο ξύλο θαμώνες να σε σαπίζουν στο ξύλο. Και αν εξαιτίας της ζήτησης των ουγκ θαμώνων τα περισσότερα μαγαζιά επικρατήσει να είναι "βαράμε μαύρους free" να λέμε στους μαύρους πως δεν έχουν δικαίωμα διαμαρτυρίας αφού αυτοί τόλμησαν να ξεπορτίσουν από το σπίτι τους γνωρίζοντας τις συνέπειες! Δηλαδή μιλάμε για "δικαίωμα" παραβίασης του δικαιώματος που ως τέτοιο δεν μπορεί να θεωρείται Δικαίωμα! Άλλο πράγμα το να υπάρχουν niche μέρη για μερακλήδες μαζοχιστές μαύρους που τη βρίσκουν με το ξύλο και άλλο με το ξύλο να συνοδεύεται καθημερινά παρά τη θέληση σου με καφέ, ποτό, φαγητό!
@ΑταξινόμητοςΚάνεις ένα "λάθος".Οι διάφοροι εθισμένοι που ΔΕΝ ελέγχουν/σέβονται τους άλλους (είτε καπνίζοντας είτε πιτσιλόντας δεν παίζει ρόλο) δεν μπορεί να επισκιάζουν το δικαίωμα των εθισμένων που ξέρουν να φέρονται.Και ο μέσος Έλληνας πολιτικός είναι εθισμένος στην μίζα, τι θα κάνουμε θα απαγορεύσουμε πάσης φύσεως συμφωνία ή θα κάνουμε αυστηρούς ελέγχους για να μην γίνονται κομπίνες; Αν μαζευτούμε οι εκατ. καπνιστές και δηλώσουμε ότι σε αυτά τα 10-15 μαγαζιά θα πηγαίνουμε να πίνουμε το ποτό μας καπνίζοντας ΤΙ σας πειράζει και ποιο ακριβώς είναι το δικαίωμα σας να μας το απαγορέψετε; Θα ξέρεις πια μαγαζιά είναι και απλά δεν θα μπαίνεις μέσα, ούτε απ' έξω δεν θα περνάς γιατί ο καπνός είναι πολύ ύπουλος και σκοτώνει όπου και αν σε βρει. Το παράδειγμα με το ξύλο είναι εντελώς ατυχές.Δέρνοντας κάποιον ικανοποιείς έναν εθισμό (έστω) ο οποίος είναι απευθείας και μόνο κατά του θύματος σου.Στην περίπτωση του τσιγάρου μιλάμε απλά για παράπλευρη απώλεια, ο στόχος είναι η ικανοποίηση η δική μου χωρίς να έχω καμία διάθεση να σε ενοχλήσω.Μπορώ να καπνίζω χωρίς να σε παίρνουν τα σκάγια (κρατάω τις αποστάσεις μου), δεν μπορώ όμως να σε δείρω χωρίς να πονέσεις (αν θες το δοκιμάζουμε :P). Η αντίθεση σας στο να υπάρχουν μαγαζιά μόνο για καπνίζοντες και μαγαζιά μόνο για μη καπνίζοντες ποια είναι ακριβως; Δεν έχω το δικαίωμα να έχω μαγαζί καπνιστών γιατί οι μη καπνιστές είναι αδύνατον να αντισταθούν να μπουν στον ναό της ακολασίας;Αυτό είναι το επιχείρημα σας αλήθεια;
Ανοίξτε καπνιστικές λέσχες και καπνίστε εκεί όσο γουστάρετε. Χωρίς προσωπικό όμως (δικαίωμα να σπέρνετε τον καρκίνο 24/7 στα πνεμόνια των εργαζόμενων δεν έχετε!) και με κύρια δραστηριότητα το κάπνισμα (και όχι την σοκολατίνα ή το καλτσόνανε). Δικαίωμα έχουν και οι μερακλήδες να συμμετέχουν σε όργια bdsm στους δικούς τους χώρους/λέσχες. Στις πιτσαρίες και τα καφέ δεν επιτρέπεται ωστόσο!
Κανένα πρόβλημα!Μπορεί να δίνεται άδεια για "καπνιστικές λέσχες" (αφού η ταμπέλα είναι το πρόβλημα) οι οποίες θα έχουν ποτό, καφέ, φαί ή ότι γουστάρει όποιος την ανοίγει.Το χωρίς προσωπικό δεν το καταλαβαίνω όμως σε "καπνιστική λέσχη", αφού όποιος πάει οικειοθελώς για δουλειά θα ξέρει που πάει. Τέτοια ευαισθησία με τους εργαζομένους Αταξινόμητε δεν στην είχα. Να την έχεις και σε άλλα θέματα που κουβεντιάζουμε από δω και πέρα και όχι μόνο στο τσιγάρο αν θέλεις. :) Το θέμα μου είναι να μπορεί να ανοίγει ο κάθε ένας το μαγαζί που θέλει, δηλώνοντας από πριν τι ακριβώς συμβαίνει στο μαγαζί.. είτε έχει να κάνει με τσιγάρο είτε με bdsm.Από ότι καταλαβαίνω.. συμφωνείς σε αυτό.
Την ευαισθησία εγώ την διαθέτω όταν και όποτε οποιαδήποτε ομάδα ανθρώπων έχει δίκαιο. Η δικιά σας ευαισθησία αντιθέτως φαίνεται υποκριτική. "όποιος πάει οικειοθελώς για δουλειά "Το ότι κάποιοι όταν βρεθούν στην ανάγκη θα κάνουν οποιαδήποτε δουλειά (μέχρι και πειραματόζωο! - να το επιτρέψουμε αυτό το επάγγελμα; "οικειοθελώς" θα πάνε οι άνθρωποι) δεν το έχεις υπόψιν; Την λέξη εκμετάλλευση δεν την γνωρίζεις;; Όπως έγραψα και παραπάνω αυτά δεν φανερώνουν τίποτα άλλο από υποκρισία. Όταν το δόγμα στο οποίο πιστεύουμε λέει κάτι και όταν μας βολεύει είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους. Όταν ξεβολευόμαστε ξεχνάμε τα πάντα (το είναι αυτές οιεκμεταλλεύσεις; οικειοθελώς πάνε οι άνθρωποι!)!
@ΑταξινόμητοςΣε μια κοινωνία με χιλιάδες Ιερώδουλες, βαποράκια,"προστασία",ασφαλιστές (μπλιαχ), στον ιδιωτικό τομέα βαράνε 10-15 ωρα και ότι άλλο σκατά χρειάζεται να υπομείνει κανείς για να αντέξει σε αυτό το μπ... το να μιλάμε για δουλειά που το μείον της είναι το περιβάλλον τσιγάρου, είναι ΑΣΤΕΙΟ και (ενδιαφέρον που ανέφερες την λέξη) υποκρισία.Δεν θα βρεις 5-10 ανθρώπους που είναι έτσι και αλλιώς καπνιστές; Να σου πω τι θα γινόταν αν υπήρχαν 20-30 "Λέσχες καπνιστών";Θα τρέχανε να κάνουν αιτήσεις οι καπνίζοντες, μάγειρες, μπάρμαν, σερβιτόροι κτλ για να μπορούν να δουλεύουν σε μαγαζί που μπορούν και να καπνίσουν κιόλας.Αυτήν την φράση για το δόγμα την κρατάω πάντως. Να την κρατήσετε και εσείς. Γιατί στην περίπτωση του τσιγάρου ΝΑΙ θα πήγαιναν οικειοθελώς, μην σου πω ότι θα ήταν και λόγος για πολλούς (εφόσον θα ίσχυε ο αντικαπνιστικός στα μπαρ/καφετέριες κτλ).
Ο καρκίνος του πνεύμονα δεν είναι είναι ΑΣΤΕΙΟ. Δεν είναι καν αστείο. Είναι διαφορετικό πράγμα να είσαι καπνιστής όταν εσύ το θες και διαφορετικό να στο επιβάλλουν στον χώρο εργασία σου. Και ακόμα και αν δεν θες να καταλάβεις τις συνέπειες αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν. Πολλοί θα πουλούσαν τα νεφρά τους και ναι θα γίνονταν και πειραματόζωα είτε από ανάγκη είτε από άγνοια κινδύνου (όπως και οι εργαζόμενοι καπνιστές στους οποίους αναφέρεσαι). Να τις νομιμοποιήσουμε και αυτές τις δραστηριότητες;
Αταξινόμητε...καμία σοβαρή ασθένεια δεν είναι "αστεία".Ψυχική ή σωματική.Δυστυχώς έτσι όπως είναι η κατάσταση, είναι ελάχιστες οι δουλειές στις οποίες δεν εκτίθεσαι σε κάποιο (άλλοτε μεγάλο, άλλοτε μικρό) κίνδυνο.Άνθρωποι που ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ καπνίζουν όμως, κάνουν ΗΔΗ ζημιά στον οργανισμό τους και άρα δεν θα επέλεγαν από ανάγκη να εκτεθούν σε ένα τέτοιο περιβάλλον.Σου λέω και πάλι, μου φαίνεται υποκριτικό εν έτη 2014 να λέμε ότι αναγκάζεται ένας καπνιστής να βρει εργασία σε χώρο που καπνίζουν. Υπάρχουν εξίσου αν όχι χειρότερες καταστάσεις σε εργασιακούς χώρους, με πρόσφατο και χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Γερμανό που πέθανε κάνοντας πρακτική σε ΤΡΑΠΕΖΑ. Θα μου πεις... είναι ΕΝΑ παράδειγμα.Ναι αλλά για να υπάρχει θάνατος (που προφανώς θα υπήρχαν και άλλοι παράγοντες για τον συγκεκριμένο), σημαίνει πως οι συνθήκες εργασίας προκαλούν πολλά δεινά σε αυτούς τους υπαλλήλους (πράγμα που όποιος λίγο έχει δει πως δουλεύουν αυτοί οι άνθρωποι το γνωρίζει). Καταλήγω και πάλι πως στην κόλαση του 2014, θα εβρισκα μέχρι και εθελοντές για τις "λέσχες καπνιστών". Αν αυτό είναι πρόβλημα, δεν λέει τόσα για το τσιγάρο όσο για άλλα πράγματα... Σύμφωνα με την (λογική) ευαισθησία σου, θα έπρεπε να αλλάξουν τα πάντα στους εργασιακούς χώρους γενικότερα. (ίσως σε πρότυπα google αν και σε αυτό διαφωνώ για άλλους λόγους)(20-25% του πληθυσμού πάσχει από κατάθλιψη σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία -άρα είναι πολύ μεγαλύτερο το ποσοστό-).Αν τολμήσουμε να δούμε πραγματικά ποια η σχέση της κατάθλιψης με την "εργασία" έτσι όπως είναι σήμερα θα δούμε τρομακτικά πράγματα.
Δεν καταλαβαίνω πραγματικά πως το γεγονός πως εργαζόμενοι πεθαίνουν εξαιτίας της εργασίας τους για χ,ψ,ω λόγους δικαιολογεί πως πρέπει να πεθάνουν και από το παθητικό κάπνισμα. Μήπως ο εθισμός σου δεν σου επιτρέπει να σκεφθείς λογικά; Ο θάνατος εξαιτίας του παθητικού καπνίσματος εργαζομένων που αναπνέουν το ντουμάνι δέκα και δεκαπέντε ώρες την ημέρα είναι πραγματικό γεγονός του έχει στοιχειοθετηθεί επιστημονικά. Μπορεί να μην τους βλέπεις να ψοφάνε κάθε φορά που ανάβεις το τσιγάρο σου αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πεθαίνουν!
Όταν τα έλεγαν αυτά κάποιοι καπνίζοντες τότε που είχε πρωτοψηφιστεί ο νόμος τους έλεγαν Ελληνάρες, γελοίους, κι άλλα πολλά. Όταν το λέει ο λαϊκιστής Μπουτάρης είναι μάγκας, λεβέντης, σωστός. Ε ρε κάτι σχιζοφρενικά πρόβατα που υπάρχουν στην Ελλάδα. Το θέμα είναι ότι το κάπνισμα θα έπρεπε να απαγορευτεί παντού (και στα μπουζούκια), οι μη καπνιστές δεν κάνουν κακό σε κανέναν, οι καπνιστές κάνουν οπότε όλο αυτό με το να φτιαχτούν μαγαζιά για καπνιστές και μη καπνιστές είναι τουλάχιστον γελοίο όταν το ακούω σαν πρόταση (από 5χρονα μάλλον). Όταν ακούγαμε να γινόταν σε άλλες χώρες όλοι λέγαμε (ακόμα και οι καπνιστές) να γίνουμε Σουηδία, να γίνουμε Γερμανία και διάφορα τέτοια. Ναι να γίνουμε εκτός από αυτό, εκείνο, το άλλο, το παράλλο. Κλασική συμπεριφορά Ελληνάρα δηλαδή.
Και το να διαβάζω τα σχόλια σου -ενίοτε- κάνει κακό στην ψυχική μου υγεία, εν ζήτησα να ψηφιστεί νόμος απαγόρευσης των σχολίων σου όμως, απλώς δεν σε διαβάζω. Τα πάντα είναι θέμα προσωπικής επιλογής.Υ.Γ: Πες μου αλήθεια, πόσους τακτικούς πελάτες μπουζουκίων ξέρεις που ΔΕΝ καπνίζουν;Μήπως -λέω μήπως- το τσιγάρο είναι ΒΑΣΙΚΟ κομμάτι της διασκέδασης αυτών των ανθρώπων;Μήπως είναι υποκριτικό να πας να αποσυνδέσεις την χρήση μιας ουσίας από έναν χώρο που κάλλιστα θα μπορούσες να αποκαλέσεις και ναό των καταχρήσεων; Μήπως η κουλτούρα του μπουζουκόβιου είναι σε άμεση συνάρτηση ΚΑΙ με το τσιγάρο; Κάποιες σκεψεις κάνω το πεντάχρονο σχιζοφρενικό πρόβατο, μην μου δίνεις σημασία. Υ.Γ: Αν δεν σε πειράζει προσωπικά δεν ανήκω στους "όλους¨ που προτείνουν τυφλά να ακολουθούμε "τους ξένους".Κάθε λαός και κοινωνία δεν μπορεί να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο.Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν ακολουθούμε το παράδειγμα των ξένων.Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε καταλάβει πως μπορούμε να βρούμε λύσεις αλλά επιμένουμε να θέλουμε να ακολουθήσουμε ένα παράδειγμα που δεν μας ταιριάζει.Και όσο (φυσικά) αποτυγχάνουμε σε αυτό, μένουμε πρωτόγονοι χωρίς να λύνουμε κανένα θέμα. Υ.Γ1: Άντε να στο πω. Το να κάνω κακό στον εαυτό μου καπνίζοντας είναι δικαίωμα μου.Με το να απορρίπτεις το ενδεχόμενο να μπορώ να ανοίξω μαγαζί για καπνιστές, καταπατάς αυτό μου το δικαίωμα. Εφόσον έχεις περάσει την ηλικία των 5, καταλαβαίνεις την διαφορά ανάμεσα στο "το τσιγάρο κάνει κακό" και στο "οι καπνιστές κάνουν κακό στους άλλους".Η διαφορά ανάμεσα σε αυτό που προτείνω και σε αυτό που συμβαίνει τώρα δηλαδή. Αν η πρόταση μένει στο πρώτο δεν έχεις κανέναν λόγο ή/και δικαίωμα να επέμβεις.
Δε βρίσκεις ωστόσο λιγάκι μόνο φασιστικό να αποκλείονται κάποιοι από χώρους που θέλουν να βρίσκονται επειδή κάποιοι εντελώς φασιστικά κάνουν κακό στην υγεία τους αδιαφορώντας για το κακό που κάνουν και στην υγεία των άλλων;Επιλογή είναι το να καπνίζει κάποιος, όχι το να καπνίζει όπου θέλει, όπως ακριβώς επιλογή είναι το να αυνανίζεται αλλά θα ήθελες να το κάνει δίπλα σου; Δεν είναι κακό, ούτε κάνει κακό στη δική του ή τη δική σου υγεία, ωστόσο αυτό θα το θεωρούσες υπερβολικό. Εγώ λοιπόν θεωρώ υπερβολικό επειδή κάποιος αδιαφορεί για τις συνέπειες του καπνίσματος στην υγεία του να αδιαφορεί και για τους γύρω του. Φαντάζομαι θα είσαι από αυτούς τους αχαρακτήριστους ανθρώπους που καπνίζουν ενώ εγκυμονούν ή μπροστά στα παιδιά τους αδιαφορώντας ακόμα και για την υγεία αυτών.Ας καπνίζουμε λοιπόν αφού είναι επιλογή το κάπνισμα στα νοσοκομεία, στα γηροκομεία, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς υποχρεώνοντας απλά όλους τους μη καπνιστές να κλειστούν στα σπίτια τους. Ακούγεται πολύ σωστό αυτό ε;Υ.Γ. Δε σε κατηγοριοποίησα εγώ, ούτε είπα ότι όλοι οι Έλληνες σκέφτονται έτσι, το έκανες μόνος/η σου οπότε υποθέτω πως πέτυχα διάνα στη δική σου περίπτωση.Υ.Γ.2 Έχεις γνωρίσει ΌΛΟΥΣ τους πελάτες μπουζουκίων και ξέρεις μετά βεβαιότητας ότι καπνίζουν;"Μήπως -λέω μήπως- το τσιγάρο είναι ΒΑΣΙΚΟ κομμάτι της διασκέδασης αυτών των ανθρώπων;"Αν εννοείς αυτών που πάνε στα μπουζούκια τότε απλά υποθέτω πως το βασικό κομμάτι της διασκέδασής τους είναι η μουσική που παίζει εκεί, αλλιώς φαντάζομαι θα κάπνιζαν και στο σπίτι τους.Υ.Γ.3 Σου είπα εγώ να μην ανοίξεις μαγαζί για μη καπνίζοντες; Είπα ότι για εμένα αυτό μοιάζει με πρόταση 5χρονου. Δε μπορώ να έχω μια δική μου άποψη; Από που κι ως που προσβάλλεσαι εσύ με αυτό από τη στιγμή μάλιστα που απ'ότι καταλαβαίνω δεν έχεις καν μαγαζί.Τέλος, μπορώ να έχω όποια άποψη θέλω και να την εκφράζω με όποιον τρόπο θέλω από τη στιγμή που δεν κάνω κακό στον άλλο. Αυτή είναι η βάση ενός δημοκρατικού λαού. Εσύ μπορείς να έχεις διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις και αρχές. Είναι δικό σου πρόβλημα, όχι δικό μου. Παρεμπιπτόντως, επιλογή σου ήταν να μη διαβάσεις το σχόλιό μου αλλά όχι μόνο το διάβασες, απάντησες κιόλας. Αν δε θες, μην το κάνεις. Μη μου πεις ότι σε υποχρέωσα κιόλας εγώ και γι' αυτό.Υ.Γ. "Κάποιες σκεψεις κάνω το πεντάχρονο σχιζοφρενικό πρόβατο, μην μου δίνεις σημασία."Μην ανυσηχείς δε δίνω ΚΑΜΜΙΑ σημασία σε άτομα όπως εσύ.
@kiss my fanny!!Ναι, από τότε που μου έλεγες ότι οι μετανάστες είναι εγκληματίες στην πλειοψηφία τους λόγο... κουλτούρας ή/και DNA δεν έχω διαβάσει ούτε ένα σχόλιο σου εκτός από αυτό.Φασιστικό είναι να μην μπορούν αυτή τη στιγμή να διασκεδάσουν μη καπνίζοντες.Όχι βάση νόμου όμως... αλλά γενικότερης κουλτούρας του συνόλου των κατοίκων αυτής της χώρας. Όταν μπαίνεις σε ένα μαγαζί και πάνω από τους μισούς καπνίζουν, δεν μπορείς να πεις ότι 2-3 εγωϊστές κάνουν το κομμάτι τους.Εξίσου φασιστικό (έστω και με πολύ "μικρότερες" συνέπειες) θα είναι να μην έχει την επιλογή ο καπνιστής να ανοίξει μαγαζί καπνιζόντων.Δεν είπα ότι πρέπει κάποιος να καπνίζει όπου θέλει, αλλά αυτό κράτησες εσύ.Εγώ την πρόταση του 5χρονου έκανα (η οποία δεν είναι φασιστική για κανέναν) αλλά δεν βλέπω να μου δίνεις έναν σοβαρο λόγο γιατί αυτή είναι λάθος. Το τι φαντάζεσαι για μένα είναι δικό σου πρόβλημα. Όπως επίσης να νομίζεις πως είναι πρόβλημα μου το ότι διαφωνώ μαζί σου.Χαρά μου είναι... ή μάλλον θα ήταν αν στην διαφωνία (στην πραγματική διαφωνία του 5χρονου) είχες κάτι να μου πεις.Αλλά δεν είχες. Υ.Γ: Δε σε κατηγοριοποίησα εγώ, ούτε είπα ότι όλοι οι Έλληνες σκέφτονται έτσι Πηγή: www.lifo.gr +Όταν ακούγαμε να γινόταν σε άλλες χώρες όλοι λέγαμε (ακόμα και οι καπνιστές) να γίνουμε Σουηδία, να γίνουμε Γερμανία και διάφορα τέτοια Πηγή: www.lifo.grΝαι, είμαι Έλληνας άρα μίλησες ΚΑΙ για εμένα και διαφοροποίησα την θέση μου. Πως από αυτό κατάλαβες πως έπεσες διάνα...Υ.Γ1: Έχεις γνωρίσει ΌΛΟΥΣ τους πελάτες μπουζουκίων και ξέρεις μετά βεβαιότητας ότι καπνίζουν; Πηγή: www.lifo.grΠόσο καιρό έχεις να πας σε μπουζούκια;Εδώ στις απλές καφετέριες 7/10 καπνίζουν, στα μπουζούκια είναι ακόμα παραπάνω, πρέπει να τους μετράω έναν-έναν για να πειστείς;Στα μπουζούκια μπορείς να έχεις ΤΕΛΕΙΟ εξαερισμό μιας και τα μαγαζιά είναι πολύ μεγαλύτερα. Όπως και σε μεγάλα club.Στην θεωρία για αυτό είχε μπει περιορισμός ανάλογα με το πόσο μεγάλος είναι ο κλειστός χώρος. Όσο για το ποια είναι η διασκέδαση στα μπουζούκια... Η φίρμα που γκαρίζει, δυο τσουλίτσες που κουνάνε το κορμί τους Ουίσκι, λουλούδια και ΚΑΠΝΙΛΑ είναι τόσα χρόνια τα στοιχεία που συνθέτουν αυτήν την παραδεισένια διασκέδαση.Καταχρήσεις γενικώς. Υ.Γ2: Μα δεν είναι άποψη το "η πρόταση σου είναι 5χρονου". Άποψη θα ήταν από την στιγμή που θα το εξηγούσες και μετά.Αλλά στο μακρυσκελλές σχόλιο σου δεν μου απάντησες στην ουσία γιατί είναι 5χρονου η πρόταση. Αντί αυτού ανακάλυψες πως προτείνω να καπνίζουμε στα νοσοκομεία.Μου μοιάζει σαν να τσουβαλιάζεις. Όποιος διαφωνεί μαζί σου είναι κάφρος που θα κάπνιζε και σε νοσοκομείο χωρίς αναστολές.Αν θέλεις να μου πεις έναν σοβαρό λόγο γιατί είναι 5χρονου η πρόταση να μιλήσουμε.Αλλά πάνω σε αυτήν την βάση, όχι στην φαντασία σου πως θέλω να καπνίζω παντού.Υ.Γ3: Εννοείται μπορείς να γράφεις ότι θέλεις ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΩ ΚΑΙ ΓΩ. Όλα είναι θέμα επιλογής.Εσύ να το θυμάσαι, την ώρα που γράφεις πως όποιος συμφωνεί με τον Μπουτάρη είναι σχιζοφρενικό πρόβατο ή την ώρα που προτείνεις οποιαδήποτε απαγόρευση.
"Ναι, από τότε που μου έλεγες ότι οι μετανάστες είναι εγκληματίες στην πλειοψηφία τους λόγο..."Δε θυμάμαι να το είπα ποτέ αυτό. Οκ, μπορείς τώρα να λες ό,τι θες μπας και πάρεις ένα παραπάνω ναι στο σχόλιό σου. Αξιολύπητο απλά."Όταν μπαίνεις σε ένα μαγαζί και πάνω από τους μισούς καπνίζουν, δεν μπορείς να πεις ότι 2-3 εγωϊστές κάνουν το κομμάτι τους."Άρα αν πας σε συγκέντρωση χρυσαυγιτών και κάνουν το "κομμάτι" τους σκοτώνοντας κάποιον μετανάστη να μην κάνουμε τίποτα και να συμμετέχουμε κι εμείς; Αυτό εννοείς; Εγώ είπα απλά ότι ο καθένας μπορεί να κάνει το "κομμάτι" του στο σπίτι του αν αυτό το "κομμάτι" κάνει κακό στους γύρω του. Λογικά μιλάω νομίζω, προσπάθησε λίγο παραπάνω να σκεφτείς."Εξίσου φασιστικό (έστω και με πολύ "μικρότερες" συνέπειες) θα είναι να μην έχει την επιλογή ο καπνιστής να ανοίξει μαγαζί καπνιζόντων."Άντε πάλι. Είπα εγώ να ψηφιστεί νόμος που να απαγορεύει κάτι τέτοιο; Είπα απλά ότι μου φαίνεται χαζή ιδέα να ανοίγουν μαγαζιά για καπνιστές και για μη καπνιστές. Προτείνεις λοιπόν να μη ξαναβγω με κάποιον επειδή καπνίζει και να κάνω παρέα μόνο με μη καπνιστές; Πολύ λογικό και αυτό..."σχιζοφρενικό πρόβατο"Κόλλημα απλά. Πόσες φορές το ανέφερες στα σχόλιά σου; Εγώ μόνο μία. Αν σου άγγιξα μια ευαίσθητη χορδή δε φταίω εγώ.Στα μπουζούκια δεν πάω ποτέ, ωστόσο αμφιβάλλω ότι θα έκανε κακό αν από όλα αυτά που περιέγραψες ότι συμβαίνουν στα μπουζούκια έλειπε η ΚΑΠΝΙΛΑ. Δηλαδή αν αρχίσουν στο "ναό των καταχρήσεων" να τραβάνε μυτιές ενώ ακούνε κάποια να τσιρίζει όπως λες θα πρέπει να το δεχτούμε και αυτό; Έλεος απλά.Όταν λες κουλτούρα του λαού μας ότι είναι το κάπνισμα τότε αφού πολλά κακά πράγματα αποτελούν κουλτούρα του λαού μας τότε να συνεχίσουμε να τα κάνουμε, σωστά; Ή απλά ότι συμφέρει εσένα;
Είχες πει ότι έτσι έχουν μάθει οι Πακιστανοί και άρα για αυτό εγκληματούν παραπάνω από τους Έλληνες στην Ελλάδα.Ναι το DNA δεν το είχες αναφέρει δικό μου λάθος. Συγκεκριμένα..."Επειδή έχω λίγο βαρεθεί να ακούω αυτό το ποιηματάκι περί ανέχειας των αλλοδαπών και άρα δικαιολογημένα τα εγκλήματά τους έχω να πω ότι ο καθένας όπως έχει μάθει λειτουργεί. Όταν στο Πακιστάν σκοτώνουν με το παραμικρό με πρόσχημα τη θρησκεία, τη φτώχεια, το μισογυνισμό αυτό δε σημαίνει ότι και ο Ευρωπαίος θα εγκληματίσει με το παραμικρό.Αυτά έγραφες για να με πείσεις πως αυτός είναι ο λόγος που οι ελληνικές φυλακές είναι γεμάτες από Πακιστανούς. Από κει και πέρα, εσύ προτείνεις καθολική απαγόρευση (άρα ΝΑΙ είπες κάτι τέτοιο) του τσιγαρου σε οποιονδήποτε κλειστό χώρο και εγώ προτείνω διαχωρισμό.Δεν απαντάς (ΑΚΟΜΑ) γιατί είναι χαζό, άρα δεν έχουμε κάτι άλλο να πούμε. Εκτός αν η απάντηση σου είναι όντως ότι αν γίνει αυτό δεν θα μπορέσεις να ξαναβγείς με καπνιστή ποτέ ξανά... και στην οποία περίπτωση... παραδίνομαι ρε φίλε, έχεις δίκιο. Τι να πούμε δηλαδή... Τα περί του τι συμφέρει εμένα και άκυρα παραδείγματα για φόνους από Χρυσαυγίτες κτλ... μικρή έως μηδενική αξία έχουν στην κουβέντα. Υ.Γ: Μα τραβάνε μυτιές σε μεγάλα κέντρα διασκεδάσεως (μπουζούκια και club) έτσι και αλλιώς δεν το ξέρεις;Α ναι.. και φυσικά δεν με απασχολεί και το δέχομαι, αφού ο κοκάκιας δεν κάνει τίποτα εις βάρος μου, τον δικό του εγκέφαλο καίει. Επίσης, ακόμα και ο νόμος αυτός δεν πιάνει τα μπουζούκια λόγο του μεγέθους των μαγαζιών το οποίο θεωρείται (όχι από μένα αλλά από τον νομοθέτη) πως με καλό εξαερισμό δεν επηρεάζει τους μη καπνίζοντες. Υ.Γ1: Σταμάτα να διαστρεβλώνεις αυτά που λέω και να κάνεις μοντάζ προτάσεων. Λέω πως το τσιγάρο ΕΙΝΑΙ πρόβλημα, αλλά εφόσον στην Ελλάδα έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δεν μπορεί να λυθεί με αυτόν τον τρόπο.Απόδειξη ότι ΔΕΝ λυθηκε με αυτόν τον νόμο αφού η αδύναμη κυβέρνηση δεν μπόρεσε (ή δεν ήθελε) να τον εφαρμόσει γιατί έχει πολιτικό κόστος. Αν είχε ψηφιστεί κάτι σαν μέση λύση, θα ήταν πολύ πιο εύκολο να εφαρμοστεί.Και πολύ πιο δίκαιο ξαναλέω.Και (νομίζω) αυτό λέει και ο κ. Μπουτάρης.Υ.Γ2: Ναι μιλάς λογικά ενίοτε, αλλά μιλάς μόνος σου και απαντάς στο μοντάζ που φτιάχνεις αντί για το σύνολο ενός κειμένου. Όταν πχ μιλάω για κουλτούρα, δεν είναι σε καμία περίπτωση για να πω ότι πρέπει τα πράγματα να μείνουν ως έχουν, αλλά για να δείξω πως η αντιμετώπιση δεν μπορεί (πρακτικά) να είναι η ίδια.Από το σύνολο των όσων έχω πει σε όλο το Post φαίνεται καθαρά αυτό, αλλά επιμένεις να βγάζεις τα δικά σου συμπεράσματα όπως σε συμφέρουν. Χμ... εκτός του σχιζοφρνικού προβάτου και η ανάγκη για + στα σχόλια ήταν δική σου προβολή πάνω μου. Καλή σου μέρα... :)
να μπορεί ο ιδιοκτήτης μπαρ/καφέ να επιλέξει αν θέλει στο μαγαζί του να επιτρέπεται ή όχι το κάπνισμα, πληρώνοντας ένα ποσό για άδεια καπνίσματος
ολη η ευρωπη εχει λυσει αυτό το πρόβλημα κι εμεις,ενω ο καιρος θα αρχισει να ανοιγει τωρα κ θα καθόμαστε ετσι κι αλλιως εξω γκρινιάζουμε κ δν μπορούμε να συνετιστούμε!Ναι σεβασμος στους καπνίζοντες (που ανηκω κ εγω σε αυτην την κατηγορια) αλλα ο νομος λεει απαγορευεται το καπνισμα.Τελος.Suck it up! οι υπολοιποι εμεις οξω!η ευκαιρια να το κοψουμε!http://o8elos.tumblr.com/post/69063932855